گفت وگو با 2 رتبه برتر کنکور 1402 از خانواده صنعت انتقال گاز
رمز موفقیت
مشعل حكايت كساني كه با پشتكار وتلاش بي وقفه مسير دستيابي به موفقيت را هموار کرده و با كسب رتبه هاي برتر بر قله هاي موفقيت مي نشينند، همواره شنيدني و خواندني است. گفت وگو با برگزيدگان نفرات برتر كنكور می تواند نکاتی را از پیمودن این مسیر و به دست آوردن این موفقیت، برای کنکوری های سال بعد روشن تر سازد. اين عزيزان پشتكار و تلاش بي وقفه را عامل موفقيت خود می دانند. با محمدرضا ساعی و الیسا پورکریمی، دو فرزند نفتی کارکنان منطقه 8 عملیات انتقال گاز ایران كه حائز رتبه برتر كنكور امسال شده اند، همكلام شده ایم تا اهداف خود را براي ادامه تحصيل و اشتغال برايمان بازگو کنند.
محمدرضا ساعی، فرزند حسن ساعی، رئيس بهره برداري شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تبريز متولد 1383 است كه در دبيرستان استعدادهای درخشان علامه طباطبايی تبريز( ناحيه 1) تحصيل کرده و با معدل 7/19 از رشته علوم تجربي فارغ التحصيل شده است. ساعی به شغل پزشكی علاقه زیادی دارد.
چند بار در كنكور سراسری شركت کردید و پيش بينی تان درباره رتبه خود قبل از اعلام نتيجه چه بود؟
نخستين بار است كه در آزمون سراسري شركت كرده ام وبه ياري خداوند يكتا و تلاش و پشتكار، توانستم رتبه 11 منطقه و19 كشوری را كسب کنم؛ البته پيش بيني مي كردم كه رتبه كشوري ام زير 20 منطقه باشد.
چه كسانی در كسب اين موفقيت نقش داشتند و همراهی خانواده از جمله پدر و مادر در اين آزمون چقدر بود؟
علاوه بر پدر و مارم که از آنها به خاطر زحماتشان، صمیمانه تشکر می کنم، افراد زیادی در این مسیر یار و یاورم بودند، از جمله مشاور، دبیران مدرسه ومولفان کتاب های کمک درسی.
پدر، مادر و برادر کوچک ترم، با ایجاد فضایی آرامش بخش در خانه، در رفع مشکلات پیش روی هدفم (قبولی در کنکور) کمک زیادی به من کردند و تا آخرین لحظه هم این همراهی با من را ادامه دادند.
دليل موفقيت خود را در چه می دانيد؟
لطف و عنایت خدا، کمک های خانواده، همچنین همراهی مشاور دلسوزم و پشتكار و تلاش بي وقفه، مهم ترین عامل موفقیت من در رسیدن به این هدف بود.
از چه زمانی مطالعه برای كنكور را آغازکردید و در شبانه روز چند ساعت مطالعه داشتيد؟
بيشترين مطالعه برای كنكور را از کلاس دهم شروع كردم و تلاش های قبل از آن نیز پايه و اساس بوده که به صورت غیر مستقیم در کسب رتبه و نتيجه مطلوب نقش داشتند. این موضوع در كسب رتبه ام هم نمايان است. ميزان مطالعه ام به طور میانگین 9 تا 10 ساعت بود و در برخی روز ها به 15 ساعت هم می رسید.
چه رشته ای را انتخاب كرديد و دلیل این انتخاب چیست؟
با توجه به علاقه زیادی که به حرفه پزشكی دارم، این رشته را انتخاب کردم و اميدوارم بتوانم دوره تحصیل را در دانشگاه تهران بگذرانم.
برای آمادگی بهتر در کنکور، از موسسات آموزشی (کلاس های کنکور) و برنامه های آنها استفاده کردید؟
در بعضی كلاس های فوق برنامه به صورت محدود شركت داشتم واز كتاب هاي مرتبط نيز استفاده كردم. انتخاب کتب کمک درسی باید بر اساس سطح دانش آموز انجام شود و البته تفاوت زیادی بین منابع موجود در بازار وجود ندارد.
چگونه استرس دوران كنكور را مديريت می كرديد؟
با توکل به خداوند و طرح کردن مشکلات با خانواده، موضوع های استرس زا را كنترل می کردم؛ البته قبل از ایجاد استرس باید دوراندیش باشیم تا مشکلی ایجاد نشود.
از اهدافتان بگوييد؟
با انتخاب رشته پزشكي و ادامه تحصیل در آن، دوست دارم به جامعه و هموطنانم خدمت كنم.
توصيه شما به ديگر كنكوری های سال های آينده چيست؟
با توكل به خداوند متعال، تلاش مضاعف، برنامه ريزي منسجم، پشتكار و جديت مطمئناً به هدف خود خواهند رسيد.
