پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت
برگزاری بزرگ ترین اجتماع دانش بنیان های کشور
بزرگ ترین اجتماع دانش بنیان کشور به میزبانی پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت و با دعوت از علاقه مندان برگزار می شود. به مناسبت ولادت باسعادت پیامبر اعظم (ص) و عالم آل محمد حضرت امام جعفر صادق (ع)، مجموعه دانش بنیان کشور شاهد گردهمایی ارکان مختلف خود شامل شرکت های دانش بنیان و فناور فعال در زمینه احیای چاه های نفتی، مؤسسه های سرمایه گذاری خطرپذیر و صندوق های پژوهش و فناوری و شرکت های پشتیبان فناوری به منظور پیاده سازی فناوری و سازمان های دولتی و غیردولتی خواهد بود. از مدیران ارشد شرکت ملی نفت ایران، وزارت نفت، صندوق نوآوری و شکوفایی، معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای حضور در این رویداد دعوت شده است.
شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه خراسان رضوی
افزایش ۱۳ درصدی مصرف بنزین
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه خراسان رضوی از رشد ۱۳ درصدی مصرف بنزین و توزیع ۹۵ تن گاز مایع در منطقه خراسان رضوی در روزهای پایانی ماه صفر، همزمان با ایام شهادت امام رضا (ع) خبر داد.
علی اصغر اصغری گفت: در فاصله روزهای 15تا 25 شهریورماه، در مجموع ۷۳ میلیون لیتر (به صورت میانگین روزانه ۶.۶ میلیون لیتر) در منطقه خراسان رضوی بنزین توزیع شد که این عدد در مقایسه با ایام عادی سال، حدود ۱۳ درصد رشد یافته است.
وی همچنین از توزیع ۹۵ تن گاز مایع به موکب ها خبر داد و تصریح کرد: حدود ۸ هزار و ۵۰۰ سیلندر گاز مایع در این ایام بین موکب های مستقر در محورهای مواصلاتی و شهر مشهد مقدس توزیع شد. مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه خراسان رضوی تأکید کرد: در بازه زمانی ۱۵ تا ۲۵ شهریورماه امسال همچنین ۶ میلیون لیتر سوخت ATK موردنیاز شرکت های هواپیمایی توزیع شد.
اصغری تصریح کرد: با توجه به تمهیدات اندیشیده شده برای ایام شهادت امام رضا (ع) همه تلاش ما این بود که زائران و مسافران در آرامش کامل باشند. دو دستگاه پمپ بنزین سیار را آماده کرده بودیم و چهار دستگاه خودروی سوخت رسان سیار نیز اعزام شده بود که به دلیل آماده بودن پمپ بنزین ها، نیاز به استفاده از این تجهیزات نداشتیم.
وی با اشاره به ۴۰۰ بازدید میدانی از مجاری عرضه در این ایام گفت: در جلسه ای که با حضور رئیس جمهور، وزیر کشور و معاون اجرایی وزیر نفت برگزار شد، عملکرد سوخت رسانی منطقه خراسان رضوی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی مطلوب ارزیابی شد.
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی تصریح کرد: خوشبختانه سوخت رسانی امسال بدون کمترین وقفه انجام شد و هیچگونه خرابی در جایگاه ها وجود نداشت.
شرکت نفت مناطق مرکزی ایران
توسعه میدان گازی توس کلید خورد
گام نخست توسعه میدان گازی توس در شمال شرق کشور با هدف تولید روزانه ۳ میلیون مترمکعب گاز طبیعی آغاز شد.
محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در آیین رسمی آغاز به کار توسعه گام نخست میدان توس اظهار کرد: یکی از مهم ترین برنامه های شرکت ملی نفت ایران برای پایداری گاز در شمال شرق کشور، توسعه میدان گازی توس است که این خبر مسرت بخش برای مردم عزیز استان های خراسان، بویژه مردم شمال شرق است و با مصوبه هیأت مدیره شرکت ملی نفت ایران، توسعه میدان گازی توس را به طور رسمی با تولید روزانه ۳ میلیون متر مکعب آغاز کردیم. وی درباره رقم سرمایه گذاری و حفاری چاه های این میدان افزود: برای توسعه این میدان در گام های نخست و دوم در مجموع هشت حلقه چاه جدید با هزینه ۲۰۰ میلیون دلار حفاری می شود و مقدار تولید روزانه گاز در گام دوم به ۵ میلیون مترمکعب می رسد. مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران، با اشاره به اهمیت حیاتی صرفه جویی مصرف سوخت به عنوان یک الزام فرهنگی تأکید کرد: فرزندان ایران زمین در سخت ترین شرایط آب وهوایی در صنعت نفت، شبانه روز در صنعت پرمخاطره نفت مشغول خدمت به هموطنان خود هستند، از این رو باید در مصرف این منابع محدود و تجدیدناپذیر هیدروکربوری که با مشقت بسیار به دست هموطنان می رسد، صرفه جویی کنیم و پاسداشت این نعمت بیکران الهی باشیم. خجسته مهر با قدردانی از زحمات همکاران شاغل در منطقه عملیاتی خانگیران در بخش های بهره برداری و بخش ذخیره سازی گاز طبیعی تصریح کرد: در این بازید از نزدیک در جریان فعالیت همکاران این منطقه قرار گرفتیم و تلاش می شود که مشکلات آنها برطرف شود. میدان گازی توس در ۱۰۰ کیلومتری شمال شرق شهر مشهد مقدس و جنوب میدان های خانگیران و گنبدلی واقع شده است. این میدان در سال ۱۳۸۸ کشف و حفاری یک حلقه چاه اکتشافی در آن تکمیل شده است. توسعه و بهره برداری از این میدان سبب رونق اقتصادی منطقه و تأمین انرژی پایدار شمال و شرق کشور خواهد شد.
