سفره ای که در همه جای سیستان و بلوچستان گسترده است
گستره گاز در دیار مهربانی
مشعل پروژه های گازرسانی به شهرها، روستاها و صنایع استان سیستان و بلوچستان جانی تازه به خود گرفته و دولت سیزدهم با تسهیل در تامین بودجه مورد نیاز با هدف تسریع در انجام عملیات طرح های گازرسانی فصل جدیدی از خدمت رسانی به مردم این استان را رقم زده است. با آغاز به کار دولت سیزدهم و اجرای بیش از یک هزار و 200 کیلومترشبکه تغذیه و توزیع در بازه زمانی مرداد ماه 1400 تاکنون، سه شهر بزمان، خاش و زابل (ازمحل خط انتقال) از نعمت گاز بهره مند شده اند و زمینه بهره مندی بیش از 50 هزار مشترک را به ارمغان آورده است. محمدرضا میرشکاری، مدیرعامل شرکت گازاستان سیستان و بلوچستان شرح مبسوطی از اجرای طرح های گازرسانی دراین استان ارائه کرده است.
همزمان با بهره برداری از پروژه گازرسانی به سه شهربزمان، خاش و زابل،عملیات اجرایی گازرسانی به 11 شهر دیگر نیز در دولت سیزدهم آغاز شده و شهرهای ادیمی، محمدآباد، زهک، علی اکبر و اسماعیل آباد نیز طی هفته های گذشته به شبکه سراسری گاز متصل شده اند. مدیرعامل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان می گوید: تکمیل پروژه های گازرسانی به شهرهای دوست محمد و گلمورتی هم از دیگر پروژه هایی است که دولت سیزدهم بر پیگیری و به نتیجه رساندن آن اهتمام دارد. محمدرضا میرشکاری از پایان گازرسانی به 11 روستا، در دست اجرا بودن پروژه گازرسانی به 94 روستا و بهره مندی 127 روستای دیگر خبر می دهد و می گوید: بهره مندی 359 واحد تولیدی، کارخانه سیمان سیستان، کارخانه سیمان خاش، نیروگاه چابهار،همچنین در دست اقدام بودن گازرسانی به 15 واحد تولیدی محور زاهدان - خاش، کارخانه ریسندگی بافت بلوچ، 6 جایگاه سی ان جی درشهرهای زاهدان، زابل و ایرانشهر و10 واحد تولیدی- صنعتی دیگر، برخی دیگر از دستاوردهای مهم دولت در این حوزه به شمار می آید.به گفته وی، پروژه خط انتقال زاهدان- زابل در اردیبهشت ماه سال گذشته به بهره برداری رسید وعملیات اجرایی خط انتقال گاز خاش - سراوان در آبان همان سال آغاز شد.
گازرسانی به شهرهای باقی مانده
مدیرعامل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان اعلام می کند: تا پایان سال 1403 عملیات اجرایی همه شهرهای باقی مانده استان آغاز می شود. با اجرای بیش از چهار هزار و 450 کیلومتر خط تغذیه و توزیع گازطبیعی، گازرسانی به هفت شهراستان و 30 روستا انجام شده است. با تحقق این برنامه ها درمجموع بیش از یکصد و 32 هزار و 500 خانوارشهری و روستایی و دو هزار و 800 مصرف کننده عمومی و صنعتی ازجمله سه واحد نیروگاهی و دو کارخانه سیمان سیستان و خاش از این موهبت الهی بهره مند شده اند. میرشکاری با اشاره به بهره برداری و آغاز عملیات اجرایی 22 پروژه دیگر در استان سیستان و بلوچستان در هفته دولت امسال می گوید: در ادامه روند خدمت رسانی دراستان، پروژه های گازرسانی به شهرهای علی اکبر، ادیمی، محمدآباد، زهک، شهراسماعیل آباد و 127 روستای حومه شهرستان خاش، همچنین پروژه گازرسانی به طرح ملی مسکن زاهدان با هدف بهره مندی بیش از11هزار خانوار شهری و روستایی از نعمت گاز طبیعی به بهره برداری رسیده است.