اگر حرفی باقی مانده، بفرمایید؟
لازمه موفقیت در کنکور سراسری و سایر آزمون ها، تمرین و تکرار است؛ البته، به همه کسانی كه قصد شرکت در آزمون سراسری دارند، می گویم كه قبل از مطالعه کتاب های کمک درسی، باید کتاب های وزارتی (درسی) را مطالعه کنند. صرف مطالعه کتاب کمک درسی به معنای موفقیت نیست و بررسی چند باره یک کتاب کمک درسی نمی تواند ضامن موفقیت در کنکور باشد، ازاین رو در انتخاب منابع کمک درسی وسواس بیهوده به خرج ندهند.
تحقق رویای پزشکی
اليسا پوركريمي شالچي، فرزند حسن پوركريمي شالچي، مسؤول انبار كالاي منطقه 8 عمليات انتقال گاز ایران متولد سال 1384 است كه در دبيرستان فرزانگان ناحيه 4 تبريز درس خوانده و با معدل 63/19 دررشته تجربی فارغ التحصيل شده است. پوركريمی هم مثل محمد رضا ساعی به حرفه پزشكی و فعالیت در این حوزه علاقه مند است.
در آزمون سراسری 1402 موفق به کسب رتبه خوبی شدید. این چندمین بار است که در کنکور سراسری شرکت داشتید و در آن چه رتبه ای کسب کردید؟
اولین باری بود که بعد گذران دوران مدرسه کنکور می دادم و برای کسب رتبه خوب و قبولی در دانشگاه هم تلاش زیادی کردم تا اینکه موفق شدم با رتبه 19 منطقه ای و 466 کشوری در آزمون سراسری قبول شوم.
فکر می کردید چنین رتبه ای بیاورید؟
این پیش بینی را داشتم که با چنین رتبه ای در آزمون سراسری قبول شوم؛ چون برای رسیدن به این هدف خیلی تلاش کردم و خوشبختانه با پشتکارزیاد، موفق به کسب این رتبه و قبولی در کنکور شدم.
در موفقیت شما برای قبولی دراین آزمون بزرگ و سراسری، چه کسانی نقش داشتند؟
در وهله نخست، توکل به خدا و ایمان به او، مهم ترین عامل در کسب این موفقیت بوده است. اراده و پشتکار خودم هم در رسیدن به این هدف عامل دیگربوده، اما خانواده بخصوص پدر و مادرم نقش مهمی در کسب موفقیت من داشته اند. آنها دراین راه مشوق و درهمه مراحل کنارم بودند؛ از این فرصت استفاده می کنم و از آنها که شرایط خوبی برای تحصیل من فراهم کردند، صمیمانه تشکر می کنم و امیدوارم بتوانم زحماتشان را جبران کنم.
از چه زمانی درس و مطالعه برای كنكور را شروع کردید و چند ساعت در شبانه روز درس می خواندید؟
از سال دهم، درس و مطالعه را برای آمادگی در آزمون سراسری شروع و برای حداقل 10 تا 11 ساعت مطالعه در روز برنامه ریزی کردم.
به چه رشته ای علاقه مند هستید؟ فکر می کنید رتبه شما امکان ورود به رشته مورد نظرتان را می دهد؟
به دليل علاقه شديدي كه به شغل پزشكي دارم، انتخابم همین رشته است که اميدوارم به ياري پروردگار متعال، این امکان برایم ایجاد شود که در رشته پزشکی دانشگاه تهران ادامه تحصیل بدهم.
آيا در موسسات و برنامه های فوق برنامه كلاسی (كلاس های كنكور) هم شركت کردید؟
برای آمادگی در آزمون سراسری، ازکلاس های چند موسسه استفاده کردم و درحد توان تلاش می کردم؛ صرفا تلاش برایم مهم بود به همین دلیل استرس نداشتم.
به کسانی که مثل شما هستند و دوست دارند در کنکور سال های آینده شرکت کنند و موفق شوند، چه توصيه ای دارید؟
در وهله نخست، به خدا توکل داشته باشند و در همه امور از او کمک بخواهند. به همه کسانی كه قصد دارند در آزمون شركت كنند، توصیه می کنم بهتر است تمركز و دقت خود را بالا ببرند و از تلاش بي وقفه و پشتكار دست بر ندارند. هر كس تلاش بيشتري كند، راه موفقيت برايش هموار است. برنامه ريزي منسجم، از ارکان مهمی است که به آن توصیه می کنم. سعی كنند با تلاش و پشتكار، همچنین با لذت فراوان درس بخوانند و هرگز استرس نداشته باشند.
برای آینده چه اهدافی دارید؟
هر کسی ممکن است در زندگی، اهدافی داشته باشد که در گذر زمان تغییر کند و در مقطعی نیز تثبیت شود. من از دیرباز با توجه به علاقه زیادی که به پزشكی داشتم، دوست داشتم وارد این حرفه شوم و امیدوارم با موفقيت اين مسير را ادامه دهم.