
درخواست مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در آیین معارفه مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران:
مجموعه پالایشی کشور از فهرست واگذاری ها خارج شود
مشعل هفته گذشته در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، تغییری مدیریتی با رویکرد حرکت رو به جلو رخ داد و جعفر سالاری نسب با حکم جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران به عنوان سکاندار و راهبر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران منصوب شد. در این مراسم، سالاری به عنوان سکاندار اصلی مجموعه پالایشی کشور از تلاش ها و زحمات مدیریت پیشین مجموعه پخش فرآورده های نفتی ایران تشکر و برای سالاری نسب نیز در سمت جدید خود آرزوی موفقیت کرد؛ اما به ذکر مطالبی هم در خصوص ضرورت خروج پالایشگاه های کشور از فهرست واگذاری ها پرداخت و به موضوعاتی از قبیل بنزین و حواشی قیمتی آن واکنش نشان داد. گزارش پیش رو اشاره ای دارد به این مراسم و موضوعات مطرح شده در آن.
«شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران نباید در فهرست واگذاری قرار گیرد»، این بخشی از صحبت های مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در آیین تودیع و معارفه مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران بود که هفته پیش برگزار شد و وی را بر آن داشت بر این موضوع، تاکیدی موکد داشته باشد.
جلیل سالاری با تاکید بر خروج مجموعه پالایشی کشور از فهرست واگذاری ها گفت: شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با وجود ظرفیت هایی که دارد و همچنین کار و تلاش جهادی که در دو سال اخیر در آن انجام شده است، به طور قطع با چالش هایی مواجه بوده است. وی با اشاره به آسیب شناسی موانع موجود در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران تصریح کرد: به صراحت باید گفت، از آنجا که نمی توان شرکت را با نظام کارمزدی اداره کرد، از این رو باید به سمت توسعه ای شدن و اصلاح ساختار و اصلاح اساسنامه برویم و این اساسنامه باید بسرعت تصریح و آنچه در حوزه وظایف شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و شرکت های تابعه آن تعریف شده است، محقق شود. سالاری همچنین از شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی به عنوان یکی از مهم ترین ارکان مجموعه پالایشی کشور یاد کرد و افزود: اقدام های توسعه ای در این شرکت متوقف شده بود. اگر بخواهیم مصرف سالانه ۴۳میلیارد لیتر بنزین کشور را تأمین کنیم، بی شک به ذخیره سازی های راهبردی نیازمند هستیم. ضمن اینکه الگوی حمل نیز باید تغییر کند و زیرساخت های شبکه خطوط نیز گسترش یابد و به موازات آن، توسعه پالایشگاهی هم از موارد مهمی است که لازم است انجام شود. طبق قانون هوای پاک، باید این زیرساخت ها در کنار مدیریت مصرف تحقق یابد.
ضرورت توجه به حمل و نقل؛ مصرف روزانه 120 میلیون لیتر بنزین غیرمنطقی است
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به اینکه برای اجرای قانون هوای پاک و تکالیف لحاظ شده در آن باید یکسری زیرساخت ایجاد شود و نیازمند مدیریت مصرف سوخت در کشور است، تصریح کرد: حدود 70 درصد مصرف سوخت در بخش حمل ونقل، مربوط به خودروهای سواری است، این موضوع بیانگر آن است که در حوزه حمل ونقل عمومی اقدام خاصی انجام نشده و باید بیش از پیش به این بخش توجه شود. سالاری در بخشی دیگر از صحبت های خود به ضرورت اصلاح ساختار در صنعت خودروسازی کشور اشاره کرد و به مصرف روزانه 120 میلیون لیتر بنزین در کشور واکنش نشان داد و آن را غیرمنطقی دانست. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران تصریح کرد: حدود 20 درصد سوخت در موتورسیکلت ها مصرف می شود که این یک سرمایه سوزی به شمار می آید، از این رو در حوزه تکمیل زنجیره ارزش در کشور لازم است اقدام هایی شود. وی با تاکید بر اینکه نباید بخشی از بنزین کشور که می تواند یک زنجیره بزرگ اشتغالزایی را ایجاد کند، در مسیر سوخت مصرف شود، اظهار کرد: این کار ناصوابی است که باید اصلاح شود. سالاری با بیان اینکه در مجموعه پالایشگاه ها در حوزه های محیط زیست، جمع آوری گازهای فلر و کیفی سازی فرآورده ها، همچنین طرح های ارائه شده از سوی شرکت های دانش بنیان و بومی سازی دانش فنی واحدهای تحت لیسانس به توفیق های خوبی رسیده ایم، اظهار کرد: هم اکنون به مرحله ای رسیده ایم که توانسته ایم به حوزه فراسرزمینی ورود کنیم و این توفیق ها در سایه تلاش و همدلی محقق شده است. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران ادامه داد: ساختار نباید متصل به یک فرد باشد؛ بلکه باید اختیارات تفویض شود. مدیران مناطق که در عملیات خاکریز اول هستند باید مورد حمایت واقع شوند. تمامی مشکلات باید با یک کار جمعی و همچنین اصلاح ساختار در تامین منابع و اقدام های توسعه ای، حل و فصل شود.
