
وی با اشاره به چشم انداز این شرکت برای دستیابی به تولید 900 هزاربشکه نفت خام در روزگفت: نفت درجای این شرکت بیش از 96 میلیارد بشکه و نفت قابل برداشت 8.3 میلیارد بشکه است.
نوبری میادین حوزه غرب کارون را در بخش میدان های توسعه یافته و در حال بهره برداری شامل دارخوین، آزادگان جنوبی، آزادگان شمالی، یاران و یادآوران، در بخش میدان های توسعه نیافته شامل جفیر، سپهر، سوسنگرد، بندکرخه، سهراب و اروند و در بخش چاه های اکتشافی شامل میدان های امید، مشتاق، خرمشهر، مینو، آرمان و مهر اعلام کرد.
وی با برشمردن چالش های تحت الارضی میدان ها به تشکیل رسوبات آسفالتین در ستون چاه، افت فشار مخزن - افت فشار سازندی و نبود طراحی تکمیل چاه ها برای استفاده از فناوری های فرازآوری اشاره و تصریح کرد: در صورت به کارگیری فناورهای نو در چاه های کم بازده شرکت نفت و گاز اروندان، به افزایش تولید قابل ملاحظه دست خواهیم یافت. برای نمونه چاه شماره ۱۰۰ آزادگان سال ۱۳۹۹ آغاز به تولید کرد، اما به سرعت دچار افت فشار و کم بازده شد و در صورت به کارگیری فناوری یا روشی برای بهبود افت فشار تحتانی و موفقیت طرح، پیش بینی می شود تولید چاه حدود ۳۰۰ درصد افزایش یابد.
چاه های کاندید شرکت نفت فلات قاره
سعید عطاری، رئیس مهندسی بهره برداری شرکت نفت فلات قاره ایران نیز با معرفی شرکت نفت فلات قاره ایران به عنوان یکی از بزرگ ترین شرکت های تولید کننده نفت و گاز دریایی جهان که وظیفه استخراج،بهره برداری و صادرات از میدان های نفتی و گازی کشور در بیش از 1800 کیلومتر از گستره آبهای خلیج فارس و دریای عمان را دارد، گفت: در حال حاضر فعالیت های عملیاتی شرکت نفت فلات قاره ایران در 6 منطقه بهرگان، خارگ، لاوان، سیری، کیش و قشم و با پشتیبانی دفاتر خدماتی در شیراز، بوشهر، بندرلنگه، اصفهان، اهواز و ستاد تهران انجام می شود.
او با برشمردن میادین شرکت نفت فلات قاره شامل 123 مخزن و 51 میدان، به 77 مخزن و 19 میدان توسعه یافته، 4 مخزن گازی و 3 میدان توسعه یافته، 2 میدان نفتی (آرش و اسفندیار) و یک میدان گازی در حال توسعه افزود: میدان های نفتی و گازی توسعه نیافته حوزه مسئولیتی این شرکت نیزشامل 19 مخزن و 10 میدان نفتی و همچنین 18 مخزن و 16 میدان گازی است.
عطاری با اشاره به خلاصه وضعیت چاه های شرکت نفت فلات قاره ایران، مجموع کل چاه های این شرکت را 757 حلقه مشتمل بر 638 حلقه چاه نفتی، 54 حلقه تعداد جاه های تولید گاز، 63 حلقه تعداد چاه های تزریق آب و 2 حلقه چاه های تزریق گاز اعلام کرد.
او با این توضیحات گفت: 18 حلقه چاه شرکت نفت فلات قاره ایران کاندید طرح احیای چاه های بسته و کم بازده هستند که عمده مشکلات چاه های کم بازده تولید آب، گاز، ماسه، خواص سنگ مخزنی ضعیف و آسیب سازندی در اطراف چاه است.
او با اعلام چالش های اجرای روش های چاه محور مواردی همچون نامشخص بودن محل ورود آب در چاه های افقی،مسیر چاه، نوع تکمیل چاه، محدود بودن فضا برای استقرار تجهیزات را برشمرد.
