روابط ایران روسیه وارد مرحله تازه ای شده است

وزیرنفت با هدف توسعه مناسبات دوجانبه و شرکت در مجمع بین المللی «هفته انرژی روسیه» به دعوت رسمی الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه و رئیس طرف روس این مجمع به مسکوسفر وبرای توسعه مناسبات دوجانبه با وی گفت وگو کرد.

جواد اوجی، چهارشنبه(19 مهر) درحاشیه برگزاری مجمع بین المللی هفته انرژی روسیه در دیدار با نواک گفت: روابط ایران و روسیه وارد مرحله ای تازه شده و عزم دو کشور بر توسعه و تعمیق بیش از پیش مناسبات استوار است وی ساخت خط آهن رشت-آستارا درمسیر گذرگاه ریلی شمال- جنوب را از مهم ترین طرح های در حال اجرای میان ایران و روسیه خواند و گفت: با تکمیل این قطعه، کریدور بین قاره ای شمال-جنوب تکمیل و می شود و حجم مبادلات اقتصادی و ترانزیتی به طور چشمگیرافزایش خواهد یافت. شتاب بخشی به تکمیل خط ریلی مسیر غربی کریدور شمال-جنوب با مشارکت ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان، تنظیم اسناد تازه همکاری در زمینه توسعه همکاری های اقتصادی، اجرای قراردادهای دوجانبه در زمینه نفت، گاز و پتروشیمی و همکاری در صحنه بین المللی از جمله ائتلاف اوپک پلاس، از دیگر مسائل مورد بحث در این دیدار بود. در این دیدار همچنین درباره دستورکارهای اصلی نشست آینده کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی ایران و روسیه که قرار است نوامبر 2023 (آبان- آذر ۱۴۰۲) در تهران برگزار شود، رایزنی کردند.

 دیدگاه های مثبت ایران و روسیه در ایجاد قطصب گازی

وزیرنفت همچنین در دیداربا الکسی میلر، مدیرعامل شرکت گازپروم، چشم انداز تقویت تبادلات انرژی ایران و روسیه و ایجاد کریدور گازی دوطرف ازطریق کشورهای همسایه را درچارچوب همکاری های منطقه ای مثبت توصیف کرد.

وی همچنین با اشاره به دیدگاه مثبت رؤسای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در زمینه ایجاد قطب گازی در جنوب ایران، بر تلاش تهران و مسکو در این زمینه تأکید کرد. مدیرعامل شرکت گازپروم نیز دراین دیدار با اشاره به روند رو به رشد مناسبات تهران - مسکو، از آمادگی این شرکت برای همکاری های تازه با ایران خبر داد.

 همکاری ایران و روسیه زمینه ترقی دیگر کشورهای منطقه را فراهم می کند

وزیرنفت با تأکید بر اینکه فرصتی تاریخی برای تهران و مسکو به وجود آمده است و دو طرف بیش از هر زمان دیگری به یکدیگر نزدیک تر شده اند، گفت: همکاری ایران و روسیه نه تنها سبب رشد دو کشور می شود، بلکه زمینه ترقی دیگر کشورهای منطقه را هم فراهم می کند.

جواد اوجی (پنجشنبه 20مهر) در مجمع بین المللی «هفته انرژی روسیه» با اشاره به بیانات اخیر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه درباره روابط مطلوب تهران و مسکو و تلاش برای توسعه آن به هر طریق ممکن اظهار کرد: رویداد «هفته انرژی روسیه» فرصتی ارزشمند برای بحث درباره توسعه صنعت انرژی است. وزیرنفت ادامه داد: همکاری ایران و روسیه نه تنها سبب رشد دو کشورمی شود، بلکه زمینه ترقی دیگر کشورهای منطقه را هم فراهم می کند.

اوجی گفت: ایران امن ترین و ارزان ترین مسیر انتقال انرژی به آب های آزاد است و جهان انرژی نمی تواند نقش کلیدی این کشور را نادیده بگیرد.

