
شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب
برگزاری نخستین نشست شورای راهبردی مدیریت موزه ها و اسناد تاریخی
نخستین نشست شورای راهبردی مدیریت موزه ها و اسناد تاریخی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب برگزار شد. نشست شورای راهبردی مدیریت موزه ها و اسناد تاریخی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با حضور علیرضا دانشی، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، سعید آتشبار، مدیر موزه های شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، مدیران عامل شرکت های نفت و گاز گچساران و مسجد سلیمان و جمعی از مدیران عالی مناطق نفت خیز جنوب برگزار شد. در این نشست، علیرضا دانشی ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس و هفته وحدت، حفاظت از تاریخ صنعت نفت را مهم بیان کرد و گفت: خوشبختانه با همت و تلاش کارکنان صنعت نفت، به ۱۰۰ درصد برنامه تولیدی خود که از سوی دولت و وزارت نفت ابلاغ می شود، دست یافتیم. وی افزود: وظیفه صنعتی و تولیدی خود را با قدرت تمام انجام داده و براساس برنامه تا دو یا سه سال آینده می توانیم همه کمبودها و نواقص صنعتی در زمینه تجهیزات و امکانات را رفع کنیم و شاهد آثار شگرفی در صنعت باشیم. مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، وظیفه خود در مقابل آیندگان را بسیار مهم خواند و اظهار کرد: متأسفانه تاکنون تاریخ صحیحی از صنعت نفت جنوب به خصوص حماسه کارکنان نفت در دوران دفاع مقدس ثبت و منتشر نشده است. دانشی ادامه داد: همچنان که نسبت به برنامه کنونی خود وظیفه داریم، نسبت به آیندگان نیز وظیفه داریم و وظیفه ما حفظ و نگهداری از داشته ها و درواقع حفاظت از هویت صنعت نفت است. وی بر استفاده از تجربه دیگران در حفاظت از تاریخ صنعت تأکید کرد و گفت: در تمام کشورهای دنیا به خصوص کشورهای دارای قدمت صنعتی، نسبت به حفظ آثار و اسناد تاریخی بسیار توجه شده است که می توان با سرمشق گرفتن از تجربه های آنها برای پاسداشت ارزش های تاریخی استفاده کرد. در ادامه این نشست حسین شاملی، مدیر مرکز اسناد و موزه های صنعت نفت، ضمن تقدیر از توجه مدیریت مناطق نفت خیز جنوب به تاریخ نفت گفت: رویکرد استفاده صرف از ساختمان های میراثی برای موزه در بسیاری از کشورها منسوخ شده است و امروزه موزه ها را در کنار صنعت فعال برای نمایش پیشرفت و شرایط حال و گذشته قرار می دهند. شاملی افزود: رویکرد مناطق نفت خیز جنوب در حفاظت و نگهداری از آثار تاریخی صنعت بسیار ارزشمند است و این رویکرد سبب کاهش تمرکز از تهران به شهرهای صنعتی خواهد شد.
