
شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران
تولید ۴۷۲ هزار بشکه ای نفت
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران گفت: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۴۷۲ هزار و ۶۷۱ بشکه نفت به وسیله دستگاه های تفکیک گر و فراورش سیار MOS و MOT به منظور پیشگیری از آلودگی های محیط زیستی در شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران برداشت شده است.
غلامرضا کمالی با اشاره به افزایش صادرات نفت در دولت انقلابی سیزدهم گفت: دیپلماسی انرژی وزارت نفت، معادله های دشمنان را برهم ریخته است.
وی افزود: بر اساس آخرین آمار جهانی شاهد افزایش تولید و فروش نفت در دولت سیزدهم هستیم و این مهم با همت و تلاش کارکنان جهادی و سختکوش صنعت نفت در کشور رقم خورده است.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران تصریح کرد: عملیات برداشت نفت از طریق دستگاه های تفکیک گر و فراورش سیار، نقش بسیار حایز اهمیتی در کاهش حجم نفت سوزانده شده، جلوگیری از آلودگی محیط زیست و هدررفتن سرمایه ملی، افزایش تولید و اعمال دقت بیشتر در گرفتن تصمیم برای توسعه میدان ها، انجام عملیات بهره برداری به موقع از چاه و طراحی تسهیلات فراورش مناسب در میدان ها دارد.
توپکرانی ۲ هزار و ۳۲۶ کیلومتر خط لوله
مدیرعامل شرکت نفت و گاز گچساران با بیان اینکه این شرکت بیش از ۷ هزار و 500 کیلومتر خطوط لوله انتقال نفت و گاز در گستره جغرافیایی چهار استان دارد، گفت: کارکنان شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران موفق شدند ۲ هزار و ۳۲۶ کیلومتر از کل خطوط لوله این شرکت را در شرایط آب و هوایی طاقت فرسا توپکرانی کنند. غلامرضا کمالی با اشاره به اهمیت انجام آزمایش های درون چاهی و ضخامت سنجی خطوط لوله در فرایند تولید نفت و گاز اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون افزون بر انجام هزار مورد آزمایش در زمینه های عمق سنجی، ممیزی فشار ساکن، اندازه گیری فشار در حال جریان، حرارت سنجی و ضریب بهره دهی، فعالیت های چشم گیری در زمینه پایش، ارزیابی و شناسایی ۲۰ هزار محل مستعد خوردگی خطوط لوله به مساحت ۶ هزار مترمربع در تأسیسات نفت و گاز با موفقیت انجام شده است.
شهباز صفری، رئیس اچ اس ای شرکت نفت و گاز گچساران از برگزاری دوره های آموزش اچ اس ای (HSE) برای 8 هزار و ۳۱۵ نفر از کارکنان این شرکت در قالب ۴۴ هزار و ۵۸۶ نفر -ساعت به منظور ارتقای سطح آگاهی های کارکنان و پیاده سازی فرهنگ اچ اس ای از ابتدای امسال تاکنون خبر داد.
وی گفت: نگاه ویژه و تلاش برای حفظ و ارتقای سلامت و ایمنی کارکنان و مدیریت صحیح و بهینه در حوزه حفاظت محیط زیست همواره از اولویت های مهم شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران است.
اهمیت مخازن شرکت نفت و گاز مارون
دانشی در نشست پیش بینی 5 ساله بهره دهی چاه های شرکت نفت و گاز مارون نیز معرفت افزایی را مهم ترین اصل در پیشبرد موفقیت انسان دانست و اظهار کرد: شناخت معارف الهی، آثار بسیار ارزشمندی از جمله افزایش توفیق الهی دارد که می توان آن را موتور محرک افراد دانست.
وی درباره اهمیت زمین شناسی در شرکت نفت و گاز مارون گفت: این شرکت، یکی از مهم ترین شرکت های نفتی کشور است که مخازن آن اهمیت بسیار بالایی دارند.
