گذری بر پنجمین دوره ارزیابی آمادگی جسمانی آتش نشانان وزارت نفت

مسابقه ای از جنس آتش

مشعل       آتش نشان ها سربازان گمنامی هستند که جان خود را به خطر می اندازند تا زندگی همنوعانشان را نجات دهند. این افراد همیشه آماده حضور در عملیات هستند و به آمادگی جسمانی و سرعت عمل در شرایط بحرانی نیاز دارند. به همین منظور آمادگی جسمانی و مهارتی آنها به روش های مختلف از جمله برگزاری المپیاد آتش نشان ارزیابی می شود.

همزمان با پاسداشت روز ایمنی، در هفته نخست مهر امسال، پنجمین دوره ارزیابی آمادگی جسمانی آتش نشانی در صنعت نفت به میزبانی پتروشیمی بندر امام، در مجتمع آفتاب برگزار شد. در این دوره ۱۶ گروه آتش نشانی شامل ۱۲۸ آتش نشان منتخب صنعت نفت در ۶ بخش ارزیابی شامل سه بخش انفرادی و سه بخش گروهی به رقابت پرداختند و مهارت های آنها از سوی تیم های داوری مورد ارزیابی قرار گرفت. رویداد ارزیابی آمادگی جسمانی آتش نشانان، ابتدا در سطح چهار شرکت اصلی و تابعه برگزار شد و چهار تیم از نفرات برتر هر شرکت به سطح مسابقات وزارت نفت راه پیدا کردند.

در پنجمین دوره این المپیاد سراسری صنعت نفت، 128 آتش نشان از بخش های مختلف صنعت نفت گردهم آمدند تا در میدان رقابت، همدلی و بودن در کنار یکدیگر را به نمایش بگذارند.در این نمایش سراسر مهارت و آمادگی جسمانی، مظاهر انصاری، مدیرکل بهداشت، ایمنی و محیط زیست وزارت نفت نیز حضور داشت و درباره اهداف برگزاری پنجمین دوره ارزیابی آمادگی جسمانی آتش نشان های وزارت نفت توضیحاتی داد.

مدیرکل بهداشت، ایمنی و محیط زیست وزارت نفت با اشاره به اینکه هدف از برگزاری این گونه رویدادها، ارتقای آمادگی جسمانی و مهارتی آتش نشان ها در رویارویی با حوادث در شرایط مختلف است، افزود: همدلی، نکته مهم دیگری است که در چنین رخدادهایی میان شرکت کنندگان شکل می گیرد و تقویت می شود و این موضوع در کل صنعت نفت وجود دارد.

مظاهر انصاری تصریح کرد: تیم های شرکت کننده از بخش های مختلف صنعت نفت (نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی) نیز افزون بر قدرت و مهارت، توانستند هدف مهم دیگر این المپیاد را که همدلی است به نمایش بگذارند. او با تاکید بر حضور با انگیزه آتش نشانان حاضر در این دوره از رقابت ها افزود: آتش نشان ها در هر جا که حادثه و خطری صنعت نفت را تهدید کند، از جان مایه می گذارند و در صف مقابله با آتش قرار می گیرند.

شهدا باید الگوی همه باشند

سیروس ناصریان، رئیس اداره ایمنی، بهداشت و محیط زیست پتروشیمی بندر امام  نیز در پنجمین دوره ارزیابی آتش نشانان وزارت نفت با ابراز خرسندی از میزبانی این رویداد بزرگ تصریح کرد: موضوع مهمی که ارزش این رویداد را بیشتر می کند، مزین شدن پنجمین دوره ارزیابی به نام بزرگ شهدای صنعت نفت و ۹ شهید آتش نشان پتروشیمی بندر امام است. وی گفت: شهدا، گرانمایه ترین دارایی خود را که جانشان بود، فدا کردند تا یک حادثه به یک فاجعه تبدیل نشود. از این رو شهدا همواره باید الگوی همه ما باشند.ناصریان در بخش دیگری اظهار کرد: ارزیابی، آمادگی، تخصصی بودن این رویداد، هر یک فلسفه خود را دارد و این دوره هم می تواند سبب ارتقای سطح علمی - تخصصی آتش نشانان و تبادل علم و تجربه میان آنها شود.