  امضای تفاهم نامه همکاری های مطالعاتی

مؤسسه مطالعات بین المللی انرژی وبنیاد «روس کنگرس» در حاشیه مجمع بین المللی «هفته انرژی روسیه» در مسکو تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

این تفاهم نامه همکاری (پنجشنبه ۲۰ مهر) به امضای محمدصادق جوکار، رئیس مؤسسه مطالعات بین المللی انرژی و الکساندر استوگلف، مدیرعامل بنیاد «روس کنگرس» رسید.

رئیس مؤسسه مطالعات بین المللی انرژی درحاشیه این آیین اعلام کرد: بنا به تفاهم نامه امضاشده با بنیاد روس کنگرس، این دو نهاد مطالعاتی و پژوهشی، طرح های پیشنهادی برای همکاری ایران و روسیه در حوزه انرژی را در گام نخست، از نظر اجرایی و مفید بودن بررسی و اعلام نظر می کنند.

 

وزیر نفت در سفر به استان فارس:

نفت خام ایران مشتریان خود را دارد

وزیر نفت با اشاره به اینکه امروز بیش از سه میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت تولید می کنیم، گفت: درحال برنامه ریزی برای افزایش تولید نفت هستیم که برای آن هم در جهان مشتری داریم؛ همه اینها در شرایط سخت تحریم ها انجام شده و آمریکا هیچ چراغ سبزی نشان نداده است.

جواد اوجی روز جمعه(21 مهر) در سفر به استان فارس و در آیین بهره برداری و آغازعملیات اجرایی 900 طرح گازرسانی در این استان با حضور در جمع مردم و مسئولان شهرستان لامرد بابیان اینکه امروز به نیابت از رئیس جمهوری و دولت خدمت شما رسیده ام، افزود: طرح پتروشیمی«سی گلو» که عملیات اجرایی آن در منطقه ویژه اقتصادی لامرد آغاز شد، همسو با تکمیل زنجیره ارزش و از طرح های ارزشمندی است که اشتغال زایی و درآمدزایی مطلوبی را برای کشور به همراه دارد.

وی با اشاره به مساحت ۸۵۰۰ هکتاری منطقه ویژه اقتصادی لامرد و ظرفیت موجود برای توسعه منطقه افزود: وزارت نفت سرمایه گذاران را برای سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی به ویژه در بخش پایین دستی در این منطقه هدایت و راهنمایی می کند تا ان شاءالله منطقه ای شبیه عسلویه با توجه به ظرفیت ها و زیرساخت های فراهم شده ایجاد شود.

وزیر نفت با تأکید بر اینکه وزارت نفت چتر حمایتی خود را برای سرمایه گذاران این منطقه گسترش می دهد، ادامه داد: وزارت نفت طرح هایی را که برای کشور ارزشمند است، هدایت می کند تا در این منطقه سرمایه گذاری شود که بی شک تحول بزرگی را در شهرستان و استان فارس ایجاد خواهد کرد.

اوجی تأکید کرد: با تلاش های شبانه روزی دولت سیزدهم در دو سال اخیر، اقدام ها و دستاوردهای مطلوبی در همه حوزه ها رقم خورده آن هم در شرایطی که تحریم ها تشدید هم شده است.

وی با اشاره به اینکه وجود ۸۷ میلیون مترمکعب میعانات گازی روی آب های خلیج فارس و نزدیکی به ورود به فصل سرما و تأمین گاز کشور پاشنه آشیل دولت در ابتدای کار دولت سیزدهم بود، گفت: از آنجا که بازاریابی برای میعانات گازی در دولت گذشته انجام نشده بود، با اجاره و خریداری کشتی، حجم زیادی از میعانات روی آب ذخیره شده بود و شاهد بودید که کشور در زمستان ۱۳۹۹ با قطعی برق به دلیل کمبود سوخت نیروگاه ها روبه رو بود، زیرا برای کاهش تولید میعانات، تولید گاز را کم کرده بودند.