وی می افزاید: هفته دولت امسال، عملیات اجرایی پروژه های گازرسانی به شهرهای سرجنگل، قصرقند، بنجار و جزینک در بخش شهری و گازرسانی به روستاهای بخش مرکزی سرجنگل، روستاهای شهرستان های زابل و زهک، همچنین روستاهای شهرستان نیمروز درمنطقه سیستان با هدف بهره مندی بیش از چهار هزار و 400 خانوار شهری و 13هزار خانوار روستایی نیز آغاز شد.
تبدیل چابهار به قطب صنعتی استان
مدیرعامل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان درباره گازرسانی به صنایع می گوید: پروژه گازرسانی به نیروگاه چابهار، کارخانه ریسندگی بافت بلوچ ایرانشهر، کارخانه فولاد پارس سیستان، کارخانه قیر فرآیند مهراد شرق و مجتمع نظامی سلمان زاهدان به بهره برداری رسیده است. عملیات اجرایی گازرسانی به شهرک صنعتی و کوره های آجرپزی شهر رامشار و دو جایگاه سی ان جی مجتمع خدمات رفاهی امام رضا(ع) و شهرداری زابل در منطقه سیستان و گازرسانی به سی ان جی ها و گلخانه های ایرانشهر نیز آغاز شده است. وی یادآور می شود: خط انتقال گاز ایرانشهر–چابهار به طول 270 کیلومتر ازسوی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران اجرا و تزریق گاز شده است. با تحقق این برنامه، علاوه بر بهره مندی مردم شریف شهرستان چابهار از این موهبت الهی، چهار واحد پتروشیمی، دو واحد کارخانه فولاد، کارخانه سیمان تیس، دو واحد نیروگاهی تولید برق واقع در شهرهای چابهار و کنارک و دیگر صنایع کوچک و کلان از جمله مصرف کنندگان عمده ای خواهند بود که از این انرژی پاک بهره مند می شوند. با تحقق این برنامه ها، چابهار به قطب صنعتی استان سیستان و بلوچستان تبدیل خواهد شد. به گفته میرشکاری، عملیات اجرایی پروژه گازرسانی به شهر بنجار و 17 روستای شهرستان زابل با هدف بهره مندی مردم شریف این شهر و روستاها مشتمل بر اجرای بیش از 180 کیلومتر شبکه تغذیه و توزیع و احداث یک ایستگاه تی بی اس 10 هزار بوده است و در مدت زمان 18 ماه به بهره برداری می رسد. این پروژه از سوی شرکت گاز استان یزد تحت عنوان استان معین اجرایی می شود. وی ادامه می دهد: طی پیش بینی صورت گرفته، این شهر نیازمند نصب چهار هزار علمک است که عملیات اجرایی آن پس از تکمیل شبکه مورد نیاز و تزریق گاز آغاز می شود و زمینه بهره مندی بیش از هشت هزار 500 مشترک را به ارمغان می آورد.
بهره گیری از ظرفیت استان های معین
وی با توجه به پهناوری استان سیستان و بلوچستان و نگاه ویژه شرکت ملی گاز ایران می گوید: برخی شرکت های گاز استانی با عنوان معین با هدف تسریع در فرآیند پروژه های گازرسانی این استان با همه توان در حال فعالیت هستند. میرشکاری با بیان اینکه تجربه و توان استان های معین به کمک گازرسانی به شهرها و روستاهای استان سیستان وبلوچستان آمده اند، درباره پروژه های در دست اقدام از سوی این شرکت ها می گوید: گازرسانی به 11 شهر و 805 روستای این استان از جمله شهرهای قصر قند، نیک شهر، سرباز و ساربوک و گازرسانی به روستاهای چانف، جکیگورو پارود به عهده شرکت گاز استان خراسان جنوبی و گازرسانی به 12 شهر و بیش از 900روستا مشتمل بر روستاهای شهرستان نیمروز و گازرسانی به دیگر شهرها و روستاهای منطقه سیستان به عهده شرکت گاز استان یزد قرار گرفته است. وی ادامه می دهد: خراسان رضوی به عنوان معین گازرسانی استان سیستان وبلوچستان، مسئولیت اجرای پروژه گازرسانی در شهرهای چابهار، کنارک، صنایع و بخشی از روستاهای این منطقه را در سه فاز به عهده دارد. فاز یک شهر چابهار در دست اجراست. فاز 2 چابهار و فاز یک کنارک نیز درمرحله پیمان سپاری قرار دارند. گازرسانی به شهرستان زرآباد و دشتیاری هم در مرحله مطالعات و طراحی هستند.
