آمادگی سکانداران تامین گاز برای ورود به زمستان
حـماسه آفرینان بی هیاهو
مشعل شرکت انتقال گاز ایران با بهره گیری از 38 هزار کیلومتر خط لوله انتقال گاز، 333 توربوکمپرسور، 91 ایستگاه تقویت فشار گاز و61 مرکز بهره برداری و تعمیرات، ظرفیت انتقال روزانه یک میلیارد مترمکعب گاز را دارد. با توجه به شرایط خاص زمستان سال گذشته، در مجموع 274 میلیارد مترمکعب گاز از سوی مناطق دهگانه این شرکت به نقاط مختلف کشور منتقل شد که بالاترین میزان انتقال گاز مربوط به 21 بهمن با 858 میلیون مترمکعب بود. اینها بخشی از صحبت های غلامعباس حسینی، مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران است که در نشست خبری14مردادماه به آن اشاره و تصریح کرد: ازابتدای فروردین تا دهم مردادماه سال گذشته، 94 میلیارد مترمکعب منتقل کرده ایم و این میزان امسال به 98 میلیارد مترمکعب رسیده است.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران در نشست خبری که با حضور جمعی از اصحاب رسانه در این شرکت برگزارشد، افزود: تعدادی از ایستگاه ها شامل نورآباد 10، دوراهان 10، خورموج و آب پخش از سوی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در سرویس قرار خواهند گرفت که این تاسیسات زمینه افزایش بیش از پیش پایداری انتقال گاز را فراهم می کنند.
وی یادآورشد: با توجه به تامین حداکثری گاز مورد نیاز بخش های مختلف در فصول سرد و گرم، زمان زیادی برای تعمیرات خطوط و ایستگاه ها نداریم و شبکه گاز در همه فصول به صورت کامل در سرویس قرار دارد.
پیشرفت 50 درصدی تعمیرات اساسی
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با بیان اینکه برای عبور از زمستان سال گذشته اقدام های قابل توجهی اجرایی شد، اظهار کرد: سال گذشته 185 مورد تعمیرات اساسی(اورهال) تاسیسات تقویت فشار گاز، یکهزار و 100 مورد تعمیرات خطوط لوله به ویژه روی خط لوله چهارم سراسری انجام شد.
وی ادامه داد: زمستان سال گذشته در مجموعه شرکت انتقال گاز ایران چالش خاصی در حوزه انتقال گاز نداشتیم و همه گاز تولیدی از پالایشگاه ها را به مبادی تعریف شده ارسال کردیم. حسینی با بیان اینکه تعمیرات امسال نیز آغاز شده است، گفت: تعمیرات برنامه ریزی شده این شرکت با 50 درصد پیشرفت در جریان است و با آمادگی کامل به فصل سرد سال وارد می شویم. مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران افزود: حدود 800 مورد تعمیرات روی خط لوله چهارم سراسری در یک ماه در شرایط سخت آب و هوایی انجام شد.
وی یادآور شد: ظرفیت انتقال روزانه یک میلیارد مترمکعب گاز وجود دارد.
بومی سازی 750 قلم کالای اساسی
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران در ادامه با اشاره به فعالیت این شرکت در حوزه خودکفایی و بومی سازی گفت: 750 قلم کالاهای اساسی ایستگاه های تقویت فشار گاز از سوی شرکت های دانش بنیان تولید شده و در ناوگان این شرکت در حال استفاده است. با داخلی سازی 750 قلم کالای داخلی حدود 60درصد نسبت به مشابه خارجی کاهش هزینه داشته ایم. حسینی ادامه داد: 450 قطعه دیگر نیز در حال تولید است که با استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان به زودی از این قطعات در ناوگان انتقال استفاده خواهد شد. به گفته مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران، علاوه بر خودکفایی در تعداد زیادی از قطعات و تجهیزات، توربینهای گاز نیز ازسوی دو شرکت مطرح، ملی شده است. امیدواریم همه نیازمندی هایمان را که درصد بسیاری پایینی است، در داخل تولید کنیم. وی گفت: فرایند تعمیرات ایستگاه ها برون سپاری شده و تامین قطعات خارجی که نمونه داخلی آن وجود دارد، ممنوع است. حسینی با بیان اینکه در رابطه با توانمندسازی پیمانکاران اتفاق های مثبتی رخ داده است، یادآور شد: افزون بر شرکت های توانمند بزرگ، تعدادی از شرکت های دانش بنیان نیز به حوزه تولید، تامین و تعمیر قطعات توربین ورود کرده اند.
ظرفیت صادرات 100میلیون مترمکعب گاز
مدیرعامل شرکت انتقال گازایران تصریح کرد: با ایجاد خط لوله ششم و نهم سراسری ظرفیت 100میلیون مترمکعب برای صادرات ایجاد خواهد شد. وی با اشاره به تلاش شبانه روزی کارکنان شرکت انتقال گاز ایران گفت: تجهیزات و خطوط لوله تحت مدیریت این شرکت در مناطق بیابانی، سخت گذر و کوهستانی قرار دارند. مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران ادامه داد: عملیات انتقال گاز تعطیل بردار نیست و همکارانم به طور شبانه روزی در حال فعالیت هستند. کارکنان این شرکت زمستان سال گذشته با همه شرایط سختی که وجود داشت، پای کار بودند. حسینی اظهار کرد: زمستان سال گذشته پس از محدودیت صادرات گاز ترکمنستان، برای نخستین بار گاز را از غرب کشور به طور معکوس به شرق کشور منتقل کردیم. مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با اشاره به وظایف سازمانی این شرکت گفت: در میانه زنجیره تامین گاز قرار داریم و گاز دریافتی را پس از فشار افزایی به مبادی تعریف شده منتقل می کنیم. وی ادامه داد: گاز را 13 پالایشگاه پارس جنوبی و هفت پالایشگاه دیگر، دو پایانه وارداتی، 16 نقطه از مناطق نفتخیز جنوبی و... دریافت و به دو هزار و 198 مرکز تقلیل فشار، سه نقطه تزریق به چاه های نفت، 6 پایانه صادراتی، دو مخزن ذخیره سازی و... تحویل می دهیم. حسینی اظهار کرد: 38 هزارکیلومتر خط لوله انتقال گاز، 333 توربوکمپرسور، 91 ایستگاه تقویت فشار گاز و 61 مرکز بهره برداری و تعمیرات این شرکت به طور کامل در حال فعالیت است. به گفته وی، افزون بر موارد یادشده، شبکه مخابرات صنعت گاز ایران نیز با بیش از 8 هزار کیلومتر فیبر نوری و 964 ایستگاه مخابراتی، ارتباط میان شرکت ها را برقرار می کنند.