وی به دستاوردهای مطلوب دولت سیزدهم در بخش های مختلف نیرو، راه و شهرسازی، نفت و...اشاره کرد و گفت: دولت در کارهای زیرساختی اساسی واقعاً تلاش کرده است و به طور جد رئیس جمهوری و دولت به دنبال این هستند که کارهای اساسی و کلیدی که در دهه ۹۰ بلاتکلیف و ناتمام مانده بودند، انجام شود.

وزیر نفت با بیان اینکه پارسال ۱۲میلیارد دلار پروژه نیمه تمام نفتی به بهره برداری رسید، افزود: امسال ۱۵ میلیارد دلار پروژه های نیمه تمام به بهره برداری می رسد.

وی افزود:وزارت نفت اعتبارات خوبی را در سفر اول رئیس جمهوری به استان فارس در نظر گرفت که در سفر دوم نیز این اعتبارات افزایش یافت.

وزیر نفت حمایت از منطقه ویژه اقتصادی لامرد را یکی از درخواست نماینده شهرستان لامرد مطرح کرد و گفت: وزارت نفت به طور حتم همکاران و هلدینگ های بزرگ را برای سرمایه گذاری و توسعه صنایع پایین دست در این منطقه بسیج می کند تا تحول خوبی در استان ایجاد شود.

6 میلیارد دلار پروژه نفتی در استان فارس در حال اجراست

وزیر نفت اعلام کرد که ۶میلیارد دلار پروژه های گازی، نفتی و پالایشگاهی استان فارس در حال اجراست.

جواد اوجی همچنین شامگاه جمعه (۲۱ مهرماه) در نشست شورای اداری استان فارس گفت: در جنوب استان فارس میدان های گازی خوبی وجود دارد و توسعه آنها در دستور کار است.

وی با بیان اینکه این وزارتخانه پروژه های زیادی در استان فارس درحال اجرا دارد، اظهار کرد: ۶ میلیارد دلار پروژه های گازی، نفتی و پالایشگاهی استان فارس در حال اجراست.

وزیر نفت با اشاره به اینکه اکنون ۹۹ درصد مناطق استان فارس متصل به گاز است و تا پایان سال هیچ شهر و روستایی در این استان بدون گاز نخواهد ماند، تصریح کرد: تا پایان امسال فارس جزو استان های سبز گازرسانی می شود.

اوجی گفت: در دولت سیزدهم ۲۳۸روستا، چهار شهر و یکهزار و ۵۳۶ واحد صنعتی در استان فارس گازرسانی شده است.

 

سخنگوی اقتصادی دولت اعلام کرد:

رشد ۱۶.۴ درصدی بخش نفت در بهار ۱۴۰۲

سخنگوی اقتصادی دولت گفت: بخش نفت در بهار امسال رشد ۱۶.۴ درصدی داشته است که البته دیگر بخش ها نیز وضع قابل دفاعی داشته اند.

سیداحسان خاندوزی در نشست خبری با اشاره به گزارش بانک مرکزی، نرخ رشد اقتصادی ۳ ماه ابتدایی امسال را ۶.۲ درصد اعلام و اظهار کرد: این نرخ رشد بدون احتساب نفت در بهار امسال ۵.۷ درصد بوده است.

وی افزود: مهم تر از نرخ رشد، کیفیت رشد است که در این زمینه گرچه در بهار امسال، رشد ۱۶.۴ درصدی بخش نفت را داشتیم، اما دیگر بخش ها نیز وضع قابل دفاعی داشته اند؛ همه گروه های اقتصادی در بهار امسال، نسبت به مدت مشابه پارسال رشد داشتند، به طور مثال در صنعت از صفر به ۴.۲، در کشاورزی از ۲ به ۲.۲ درصد و در خدمات از ۳.۲ به ۶.۲ درصد رسیده ایم.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: گزارش مرکز آمار هم از نظر جهت گیری ها و مسیر رشد اقتصادی، مؤید گزارش بانک مرکزی است. بر این اساس، نرخ رشد اقتصادی در بهار امسال با احتساب نفت، ۷.۲ درصد و بدون نفت ۶.۱ درصد است، زیرا بخش نفت در محاسبات مرکز آمار ۱۹.۱ درصد رشد داشته است.

