وزیر نفت خبر داد

کشف ۴ میدان جدید نفت و گاز در دولت سیزدهم

وزیر نفت   با اشاره به کشف ۴ میدان جدید نفتی و گازی در دولت سیزدهم گفت: با کشف این میدان ها، ۲.۶ میلیارد بشکه به نفت و گاز قابل استحصل ایران افزوده شده است. جواد اوجی در حاشیه نشست هیأت دولت و در جمع خبرنگاران از کشف چهار میدان جدید نفت و گاز در کشور خبر داد و اعلام کرد: چهار میدان نفتی و گازی با عملیات اکتشاف در سراسر کشور کشف شده که این اکتشاف ها، معادل ۲.۶ میلیارد بشکه هیدروکربور مایع قابل استحصال است. وی ادامه داد: این میدان ها شامل میدان گازی «چشمه شور» در شمال شرق کشور، میدان نفتی «هیرکان» در استان گلستان و میدان های نفتی «تنگو» و «گناوه» در استان بوشهر است. همچنین   جواد اوجی دوشنبه،10 مهرماه در گفت وگوی تلویزیونی تصریح کرد:   از آغاز به کار دولت سیزدهم تاکنون، حدود ۲۰ میلیارد دلار طرح های بالادستی و پایین دستی به بهره برداری رسیده که بیشتر آن ها طرح های نیمه تمام بودند. وی با اشاره به افتتاح واحد تصفیه نفت گاز پالایشگاه نفت اصفهان گفت: برای عمل به تکالیف مندرج در قانون هوای پاک روز جمعه (7 مهرماه) واحد تصفیه گازوییل پالایشگاه نفت اصفهان با ظرفیت تولید روزانه ۱۶ میلیون لیتر و کیفیت یورو ۵ به ارزش ریالی ۶.۸ هزار میلیارد تومان و سرمایه گذاری ۵۱۱ میلیون یورو از سوی رئیس جمهوری افتتاح شد. وی افزود: با افتتاح واحد تصفیه گازوییل پالایشگاه نفت اصفهان، ۳۰۰ تن گوگرد جمع آوری می شود. وزیر نفت با تأکید بر اینکه افزایش کیفیت فراورده های نفتی و کاهش ترکیبات گوگردی در پالایشگاه های موجود، یکی از اولویت های وزارت نفت در دولت سیزدهم است، تصریح کرد: کیفی سازی فراورده های نفتی کشور در پالایشگاه های اصفهان، شیراز، تبریز و... در دستور کار قرار گرفته است. اوجی بیان کرد: ۳۰ محصول پالایشگاه نفت اصفهان از جمله تولید روزانه ۱۳ میلیون لیتر بنزین در این پالایشگاه، مطابق استاندارد جهانی است.

 افزایش 300 درصدی عملیات لرزه نگاری سه بعدی در دولت سیزدهم

 وزیر نفت با بیان اینکه تحقق ضریب جایگزینی با توجه به اکتشاف های جدید، ۸۷ درصد در بخش هیدرو کربور مایع بوده، تأکید کرد: این موضوع به آن معناست که اگر ۱۰۰ بشکه نفت خام و میعانات گازی در کشور تولید و به مصرف داخلی یا صادرات رسیده باشد، ۸۷ بشکه آن با اکتشاف های جدید جایگزین شده است. اوجی تصریح کرد: عملیات لرزه نگاری سه بعدی در دولت سیزدهم در مقایسه با چهار سال دولت دوازدهم ۳۰۰ درصد افزایش نشان می دهد. وی گفت: ایران در مقایسه با کشورهای منطقه مانند عربستان ، عراق، کویت، امارات و قطر جایگاه نخست اکتشاف را به خود اختصاص داده، از سوی دیگر ضریب موفقیت اکتشاف در این دولت ۱۰۰ درصد است و هر چاهی که به منظور اکتشاف حفر شده، موفق بوده و به هیدروکربور رسیده است. وزیر نفت با اشاره به اینکه ۲۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری برای اجرای پروژه های نیمه تمام طی ۲ سال گذشته محقق شده، افزود: این پروژه ها بیشترمربوط به رشد تولید و افزایش ارزش افزوده در کشور بوده است.

اوجی در پاسخ به پرسشی درباره سرقت دکل حفاری در خوزستان ادامه داد: این دکل نه متعلق به دولت و نه متعلق به اموال بابک زنجانی است و مربوط به یک شرکت بخش خصوصی است که چند سالی در همان منطقه رها شده بود.

وی تأکید کرد: کارگروهی از شرکت ملی نفت ایران و دستگاه های نظارتی برای انتقال اموال بابک زنجانی به نفت تشکیل شده که دستاوردهای خوبی را نیز به دنبال داشته است.