حسن شهرویی، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون؛ علیرضا هیهاوند، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان و قباد ناصری، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت گاز مارون نیز ضمن ارائه گزارش این حوزه های عملیاتی، برنامه های خود را در خصوص پیش بینی 5 ساله بهره دهی چاه ها ارائه کردند. همزمان با برگزاری نشست پیش بینی بهره دهی ۵ ساله چاه های نفت و گاز شرکت مارون، ۴ پروژه مهم صنعتی و عمرانی به صورت ویدیوکنفرانسی به بهره برداری رسید. سالن نشست های ستاد مرکزی شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون با اعتبار ۹۹ میلیارد ریال و با ظرفیت ۱۶۰ نفر که مجهز به یونیت و دوربین افزون بر سیستم های ویدیویی و صوتی کنفرانس، نمایشگرهای ۸۵ اینچ و سیستم ویدئو پروژکشن است، پروژه احداث ۳۶ کیلومتر خط لوله ۱۰اینچ از شادگان به مارون ۳ و ۴، با هدف افزایش توان تولید به مقدار ۱۵ هزار بشکه در روز و اعتبار ۱۴۰ میلیارد ریال، به کارگیری پمپ چند مرحله BB3 با هدف صیانت از زیست بوم پیرامونی تأسیسات مجتمع صنعتی شماره ۳ مارون، همچنین ساخت و نصب یک دستگاه تفکیک گرسیار نفت (MOS) با هدف تسریع در راه اندازی چاه های ترمیمی و دارای افت فشار، طرح هایی هستند که بهره برداری از آنها در حاشیه نشست پیش بینی 5 ساله بهره دهی چاه های مارون آغاز شد.
شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان
بهره مندی بیش از ۲ هزار خانوار زابلی از گاز
مدیرعامل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان، تازه ترین وضع پروژه های گازرسانی به منطقه سیستان را تشریح و اعلام کرد که اکنون حدود ۲ هزار و ۳۰۰ خانوار شهری زابل مشترک گاز طبیعی هستند. محمدرضا میرشکاری در دیدار با فرماندار ویژه شهرستان زابل گفت: شهر زابل، نخستین شهر بهره مند از نعمت گاز طبیعی بوده که برای تحقق این مهم نیازمند به ۵۰۰ کیلومتر شبکه تغذیه و توزیع بود و تاکنون ۴۷۰ کیلومتر آن از سوی شرکت گاز استان گیلان اجرایی و مابقی در حال اجراست، در حالی که ۴۰۰ کیلومتر از آن، به شبکه گاز متصل است.
وی ادامه داد: طبق برآوردها، شهر زابل به ۲۰ هزار علمک نیاز دارد که تاکنون ۸ هزار علمک نصب و حدود ۲ هزار و ۳۰۰ خانوار شهری مشترک گاز طبیعی هستند و بر اساس پیش بینی انجام شده، همه علمک ها تا اواسط فصل زمستان نصب می شوند. مدیرعامل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان افزود: عملیات گازرسانی به چهار شهر دیگر در منطقه سیستان نیز انجام شده که در این بین، پروژه گازرسانی به شهر محمدآباد در هفته دولت امسال به بهره برداری رسید و عملیات نصب علمک بزودی در این شهر آغاز می شود. همچنین بهره برداری از پروژه گازرسانی به شهر ادیمی تا یک ماه آینده، شهر زهک ۲ ماه و متعاقباً شهر دوست محمد به بهره برداری می رسند.
مجتمع گاز پارس جنوبی
تولید بیش از ۹میلیارد مترمکعب گاز در 6 ماه نخست امسال
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی اعلام کرد که در ۶ ماه نخست امسال، بیش از ۹ هزار و ۵۵۰ میلیون مترمکعب گاز در این مجموعه شیرین سازی و به خط سراسری گاز تزریق شده است.
احمد باهوش با بیان اینکه مجتمع گاز پارس جنوبی با تولید روزانه ۵۷۰ میلیون مترمکعب گاز، بیش از ۷۵ درصد سهم تولید و تأمین گاز کشور را در اختیار دارد، گفت: از ابتدای امسال تا پایان شهریورماه، بیش از ۹ هزار و۵۵۰ میلیون مترمکعب گاز در پالایشگاه های 13 گانه این مجموعه تولید، شیرین سازی و به خط سراسری تزریق شده است.