 

با مصوبه شورای اقتصاد

۸۵ هزار دستگاه کامیون، اتوبوس و مینی بوس فرسوده جایگزین می شوند

درگیری های نظامی حماس و رژیم صهیونیستی قیمت نفت را کاهش داد

نگرانی معامله گران از اثرات جنگ در خاورمیانه سبب کاهش قیمت نفت در روز سه شنبه شد.به گزارش خبرگزاری رویترز، درگیری های نظامی رزمندگان مقاومت فلسطین (حماس) و رژیم صهیونیستی و در نتیجه بالا رفتن نگرانی معامله گران از احتمال اختلال در عرضه نفت جهان سبب شد قیمت نفت خام روز سه شنبه(۱۸ مهر) کاهش یابد، این در حالی است که قیمت نفت در معامله های روز پیش بیش از ۴ درصد افزایش یافته بود.

بهای نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز سه شنبه ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه به وقت گرینویچ با ۵۶ سنت، معادل ۰.۶ درصد، کاهش به ۸۷ دلار و ۵۹ سنت برای هر بشکه رسید. نفت خام شاخص وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) نیز روز سه شنبه با ۵۶ سنت، معادل ۰.۶ درصد کاهش با قیمت ۸۵ دلار و ۸۲ سنت برای هر بشکه معامله شد. در پی نگرانی از گسترش درگیری های نظامی به مناطق نفت خیز، قیمت هر دو نوع شاخص نفت خام در معامله های روز دوشنبه(۱۷ مهرماه) بیش از ۳ دلار و ۵۰ سنت افزایش یافته بود.

 

بی اطلاعی بغداد از آماده بودن خط لوله نفت کرکوک - جیهان

مقام های ارشد نفت عراق اعلام کردند که آنکارا هنوز درباره ازسرگیری فعالیت خط لوله کرکوک - جیهان به بغداد اطلاعی نداده است. به گزارش خبرگزاری رویترز از بصره، دو مقام ارشد نفت عراق گفتند که عراق اطلاعیه رسمی از ترکیه درباره آماده بودن خط لوله صادرات نفت کرکوک - جیهان برای آغاز عملیات دریافت نکرده است. آلپ ارسلان بایراکتار در حاشیه کنفرانس نفت و گاز ابوظبی اعلام کرده بود: مسیر صادرات نفت شمال عراق از طریق ترکیه که به دلیل آسیب های ناشی از سیل حدود ۶ ماه متوقف شده است پس از بررسی، تعمیر و نگهداری خط لوله و تعمیر، هفته جاری از سر گرفته می شود. وی تصریح کرده بود: در این هفته، خط لوله انتقال نفت اقلیم کردستان عراق به پایانه جیهان ترکیه (کرکوک - جیهان) که حدود نیم میلیون بشکه نفت را به بازارهای جهانی نفت عرضه می کند، عملیاتی می شود.

 مقام های عراقی اعلام کردند که وزارت نفت عراق باید به طور رسمی از طرف ترکیه درباره تحولات اخیر درباره وضع خط لوله انتقال نفت کرکوک - جیهان مطلع شود. یک مقام ارشد وزارت نفت عراق که خواست نامش فاش نشود، گفت: ما در این باره تنها خبر رسانه ها را شنیدیم. دومین مقام ارشد وزارت نفت عراق به رویترز گفت: عراق نیز منتظر گفت وگو درباره مسائل مالی و فنی باقیمانده است. ترکیه ۲۵ مارس (پنجم فروردین ماه) پس از برنده شدن عراق در یک پرونده داوری، دریافت روزانه ۴۵۰ هزار بشکه نفت خام میدان های استان کرکوک اقلیم کردستان عراق با خط لوله کرکوک - جیهان در منطقه مرزی «فیش خابور» را متوقف کرد.