 

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تأکید کرد

همراهی وزارت نفت با فعالیت های گردشگری 

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: با برنامه ریزی صحیح و ظرفیت های کشور، صنعت گردشگری می تواند جای صنعت نفت را بگیرد تا درآمد اصلی کشور از نفت به گردشگری منتقل شود. عزت الله ضرغامی یکشنبه در آیین روز جهانی و هفته گردشگری با قدردانی از وزیر نفت برای حمایت های همه جانبه در اجرای پروژه های بهینه سازی در موتورخانه های اماکن گردشگری کشور اظهار کرد: هرچه در حوزه گردشگری از ایشان درخواست کردیم، همراهی کردند. با برنامه ریزی صحیح و ظرفیت های کشور، صنعت گردشگری می تواند جای صنعت نفت را بگیرد تا درآمد اصلی کشور از نفت به گردشگری منتقل شود.

وی ادامه داد: ما چنین ظرفیتی در داخل کشور داریم تا وزارت نفت بتواند نفسی بکشد، امروز در دولت هر زمان که با کمبود درآمد روبه رو می شوند، نگاهشان به سمت وزارت نفت است. بر اساس این گزارش، آیین روز جهانی و هفته گردشگری با حضور عزت الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در محل وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد.

 

براساس تازه ترین نظرسنجی رویترز

 تولید نفت ایران به بالاترین سطح از سال ۲۰۱۸ رسید

تازه ترین نظرسنجی رویترز نشان می دهد، تولید نفت اوپک در پی افزایش تولید نفت خام ایران و نیجریه در ماه سپتامبر ۲۰۲۳ برای دومین ماه پیاپی افزایش یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، براساس نظرسنجی روز دوشنبه (10 مهرماه) این خبرگزاری، تولید نفت سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در ماه سپتامبر برای دومین ماه پیاپی در پی افزایش تولید ایران و نیجریه افزایش یافت، درحالی که کاهش عرضه عربستان و دیگر اعضای ائتلاف تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک (اوپک پلاس) در قالب توافق کاهش عرضه برای حمایت از قیمت و بازارهای جهانی نفت خام ادامه دارد. تازه ترین بررسی رویترز نشان داد، تولید روزانه نفت خام اعضای اوپک در ماه سپتامبر با افزایش روزانه ۱۲۰ هزار بشکه ای نسبت به ماه اوت به ۲۷ میلیون و ۷۳۰ هزار بشکه رسید. تولید نفت اوپک در ماه اوت امسال، برای نخستین بار از فوریه گذشته افزایش یافته بود. افزایش عرضه اوپک در ماه سپتامبر تا حدود زیادی به مدد افزایش تولید نفت نیجریه به دلیل مقابله با سرقت نفت خام و ناامنی ها در مناطق عملیاتی پدید آمده است. تولید نفت خام ایران که با وجود تحریم های آمریکا در حال افزایش عرضه بوده به بالاترین سطح از سال ۲۰۱۸ رسیده است. براساس داده های حمل ونقل و منابع در نظرسنجی رویترز، نیجریه در ماه سپتامبر بدون هیچ گونه اختلال عمده در صادرات، افزایشی قابل توجه در صادرات را تجربه کرد و تولید خود را ۱۱۰ هزار بشکه در روز افزایش داد. نیجریه در نظر دارد تا سال آینده میلادی، بخش بیشتری از تولید نفت خود را احیا کند. نظرسنجی رویترز نشان داد، دومین افزایش بزرگ اوپک مربوط به ایران بوده است، به طوری که تولید نفت خام این کشور به ۳ میلیون و ۱۵۰ هزار بشکه در روز رسیده است. براساس نظرسنجی رویترز و ارقام جداگانه از اوپک، این بالاترین رقم از سال ۲۰۱۸ است؛ سالی که واشنگتن دوباره تحریم ها را علیه ایران اعمال کرد. براساس این نظرسنجی، تولید ۱۰ عضو اوپک که مشمول توافق کاهش عرضه اوپک پلاس هستند، ۸۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت. عربستان و دیگر اعضای اوپک حاشیه خلیج فارس بشدت به توافق کاهش عرضه نفت و کاهش های داوطلبانه اضافه پایبند هستند. براساس این نظرسنجی، عربستان در ماه های اوت و سپتامبر تولید نفت خام خود را نزدیک به ۹ میلیون بشکه در روز نگه داشت. ریاض بتازگی تصمیم گرفت کاهش عرضه داوطلبانه روزانه یک میلیون بشکه ای خود را تا پایان سال جاری میلادی تمدید کند. عراق و امارات متحده عربی در ماه سپتامبر، تولید نفت خود را اندکی افزایش دادند، درحالی که عرضه نفت آنگولا به دلیل کاهش صادرات ۵۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت. تولید اوپک هنوز حدود روزانه ۷۰۰ هزار بشکه کمتر از مقدار مورد نظر است؛ زیرا نیجریه و آنگولا ظرفیت تولید به اندازه سطح توافق شده را ندارند. نظرسنجی رویترز با هدف پیگیری عرضه نفت به بازارهای جهانی تهیه می شود. این نظرسنجی بر مبنای داده های حمل ونقل ارائه شده از سوی منابع خارجی، داده های مؤسسه ریفینیتیو ایکون، اطلاعات شرکت های رصدکننده حمل محموله های نفتی مانند پترولجستیک و کپلر و اطلاعات ارائه شده از سوی منابع شرکت های نفتی، اوپک و شرکت های مشاوره ای است.