واکنش به اعداد و ارقام واردات بنزین
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به طرح شایعه هایی درباره واردات بنزین در فضای مجازی به این اخبار نادرست و بی اساس واکنش نشان داد و افزود: گاه عنوان می شود که 30 میلیون لیتر بنزین به کشور وارد شده است. تعجب می کنم این اعداد و ارقام از کجا آورده شده که پایه و اساس منطقی هم ندارد. واردات این مقدار بنزین به بیش از ۶ میلیارد لیتر ظرفیت ذخیره سازی نیاز دارد که ظرفیت کل مخازن ذخیره سازی ما به این مقدار نمی رسد. سالاری افزود: روزانه 117 میلیون لیتر بنزین تولید می کنیم و میزان ظرفیت مخازن هم بالغ بر 4.5 میلیون لیتر است. چگونه می توانیم این حجم از بنزین را وارد کنیم. از این رو اطلاعاتی که در فضای مجازی در حوزه بنزین، مصرف سوخت، قیمت و سیاست های قیمتی و غیرقیمتی مطرح می شود، بیشتر نادرست است و اطلاعات صحیح باید از مجموعه های کارشناسی دریافت شود و به این اطلاعات نادرست نباید توجه کرد. وی در پایان ضمن تشکر از همه همکاران و دست درکاران مجموعه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران عنوان کرد: در این دو سال خدمت انجام شده، همه عزیزان در عمل نشان دادند که مردان روزهای سخت هستند و کسب رتبه های نخست در حوزه های هوشمندسازی شرکت های تولیدی و نیز حوزه مسؤولیت های اجتماعی، خود گواهی بر این مدعاست که البته اینها کفایت نمی کند و باید بیش از این سعی و تلاش کرد.
عبور با درایت از بحران ها
جعفر سالاری نسب، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی نیز در این آیین با قدردانی از زحمات مدیرعامل پیشین در دو سال گذشته و همچنین همکاری و تعامل کارکنان شرکت ملی پخش عنوان کرد: سوخت رسانی در شرایط عادی و بحرانی به نحو احسن انجام شد و ما توانستیم از آن سربلند بیرون بیاییم. وی افزود: در دو سالی که ارتباط نزدیک و تنگاتنگی با مدیرعامل پیشین شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران داشتم، کاملا واقف هستم که این مجموعه در چه شرایطی بود و اکنون در چه وضعی قرار دارد. تمامی این دستاوردها را مرهون زحمات شخص آقای نژادعلی هستیم. با درایت و تجربیات ایشان بود که توانستیم از همه بحران هایی که به آن دچار بودیم به سلامت عبور کنیم. مدیرعامل جدید شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی تصریح کرد: شرایط در برخی زمان ها به گونه ای بود که دیگر برنامه های روتین پاسخگو نبود و ما باید فرایند سوخت رسانی را به صورت روزانه اجرایی می کردیم، حتی در پاره ای مواقع به ناچار سوخت رسانی به نیروگاه ها را نیز یک به یک تامین می کردیم. سالاری نسب با اشاره به سرمای زمستان سال قبل نیز گفت: موج سرمای بی سابقه کشور که تا یک ماه تداوم داشت، شرایط را بحرانی تر کرده بود، تا جایی که سی ان جی نیز قطع و مجبور به عرضه بنزین بیشتر شدیم. خدا را شکر با مدیریت و زحمات دلسوزانه تک تک مدیران مناطق توانستیم سوخت زمستانی مورد نیاز را در همه بخش ها تامین و از این موج سرما عبور کنیم.
