
گفت وگو با فرزند نفتی که قهرمان شوتوکان آسیاست
اگر حمایت شوم، می توانم به تیم ملی بروم
فاطمه غلامی، متولد بهمن سال 1390 است و 12 سال سن دارد. او توانسته در سومین دوره مسابقات آسیایی سبک شوتوکان که شهریور امسال در نجف آباد اصفهان برگزار شد، به دو مدال طلای آسیایی دست پیدا کند.این نوجوان هرمزگانی که از خانواده نفت است، یکی از بی شمار فرزندان نفتی است که استعداد قابل توجهی در ورزش دارد و توانسته با حمایت خانواده و البته صنعت نفت، در رشته ورزشی خود بدرخشد.
مسلم غلامی، پدر فاطمه کارمند شرکت پالایش نفت لاوان است؛ پدری که برای موفقیت دختر و دیگر فرزندانش، تصمیم به ترک زادگاه و سکونت در بندری دور از محل تولد خود گرفته است.با فاطمه و پدرش گفت وگوی کوتاهی درباره مسیر طی شده برای کسب این موفقیت ها و البته تلاش و مشکلات پیش رو داشته ایم که در ادامه می خوانید.
چه چیز باعث شد رشته کاراته را به عنوان ورزش اصلی خود انتخاب کنید؟
پنج سال است که در رشته کاراته فعالیت می کنم و نزدیک به یک سال است که این رشته را به صورت حرفه ای ادامه می دهم. انتخاب رشته کاراته با تصمیم خودم بود و خانواده نیز به این تصمیم احترام گذاشتند و در این مسیر همراهی ام کردند. یکی از دلایلی که سبب شد به رشته کاراته علاقه مند شوم، تماشای مسابقات کاراته بود. آن موقع، در بندر مقام زندگی می کردیم و زمانی که پدر و مادرم از علاقه من به این ورزش مطلع شدند، تلاش کردند تا شرایط فعالیت در این رشته را برایم فراهم سازند. البته این را بگویم که محل اصلی زندگی من و خانواده ام بندر مقام است. در آنجا باشگاه ورزشی وجود دارد؛ اما این باشگاه فعال نیست، از این رو نتوانستم کاراته را آموزش ببینم. به همین دلیل با تصمیم خانواده به بندرلنگه که دو ساعت با بندر مقام فاصله دارد،مهاجرت کردیم.
در انتخاب کاراته و فعالیت در این رشته ورزشی، الگویی هم داشتید؟
بله. ازجمله کسانی که با دیدن مسابقاتش، انگیزه لازم برای ادامه فعالیت در این رشته را می گرفتم، سمیه تکوار بود که مربی یکی از باشگاه های بندرلنگه است؛ البته استاد خودم، خانم فریده مضری هم کمک بسیاری در این راه به من کرد. او بخوبی می داند کدام یک از شاگردانش به دنبال پیشرفت و موفقیت هستند، به همین دلیل تمرین های بیشتری به آن شاگرد می دهد تا برای حضور در مسابقات آماده شود. در کنار آن می خواهم از مربی دیگرم مهدی صابری برای کمک هایی که در این مسیر به من کردند، تشکر کنم.
با اولین حضور خود در مسابقات آسیایی توانستید 2 مدال طلا کسب کنید. دراین باره توضیح دهید.
در طول این سال ها تلاش کردم، بتوانم در رشته کاراته موفق عمل کرده و در مسابقات مختلف، مقام کسب کنم، به طوری که توانستم در سومین دوره مسابقات آسیایی سبک شوتوکان که در نجف آباد اصفهان برگزار شد، به 2 مدال طلا دست یابم.
در این دوره از مسابقات، به صورت انفرادی شرکت کردم و توانستم در رشته کاتا و کمیته مدال طلا بگیرم. در رشته کاتا با حریفانی از افغانستان و پاکستان و در بخش کمیته با شرکت کنندگانی از زنجان و همدان رقابت کردم.
برای حضور در این مسابقات و کسب موفقیت در آن، کمک آقایان محمدعلی اخباری، مدیرعامل پالایشگاه نفت لاوان و محمد آواره، مدیر امور ورزش این پالایشگاه بسیار موثر بود و با مغتنم شمردن فرصت، از حمایت آنها برای حضور من در این مسابقات، تشکر می کنم. برای مثال آقای آواره، بسیار پیگیر بودند که من در بهترین شرایط در مسابقات حضور پیدا کنم.