شرکت مهندسی و توسعه نفت
آمادگی افزایش برداشت۲۱ هزار بشکه ای نفت از میدان های سپهر و جفیر
مجری طرح توسعه میدان های سپهر و جفیر با اشاره به آمادگی برای تولید و بهره برداری از میدان های نفتی سپهر و جفیر گفت: تولید از این میدان ها ابتدا ۲۱ هزار بشکه در روز است که در پایان مرحله نخست به ۳۶ هزار بشکه و در پایان توسعه فاز دوم به ۱۱۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید.
همایون کاظمینی با اشاره به آمادگی برای تولید و بهره برداری از میدان های نفتی سپهر و جفیر گفت: در میدان های سپهر و جفیر که رزمگاه و مشهد جوانان غیور در هشت سال دفاع مقدس بوده، جهاد کماکان ادامه دارد.
وی افزود: با اتمام فعالیت های توسعه ای اعم از حفاری و نصب تسهیلات و تجهیزات مورد نیاز بهره برداری از چاه های این میدان ها، بزودی و پس از نصب سیستم ایمنی چاه ها، تولید و بهره برداری از میدان های سپهر و جفیر آغاز می شود.
مجری طرح توسعه سپهر و جفیر ادامه داد: بر اساس برنامه عملیاتی (DPOP) تولید ابتدا برای تحقق تولید اولیه (FTP) به مقدار ۲۱ هزار بشکه در روز است که در پایان فاز نخست به ۳۶ هزار بشکه و در پایان توسعه فاز دوم به ۱۱۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید.
کاظمینی ابراز امیدواری کرد، با توجه به آزمایش تولید اولیه از چاه های فهلیانی حفاری شده، تولید، بیش از مقادیر نوشته شده در برنامه عملیاتی برای این چاه ها باشد.
وی با قدردانی از همه ارکان دست درکار توسعه طرح گفت: تعامل، همکاری مستمر و پیگیری همه ارکان از جمله شرکت مهندسی و توسعه نفت، شرکت بهره برداری نفت و گاز اروندان و شرکت توسعه دهنده (اکتشاف و تولید پاسارگاد) به پیشرفت خیره کننده این پروژه در طول یک سال گذشته منجر شده است، به نحوی که شاهد دریافت میانگین پیشرفت ماهانه بیش از سه درصد بودیم.
مجتمع گاز پارس جنوبی
برگزاری آزمون برای جذب جوانان بومی استان بوشهر
آزمون جذب ۸۵۸ نفر از جوانان بومی استان بوشهر در مجتمع گاز پارس جنوبی با حضور ۴ هزار نفر برای نخستین بار برگزار شد.
احمد باهوش، مدیرعامل این مجتمع با حضور در دانشگاه خلیج فارس، محل برگزاری آزمون استخدامی گفت: با حمایت های همه جانبه وزیر نفت و صدور مجوز جذب نیروهای فنی در سراسر پالایشگاه های این مجموعه، فراخوان ثبت نام جوانان تحصیل کرده و جویای کار در استان بوشهر اعلام و خوشبختانه این آزمون با همکاری دانشگاه خلیج فارس روز جمعه (۳۱ شهریورماه) با موفقیت برگزار شد.
وی افزود: بیش از ۴ هزار نفر از جوانان تحصیل کرده سراسر استان بوشهر در رشته های مهندسی شیمی، مهندسی پلیمر، مهندسی نفت، مهندسی مکانیک، مهندسی برق، مهندسی کنترل و ابزار دقیق، مهندسی صنایع، مهندسی متالوژی، مهندسی مواد، مهندسی بازرس فنی، مهندسی جوش، ایمنی و بهداشت محیط زیست و مهندسی ایمنی در این آزمون به رقابت پرداختند.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی در ادامه تصریح کرد: نتایج اولیه این آزمون، طی ۱۵ روز آینده از طریق سایت دانشگاه خلیج فارس اعلام و سپس بلافاصله پس از مرحله اعلام نتایج اولیه، مرحله مصاحبه حضوری در محل مجتمع گاز پارس جنوبی با نظارت کامل اعضای کارگروه جذب برگزار خواهد شد.
