پارک نوآوری و فناوری نفت و گاز

تمدید فراخوان دریافت پیشنهادهای پژوهشی خوردگی فلزات

فراخوان دریافت پیشنهادهای پژوهشی خوردگی فلزات با هدف تولید پایدار گاز تمدید شد.

رویداد گام معکوس خوردگی فلزات و حفاظت فنی با هدف تولید پایدار گاز ذیل ستاد ویژه تحول و افزایش تولید دانش بنیان شرکت ملی نفت ایران با حضور وهمکاری مدیریت های پژوهش و فناوری، برنامه ریزی تلفیقی، تدارکات و پشتیبانی کالا، نظارت بر تولید، بهداشت، ایمنی و محیط زیست، پدافند غیرعامل و مدیریت بحران (اچ اس ای) شرکت ملی نفت ایران و شرکت های نفت و گاز پارس، نفت مناطق مرکزی ایران و پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز اردیبهشت ماه امسال در مرکز همایش های بین المللی شرکت ملی نفت ایران (باشگاه کوشک) برگزار شد.

در این رویداد که بازیگران دیگر زیست بوم فناوری و نوآوری ازجمله بیش از ۴۵ شرکت دانش بنیان و فناور و مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی حضور داشتند، چالش های مرتبط با خوردگی در شرکت های نفت و گاز پارس و نفت مناطق مرکزی ایران شامل مطالعه و ساخت مواد بازدارنده خوردگی ترکیبی (خوردگی گاز ترش و بخش بالایی خط لوله)، استفاده از روش های آنلاین پایش خوردگی داخلی و خارجی خطوط لوله با انتقال داده (اجرای فناورانه پایلوت، طراحی و ساخت پراب های خوردگی در خطوط لوله نفت و گاز ترش، ارزیابی خطوط لوله زیرزمینی غیرقابل پیگرانی، زیرساخت های شبیه سازی الگوی های Dynamic(در شرایط شبیه سازی شده بخش بالادستی تاسیسات نفت و گاز)، تولید پوشش های پلیمری/کامپوزیتی/سرامیکی داخلی مقاوم در برابر سیال های بسیار خوردنده محیط های ترش با آب نمک و طراحی و ساخت سیستم HPHT Jet Impingement برای انجام آزمون های خوردگی دما - فشار بالا مطرح شد.

در پایان رویداد گام معکوس خوردگی فلزات و حفاظت فنی نشست تجاری – تجاری (B۲B) نیزبرگزارو مقررشد شرکت های دانش بنیان پیشنهادهای خود درباره حل چالش های مطرح شده در رویداد گام معکوس خوردگی فلزات و حفاظت فنی را طی مهلت در نظرگرفته شده از طریق سایت «پارک نوآوری و فناوری نفت و گاز» ارسال کنند. این پیشنهادها در کارگروه تشکیل شده ذیل ستاد تحول و افزایش تولید دانش بنیان شرکت ملی نفت ایران بررسی خواهد شد.

با این تفاسیر از همه عرضه کنندگان فناوری شامل شرکت های دانش بنیان، دانشگاه ها و مراکز علمی و تحقیقاتی (دارای مجوز فعالیت پژوهش و فناوری از مراکز قانونی ذی ربط) و شرکت های خدمات تخصصی که توانایی رفع این چالش ها را دارند، دعوت می شود تا نسبت به تکمیل فرم فراخوان مطابق دستورعمل زیر اقدام کنند. برای شرکت در این فراخوان لازم است فرم مربوطه از این پیوند تکمیل شود. مهلت ارسال راهکارهای فناورانه ۱۵ مردادماه پایان می یابد.

 

     پژوهشگاه صنعت نفت

خاک های آلوده به نفت با روش گیاه پالایی پاک سازی شد

پاک سازی خاک های آلوده به ترکیبات نفتی برای نخستین بار به صورت درجا با روش گیاه پالایی در تنگه گندم کار استان چهارمحال و بختیاری با دانش فنی پژوهشگاه صنعت نفت انجام شد. از پارسال عملیات بهسازی خاک با افزودن عناصر مورد نیاز خاک های آلوده در منطقه گندمکار آغاز و پاک سازی خاک های آلوده به ترکیبات نفتی به روش گیاه پالایی ازسوی کارشناسان پژوهشگاه صنعت نفت باهمکاری شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه اصفهان و نظارت کارشناسان سازمان حفاظت از محیط زیست استان چهار محال و بختیاری انجام شد. این پروژه با کاشت ۵۷۰ اصله نهال در محل های پایین دست و بالادست خط لوله نفت مارون در منطقه گندم کار پیگیری و انجام شده است که در این فرآیند ریشه گیاه برهم کنش بسیار خوبی با باکتری های تجزیه کننده ترکیبات نفتی در خاک برقرار می کند، و این امر منجر به تجزیه سریع تر آلاینده ها توسط باکتری در خاک می شود. بر اساس آنالیزهای آزمایشگاه های محیط زیست، این پروژه با موفقیت انجام شده و غلظت آلودگی هیدروکربنی در خاک منطقه به محدوده استاندارد یعنی یک درصد رسیده است.

