
وزیر نفت:
از حق ایران در میدان آرش کوتاه نمی آییم
وزیر نفت با اشاره به میدان های مشترک نفتی و گازی ایران با کشورهای همسایه در حوزه خلیج فارس گفت: ذره ای از حق ایران در بهره برداری از میدان آرش کوتاه نمی آییم. جواد اوجی در حاشیه نشست هیئت دولت درجمع خبرنگاران با بیان اینکه ایران چند میدان مشترک گاز و نفت با کشورهای همسایه دارد، اظهار کرد: الحمدالله با تفاهم این میدان ها در حال بهره برداری هستند. وی درباره میدان آرش که بین ایران و کویت مشترک است، تصریح کرد: در این باره به کشور کویت اعلام کردیم مانند دیگر میدان های مشترک این آمادگی را داریم تا به صورت مشترک بهره برداری کنیم و آن را حق جمهوری اسلامی ایران می دانیم. وزیر نفت افزود: اگر کشور کویت علاقه ای به این همکاری ندارد، ما تکلیف خود را می دانیم و ذره ای از این موضوع کوتاه نخواهیم آمد.
کارت سوخت بانکی نیازمند فراهم شدن زیرساخت هاست
اوجی همچنین درباره کارت سوخت بانکی اعلام کرد: ایجاد کارت سوخت بانکی به صورت پایلوت از طریق یکی از جایگاه ها انجام شده، اما به زیرساخت گسترده ای در کشور نیاز دارد و در این باره افزون بر وزارت نفت باید شبکه بانکی و وزارت اقتصاد پای کار باشند. وی درباره اینکه با اجرای این تغییر، آیا قیمت بنزین افزایش خواهد یافت؟ تصریح کرد: خیر، در قیمت بنزین اثری ندارد و امیدواریم با فراهم شدن زیرساخت ها به صورت فراگیر کارت سوخت بانکی نهایی شود. وزیر نفت درباره اقدام های این وزارتخانه برای جمع آوری گازهای مشعل به عنوان ثروت ملی نیز یادآور شد: در دولت سیزدهم اقدام های بسیار مثبتی برای جمع آوری گازهای مشعل انجام دادیم البته می دانید که این گازها همراه با تولید نفت و میعانات نفتی و پالایشگاه های گازی استخراج می شوند. اوجی با بیان اینکه در وزارتخانه نفت همه پروژه های گازهای مشعل تعیین تکلیف شدند، اضافه کرد: برنامه ریزی لازم در این باره انجام شده و در این مدت دو پروژه به بهره برداری رسیده است که یکی از آنها با حضور رئیس جمهوری بود که ان جی ال ٣٢٠٠ در مجموعه گازی هویزه است که گازها غرب کارون را جمع آوری می کند. وی ادامه داد: با برنامه ریزی انجام شده در وزارت نفت بنا داریم گازهای مشعل که همراه میدان ها را است تا پایان دولت سیزدهم جمع آوری کنیم.
بهره برداری از فاز 11 پس از 20 سال
وزیر نفت همچنین با اشاره به یک خبر خوب برای کشور گفت: آخرین فاز پارس جنوبی که فاز ۱۱ است و مهم ترین و مرزی ترین فاز پارس جنوبی به شمار می آید، حدود ۲۰ سال برای تکمیل آن تمدید قرارداد صورت می گرفت، اما خوشبختانه در دولت سیزدهم صفر تا ۱۰۰ عملیات این فاز انجام شد و بهره برداری از این فاز با حضور رئیس جمهوری در دستور کار قرار دارد. اوجی با بیان اینکه روزانه بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون مترمکعب از میدان پارس جنوبی در فاز ۱۱ بهره برداری خواهد شد، اظهار کرد: صفر تا ۱۰۰ این فاز در دولت سیزدهم انجام شد و ۳ سال زودتر از برنامه به نتیجه رسید. وی درباره کارهای انجام شده وزارت نفت در نصب سیستم میترینگ ها (سیستم اندازه گیری حجم یا جرم سیالات) گفت: میترینگ ها همیشه یکی از دغدغه های دستگاه های نظارتی بوده و در قانون بودجه ۱۴۰۲ نزدیک به ۸ میلیارد تومان اعتبار برای آن در بخش بالادستی، پایین دستی گاز، نفت و فرآورده های نفتی و گازی دیده شده است.