باهوش بیان کرد: برگزاری و به کارگیری متقاضیان کار در سراسر پالایشگاه های مجتمع گاز پارس جنوبی به صورت ۱۰۰ درصد بومی برای نخستین بار در سطح استان بوشهر برگزار شد و امیدواریم این رویه از نحوه جذب در استان بوشهر تداوم داشته باشد و فرصت اشتغال برای جوانان تحصیل کرده در شرکت های پارس جنوبی فراهم شود. آزمون با حضور نماینده ولی فقیه و امام جمعه بوشهر، مدیرکل دادگستری استان بوشهر، نماینده ویژه استانداری، مدیر منابع انسانی و رئیس روابط عمومی مجتمع گاز پارس جنوبی برگزار شد.
شرکت پالایش نفت لاوان
بازسازی و تعمیر ۴۲ دستگاه مبدل حرارتی
معاون اداره نگهداری و تعمیرات شرکت پالایش نفت لاوان از ساخت، بازسازی و تعمیر ۴۲ دستگاه مبدل حرارتی در نیمه نخست ۱۴۰۲ در کارگاه مرکزی اداره نگهداری و تعمیرات این شرکت خبر داد.
ادریس غنودی این اقدام را همسو با پیش بینی و آماده سازی مبدل های حرارتی واحدهای پالایشی دانست و گفت: برای استفاده در تعمیرات اساسی پیش رو این فعالیت ها انجام می شود.
وی با اشاره به ساخت و احیای تیوب شیت و بافل برای استفاده در ۳۴ مبدل حرارتی و کولرهای آبی تصریح کرد: ساخت و نوسازی هدر باکس های ۵ دستگاه فن های هوایی و ساخت نازل و فلنج پوسته سه مجموعه مبدل های حرارتی از مشروح فعالیت های انجام شده به شمار می رود.
معاون اداره نگهداری و تعمیرات شرکت پالایش نفت لاوان، با بیان اینکه این اقدام ها صرفه جویی ارزی معادل ۳۰۰ هزار یورو در بر داشته است، یادآور شد: تحقق این مهم در سایه همکاری تنگاتنگ مدیریت بازرگانی، اداره بازرسی فنی، تعمیرات نوسازی و کارگاه تراشکاری انجام شده است.
غنودی، تأمین قطعات از سازندگان داخلی، کاهش زمان خرید و نظارت دقیق در تولید قطعات مبدل ها حین ساخت را از ویژگی های بارز این اقدام ها برشمرد.
شرکت ملی گاز ایران
بیمه برای همه مشترکان خانگی - تجاری در برابر حوادث ناشی از گاز
بر اساس قرارداد جدید شرکت ملی گاز ایران با شرکت بیمه سرمد و در ادامه طرح بیمه مشترکان گاز طبیعی، همه مشترکان خانگی - تجاری در کشور، در برابر حوادث ناشی از گاز بیمه شدند.
مسلم رحمانی، مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران با اعلام این خبراظهار کرد: با توجه به مندرجات این قرارداد، حق بیمه به ازای هر واحد مسکونی مشترکان شهری، ماهانه ۳۰۰۰ ریال و هر واحد مسکونی مشترکان روستایی ماهانه ۱۵۰۰ ریال بر مبنای قانون بودجه اعلام شده که این مبلغ از طریق قبوض گاز مشترکان محاسبه می شود.
وی ادامه داد: بر این اساس، هر واحد مشترک تجاری شهری نیز ماهانه ۲۰۰۰۰ ریال و هر واحد مشترک تجاری روستایی هم، ماهانه ۱۰۰۰۰ ریال محاسبه می شود.
مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران افزود: بر این اساس، پرداخت غرامت فوت برای هر نفر در هر حادثه (مشترکان خانگی و تجاری اعم از شهری و روستایی)، یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال و پرداخت غرامت نقص عضو و از کارافتادگی دائم و جبران هزینه های پزشکی برای هر نفر در هر حادثه (مشترکان خانگی و تجاری اعم از شهری و روستایی) حداکثر تا مبلغ ۴ میلیارد ریال است.
تأمین و تولید پایدار گاز طبیعی ارمغانی برای نیروگاه ها و صنایع
سعید عقلی، سرپرست مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران از افزایش حدود ۸ میلیارد مترمکعبی مصرف گاز کشور در نیمه نخست امسال خبر داد و گفت: گازرسانی به نیروگاه های کشور هم در این بازه زمانی نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۶ درصد افزایش یافته است.