جذب سرمایه با تامین پایدار انرژی
مدیرعامل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان با اشاره به گازرسانی به شهر محمدآباد می گوید: پروژه گازرسانی به شهر محمد آباد مشتمل بر 25 کیلومتر شبکه تغذیه و توزیع و احداث یک ایستگاه تی بی اس پنج هزار بوده که با اجرای آن از سوی شرکت گاز استان گیلان تحت عنوان استان معین این پروژه به مرحله بهره برداری رسیده است. وی ادامه می دهد: این پروژه با هدف بهره مندی مردم شهر محمدآباد از نعمت گاز طبیعی انجام شده و عملیات نصب 500 علمک در سطح این شهر از مهرماه امسال آغاز شده و زمینه اشتراک بیش از 700 مشترک را به ارمغان می آورد. به گفته میرشکاری، با توجه به اهمیت گازرسانی به صنایع، این پروژه توانسته است زمینه بهره مندی واحدهای مستقر در شهرک صنعتی محمدآباد، یک واحد مینی پتروشیمی و سایر صنایع خرد و کلان را به ارمغان آورد. تحقق این برنامه افزون بر رونق بخشی به صنایع موجود می تواند زمینه ساز جذب سرمایه و استقرار دیگر صنایع شود ودر پی آن شاهد اشتغال زایی برای جوانان مستعد این شهر باشیم.
تحقق شعار سال با گازرسانی به صنایع
مدیرعامل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان درباره بخش دیگری از برنامه های توسعه ای این شرکت می گوید: تنها در هفته دولت امسال، 10 پروژه گازرسانی در سطح استان به بهره برداری رسید و عملیات اجرایی 12 پروژه دیگر نیز آغاز شد. میرشکاری ادامه می دهد: در امتداد روند خدمت رسانی با نگاه ویژه دولت سیزدهم به پروژه های گازرسانی در این استان، پروژه های گازرسانی به شهرهای علی اکبر، ادیمی، محمدآباد، زهک، شهر اسماعیل آباد و 127 روستای حومه و پروژه گازرسانی به طرح ملی مسکن زاهدان با هدف بهره مندی بیش از 11 هزار خانوار شهری و روستایی از نعمت گازطبیعی به بهره برداری رسید. به گفته وی، با حمایت های شرکت ملی گاز ایران و همت کارکنان شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان و استان های معین، طی برنامه ریزی صورت گرفته عملیات اجرایی پروژه های گازرسانی به شهرهای سرجنگل، قصرقند، بنجار و جزینک در بخش شهری و گازرسانی به روستاهای واقع در بخش مرکزی سرجنگل، روستاهای شهرستان های زابل و زهک و همچنین روستاهای شهرستان نیمروز در منطقه سیستان در بخش روستایی، با هدف بهره مندی بیش از چهار هزار و 400 خانوار شهری و 13هزار خانوار روستایی نیز آغاز شد. میرشکاری تاکید می کند: با توجه به نام گذاری سال 1402 به «سال مهار تورم، رشد تولید»، گازرسانی به صنایع، و نیروگاه ها اهمیتی بیش از پیش یافته و پروژه گازرسانی به نیروگاه چابهار و سه مجتمع صنعتی طی هفته های گذشته به بهره برداری رسید. میرشکاری در پایان اعلام کرد: در بحث آغاز عملیات اجرایی نیز گازرسانی به شهرک صنعتی و کوره های آجرپزی شهر رامشار و 2 جایگاه سی ان جی مجتمع خدمات رفاهی امام رضا (ع) و شهرداری زابل در منطقه سیستان و گازرسانی به سی ان جی ها و گلخانه های ایرانشهر آغاز شد.