صنعت گازمعادل بودجه استان اردبیل سرمایه گذاری کرد

آغاز احداث خط لوله راهبردی

 مشعل    صنعت گاز در روزهای پایانی شهریورماه امسال، عملیات اجرایی خط لوله ای راهبردی را آغاز کرد که زمینه افزایش ورودی روزانه ۱۵میلیون مترمکعب گاز را به استان اردبیل فراهم می کند. عملیات احداث این خط لوله انتقال گاز 30 شهریورماه امسال درمراسمی با حضورسید حامد عاملی، استاندار اردبیل به همراه مقام های محلی این استان، مجید چگنی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، رضا نوشادی، مدیرعامل مهندسی و توسعه گاز ایران وشماری از مدیران صنعت گاز آغاز شد. در این گزارش به تشریح بیشتر این موضوع پرداخته ایم.

پروژه خط لوله انتقال گازچلوند- اردبیل به طول 55 کیلومتر با قطر30 اینچ،یکی از راهبردی ترین طرح های موفق صنعت گازاست که عملیات اجرایی آن در دولت سیزدهم آغازشد. این طرح مهم و راهبردی کمک خواهد کرد تا برنامه های توسعه ای استان اردبیل با سرعت بیشتری انجام شود و پایداری شبکه گاز افزایش یابد.

سیدحامد عاملی، استاندار اردبیل درآیینی که به همین مناسبت درمحل اجرای پروژه برگزار شد، با قدردانی از تلاش های شرکت ملی گازایران در توسعه گازرسانی به این استان، گاز را ضرورتی مهم و اجتناب ناپذیر در توسعه زیرساخت ها برشمرد و افزود: خط لوله انتقال گاز چلوند - اردبیل که در استان اردبیل احداث می شود، طرحی است که در رویدادنگار این استان ثبت خواهد شد.

عاملی با بیان این که شرکت ملی گاز ایران کار بسیار حسنه ای را دراستان اردبیل انجام داده که دراذهان مردم ثبت خواهد شد، افزود: این اقدام مهم سبب می شود روزانه ۱۵ میلیون مترمکعب به گاز ورودی استان افزوده شود و ظرفیت توزیع گاز این استان به ۲۵ میلیون مترمکعب در روز برسد و کار بسیار بزرگی در جهت توسعه زیرساخت ها و اشتغال زایی است که جای تشکر دارد.

 هزینه 1400 میلیارد تومانی اجرای پروژه

استاندار اردبیل درادامه با اشاره به هزینه ۱۴۰۰ میلیارد تومانی احداث خط چلوند- اردبیل گفت: بودجه کل استان حدود یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است و این مبلغ در مقایسه با هزینه احداث این خط لوله انتقال گاز30 اینچ نشان از بزرگی و اهمیت کار برای توسعه این استان است و باید قدردان این زحمات باشیم.

عاملی با بیان اینکه در همه موضوع های سرمایه گذاری نیازمند گاز هستیم، افزود: پروژه ۱۶۰۰ هکتاری پارس آباد، بزرگ ترین مجتمع گلخانه ای در کشور، حدود ۴۰۰ هکتار آن واگذار شده و بقیه به دلیل نبود زیرساخت انرژی گاز واگذار نمی شود. وی گفت: با احداث خطوط انتقال گاز چلوند - اردبیل و اردبیل - گرمی (با 60درصد پیشرفت) به تکمیل زنجیره خط انتقال گاز تا اصلاندوز امیدوار شده ایم. استاندار اردبیل تصریح کرد: از معاون وزیر نفت درخواست داریم اجرای خط انتقال گاز گرمی به پارس آباد نیزاجرایی شود تا گاز به این منطقه مهم اقتصادی هم برسد.

وی با قدردانی از زحمات مدیران و کارکنان شرکت ملی گاز ایران افزود: امیدواریم بتوانیم وظیفه خدمتگزاری را به درستی انجام دهیم و شرمنده خون شهدا نباشیم.

 افزایش پایداری و انعطاف شبکه گاز شمال غرب

در ادامه، مدیرعامل شرکت ملی گازایران نیز، نقش این طرح را در پایداری شبکه گاز کشور مهم برشمرد و افزود: این خط لوله انتقال گازتا یک سال آینده به بهره برداری می رسد.