چه برنامه ای برای ادامه فعالیت ورزشی خود در آینده دارید؟
تصمیم دارم علاوه بر اینکه ورزش را ادامه می دهم، درسم را هم بخوبی بخوانم تا در آینده دکتر قلب شوم. همچنین دوست دارم به تیم کاراته شرکت نفت راه یابم و با حضور در مسابقات، شرکت نفت را سربلند کنم. نیمه دوم سال مسابقات مختلفی را پیش رو دارم، مثل یک دوره مسابقات شهرستانی که اواخر مهرماه و مسابقات کشوری که آبان ماه برگزار می شود و مطمئنم با حمایت مسؤولان، می توانم به تیم ملی بپیوندم. ورزشکاری که می خواهد وارد تیم ملی شود، باید روزی 6 ساعت تمرین کند که در حال حاضر من تنها 3 ساعت تمرین دارم و تلاش می کنم این زمان را افزایش دهم؛ البته این را هم بگویم که پیش از حضور در این مسابقات، توانستم 7 مدال از مسابقات داخلی را کسب کنم.
نقش خانواده در موفقیت هایی که تا امروز به دست آورده اید، چیست؟
بی شک یکی از مهم ترین دلایل موفقیت من در رشته کاراته، خانواده ام است. پدر و مادرم بسیار از من حمایت می کنند و مادرم در زمان های مختلف کنارم حضور دارد و من را تنها نمی گذارد. پدرم برای اینکه بتوانم در این رشته فعالیت کنم، حتی محل زندگی مان را تغییر داد. برادر 11 ساله ام نیز حریف تمرینی خوبی برای من در خانه است و مرتب در خانه با هم تمرین می کنیم.
حرف ناگفته ای هست که بخواهید بگویید؟
نکته مهمی که می خواهم به آن اشاره کنم، این است که خانواده من برای اینکه بتوانم در رشته کاراته پیشرفت کنم، محل زندگی خود را از بندر مقام به بندرلنگه تغییر دادند، مگر چند خانواده می تواند چنین فرصتی داشته باشد و شرایط دستیابی به موفقیت را برای فرزند خود فراهم کند، به همین دلیل تقاضا دارم شرایط و امکاناتی فراهم شود تا بچه های بندر مقام و روستاهای اطراف آن بتوانند به رشد و موفقیت دست پیدا کنند؛ البته در این مناطق، باشگاه ورزشی وجود دارد، اما مربی که بتواند باشگاه را فعال نگه دارد، نیست.
مسلم غلامی پدر فاطمه، کارمند پالایشگاه نفت لاوان است. از 11 سال پیش تاکنون در این پالایشگاه فعالیت دارد. او اصالتا بندر مقامی است و تمام بستگانش در این بندرگاه زندگی می کنند.
وی از پیشرفت و ترقی فرزندانش، بویژه فاطمه که عنوان دار رشته شوتوکان است، می گوید: فاطمه استعداد بسیار خوبی در رشته ورزش دارد و در این سال ها تمام تلاش خود را برای پیشرفت در این رشته کرده و حالا توانسته است با کسب 2 مدال طلای آسیایی، نتایج زحمات خود را ببیند.
فعالیت یک باشگاه، تنها با 2 رشته ورزشی
غلامی تصریح می کند: یکی از مهم ترین کمبودها در بندر مقام، کمبود امکانات ورزشی است. این بندر، تنها یک باشگاه ورزشی دارد که رشته های فعال در آن هم فوتسال و فوتبال هستند. غیرفعال بودن دیگر رشته های ورزشی، بویژه برای بانوان از مشکلات این بندر است.
وی ادامه می دهد: فاطمه علاقه شدیدی به ورزش، بخصوص کاراته داشت و از آنجا که تنها باشگاه موجود در بندرمقام این رشته ورزشی را نداشت، تصمیم گرفتیم به نزدیک ترین شهر که بندرلنگه است نقل مکان کنیم تا امکانات مورد نیاز فاطمه برای فعالیت در رشته ورزشی مورد علاقه اش فراهم باشد.
پدر فاطمه با بیان اینکه 3 فرزند دارد و فاطمه دختر بزرگ اوست، می گوید: علیرضا و هلما به ترتیب فرزندان دوم و سوم من هستند. هر سه فرزندم را بسیار دوست دارم و تلاش می کنم همه آنها از شرایط قابل قبولی برای پیشرفت در زندگی برخوردار باشند.
قدردانی از مسؤولان و درخواست از فاطمه
غلامی صحبت های خود را با یک قدردانی و یک درخواست پایان می دهد و می گوید: از مسؤولان پالایشگاه لاوان، بویژه آقایان اخباری، مدیرعامل پالایش نفت لاوان و آواره، مدیر امور ورزش این پالایشگاه که شرایط خوبی را برای دخترم فراهم کردند تا او بتواند استعداد خود در ورزش کاراته را نشان دهد، تشکر می کنم. بی تردید کسب نشان طلای شوتوکان فاطمه، مرهون توجه و پشتیبانی آنهاست و البته تلاش های خود او(فاطمه) هم در این پیشرفت، نقش داشته و امیدوارم این حمایت ها در کسب عناوین جهانی ادامه یابد. از فاطمه هم می خواهم تلاش کند به مدال های جهانی، بخصوص مدال طلای المپیک دست پیدا کند.