 

در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه کشور

سازوکار تسریع توسعه میدان های نفت و گاز تعیین شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سازوکارهای مورد نیاز برای مولدسازی ذخایر نفت و گاز کشور، سرعت بخشی به توسعه میدان های نفت و گاز و اصلاح رابطه مالی دولت با شرکت ملی نفت را تعیین کردند.

نمایندگان در نشست علنی نوبت عصر شنبه (8 مهرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزییات لایحه برنامه هفتم توسعه، با بند (الف) ماده ۱۵ این لایحه موافقت کردند.

براساس بند (الف) ماده ۱۵ برنامه هفتم توسعه به منظور مولدسازی ذخایر نفت و گاز کشور، سرعت بخشی به توسعه میدان های نفت و گاز و اصلاح رابطه مالی دولت با شرکت ملی نفت اقدام های زیر انجام می شود:

الف) وزارت نفت مکلف است درباره میدان های در حال بهره برداری یا دارای قرارداد توسعه فعلی، نسبت به عقد قرارداد مجزا با شرکت ملی نفت و دیگر شرکت های اکتشاف، تولید و بهره برداری نفت و گاز در قالب قرارداد بلندمدت به تفکیک میدان/مخزن نفت و گاز و در چارچوب شرایط عمومی، ساختار و الگوی قراردادهای بالادستی نفتی و گازی با تصویب شورای اقتصاد اقدام کند.

نمایندگان موضوع «هیأت نظارت بر منابع نفتی، مسؤول ارزیابی قراردادهای نفتی و گازی می شوند» را با ۱۲۹ رأی موافق تصویب کردند.

 

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی:

مجتمع های پتروشیمی ملزم به استقرار سیستم مدیریت انرژی هستند

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر راهبرد اجرای الزام های مدیریت انرژی در صنعت پتروشیمی گفت: هم اکنون در بیش از ۳۰ مجتمع پتروشیمی کشور، سیستم بین المللی مدیریت انرژی استقرار یافته و ضروری است دیگر پتروشیمی ها نیز به سمت استقرار این سیستم حرکت کنند.

مرتضی شاهمیرزایی در نشست هماهنگی نمایندگان کارگروه های تخصصی انرژی صنعت پتروشیمی با گرامیداشت یاد و نام شهدای گرانقدر دفاع مقدس و فرارسیدن هفته وحدت، ضمن تأکید بر ضرورت مدیریت انرژی در این صنعت اظهار کرد: اجرای این راهبرد از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ضمن صیانت از محیط زیست و کاهش ناترازی، منجر به افزایش ارزش افزوده حامل های انرژی در صنعت می شود. وی، مصرف غیراصولی انرژی را مصداق اسراف دانست و با تأکید بر اجرای الزام های قانونی مصرف بهینه انرژی در صنعت پتروشیمی، یادآور شد: در زمینه کاهش یا حذف گازهای مشعل در صنعت نفت، اقدام های مطلوبی انجام شده که می توان به جمع آوری گازهای همراه نفت در غرب کارون برای تأمین بخشی از خوراک مورد نیاز صنعت پتروشیمی اشاره کرد. معاون وزیر نفت با بیان اینکه مدیریت منابع، پیش شرط مدیریت انرژی است، افزود: مدیریت منابع در دوران دفاع مقدس، یکی از عوامل مهم پیروزی انقلاب اسلامی بود و الگوگیری از آن دوران، برای پیشبرد اهداف در حوزه انرژی بسیار موثر است. شاهمیرزایی تصریح کرد: هم اکنون در بیش از ۳۰ مجتمع پتروشیمی کشور، سیستم بین المللی مدیریت انرژی استقرار یافته و ضروری است دیگر پتروشیمی ها نیز به سمت استقرار این سیستم حرکت کنند. وی ادامه داد: رسالت مدیریت انرژی، برمبنای هم افزایی دانش، مدیریت منابع و اشتراک گذاری تجربه های موفق موجود در صنعت پتروشیمی و سایر صنایع موفق ملی و بین المللی و کاهش شدت مصرف انرژی تعریف شده است. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید برحمایت و اجرای راهبرد مدیریت انرژی در صنعت پتروشیمی افزود: امیدوارم رعایت الزام های قانونی و نتایج ملموس و مثبت آن در صنعت پتروشیمی، به الگویی مناسب در دیگر صنایع تبدیل شود.