وی افزود: بزرگ ترین مرکز تولید انرژی کشور افزون بر تولید گاز، محصولات اتان، پروپان، بوتان، میعانات گازی و گوگرد نیز تولید می کند و نقش مهمی در چرخش و شکوفایی اقتصاد کشور دارد.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی در ادامه به تولید میعانات گازی در این بازه زمانی اشاره و تصریح کرد: با تلاش متخصصان و کارکنان پالایشگاه های این مجموعه و با تکیه بر توان و دانش بومی بیش از ۱۲۴ میلیون و ۹۶۹ هزار و ۴۷۳ بشکه میعانات گازی تولید شده است.
باهوش ادامه داد: عملیات تعمیرات اساسی پالایشگاه های مجتمع گاز پارس جنوبی نیز در ۶ ماه امسال انجام شده و در پالایشگاه پنجم طبق برنامه از تاریخ ۱۱ مهرماه آغاز و تا ۲۴ مهرماه تکمیل می شود.
شرکت ملی گاز ایران
اجرای 2 هزار میلیارد تومان پروژه مسؤولیت اجتماعی
مشاور اجتماعی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران و رئیس دبیرخانه مسؤولیت اجتماعی این شرکت گفت: اقدام های حوزه مسؤولیت اجتماعی با نگاه فرایندمحور و ذیل سه مفهوم کلان عدالت محوری، توسعه پایدار و خلق ارزش مشترک تعریف شده است. سیدحسن عباسی در نشستی با عنوان «مروری بر روند تحولات مسؤولیت اجتماعی در صنعت نفت» که در ساختمان آموزش شرکت ملی گاز ایران و با حضور مشاور اجتماعی وزیر نفت برگزار شد، درباره رویکرد صنعت گاز کشور به موضوع مسؤولیت اجتماعی اظهار کرد: با توجه به حمایت و نگاه علمی وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران درباره مفهوم مسؤولیت اجتماعی، پروژه های این شرکت در این حوزه به بلوغ کارشناسی رسیده و با نگاهی فرایندمحور و ذیل سه مفهوم کلان عدالت محوری، توسعه پایدار و خلق ارزش مشترک تعریف می شود.
وی افزود: شرکت ملی گاز ایران در تلاش است با ایجاد تعهد، اقدام های لازم برای پیاده سازی مفاهیم مسؤولیت اجتماعی را در بخش کسب وکار خود ایجاد کند.مشاور اجتماعی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به توجه به ساختارسازی در حیطه مسؤولیت اجتماعی در این شرکت تصریح کرد: کمیته مسؤولیت اجتماعی در شرکت نیز همسو با این اهداف و به منظور جلب مشارکت علمی و تخصصی اشخاص در این زمینه از یک سو و مشارکت در ترویج و توسعه مسؤولیت اجتماعی تشکیل شد، ضمن اینکه اعضای این کمیته، وظیفه هماهنگی میان مدیریت ها و واحدهای ذی ربط در ارتباط با برنامه های مسؤولیت اجتماعی را به عهده دارند.
صندوق بازنشستگی صنعت نفت
آمادگی برای مشارکت در پروژه ایران ال ان جی
نشست بررسی پیشنهاد مشارکت اویک و شرکت طراحی و مهندسی صنایع انرژی (EIED) در پروژه ایران ال ان جی در چارچوب راهبرد استفاده حداکثری از توان شرکت های گروه اقتصادی صندوق های بازنشستگی صنعت نفت برگزار شد.
دین محمد ایمانی، رئیس هیأت مدیره شرکت ایران ال ان جی در نشست بررسی پیشنهاد مشارکت اویک و شرکت طراحی و مهندسی صنایع انرژی در پروژه ایران ال ان جی که در شرکت اویک برگزار شد، اظهار کرد: راه اندازی پروژه ایران ال ان جی، یک کار ملی است و همه ظرفیت های وزارت نفت، گروه اقتصادی صندوق بازنشستگی صنعت نفت و مجموعه های ذی ربط در به نتیجه رساندن آن فعال است.
وی با بیان اینکه با روی کار آمدن دولت سیزدهم، صندوق بازنشستگی صنعت نفت به دنبال فعال کردن پروژه های بر زمین مانده و نیمه تمام در حوزه نفت و گاز مرتبط با گروه اقتصادی است، افزود: یکی از راهبردهای صندوق در دوره مدیریت جدید، فعال کردن دارایی هایی است که تاکنون مولد نبوده اند.