وزیر نفت یادآور شد: ۱۵۴ نقطه از سوی همکاران برای نصب میترینگ ها شناسایی شده که امیدواریم به صورت جدی نصب و تکمیل شوند.
بازدید مدیران دستگاه های اجرایی کشور از پارس جنوبی
جمعی از مدیران دستگاه های اجرایی کشور از تأسیسات پارس جنوبی بازدید کردند.
تعدادی از مدیران دستگاه های اجرایی کشور از تاسیسات پارس جنوبی بازدید کردند و با فعالیت های انجام شده در این بخش از نزدیک آشنا شدند. آنها از پالایشگاه دوم پارس جنوبی، میترینگ سایت یک، اسکله های گاز مایع، پالایشگاه فاز ۱۴و... بازدید کردند. سجاد خلیلی، معاون وزیر نفت در نظارت بر منابع هیدروکربوری، محمدحسین متجلی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، احمد باهوش، مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی و سخاوت اسدی، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس توضیحاتی درباره اقدام های انجام شده در پارس جنوبی ارائه کردند. بازدید مدیران دستگاه های اجرایی کشور با هدف ارائه پیشرفت کشور در پارس جنوبی انجام شده است که از آن جمله می توان به نصب سکوی فاز ۱۱ پارس جنوبی با تکیه بر توان داخلی ظرف ۲۰ ماه اشاره کرد که در آینده ای نزدیک با حضور سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری به بهره برداری رسمی خواهد رسید. همچنین بر اساس تاکید رهبر انقلاب، باید روایت امید در صنعت نفت کشور انجام شود و بازدید مدیران دستگاه های اجرایی می تواند به این روایت در سطح کشور کمک کند.
۶ اقدام دولت سیزدهم در پارس جنوبی
سجاد خلیلی، معاون وزیر نفت در امور نظارت بر منابع هیدروکربوری در این نشست گفت: ۶ اقدام مهم در پارس جنوبی در دولت سیزدهم انجام شده که شامل توسعه فاز ۱۱، بهره برداری از پالایشگاه فاز ۱۴، شیرین سازی میعانات گازی، بهره برداری از اسکله صادراتی گاز مایع، احداث خط لوله فاز ۱۶ و ... است. وی با بیان اینکه دشمنان ایران نه تنها در توسعه پارس جنوبی کمک نکردند که در زمین رقبای ایران فعال بودند، اظهار کرد: از همین رو تلاش در این عرصه جهاد اقتصادی است.
وی با اشاره به روایت پیشرفت اقدام های انجام شده در دولت سیزدهم، ادامه داد: منطقه پارس جنوبی نماد پیشرفت صنعت نفت در سال های اخیر است.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه بیش از ۹۰ میلیارد دلار طرح در شرکت ملی نفت ایران و در بخش بالادست در این منطقه اجرایی شده است، تاکید کرد: ۵۰ درصد گاز ایران، ۷۰ درصد تولید گاز کشور و ۸۰ درصد میعانات گازی سهم پارس جنوبی است. خلیلی گفت: با توجه به اینکه میعانات گازی تولید شده برای تولید بنزین و گازوئیل اختصاص پیدا می کند؛ بنابراین این میدان مشترک سهم مهمی در تأمین بنزین و گازوییل کشور دارد. وی با بیان اینکه توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی پیش از این معطل حضور شرکت های خارجی بود، تصریح کرد: اما در دولت سیزدهم جابه جایی سکوی فاز ۱۱ انجام شد و تولید روزانه ١٥ میلیون مترمکعب گاز از آخرین فاز پارس جنوبی آغاز خواهد شد.
معاون وزیر نفت افزود: در دولت گذشته ۳۵ نفتکش عظیم میعانات گازی روی آب به مدت ۳ سال معطل مانده بود و فروش نفت را به ۲۰۰ هزار بشکه در روز کاهش داده بودند.
خلیلی ادامه داد: در دولت سیزدهم، اما نه تنها میعانات گازی به فروش رفت، صادرات نفت نیز افزایش یافت و اکنون میعانات گازی روی آب به صفر رسیده است.
وی تأکید کرد: ۶ اقدام مهم در پارس جنوبی در دولت سیزدهم انجام شده که شامل توسعه فاز ۱۱، بهره برداری از پالایشگاه فاز ۱۴، شیرین سازی میعانات گازی، اسکله صادراتی و ... است.
