تلاقی همزمان داوری و امداد گاز در سرزمین طلای سرخ

سوت پایان افت فشار گاز  در مستطیل سبز!

مشعل  فعالیت همزمان در امداد گاز و حضور در عرصه داوری مسابقات فوتبال، نیازمند عزمی، جزم است تا در هر دو عرصه بتوان موفق عمل کرد. کارکنان صنعت گاز از آزمون های بزرگی سربلند بیرون آمده اند و افزون بر نقش آفرینی در عرصه های مختلف کاری، در حوزه های ورزشی نیز حضور پررنگ دارند. محسن شکیباپور که از ابتدای سال 97 به عنوان نماینده پیمانکار حراست فعالیت خود را در شرکت گاز استان خراسان جنوبی آغاز کرده، پایان همان سال در واحد پاسخگویی سامانه ۱۹4حضور یافته است.  در ادامه گفت وگو با محسن شکیباپور را که اپراتور سامانه 194شرکت گاز استان خراسان جنوبی است و همزمان،داوری مسابقات فوتبال را به عهده دارد، می خوانیم.

  به صورت حرفه ای چه ورزش هایی را پیگیری می کنید؟ چه شد که به داوری علاقه مند شدید و از چه سالی داوری را به صورت حرفه ای آغاز کردید؟

از ابتدای نوجوانی به رشته ورزشی فوتبال علاقه مند بودم. ابتدا به عنوان بازیکن در تیم شهر محل تولدم (مود) در استان خراسان جنوبی بازی می کردم. از سال 94 به سمت داوری فوتبال کشیده شدم و هم اکنون به صورت حرفه ای و تخصصی در زمینه داوری فوتبال فعالیت دارم.

برادر بزرگترم، داور فوتبال و فوتسال بود و در یک کلاس آموزشی، او را همراهی می کردم. مدرس این کلاس آموزشی داوری، حسین عسکری، رئیس اسبق دپارتمان داوری کشور  بود و از همه افراد حاضر در کلاس، آزمون عملی می گرفت؛ چون فوتبال بازی می کردم و آمادگی خوبی در زمینه عملی داشتم، موفق به دریافت گواهی آموزشی این دوره شدم. این کلاس، باعث شد  به صورت حرفه ای و تخصصی، داوری را پیگیری کنم.

همانطورکه گفتم، از سال ۹۴ وارد حوزه داوری فوتبال شدم و به صورت حرفه ای و مستمر از سال ۹۷ در سطح استان داوری می کردم، به طوری که با عنایت خداوند و حمایت های مسؤولان فوتبال استان، همچنین پشتکار خودم از سال ۱۴۰۱ پس از موفقیت در آزمون های استانی و کشوری، به عنوان کمک داور برای قضاوت مسابقات کشوری معرفی شدم.

  تاکنون چه دوره هایی را گذرانده اید و موفق به کسب چه گواهینامه هایی شده اید؟ همچنین در چه مسابقات مهمی داوری کرده اید؟

در زمینه داوری، مدرک درجه ۳ فوتسال و درجه ۲ فوتبال دارم و به امید خدا پایان امسال هم در دوره درجه یک  داوری فوتبال شرکت می کنم.

فینال سوپر لیگ استان و فینال جوانان از مسابقات مهمی است که در سطح استان خراسان جنوبی برگزار می شود.  من در این مسابقات، به عنوان کمک داور حضور داشتم و با عملکردی که نشان دادم، نظر مثبت مسؤولان کمیته داوران استان را به دست آورده ام.

از سال ۱۴۰۱ که به سطح کشوری راه یافتم، از سوی فدراسیون فوتبال، بیش از 10 ابلاغ برای مسابقات و 3 مسابقه مجتمع دریافت کردم که برای سال اول یک داور، آمار بسیار خوبی است.

بازی های مهم کشوری که در آنها حضور داشتم، به لیگ امید، جوانان و نوجوانان کشور مربوط می شود که در شهرهای کرمان، سیرجان، مشهد و شاهرود برگزار شد.

بازی لیگ جوانان کشور میان دو تیم سپاهان اصفهان و مس کرمان در شهر کرمان، بازی لیگ نوجوانان کشور میان دو تیم گل گهر سیرجان با استقلال خوزستان در شهر سیرجان، همچنین بازی لیگ نونهال کشور میان تیم یاران و تیم خونه به خونه آمل در شهر مشهد، از مهم ترین بازی هایی است که آنها را داوری کرده ام.

در فینال مجتمع جوانان کشور در شهر شاهرود سمنان که با حضور پنج تیم به مدت یک هفته برگزار شد، به عنوان کمک داور بازی دو تیم بجنورد و گلستان حضور داشتم.