نماینده شرکت نفت فلات قاره ایران گفت: مهم ترین چالش های تحت الارضی میدان های این شرکت شامل افت فشار در برخی از مخازن و لزوم اجرای برنامه های تزریق آب، کیفیت پایین خواص مخزنی و ضریب بازیافت بسیار پایین در برخی از مخازن از جمله مخزن ایلام، الوند و میدان های فروزان، رسالت و رشادت و نیازمند فناوری های جدید برای انجام روش های IOR/EOR است. او همچنین افزایش روند آبدهی در چاه ها و به تبع آن افت فشار سر چاهی و تولید نسبتا زیاد چاه ها و لزوم به کارگیری برنامه های کنترل آبدهی یا فرازآوری مصنوعی را از چالش های پیش رو خواند. عطاری تولید گاز اضافی در تعدادی از چاه ها و لزوم به کارگیری برنامه های کنترل تولید گاز،ظرفیت تشکیل رسوبات معدنی، مچالگی لوله جداری و مغزی چاه ها دشواری عملیات حفاری و تولید ماسه و لزوم به کارگیری روش های نوین تعمیر چاه های مشکل داررا از دیگر چالش ها برشمرد.
چالش های نفت خیز جنوب در چاه های کم بازده
سفیان، نماینده شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب هم با معرفی ماموریت و ظرفیت های شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در پهنه 400 هزار کیلومتر مربع و گستردگی عملیاتی این شرکت در هفت استان کشور گفت: شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب دارای 41 میدان نفتی، 17 میدان مستقل گازی، پنج شرکت تابعه و 40 هزار پرسنل تولیدکننده 80 درصد نفت و 16 درصد گاز تولیدی کشور است. سفیان با ارائه آمار کلی مناطق نفت خیز جنوب تعداد کل چاه های این شرکت را 4 هزار، چاه های فعال 3 هزار، تعداد کل چاه های تولیدی نفت 2 هزار و 250، تعداد کل چاه های تولیدی نفت فعال 2 هزار اعلام کرد و به دبی تولیدی نفت 3 میلیون بشکه ای در روز اشاره کرد. نماینده شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در ادامه فعالیت های چاه محور در پنج سال گذشته این شرکت را شامل 600 عملیات تعمیری و توسعه ای با دکل، بیش از 2500 عملیات لوله مغزی، بیش از 700 نمودارگیری و مشبک کاری و همچنین آزمایش چاه ها، اسیدکاری گسترده و تزریق پذیری خواند. سفیان در بیان معرفی چالش ها مواردی همچون یکپارچگی چاه، انگیزش چاه ها، فرازآوری مصنوعی، لوله مغزی سیار، هرز روی گل حفاری، تولید ماسه را برشمرد و با دسته بندی مخازن براساس چالش های اصلی به تولید آب اضافی در 33 مخزن، تولید گاز اضافی در 10 مخزن، تشکیل آسفالتین 14 مخزن، افت فشار تحتانی 15 مخزن، افت فشار جریانی 19 مخزن، یکپارچگی چاه 10 مخزن و مشکل تولید ماسه در 3 مخزن اشاره کرد. به گفته او، شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب برای چالش های مخازن راهکارهایی همچون روش های انگیزش مختلف چاه های نفت و گاز، پایش دائمی و هوشمندسازی چاه ها و مخازن، روش های مختلف کنترل شن، تزریق مواد شیمیایی کنترل شن، ابزار مربوط به بررسی یکپارچگی چاه و همچنین تجهیزات سطح الارضی برای فشارافزایی در مسیر تولید نفت را در حال پیگیری دارد. سفیان در ادامه با اعلام فهرست میدان ها و چاه های انتخابی در گستره عملیاتی شرکت ملی مناطق نفتخیر جنوب به میدان اهواز، رگ سفید، پارسی، گچساران و مارون اشاره کرد و چالش اصلی در حال پیگیری را تجهیزات سطح الارضی برای فشارافزایی د رمسیر تولید نفت پمپ چندفازی و جت پمپ سطحی اعلام کرد. نماینده شرکت نفت مناطق مرکزی ایران هم در رویداد ملی طرح احیای چاه های بسته و کم بازده نفتی گفت: برای این طرح براساس غربالگری اولیه 100 حلقه چاه نفتی و گازی را کاندید کردیم که در نهایت 27 حلقه چاه انتخاب شد و اکنون 10 حلقه باقی مانده که شامل یک چاه در دهلران، 7 چاه نفت شهر، 2 چاه در سروستان است.