پیام تسلیت وزیر نفت در پی جان باختن یکی از کارکنان نفت و گاز اروندان
وزیر نفت در پیامی جان باختن الله یار عزیزی، از نیروهای پیمانکار شرکت بهره برداری نفت و گاز اروندان را تسلیت گفت.
متن پیام تسلیت جواد اوجی به شرح زیر است:
«خبر وقوع رخدادی تلخ در محیط عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز اروندان و درگذشت یکی از کارکنان خدوم این شرکت، اندوهی سنگین بر روح و روان صنعت نفت ایران تحمیل کرد.
اینجانب از سوی خود و به نیابت از کارکنان پرتلاش صنعت نفت ایران اسلامی با تأثر و تألم فراوان ضایعه از دست دادن همکار عزیز، جناب آقای الله یار عزیزی را به خانواده محترم ایشان و همکاران ارجمندشان در شرکت نفت و گاز اروندان تسلیت عرض می کنم.
از خداوند بزرگ برای روح بلند آن عزیز علو درجات و برای بازماندگان شکیبایی و اجر جزیل مسئلت می نمایم.
همچنین برای صدمه دیدگان این حادثه تلخ آرزوی شفای عاجل از درگاه خداوند متعال دارم.»
مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت:
ارزیابان روان شناختی نیروهای تازه استخدام ساماندهی می شوند
روزآمد کردن و یکپارچه سازی فرآیندهای ارزیابی، توسعه و آموزش با ابلاغ وزیر نفت به عهده مرکز توسعه مدیریت گذاشته شد، از این رو انتخاب و ساماندهی ارزیابان و ابزارهای مصاحبه روان شناختی از سوی این مرکز انجام شده و برنامه ریزی و اجرای مصاحبه ها با مدیریت توسعه منابع انسانی شرکت های اصلی خواهد بود. روزآمد کردن و یکپارچه سازی فرآیندهای ارزیابی، توسعه و آموزش به عهده مرکز توسعه مدیریت گذاشته شده است، از این رو در نشست های مربوط به مصاحبه نیروهای تازه استخدام با حضور معاون وزیر در توسعه مدیریت و سرمایه انسانی و رئیس هیئت عالی گزینش صنعت نفت مصوب شد که انتخاب و ساماندهی ارزیابان و ابزارهای مصاحبه روان شناختی از سوی این مرکز انجام شود و برنامه ریزی و اجرای مصاحبه ها با مدیریت توسعه منابع انسانی شرکت های اصلی باشد. اعضای هیئت علمی روان شناسی، مدرسان دانشگاه و روان شناسان جوان توانمند و مستعد با کمک منابع مختلف علمی و صنعتی شناسایی و ارزیابی شدند و منتخبان با مرکز توسعه مدیریت قرارداد امضا کرده اند، از این رو شرکت ها هیچ گونه رابطه مالی با ارزیابان نخواهند داشت و روان شناسان نقش خود را ایفا می کنند و نتایج را در اختیار آنها قرار می دهند. مصاحبه ها در چهارچوب سه حوزه روان شناختی که در دفترچه آزمون استخدامی منتشر شده است، برگزار خواهد شد. معاونت سنجش و ارزیابی مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت با تلاش، کار پرفشار و ارزشمندی را به سرانجام رساندند که آثار و نتایج آن را در برگزاری با کیفیت مصاحبه های استخدامی به دست می آید. از دیگر نتایج این تلاش ها نیز می توان به فرصت آفرینی بی نظیر در تبدیل مرکز توسعه مدیریت به قطب روان شناسی صنعت نفت اشاره کرد.