  ایران در حوزه داوری چه جایگاهی دارد؟

به عنوان عضو کوچکی از جامعه بزرگ داوری کشور، با توجه به امکانات و شرایط موجود فوتبال کشور، سطح داوران را خوب ارزیابی می کنم.  در کشور ما، باید داور برای پیشرفت خود و راهیابی به مراحل بالاتر کشوری و بین المللی، به صورت انفرادی و شخصی تمام هزینه ها را بپردازد و سختی ها را به جان بخرد. داوران واقعا قشر بسیار مظلومی هستند که همیشه از همه سمت مورد هجمه قرار می گیرند.

در زمینه داوری با توجه به شرایط موجود نسبت به سایر کشورها در حوزه تجهیزات و امکانات تخصصی جایگاه قابل قبولی نداریم. با این حال داوران بسیار خوب و مطرحی داریم که در سطح جهانی مورد افتخار و مباهات کشور هستند.

  آیا همه برنامه هایی که برای خود در این حوزه تعریف کرده بودید، محقق شده است؟ یکی از دلایل موفقیت خود را بیان کنید؟

در حوزه هدف گذاری و برنامه ریزی طولانی مدت، تا این مرحله که میانه راه است، موفقیت هایی حاصل شده؛ اما هنوز تا تحقق اهداف بزرگ مسیر زیادی باقی مانده که به امید خدا و تلاش مضاعف تحقق پیدا می کند.

 یکی از چند دلیلی که منجر به کسب موفقیت در رسیدن به هدف ها شده، علاوه بر لطف و عنایت خداوند، حمایت های بی دریغ پدر، مادر و همسرم بوده که همیشه و در همه حال از من پشتیبانی کردند.

 دلایل دیگری که می توانم به آنها اشاره کنم، حمایت مسؤولان ورزشی، مسؤولان شرکت گاز استان و تلاش مستمر و تمرین های فشرده ای بود که در این مسیر داشته ام.

  لطفا یک خاطره جالب از دوران داوری و بازی خود بگویید.

یک ابلاغ داوری برای قضاوت مسابقه میان دو تیم گل گهر سیرجان و استقلال خوزستان در شهر سیرجان (استان کرمان) در رده جوانان آمد که به همراه دوستان داوری در استان خراسان جنوبی، راهی سیرجان شدیم. این بازی بسیار حساس بود؛ هم از نظر امتیاز و هم از نظر جایگاه دو تیم در جدول مسابقات فوتبال جوانان کشور. عباس چمنیان، سرمربی اسبق تیم ملی امید کشور، مسؤول آکادمی باشگاه ورزشی گل گهر سیرجان، مهمان ویژه این بازی بود. وی پس از بازی، عملکرد تیم داوری را  تحسین کرد و در جمع مسؤولان، نحوه داوری و تشخیص در دو صحنه مهم بازی را بسیار خوب دانست و من را مورد تشویق و تمجید قرار داد که این موضوع در پیشرفت و ایجاد انگیزه داوری ام، بسیار تاثیر گذار بود.

   اطرافیان (در حوزه ورزش و داوری) زمانی که متوجه می شوند شما از کارکنان مجموعه صنعت گاز هستید، واکنش خاصی نشان می دهند؟

در یکی از بازی های کشوری، نماینده فدراسیون فوتبال متوجه شد که در صنعت گاز هم فعالیت می کنم. پس از پایان بازی و صحبت درباره مسائل فنی داوری، درباره موفقیت ها و رکوردزنی های گازرسانی به سطح استان در این چند سال اخیر صبحت کردیم. در آنجا به خودم افتخار کردم که در مجموعه ای مشغول به کار هستم که زبانزد خاص و عام است و از افتخارات و موفقیت های این مجموعه در همه جا یاد می شود. 

  علاوه بر ورزش، در حوزه های فرهنگی - هنری نیز فعالیت می کنید؟ برای اوقات فراغت خود چه برنامه هایی دارید؟

جدا از بحث داوری فوتبال و کار، اهل مطالعه هم هستم و بیشتر کتاب هایی را مطالعه می کنم که با مضمون موفقیت و راه های رسیدن به موفقیت در همه زمینه هاست. در تیم کوهنوردی شرکت گاز استان خراسان جنوبی هم حضور دارم و در زمان هایی که شیفت نباشم، با همکاران به کوه می رویم و از طبیعت بکر استان خراسان جنوبی لذت می بریم.