مجید چگنی گفت: کاری که عملیات اجرایی آن آغازشده، به برکت خون شهداست و استان اردبیل با تقدیم بیش از سه هزار و 500 شهید نشان داده که مردمان این دیار تا آخرین نفس پای انقلاب و این نظام ایستاده اند و این خدمت هدیه ای ناچیز ازسوی خادمان آنها در صنعت گاز به مردم استان است. وی با بیان اینکه پروژه های گازرسانی دراستان اردبیل به صورت زنجیروار درحال انجام است، افزود: این پروژه کمک خواهد کرد برنامه های توسعه ای استان سرعت بیشتری بگیرد و قدرت مانور و انعطاف پذیری ما را برای توسعه زیرساخت ها با هدف پایداری شبکه گازرسانی و خدمات رسانی مطلوب تر به مردم استان اردبیل و اشتغال زایی جوانان افزایش می دهد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه پروژه های بسیار زیادی با قوت هرچه تمام تر در حال اجراست، گفت: طرح خط لوله چلوند - اردبیل با صحبت هایی که با همکارانم در شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران داشتم، ان شاءالله ظرف یک سال آینده پایان می یابد.

چگنی با اشاره به این که مهم ترین موضوع دراجرای پروژه ها، تأمین کالاست، افزود: خوشبختانه این مهم برای پروژه خط لوله انتقال گاز چلوند - اردبیل به طور کامل انجام شده است.

معاون وزیرنفت در امور گاز با بیان این که طی دوسال گذشته از شروع به کار دولت سیزدهم، اقدام های مؤثری با توسعه گازرسانی و محرومیت زدایی انجام شده است، تصریح کرد: هم اکنون پروژه های گازرسانی متعددی در سطح کشور داریم که بیشتر این طرح ها همسو با تأمین پایدار انرژی و محرومیت زدایی و توسعه عدالت اجتماعی بوده است.

 2 ماموریت مهم

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران به ابلاغ دو مأموریت اساسی به صورت شیوه نامه ازسوی وزیر نفت اشاره کرد و گفت: طرح های ذخیره سازی روزمینی مانند SNG، Mini LNG و CNG یکی از این شیوه نامه های ابلاغی است که نیازمند سرمایه گذاری بوده؛ از این رو کسانی که می توانند در این زمینه اقدام هایی را انجام دهند، این فرصت را مغتنم بشمارند، ما نیز تسهیلات خوبی به آنها ارائه خواهیم کرد.

وی افزود: موضوع دیگر، جایگزینی بخاری های فرسوده با بخاری های با بازده بالاست که تکلیف ما در سال جاری، تعویض ۴ میلیون و ۱۰۰ عدد بخاری بوده است. فراخوان نخست و دوم آن برای سرمایه گذاری انجام شده و به ازای هر جایگزین، ما حواله گاز می دهیم که سرمایه گذاران می توانند آن را به قیمت گاز صادراتی بفروشند، ضمن اینکه استان اردبیل در این زمینه با توجه سردسیر بودن آن، دارای ظرفیت بالایی برای انجام این کار است.

چگنی از تلاش های شبانه روزی همه دست درکاران به ویژه کارکنان صنعت گاز در استان اردبیل تشکر کرد.

 

قدردانی نمایندگان اردبیل از شرکت ملی گاز

نمایندگان اردبیل در مجلس شورای اسلامی نیز از عملکرد مجموعه شرکت ملی گاز ایران درجریان آغازعملیات اجرایی احداث خط لوله انتقال گاز چلوند - اردبیل قدردانی کردند. علی نیک زاد، نماینده اردبیل، سرعین، نمین و نیر در مجلس شورای اسلامی گفت: از مدیرعامل و مجموعه شرکت ملی گاز ایران که به عهد خود وفا کردند، تشکر می کنم، زیرا این طرح ازطرح های مهم و زیرساختی برای توسعه اقتصادی و اشتغال زایی در استان اردبیل به شمار می رود. به گفته وی، زیرساخت درکنار ارتباطات و با نیروی انسانی متعهد و متخصص تحول قابل توجهی در رسیدن به اهداف کلان هر منطقه دارد. این نماینده مجلس افزود: اگر زیرساخت و ارتباطات سازنده و در کنار آن، همدلی و همیاری نداشته باشیم، توسعه امکان پذیر نخواهد بود، اگر کسی در استان بخواهد کارخانه، گل خانه، واحد تولیدی و ... راه اندازی کند یا تأسیسات زیربنایی در استان شکل بگیرد، این مهم بدون داشتن گاز ناشدنی است.

 تداوم فعالیت ها

سیدکاظم موسوی، دیگر نماینده اردبیل، سرعین و نمیر در مجلس هم با اشاره به حضور وزیر نفت در جایگاه مدیرعاملی شرکت ملی گاز ایران در سال های گذشته و عملکرد پرخیر و برکت وی برای توسعه گازرسانی گفت: امروز هم آقای اوجی در مصدر وزارت نفت در اوج اخلاق، ولایت مداری، تلاش و جهاد بی وقفه هستند و آقای چگنی هم همان راه را دارند ادامه می دهند و امیدوارم با قدرت هرچه تمام تر این خدمت رسانی تداوم داشته باشد.