رئیس هیأت مدیره شرکت ایران ال ان جی با اشاره به تاریخچه پروژه ایران ال ان جی گفت: با اینکه کار در سال 1386 شروع شده، متاسفانه حدود ۲.۵ میلیارد دلار از دارایی های کشور در این پروژه در طول ۱۶ سال معطل مانده است.
در ادامه این نشست، محمدجواد شمس، مدیرعامل اویک نیز با بیان اینکه یکی از رویکردهای اویک، اهتمام برای به کارگیری همه ظرفیت ها به منظور اجرای طرح ایران ال ان جی است، افزود: در اجرای این ابرپروژه ها، باید راهبرد درست و سیالی داشته باشیم که خوشبختانه در شرکت اویک با توجه به تجربه های چند ۱۰ ساله این ظرفیت وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه ما برای شتاب بخشی بیشتر به اجرای طرح ایران ال ان جی پیشنهاد عملی و علمی خود را ارائه داده ایم، اظهار کرد: این طرح شامل 3 فاز یعنی شیرین سازی، تولید ال پی جی و تولید ال ان جی است.
شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران
بهره مندی کنارک از گاز تا پایان ۱۴۰۲
مجری طرح خطوط لوله هفتم و یازدهم سراسری گاز در شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران از پیشرفت قابل قبول فعالیت ها در پروژه احداث خط تغذیه شهرستان کنارک خبر داد.
مجید علیپوری با بیان اینکه احداث این پروژه ابتدا در اختیار همکاران گازرسانی بود، اما به صلاحدید مدیریت برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی گاز به شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران واگذار شد، گفت: پروژه خط تغذیه کنارک با سایز ٣٠ اینچ و طول ۱۶ کیلومتر در قالب اضافه کاری به پیمانکار قطعه چهارم پروژه ایرانشهر - چابهار واگذار شد که تاکنون مراحل مسیریابی و نقشه برداری آن تکمیل، عملیات مسیرسازی، محوطه سازی و سفارش گذاری ایستگاه سی جی اس آغاز و لوله های پروژه تأمین شده است. وی ادامه داد: لوله ها به طور کامل به کارگاه پوشش ارسال شده و ان شاءالله با تکمیل کار پوشش، لوله ها به سایت منتقل و عملیات جوشکاری آغاز خواهد شد. هم اکنون نیز ماشین آلات در حال بالشتک گذاری و مهیا کردن مقدمات انتقال لوله ها هستند که به محض رسیدن لوله ها به کارگاه، آنها را در مسیر پروژه ریسه و سپس عملیات جوشکاری آغاز می شود.
شرکت پالایش نفت لاوان
2 دستاورد بزرگ درنتیجه اجرای یک طرح
مدیرعامل شرکت پالایش نفت لاوان با اشاره به آخرین وضعیت پیشرفت طرح احداث واحد تقطیر در خلأ جدید و واحد تولید قیر تاکید کرد: جلوگیری از خام فروشی، در جهت سودآوری پالایشگاه و ورود ارز به کشور 2 دستاورد بزرگ اجرای این طرح است. محمدعلی اخباری اظهار داشت: با توجه به کاهش پتانسیل جذب نفت کوره به عنوان سوخت در صنایع مختلف و اینکه نفت کوره خروجی از واحد VDU موجود در پالایشگاه لاوان دارای محصول بالقوه لوب کات و محصولات قابل استحصال سنگین تر با ارزش افزوده بالاتر (نظر قیر 60/70) است، در صورت تولید این محصولات و امکانات بالقوه پالایشگاه برای صادرات آن، طرح احداث واحد تقطیر در خلأ جدید و واحد تولید قیر در دستور کار قرار می گیرد که علاوه بر جلوگیری از خام فروشی، سودآوری پالایشگاه و ورود ارز به کشور در شرایط حساس کنونی را در پی خواهد داشت. وی خاطرنشان کرد: خوراک ورودی این واحد 12 هزار بشکه در روز نفت کوره خروجی از واحدهای تقطیر اتمسفریک و محصولات آن نیز لوب کات، قیر و همچنین نفت گاز یورو ۴ است که میزان تولید روزانه هر یک از آنها به ترتیب 5375 ، 4258 و 1920 بشکه در روز خواهد بود.