وی ضمن اعلام حمایت از اقدام ها برای موزه نفت اظهار کرد: حفاظت از آثار و اسناد تاریخی افزون بر اینکه فرصت های جدیدی برای درآمدزایی و اشتغال زایی ایجاد می کند، در بسیاری از موارد و اختلاف ها همچون موضوع میدان گازی آرش می تواند راهگشا باشند و از ایجاد اختلاف های سنگین با همسایگان جلوگیری کند. مدیر مرکز اسناد و موزه های صنعت نفت با بیان اینکه ۲۵ میلیون سند تاریخی هم اکنون در دسترس صنعت نفت است، گفت: فرآیند دیجیتال سازی اسناد آغاز شده است و هم اکنون حدود یک میلیون سند از حالت کاغذی به حالت دیجیتالی برای افزایش طول عمر و دسترسی راحت برای مخاطبان تهیه شده است. در ادامه غلامرضا کمالی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز گچساران با ارائه گزارشی از فرآیند احداث موزه نفت گچساران گفت: زمینه و مقدمات لازم برای احداث موزه گچساران انجام شده است و در این زمینه آثار و تجهیزاتی تاریخی نیز در حال انتقال به محل موزه است و به زودی شاهد خبرهای خوشی در این زمینه خواهیم بود. کمالی افزود: موضوع موزه نفت از سوی افراد مختلفی در گذشته بیان شده است، اما متأسفانه شاهد هم افزایی لازم و همت جمعی برای این موضوع نیستیم. وی توجه مدیران فعلی به موضوع تاریخ و موزه نفت را قابل تحسین خواند و گفت: این اقدام نیازمند یک همت گروهی از سوی همه مدیریت ها از جمله منابع انسانی، مالی و دیگر مدیران عالی است تا بتوان تصمیم جمعی گرفت. علیرضا هیهاوند، مدیرعامل شرکت نفت و گاز مسجد سلیمان، در ادامه با اشاره به آمیخته شدن تاریخ نفت با فرهنگ مردم مسجدسلیمان گفت: با اینکه بسیاری از مردم مسجدسلیمان از خانواده نفت نیستند، اما هنوز در میان بسیاری از مردم، واژه های و اصطلاحات صنعتی رایج است و این نشانه انس و به هم پیوستگی فرهنگ مردم مسجدسلیمان با فرهنگ صنعت نفت است. هیهاوند با ارائه گزارشی از آخرین اقدام ها به منظور توسعه موزه نفت مسجدسلیمان گفت: با تأکیدات مدیریت عالی نفت جنوب، تلاش های خوبی به منظور توسعه موزه نفت انجام و در این زمینه مناقصات مختلفی برگزار شده است و در برنامه کاری خود داریم به کمک بخش خصوصی، بتوانیم توسعه موزه را تسریع کنیم. وی تأمین منابع مالی مناسب از مرکز را لازم دانست و اظهار کرد: صنعت موزه یک سرمایه گذاری است و در این زمینه انتظار داریم که با کمک و مساعدت تهران و مناطق نفت خیز جنوب، بتوان منابع مالی مورد نیاز را تأمین کنیم. سعید آتشبار، مدیر موزه های شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب نیز در این نشست با ارائه گزارشی از عملکرد مدیریت موزه های نفت جنوب در یک سال گذشته، بر تشکیل ساختار نظام مند در مدیریت موزه های نفت جنوب تأکید کرد و گفت: با تأکید مدیریت موزه ها و اسناد وزارت نفت، همچنین مدیرعامل، مبنی بر حفاظت از تاریخ نفت جنوب، اقدام هایی در زمینه تشکیل یک ساختار منظم برای نگهداری و حفاظت از آثار تاریخی صنعت نفت انجام شده است.
آتشبار افزود: مسجدسلیمان به عنوان شهری که نخستین اکتشاف نفت ایران در آن انجام شده، شایسته است موزه ای با عظمت داشته باشد و با برنامه ریزی انجام شده پروژه تکمیل آن در دست اقدام است، اما دیگر شهرهای نفت خیز ما نیز در زمینه صنعتی دارای تاریخی پرافتخار هستند که توجه ما بر تشکیل موزه در همه شهرهای نفتی است. وی غافل نبودن از تاریخ تمام مناطق نفتی را مهم دانست و اظهار کرد: با مذاکرات انجام شده، تشکیل موزه در همه شرکت های تابع در اولویت کاری ما قرار گرفته است و در بازدیدهای انجام شده نقاط ضعف، مشکلات و مناطق مستعد برای ایجاد موزه نفت بررسی شده اند.
مجتمع گاز پارس جنوبی
آمادگی برای تامین پایدار گاز در فصل سرد
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنویی از آمادگی کامل پالایشگاه های این مجموعه برای ورود به فصل سرد و تأمین پایدار گاز خبر داد. احمد باهوش در نشست تولید گاز که روز دوشنبه (سوم مهرماه) برگزار شد، گفت: پالایشگاه های سیزده گانه این مجموعه با برنامه ریزی کامل و با رفع کامل نواقص و آمادگی ۱۰۰ درصدی به روزهای سرد سال نزدیک می شوند. وی افزود: عملیات تعمیرات اساسی در همه پالایشگاه های پارس جنوبی با کیفیت مطلوب به روزهای پایانی خود نزدیک می شود و با نوآوری و اقدام های نو، تولید پایدار و حداکثری گاز را در اولویت قرار خواهیم داد. مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنویی با اشاره به سه پروژه کلان در این مجموعه تصریح کرد: سه پروژه کلان و در حال اجرا شامل وضع توربین های پالایشگاهی، پروژه جمع آوری گازهای مشعل و تعمیرات خط ۱۵ و ۱۶ دریایی خوشبختانه روندی رو به رشد داشته و امیدواریم همه کارها در این مجموعه بزرگ با همدلی و کار گروهی مسیر پیشرفت را طی کنند. باهوش گفت: در ماه های پیش رو باید زمان را مدیریت کنیم و کارها باید در همه حوزهای عملیاتی به طور دقیق، بدون هیچ گونه خطا و اشتباهی انجام شود.