رکورد تازه در عملیات اجرایی طرح صدف خلیج فارس
مدیرعامل پتروشیمی صدف خلیج فارس با اشاره به تحقق پیشرفت ۴.۱۴ درصدی بخش ساختمان و نصب این طرح در تیرماه امسال گفت: در ماه اخیر، این طرح در بخش نصب و ساختمان رکوردی را به ثبت رساند که اگر هر ماه این رقم محقق می شد، پروژه در حدود کمتر از ۳ سال به بهره برداری می رسید. علی صفوی با بیان اینکه در گذشته، بالاترین پیشرفت ماهیانه بخش ساختمان و نصب پروژه صدف ۲.۶ درصد در آبان ماه ۱۳۹۹ بوده است، اظهار کرد: اگرچه اکنون رکوردی تازه در این بخش به ثبت رسیده است، اما در نظر داریم ماه آینده نیز این روند را حفظ کنیم و حتی ارتقا دهیم تا پروژه در موعد مقرر به پیش راه اندازی برسد. وی درباره دلیل افزایش سرعت در بخش اجرا توضیح داد: در تیرماه امسال همه جبهه های کاری به شکل موازی فعال شد. افزون بر این، شیفت شب کلید خورد و تعداد نیروهای فعال در سایت نیز افزایش یافت. مدیرعامل پتروشیمی صدف خلیج فارس با بیان اینکه بخشی از عملیات اجرایی تیرماه امسال در شب انجام شد، ادامه داد: این سایت با حداکثر نیرو در حال فعالیت شبانه روزی است. اکنون بیش از یک هزار نفر در طرح صدف خلیج فارس مشغول به فعالیت هستند که نسبت به ماه خردادماه رشدی نزدیک به ۲۰ درصد داشته است.
صفوی با اشاره به اینکه مطابق برنامه طرح پتروشیمی صدف خلیج فارس در زمستان امسال به مرحله پایانی نصب و ساختمان خواهد رسید، گفت: پیشرفت پروژه صدف خلیج فارس اکنون فراتر از ۸۵ درصد است.
پتروشیمی صدف خلیج فارس به عنوان بزرگ ترین مجتمع تولیدی الاستومر در کشور و منطقه، با هدف دستیابی به تولید سالانه ۱۳۶ هزار تن لاستیک استایرن بوتادین در حال ساخت است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی خبر داد:
تقاضای کشورهای خارجی برای همکاری های تخصصی با ایران
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: دستاوردهای کسب شده در صنعت پتروشیمی ایران به همت و تلاش نیروهای متخصص کشور سبب شده است شاهد تقاضا برای همکاری های تخصصی پتروشیمیایی از سوی برخی کشورها و تقاضای خرید کالاها، تجهیزات و کاتالیست از شرکت های ایرانی باشیم. مرتضی شاهمیرزایی با بیان اینکه ظرفیت های بسیاری برای توسعه صنعت پتروشیمی در کشور وجود دارد، اظهار کرد: هم زمان با افزایش ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی ایران در سال های آینده و گسترش بازارهای هدف، باید در ایجاد ارزش افزوده بیشتر و تولید محصولات نهایی با همکاری و همگرایی هلدینگ ها و شرکت های پتروشیمی گام برداریم.
وی ادامه داد: می توان همسو با تکمیل زنجیره ارزش، محصولات مختلف پلیمری و شیمیایی را به صنایع تکمیلی تبدیل و با کاهش خام فروشی به سوی تولید محصولات نهایی و ایجاد ارزش افزوده بیشتر حرکت کرد.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی وجود نیروهای انسانی کارآمد و متخصص در صنعت پتروشیمی را یکی از عوامل اصلی توسعه برشمرد و افزود: فعالیت ها و دستاوردهای کسب شده در صنعت پتروشیمی ایران به همت و تلاش نیروهای متخصص کشور تحقق یافته و همین موضوع سبب شده است شاهد تقاضا برای همکاری های تخصصی پتروشیمیایی از سوی برخی کشورها و تقاضای خرید کالاها، تجهیزات و کاتالیست از شرکت های ایرانی باشیم.
شاهمیرزایی با بیان اینکه فعالان خانواده بزرگ صنعت پتروشیمی باید با استفاده از همه توانایی ها و دانش خود تلاش کنند اهداف پیش بینی شده تحقق یابد، گفت: امروز با عزم سازندگان توانمند ایرانی، توسعه صنعت ارزش آفرین پتروشیمی از سوی شرکت های داخلی انجام می شود و می توان از دانش و تجربه داخلی به بهترین شکل استفاده کرد.
وی اظهار کرد: باید با برنامه ریزی دقیق و منسجم و استفاده از ظرفیت های دانشگاهی، مراکز پژوهشی همچنین توانمندی های سازندگان داخلی، برنامه های توسعه ای در مسیر تکمیل زنجیره ارزش را تحقق بخشید و نقش آفرینی شرکت های دانش بنیان و پارک های علم و فناوری نیز می تواند اثربخش باشد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه با تلاش و پشتکار می توان برنامه های توسعه ای را در مسیر تکمیل زنجیره ارزش تحقق بخشید، اظهار کرد: نقش جوانان برای توسعه این صنعت ارزش آفرین اهمیت خاصی دارد.