   نقش همسرتان را در کسب این موفقیت ها چقدر می دانید ؟

اردیبهشت سال گذشته ازدواج کردم. خدا را شکر همسرم در این مسیر همراهی ام می کند. کسب این موفقیت ها را علاوه بر دعای خیر پدر و مادر عزیزم، مدیون حمایت های فراوان همسر صبورم هستم.

با همسرم در شرکت گاز استان خراسان جنوبی آشنا شدم و به نوعی همکار بودیم. او در واحد برنامه ریزی مشغول به کار بود و به واسطه یکی از همکاران، زمینه آشنایی خانواده ها فراهم شد. پس از رفت وآمدهای مکرر و گفت وگوی دو خانواده در نهایت به تفاهم رسیدیم و ازدواج کردیم و الحمدلله از این انتخاب، بسیار راضی هستم.

  فعالیت در صنعت گاز با توجه به عملیاتی بودن، همواره با چالش هایی روبه روست. بخشی از زمان شما نیز به ورزش و داوری حرفه ای اختصاص می یابد. همسرتان چگونه این شرایط را مدیریت می کند؟

با توجه به اینکه شغل من شیفتی و عملیاتی است و زیرمجموعه امداد گاز هستم، مدیریت مسائل کاری، خانوادگی و ورزشی سخت است. سال گذشته که به دلیل برودت هوا و کاهش دما با مشکلات افت فشار گاز در سطح استان روبه رو بودیم، دوران بسیار سختی را تجربه کردیم. با مدیریت جهادی مدیرعامل و ستاد مدیریت بحران شرکت گاز استان، پایداری گاز برقرار شد تا شاهد قطعی گاز بخش خانگی در هیچ نقطه ای از استان نباشیم. در این ایام برایم یک ابلاغ داوری کشوری آمده بود؛ اما با توجه به شرایط پیش آمده و بحرانی که در آن قرار داشتیم، این ابلاغ را کنسل کردم و هم قدم با همه همکاران،شبانه روز به فکر رفع این مشکل و معضل بودیم. خوشبختانه با تلاش و عملکرد جهادی مدیرعامل، مدیران، روسا و همه همکارانم در بخش های مختلف، از بحران افت فشار گاز سال گذشته سربلند بیرون آمدیم.

 با توجه به اتفاقاتی که شرح دادم، همچنین کار شیفتی و فعالیت داوری و تمرین های ورزشی، در سال ابتدایی ازدواج با درک بسیار بالا، صبر و محبت همسرم توانستم این شرایط را مدیریت کنم که همیشه قدردان لطف و محبت او هستم.

  فعالیت های امور ورزش گاز را چگونه ارزیابی می کنید؟

انتصاب محمد عسکری، به سمت سرپرست امور ورزش و تربیت بدنی شرکت ملی گاز ایران را تبریک می گویم. در همین مدت کوتاه انتصاب، انصافا خوب کار کردند.از ایشان و مجموعه ورزش شرکت ملی گاز ایران درخواست می کنم، حمایت هایشان بیشتر شود. به دلیل ابلاغ های کشوری، بیشتر مرخصی هایم صرف ورزش و داوری می شود و برای مواقع ضروری مرخصی باقی نمی ماند، از این رو خواهشمندم در صورت امکان در این باره تدبیر و دستورات لازم ابلاغ شود تا همکارانی که فعالیت ورزشی کشوری دارند، دغدغه مرخصی نداشته باشند.

  در پایان اگر نکته ای باقی مانده، بفرمایید.

از عزیزانی که در این مسیر من را همراهی و حمایت کردند، بخصوص پدر و مادر عزیزم و همسر مهربانم که همیشه دعاگو و حامی ورزشی من بودند، تشکر و قدردانی می کنم. همچنین از حضور مدیرعامل شرکت گاز( که خودشان در رشته والیبال فعالیت می کنند) در میادین ورزشی  که باعث افزایش انگیزه و پویایی سازمان می شود، تشکر می کنم.

از مدیر بهره برداری و امداد شهرستان بیرجند، رئیس واحد، رئیس کمیته فوتبال و فوتسال شرکت و همکاران صبورم نیز تشکر ویژه دارم.

 از نشریه کارکنان صنعت نفت ایران(مشعل) و روابط عمومی شرکت گاز استان نیز بسیار سپاسگزارم. در پایان هم از مسؤولان هیأت فوتبال استان خراسان جنوبی همچون حسن قهوه چی، رئیس هیأت فوتبال؛ سیداحمد موسوی، رئیس کمیته داوران فوتبال استان؛ مهدی کاظمی، رئیس کمیته داوران شهرستان بیرجند و همه داورانی که در این مسیر همراهی و حمایتم کرده اند، سپاسگزاری می کنم.