استقلال تیم داوری

شهرام احمدی، معاون ایمنی و آتش نشانی اداره کل بهداشت، ایمنی و محیط زیست وزارت نفت هم مهم ترین هدف این رویداد را  ارزیابی آمادگی عملیاتی و حرفه ای گری آتش نشانان بیان و اظهار کرد: تلاش بر این بوده که هر دوره نسبت به دوره قبل، حرفه ای تر برگزار شود و مایلیم شرکت های تابعه نیز به برگزاری دوره های تخصصی برای ارتقای آتش نشانان روی آورند و به سوی استاندارد ملی ثبت شده پیش بروند. او استقلال تیم داوری را از وجه تمایز این دوره با دوره های پیشین خواند و افزود: این مسابقات با بهترین کیفیت و استقلال کامل تیم داوری برگزار و تیم داوری نیز از مرجع رسمی کشوری در این رقابت ها حضور داشت.

رقابت 16 تیم برتر

مدیرعامل شرکت پتروشیمی بندر امام هم در حاشیه برگزاری پنجمین دوره ارزیابی آتش نشانان وزارت نفت گفت: با توجه به تعامل خوبی که با مدیریت اچ اس ای وزارت نفت وجود دارد و با هدف خدمت به اچ اس ای صنعت نفت، پتروشیمی بندر امام این میزبانی را پذیرفت.  انصاری نیک افزود: در این دوره به همت وزارت نفت و مدیریت اچ اس ای آن، میزبان 16 تیم برتر از چهار شرکت اصلی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی بودیم و این میزبانی بسیار ارزشمند بود.

وی تصریح کرد: این دوره، یک فرصت بود تا آتش نشانان صنعت نفت بتوانند با رقابت در رشته های آمادگی جسمانی- عملیاتی، مهارتی و تخصصی خود را بسنجند  تا در زمان حوادث احتمالی، از هر حیث برای مقابله با حادثه و تهدید،آماده باشند.انصاری نیک با تاکید بر حفظ این آمادگی برای آتش نشانان صنعت نفت تصریح کرد: برگزاری پنجمین دوره آمادگی جسمانی آتش نشانان موقعیتی بسیار ارزشمند است  و از اینکه میزبان برگزاری آن و خدمت رسان همکاران آتش نشان خود در بخش های مختلف صنعت نفت بودیم، بسیار خرسندیم.  وی گفت: یکی دیگر از ویژگی های مهم این دوره، مزین بودن آن به نام شهدای وزارت نفت و ۹ شهید خدمت پتروشیمی بندر امام بود که جانشان را در مقابله با حوادث آتش در پتروشیمی بندر امام فدا کردند. مدیرعامل شرکت پتروشیمی بندر امام در بخشی دیگر با تاکید بر اینکه این شرکت تلاش کرده است به دوران شکوفایی خود بازگردد، اظهار کرد: با توجه به اینکه امسال پنجاهمین سالگرد تاسیس پتروشیمی بندر امام است و ما در دهه اخیر افولی را در بخشی از عرصه ها در پتروشیمی بندر امام شاهد بودیم، قصد داریم با تمرکز و با برنامه ریزی راهبردی هم در حوزه تولید و هم در حوزه مدیریت اچ اس ای و افزایش و بهبود شاخص های کلان بنگاهی بازگشت به دوره ای بهتر داشته باشیم و تولدی دوباره را بعد از پنجاهمین سالگرد در عرصه های مختلف در پتروشیمی بندر امام شاهد باشیم. انصاری نیک گفت: این هدف را تحت راهبرد «بندر امام نوین »پیگیری می کنیم تا شاخص های مختلف، بویژه تنوع محصولات و افزایش تولید را پیش ببریم و در کنار آن نیز مسؤولیت های اجتماعی، اچ اس ای و بهبود شرایط و تعامل با محیط زیست را دنبال کنیم.مدیرعامل شرکت پتروشیمی بندر امام بازگشت پتروشیمی بندر امام به حوزه های حرفه ای را از دیگر اهداف «بندر امام نوین» برشمرد و افزود: با توجه به اینکه مسائل فرهنگی و ورزشی برای کارکنان و خانواده های آنها ایجاد روحیه می کند، ضمن اینکه اهداف بلندی هم برای بندر امام نوین داریم، فکر می کنیم پرداختن به ورزش و مسائل فرهنگی، بستری برای موفقیت است. حتما این عرصه ها را نمایش خواهیم داد و برنامه های متنوعی برای توسعه ورزش و رقابتی داریم.