شرکت پالایش نفت لاوان
بازسازی نازل کف ساز آتش نشانی
کارکنان واحد آتش نشانی شرکت پالایش نفت لاوان موفق به طراحی و ساخت مجدد قطعه چرخش سیال نازل کف ساز آتش نشانی شدند.
محمدعلی اخباری، مدیرعامل این شرکت با تحسین اقدام های همکاران آتش نشانی در دمونتاژ، طراحی و ساخت مجدد قطعه چرخش سیال نازل کف ساز (Foam Canon) گفت: پیگیری و تلاش راز موفقیت است و اساسا اعتماد به توان نیروهای داخلی دستاوردهای خوبی برای کشور به همراه می آورد.
وی کسب آمادگی لازم برای مقابله با حوادث و پیشامدهای متفاوت در شرایط حساس را مهم ارزیابی کرد و افزود: تنها راه مقابله با تحریم های ناجوانمردانه، اعتماد و اتکا به متخصصان داخلی است و شرکت پالایش نفت لاوان این افتخار را دارد که با در اختیار داشتن متخصصان مجرب، همواره در جهت خوداتکایی تلاش مضاعفی داشته و این مهم حاصل همدلی و همکاری گروهی بین مدیران و کارکنان عزیز بوده است.
ایرج گشمردی، رئیس بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) پالایشگاه نفت لاوان نیز بازسازی نازل فوم کانون در شرایط سخت تحریم را نشان دهنده خودکفایی و اتکا به دانش و توان نیروهای متخصص داخلی برشمرد و گفت: تجهیزات حساس در شرایط بحرانی از اهمیت خاصی برخوردار می شوند و با توجه به اینکه تهیه فوم متناسب با حجم حریق و استفاده از آن در زمان طلایی اطفای آتش های بزرگ نفتی، موجب جلوگیری از گسترش حادثه و بروز فجایع می شود، بنابراین تعمیر و آماده به کار بودن این نازل سبب افزایش ضریب اطمینان شرکت در شرایط مذکور شده است.
پژوهشگاه صنعت نفت
برگزاری نشست مشترک با موضوع مدیریت دانش
دومین نشست مشترک پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت نفت مناطق مرکزی با موضوع مدیریت دانش برگزار شد.
در این نشست مشترک به چگونگی استقرار مدیریت دانش در پژوهشگاه و ارائه درس آموخته های حاصله در سه فاز و موضوع هایی مانند شناخت سازمان، استقرار فرآیندهای مدیریت دانش، ایجاد بستر مناسب و پایش و بهبود پرداخته شد.
در ادامه نشست مشترک با موضوع مدیریت دانش، درباره همکاری پژوهشگاه صنعت نفت با شرکت نفت مناطق مرکزی ایران به عنوان مشاور و ناظر در انجام فرآیند تجمیع دانش برای بعضی پروژه ها به عنوان پایلوت بحث و تبادل نظر شد.
بر پایه این گزارش همکاری پژوهشگاه صنعت نفت در برگزاری دوره های آموزشی مرتبط با مباحث مدیریت دانش، دعوت از نماینده مدیریت دانش پژوهشگاه در نشست های کارگروه مدیریت دانش شرکت نفت مناطق از مباحث مطرح شده در این نشست دوجانبه بود.
شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران
انتقال ۱۶ میلیارد لیتر انواع فرآورده با خطوط لوله جنوب شرق
منطقه جنوب شرق شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت پارسال، ۱۶ میلیارد لیتر انواع فراورده های نفتی را به چهار استان کشور منتقل کرده است. علی اعرابی، معاون عملیاتی منطقه جنوب شرق شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت با اشاره به آمار پارسال فراورده های نفتی ارسالی منطقه گفت: پارسال بیش از ۱۵ میلیارد و ۹۶۳ میلیون و ۶۴۴ هزار انواع مختلف فراورده های نفتی شامل بنزین سوپر، بنزین معمولی، نفت سفید و نفت گاز به مراکز انتقال نفت رفسنجان، یزد، اصفهان، تأسیسات نفتی سیرجان و تأسیسات انتهایی شهیدسلیمانی کرمان، انبار شرکت ملی پخش فراورده های نفتی کرمان و نیروگاه های ترکیبی کرمان و یزد، خطوط کاشان - ری و ۱۶ اینچ معکوس واقع در حوزه استحفاظی منطقه در استان های کرمان، یزد، اصفهان و تهران منتقل شده که معادل تقریبا ۷.۵ میلیارد تن کیلومتر است. وی درباره آمار آزمایشگاه کنترل کیفیت منطقه در سال ۱۴۰۱ افزود: در مجموع تعداد آزمایش های انجام شده به حدود ۲۲ هزار مورد رسید که نسبت به سال قبل، رشدی ۳۴ درصدی را نشان می دهد و این از رصد، پایش و ارزیابی مداوم و کنترل کیفی همیشگی فرآورده ها توسط همکاران حکایت دارد که موجب آلوده نبودن و کیفیت بالای فراورده های ارسالی شده است.
وی تأکید کرد: حجم بالای انتقال فراورده های نفتی توسط منطقه جنوب شرق شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت مرهون تلاش بی وقفه همکاران منطقه برای تأمین نیاز کشور به فراورده های نفتی و تأمین سوخت موردنیاز هموطنان است.
وزارت نفت
دیدار دستیار وزیر نفت با خانواده شهدای گزینش وزارت نفت
دستیار وزیر و دبیر هیئت مرکزی گزینش وزارت نفت به دیدار مادر گرامی شهیدمحمدحسین ملکی و برادر ارجمند شهید محمدتقی قدوسی رفت. مجید امیدی شهرکی در حاشیه دیدار با مادر گرامی شهیدمحمدحسین ملکی (محقق هیئت مرکزی) و برادر ارجمند شهید محمدتقی قدوسی (محقق هیئت مرکزی) که با حضور مشاور دبیر، رئیس دبیرخانه و تعدادی از کارکنان هیئت مرکزی گزینش همراه بود، گفت: همه ما مدیون و مرهون ایثارگری و مجاهدت های بی دریغ شهدا هستیم. از مادر شهیدمحمدحسین ملکی (محقق هیئت مرکزی) برای همه همکاران این شهید بزرگوار در مجموعه گزینش وزارت نفت تقاضای دعای خیر و توفیق می کنم. در دیدار با برادر گرانقدر شهید قدوسی از جانبازان هشت سال دفاع مقدس ضمن ادای احترام به مقام شامخ جانبازان سرافراز دفاع مقدس یک نسخه از وصیت نامه این شهید از سوی ایشان به هیئت مرکزی گزینش اهدا شد. در این دیدار ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای والامقام دفاع مقدس، با ارزش ها و آرمان های شهدا و خانواده معزز ایشان تجدید بیعت شد.
شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب
نشست تخصصی توسعه فناوری در نفت به میزبانی دانشگاه مازندران
نشست تخصصی توسعه فناوری در صنعت نفت و گاز به میزبانی دانشگاه علم و فناوری مازندران با پیگیری بسیج اساتید و دانشجویی دانشگاه های استان مازندران و این دانشگاه برگزار شد. این نشست یک روزه با حضور محمد گلستان باغ، رئیس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، احمدرضا ربانی، رئیس دانشگاه علم و فناوری مازندران، معاونان، مدیران و اعضای هیئت علمی مرتبط با حوزه نفت و گاز دانشگاه های استان، برخی نمایندگان شرکت های دانش بنیان حوزه نفت و گاز و مدیران صنایع مرتبط منطقه به ویژه شرکت های نفت خزر و کشتی سازی ایران صدرا برگزار شد.