سرمایه گذاری روی نیروها و تفویض اختیار به مدیران مناطق
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در بخش دیگری از صحبت های خود به منابع انسانی به عنوان مهم ترین رکن و برنامه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در آینده اشاره و تصریح کرد: در نخستین اقدام سعی خواهم کرد یکسری از اختیارات را به دیگر همکارانم تفویض کنم و تمام بار مسؤولیت ها را بر دوش نکشم. معتقدم هر قدر بار مسؤولیت بر شانه مدیران سنگین تر باشد، برنامه ها درست و مناسب به مقصد نخواهد رسید. وی گفت: از آنجا که با کمبود نیروی انسانی متخصص روبه رو هستیم، هم باید روی نیروهای جوان سرمایه گذاری کنیم تا در آینده به نحو شایسته ای از دانش و تخصص آنان بهره ببریم و هم از نیروهای باتجربه نهایت استفاده را ببریم و اینگونه نباشد که تمام سمت ها و مسؤولیت ها در اختیار نیروهایی قرار بگیرد که تازه پشت میز نشسته اند و تجربه لازم و کافی را ندارند. امیدوارم در حوزه منابع انسانی، اتفاقات تازه و خاصی رخ دهد.
مهار ناترازی بنزین و نوسازی ناوگان حمل سوخت
علی اکبر نژادعلی، مدیرعامل پیشین شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی نیز در آیین تودیع خود، گزارش مبسوطی از اهم اقدام های انجام شده در دوران تصدی مسؤولیت در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در دو سال اخیر ارائه و تصریح کرد: طبق اساسنامه موجود، این شرکت در اصل تامین کننده و توزیع کننده فرآورده های نفتی است و با توجه به مدیریتی که در حوزه عملیات و تامین و توزیع شکل گرفت، ما توانستیم با همدلی و همکاری کارکنان مجموعه پخش و نیز ارگان های برون سازمانی ذی نفع، مدیریت تامین و توزیع فرآورده ها را به نحو مطلوبی به سرانجام برسانیم.
وی افزود: ناترازی بنزین و گازوییل که از اردیبهشت امسال به اوج خود رسید، شرایط سخت و طاقت فرسایی را برای من و همکارانم رقم زد. برگزاری نشست های مستمر و مداوم در ایام تعطیل و غیرتعطیل و همراهی و مساعدت همکاران سبب شد تا بتوانیم این ناترازی را مهار کنیم. به جرات می گویم که برخی از همکارانم در این دو سال، حتی یک روز هم مرخصی نرفتند و شبانه روز پای کار بودند.
مدیرعامل پیشین شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در ادامه اظهارات خود به مهم ترین فعالیت های انجام شده در دو سال اخیر اشاره و بیان کرد: افزایش ناوگان حمل ونقل به میزان هزار دستگاه، همسان سازی کرایه های حمل ونقل در حوزه حمل مواد نفتی و کالا، اقدام های شبانه روزی در حوزه تدوین برنامه تدارکاتی برای تامین و توزیع فرآورده و حرکت به سمت هوشمندسازی، اجرای 90 درصد تکالیف قانون بودجه به منظور بهبود نظام توزیع بنزین و نفت گاز، خروج شرکت از زیان ده بودن، تقلیل بدهی به شرکت های تامین و توزیع به میزان 250میلیارد تومان، تمرکز حساب های دریافتی و پرداختی، تسویه ۳ هزار میلیارد تومان بدهی مالیاتی در چند ماه اخیر نیز از دیگر اقدام های انجام شده در طول دو سال گذشته بوده است و اگر شرکت پخش با همین شیوه پیش برود قطعا امسال نیز جزو شرکت های سود ده خواهد بود.
حذف امضاهای طلایی و پلکانی کردن نرخ حق العمل
نژادعلی با اشاره به دیگر اقدام ها در حوزه بازرگانی و احداث مجوزها، حذف امضاهای طلایی و پلکانی کردن نرخ حق العمل مجاری عرضه برای نخستین بار در شرکت پخش افزود: تغییر الگوی قراردادها با فروشندگی ها، شفاف سازی فعالیت شرکت های برند، تنظیم شیوه نامه در این باره برای تعاملات آینده و شفاف سازی مالی با شرکت های هواپیمایی نیز در این شرکت اجرایی شد.وی شکل گیری سیستم صادرات فرآورده های نفتی و نصب و راه اندازی سیستم AS با نوین ترین بانک اطلاعاتی، شخصی سازی بیش از ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار کارت هوشمند سوخت و ذخیره ۸۰۰ هزارتایی کارت هوشمند سوخت و به روز شدن فرآیند صدور این کارت ها، راه اندازی و پیاده سازی سامانه های جدید صدور مجوزها و تبدیل ناوگان، انقلاب بزرگ در حوزه تولید نرم افزار، مهندسی معکوس کارت های هوشمند سوخت و ارتقا و بهبود ساختار سازمانی را از دیگر برنامه های انجام شده در طول تصدی مدیرعاملی این شرکت نام برد.