 انتخاب داوران از انجمن آتش نشانان کشور

عطاالله قاسمی، رئیس ایمنی و آتش نشانی مجتمع گاز پارس جنوبی نیز به خبرنگار «مشعل» گفت: قبل از برگزاری المپیاد نشست های متعددی با محوریت ساخت تجهیزات آیتم های المپیاد، استفاده از  سالن های ورزشی، همچنین استخر و البسه و پشتیبانی های تغذیه ای و... مطرح و آماده سازی شد، ضمن آنکه پشتیبانی های مادی و معنوی نیز برای آنها انجام دادیم تا روحیه و انگیزه لازم را داشته باشند. به گفته او از چهار ماه قبل از برگزاری المپیاد اعضای تیم تمرین های خود را به صورت متمرکز آغاز کردند  و در این مدت هر زمانی که نیاز  بود، به تیم عملیات کمک می کردند. قاسمی برگزاری پنجمین ارزیابی آمادگی جسمانی آتش نشان ها را بهتر از سال های گذشته به لحاظ امکانات رفاهی و داوری های منسجم و یکپارچه خواند و افزود: در گذشته  تیم داوری فقط از مجموعه های نفت و گاز بودند و این امر موجب ایجاد سوءتفاهم در انتخاب نفرات برتر بود؛ اما امسال، داورها از انجمن آتش نشانان کشور انتخاب شدند، ضمن آنکه حضور مدیر اچ اس ای وزارت نفت و روسای اچ اس ای چهار شرکت اصلی، انگیزه ای برای افراد شرکت کننده بود. وی اظهار کرد: در رویداد بزرگداشت آتش نشان ها به گونه ای برنامه ریزی شد تا  از نفرات برگزیده با حضور مدیر اچ اس ای شرکت ملی گاز، مدیران پالایشگاه ها و مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی  تقدیر شود.

پنجمین دوره ارزیابی آمادگی عملیاتی و تخصصی آتش نشانان وزارت نفت با حضور ۱۶ تیم تابع وزارت نفت شامل شرکت های نفت و گاز پارس، سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی، شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق، همچنین مجتمع گاز پارس جنوبی (پالایشگاه دوازدهم، پالایشگاه دهم و پالایشگاه یازدهم)، همچنین شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد، شرکت پالایش نفت اصفهان، شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند، شرکت پالایش نفت کرمانشاه، شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران، شرکت پتروشیمی بندر امام خمینی(ره)، شرکت پتروشیمی زاگرس، شرکت پتروشیمی سبلان و شرکت پتروشیمی کاویان از چهارم تا هفتم مهر ۱۴۰۲ در مجموعه آفتاب شرکت پتروشیمی بندر امام برگزار شد.

این دوره از مسابقات با قهرمانی تیم پالایشگاه دهم، نائب قهرمانی تیم پالایشگاه یازدهم مجتمع گاز پارس جنوبی و با کسب مقام سومی توسط تیم نفت و گاز پارس پایان یافت.