در این نشست ربانی به پیوند عمیق صنعت نفت با دانشگاه های کشور اشاره کرد و افزود: به رغم توسعه ارتباط دانشگاه های سطح کشور با صنعت نفت، دانشگاه های استان مازندران در انجام پروژه های مورد نیاز صنعت، فعالیت چندانی نداشتند؛ از این رو امیدواریم این جلسه سبب شناسایی ظرفیت های علمی دانشگاه های استان و ایجاد زمینه هم افزایی و شبکه دانشگاهی و متخصصان استان برای انجام پروژه های کلان نفت و گاز شود. وی با اشاره به اینکه دانشگاه علم و فناوری مازندران پیشگام این عرصه خواهد بود، ادامه داد: آغاز پروژه ساخت نخستین مرکز تحقیقات نفت و گاز در سطح دانشگاه های استان مازندران، اخذ مجوزهای لازم به منظور افزودن رشته های مرتبط با این حوزه و به کارگیری استادان متخصص و حضور مدیران ارشد صنعت نفت در این مرکز علمی نشان از آغاز گامی بزرگ برای تعمیق روابط دانشگاه با صنعت نفت در سطح استان مازندران است.
رئیس دانشگاه علم و فناوری مازندران با اشاره به ذخایر عظیم نفت و گاز در کشور و جایگاه منحصربه فرد ایران در منطقه و جهان تأکید کرد: حوضه دریای خزر از مواهب سرشار نفتی و گازی برخوردار است و با توجه به ظرفیت های علمی و پژوهشی موجود در دانشگاه علم و فناوری مازندران، امکان توسعه هرچه بیشتر همکاری های تحقیقاتی و پژوهشی با صنعت نفت کشور وجود دارد.
در ادامه این نشست تخصصی نمایندگان دانشگاه های استان و مدیران صنایع منطقه، ضمن معرفی توانمندی ها و ظرفیت های موجود، به ارائه پیشنهادهای پژوهشی و طرح پرسش های خود در رابطه با توسعه همکاری های پژوهشی پرداختند. در بخش دوم این نشست، گلستان باغ با ابراز تأسف از همکاری های کم رنگ دانشگاه های شمال کشور با شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به رغم همکاری های مشترک دانشگاه های بزرگ کشور با این شرکت افزود: امیدواریم این نشست سرآغاز همکاری های بیشتر دانشگاه های استان مازندران با صنعت نفت باشد.
وی ضمن پاسخ به پرسش های تخصصی نمایندگان دانشگاه ها و صنایع منطقه در موضوع همکاری های مشترک، به راه های ارتباط با این شرکت در حوزه های پژوهشی اعم از موضوعات سخت افزاری و نرم افزاری پرداخت.
در پایان این نشست، ضمن امضای تفاهم نامه همکاری مشترک پژوهشی و آموزشی، دفتر نمایندگی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در دانشگاه علم و فناوری مازندران افتتاح شد.
امضای تفاهم نامه همکاری با پارک علم و فناوری مازندران
پارک علم و فناوری مازندران و شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به منظور دستیابی به اهداف مندرج در سند چشم انداز، برنامه ششم توسعه کشور و گام دوم انقلاب اسلامی تفاهم نامه دوجانبه ای امضا کردند. این تفاهم نامه با هدف بهره مندی از توانمندی ها و ظرفیت های موجود، تقویت و توسعه همکاری ها با هدف دسترسی و به کارگیری دانش فنی و فناوری روزآمد در اجرای طرح های پژوهشی، مطالعاتی، توسعه ای، کاربردی، مشاوره ای و آموزشی در مسائل مرتبط با نیازهای شرکت به منظور دستیابی به دانش مربوطه و فناوری های مورد نیاز شرکت به امضای محمد گلستان باغ، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و قربانعلی نعمت زاده، رئیس پارک علم و فناوری مازندران رسید. همچنین دفتر نمایندگی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با هدف توسعه همکاری های پژوهشی و فناوری دانشگاه های سطح استان مازندران با این شرکت در دانشگاه علم و فناوری مازندران افتتاح شد.