وی ادامه داد: نبود زیرساخت ها مشکلات عدیده ای را برای توسعه هر منطقه به وجود می آورد و نبود انرژی گاز به عنوان یکی از زیرساخت های حیاتی نیز به طور ملموسی احساس می شود، زیرا دمای استان در فصل سرد سال به زیر ۳۰ درجه می رسد.

نماینده اردبیل، سرعین و نمیر در مجلس تصریح کرد: استان اردبیل یکی از استان های نوپا و نیازمند زیرساخت گاز است و امروز که این طرح انجام خواهد شد، شادی را برای مردم به ارمغان آورده است، زیرا بسیاری از صنایع و مراکز تولیدی با نبود گاز، امکان فعالیت گسترده و پرشتاب موردنیاز را نخواهند داشت که این مهم نشانه مؤثر بودن این نعمت الهی در توسعه اقتصاد و اشتغال استان است.

موسوی در این باره گفت: افزایش ورودی روزانه گاز استان به ۲۵ میلیون مترمکعب با هزینه ۱۴۰۰ میلیارد تومان، بزرگی و با اهمیت بودن طرح را می رساند که امیدوارم جهادگران پرتلاش صنعت گاز این طرح را نیز مانند دیگر طرح ها به سرانجام برسانند.

صدیف بدری، دیگر نماینده اردبیل، سرعین و نمیر در مجلس نیز در سخنانی گفت: بسیار خوشحالم که این طرح با قولی که وزیر نفت داده بود، عملیاتی شده و از همه دست درکاران به ویژه مدیرعامل و مجموعه صنعت گاز قدردانی می کنم.

وی با بیان اینکه یکی از نیازهای مهم هر منطقه تأمین زیرساخت هاست، گفت: گاز عامل مهمی در گسترش زیرساخت ها به شمار می رود و خوشبختانه طرح چلوند به اردبیل می تواند جهشی برای توسعه اقتصاد و اشتغال استان باشد.

 ایجاد زیرساخت انرژی برای توسعه صنایع

علیرضا شکوهیان، معاون مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران نیز در تشریح ضرورت اجرای این طرح توضیح داد: با توجه به واقع شدن استان اردبیل در انتهای خطوط جریانی، خط انتقال ورودی استان در فصول سرد سال با افت فشار گاز روبه رو می شد، از سوی دیگر تحولات اقتصادی در شرف وقوع در بخش کشاورزی استان، افزایش سرمایه گذاری در بخش صنعت، آغاز احداث مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی همچنین احداث شهرک های صنعتی مشترک با کشورهای همسایه، ایجاب می کرد زیرساخت های تازه و قابل اتکای گازی برای پاسخگویی به نیازهای فزاینده توسعه ای در استان احداث شود.

وی با بیان اینکه اجرای پروژه «چلوند - اردبیل»، ایجاد پایداری و انعطاف عملیاتی در تأمین گاز استان اردبیل را در پی دارد، ادامه داد: افزایش ظرفیت گاز ورودی به استان تا روزانه ۱۵.۲۵ میلیون متر مکعب، تأمین نیازمندی های آتی گاز شهر اردبیل در سقف مجموع ۸.۴ میلیون مترمکعب در روز، تأمین کسری گاز مجتمع های گلخانه ای مغان و خداآفرین تا سقف روزانه ۵.۲ میلیون متر مکعب و تقویت زیرساخت های گازرسانی و ایجاد بستر مناسب به منظور تداوم توسعه در استان از طریق تأمین گاز صنایع بخش کشاورزی، مناطق ویژه اقتصادی، شهرک های صنعتی، نیروگاه های CHP از جمله مزایای این پروژه است.

معاون مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با بیان اینکه این پروژه در حریم خط اختصاصی ۳۰ اینچ قدیم چلوند به اردبیل اجرا می شود، اظهار کرد: این خط لوله از ایستگاه چلوند (در شهر ساحلی آستارا) آغاز شده و گاز را پس از طی ۵۵ کیلومتر به ایستگاه تقویت فشار گاز اردبیل (در ورودی شهر اردبیل) منتقل می کند.

شکوهیان یادآور شد: در سال های اخیر درخواست های گازرسانی به صنایع عمده به دلیل نبود پاسخگویی زیرساخت های موجود استان کمتر قابل تحقق بود، اما اکنون با به ثمر رسیدن این پروژه انتظارها برای بهره مندی از سوخت پاک پایان می یابد و شاهد رشد و توسعه اشتغال و شکوفایی اقتصادی اردبیل خواهیم بود.