وی اعلام کرد، مقدار مصرف گاز طبیعی در کل کشور طی نیمه نخست امسال ۱۱۷ میلیارد و ۵۵ میلیون مترمکعب بوده که سهم بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده ۳۹ میلیارد و ۱۰ میلیون مترمکعب، صنایع عمده ۲۷ میلیارد و ۸۲۰ میلیون مترمکعب و نیروگاه ها نیز ۵۰ میلیارد و ۲۲۵ میلیون مترمکعب بوده است.
به گفته وی، بر این اساس مصرف گاز بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده نسبت به زمان مشابه سال ۱۴۰۱ حدود ۲۶۰ میلیون مترمکعب(۰.۷ درصد) کاهش یافته است؛ اما مصرف نیروگاه ها حدود ۷ میلیارد مترمکعب (۱۶ درصد) افزایش یافت.
از سویی، براساس اعلام وزارت نفت، حجم گازرسانی به نیروگاه ها در تابستان امسال به طور میانگین روزانه ۳۸ میلیون مترمکعب افزایش داشته است.
این مقام مسؤول در شرکت ملی گاز ایران، همچنین با تأکید بر تأمین حداکثری گاز صنایع عمده در کشور، از افزایش یک میلیارد مترمکعبی(۴ درصدی) گازرسانی به آنها خبر داد و تأکید کرد: امسال شاهد ذخیره سازی حداکثری و به موقع سوخت مایع در کشور هم بودیم. با این حال به دلیل افزایش گازرسانی، مصرف سوخت مایع ۵۷ درصد کاهش یافت.
عقلی گفت: مقدار گاز تزریق شده به شبکه خطوط سراسری در ۶ ماه نخست امسال هم ۱۳۲ میلیارد و ۱۸۶ میلیون مترمکعب بوده که نسبت به دوره مشابه پارسال، حدود ۴ میلیارد مترمکعب (۲.۸ درصد) افزایش یافته است.
روابط عمومی وزارت نفت
تسلیت مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت در پی درگذشت طراح آرم شرکت ملی نفت ایران
علی فروزنده طی پیامی درگذشت احمدمیرزا، طراح آرم شرکت ملی نفت ایران را تسلیت گفت.
متن پیام علی فروزنده به این شرح است:
انالله و انا الیه راجعون
«خبر درگذشت هنرمند گرامی احمد میرزا، طراح نشان رسمی شرکت ملی نفت ایران موجب تالم و تاثر خاطر اهالی هنر، بویژه فعالان حوزه روابط عمومی صنعت نفت شد.
فرم های اسلیمی به کار رفته در طرح ماندگار استاد میرزا که نمادی از رشد صنایع نفت ایران است، همواره نشانی جاودان از هنر اسلامی و تکیه بر فرهنگ «نه شرقی و نه غربی» این صنعت در خاطر ایرانیان به یادگار نهاده است.
بی تردید اندوه درگذشت این عزیز سفرکرده، هنرمند عرصه گرافیک، که با خلق آثاری بدیع نام خود را در این حوزه ماندگار کرده بود، برای همه جانگداز است.
اینجانب به نمایندگی از روابط عمومی های صنعت نفت، درگذشت این هنرمند فرهیخته را خدمت خانواده محترم ایشان و نیز جامعه هنری کشور تسلیت عرض کرده و برای او آمرزش الهی و برای بازماندگان، دوستان و دوستداران او صبر و سلامت آرزو دارم.» پیشینه: احمدمیرزا، طراح آرم شرکت ملی نفت ایران در سن ۷۹ سالگی در گذشت.
احمدمیرزا متولد سال ۱۳۲۳ بود و از دهه ۱۳۴۰ کار طراحی را به صورت تجربی آغاز کرد. لوگوی آتلیه کارا، شرکت سولیران، کمپوت آبان و کارخانه های گلاب گیری از دیگر طرح های این هنرمند به شمار می روند.
سال ۶۳ بود که برای طراحی لوگوی شرکت نفت، فراخوانی در روزنامه کیهان منتشر شد. احمد میرزا، این فراخوان را دید و تصمیم گرفت که در آن شرکت کند. پس شروع به اتود زدن کرد و بعد از حدود ۹ طرح اولیه، به طرح نهایی رسید.
در آرم شرکت ملی نفت ایران «لا» به مفهوم نفی وابستگی به شرق و غرب و بیانگر ملی بودن صنعت نفت، فرم های اسلیمی بیانگر رشد و شکوفایی صنایع عظیم نفت و گاز ایران و مشعل به نشان سوخت طراحی شده و بیانگر نقش نفت در حیات صنایع است.