 

    شرکت پایانه های نفتی ایران

برگزاری مانور امداد و نجات سطح ۳

 رئیس پایانه نفتی خارک از برگزاری مانور امداد و نجات سطح ۳ در پایانه نفتی خارک خبر داد.

سید ابراهیم حسینی گفت: براساس برنامه ریزی های تیم فرماندهی حادثه اچ اس ای پایانه نفتی خارک با در نظر گرفتن محوریت فرماندهی ارشد شرکت پایانه های نفتی ایران، به منظور افزایش توان و پایش عملکرد کارکنان، همچنین آمادگی و مقابله با حوادث، مانورهای دوره ای با طراحی و تعیین سناریوهای محتمل عملیاتی به صورت منسجم از سوی این پایانه برگزار می شود که با تکیه بر این اهداف، مانور امداد و نجات سطح 3 ایراتا از سوی متخصصان اچ اس ای پایانه نفتی خارک برگزار شد.

وی تأکید کرد: سنجش سرعت واکنش کارکنان در شرایط اضطراری، بررسی سطح کمی و کیفی تجهیزات امدادی و ارتباطی، بررسی تکنیک ها و نحوه عملکرد گروه امداد و نجات در اجرای آنها و بالا بردن توان جسمانی و عملیاتی کارکنان، از جمله اهدافی بود که در اجرای موفقیت آمیز این مانور، محقق و تحلیل و بررسی کارشناسی شد.

 محمدجواد دریالعل، رئیس اچ اس ای پایانه نفتی خارک نیز با تشریح جزئیات برگزاری این مانور افزود: سناریوی این مانور با هدف امداد و نجات مصدوم از درون مخزن یک میلیون بشکه ای نفت خام و انتقال به فضای ایمن، با اجرای تکنیک های به روز و استفاده از ابزار کار با طناب در سطح حرفه ای طراحی و اجرا شد.

در پایان برگزاری این مانور نیز در نشستی تخصصی، نقاط قوت و ضعف و اثربخشی برگزاری این مانور با حضور کارکنان اچ اس ای بررسی شد.

 

    شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران

تلاش صنعت گاز برای برون سپاری حداکثری پروژه ها

 مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران از تلاش این مجموعه برای برون سپاری حداکثری پروژه ها و فعالیت ها خبر داد.

رضا نوشادی در نشست آغاز به کار بازرسی دوره ای نوبت اول که از سوی گروه بازرسی امور بازرسی و پاسخگویی به شکایات شرکت ملی گاز ایران در حال انجام است، گفت: همسو با ارتقای سلامت اداری به اصل رقابت بسیار اعتقاد داریم و یکی از راهبردهای شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در این باره، برون سپاری حداکثری فعالیت هاست، به نحوی که مصمم هستیم در ارجاع کار به پیمانکاران و مهندسان مشاور از همه ظرفیت های قانونی و مدیریتی که در اختیار شرکت های دولتی قرار گرفته است، استفاده کنیم. وی افزود: برخی فرآیندها و دستورعمل های بازاندیشی شده از سوی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران مورد الگوبرداری سازمان برنامه و بودجه و وزارت نفت قرار گرفته است، به نحوی که این نهادها، با تصویب و ابلاغ این روندهای کارآمد و اثربخش تلاش دارند تجربیات تخصصی بازوی اجرایی صنعت گاز در دیگر بخش های پروژه محور کشور ساری و جاری شود.

حمیدرضا ملکی، رئیس امور بازرسی و پاسخگویی به شکایات شرکت ملی گاز ایران نیز در این نشست ضمن تحسین رویکرد مثبت و تعامل سازنده مدیران شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با نهادهای نظارتی، تصریح کرد: حسن نیت و اراده این شرکت در توسعه سازمانی در عمل به اثبات رسیده است و این شرکت در شفافیت و تعریف سازوکارهای مؤثر در بهبود سلامت اداری، مجموعه ای خوشنام و پیشرو در صنعت نفت کشور به شمار می آید.

براساس این گزارش، همسو با انجام بازرسی های دوره ای، گروه بازرسی امور بازرسی و پاسخگویی به شکایات شرکت ملی گاز ایران از روز شنبه (هفتم مردادماه) با استقرار یک گروه در شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، دوره نخست این فرآیند را آغاز کرد.

 

     شركت ملي پالايش و پخش فراورده هاي نفتي ايران

برگزاری همايش كارگاهی پيشگيری  از آسيب های اجتماعی

همايش كارگاهي يك روزه تحت عنوان آشنايی با مواد مخدر و عوارض ناشی از آن در سالن شهدای شركت ملی پالايش و پخش در ساختمان غدير برگزار شد.

دراين همايش كه با هماهنگي واحد روابط كار و مددكاري اجتماعي و پليس مبارزه با مواد مخدر فراجا و حضور کارکنان شركت های اصلی وزارت نفت، شركت های فرعی تابعه شركت ملی پالايش و پخش برگزارشد، ناصر احمدبيگی رئيس روابط كار و مددكاري اجتماعی شركت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران، در خصوص شناسايی آسيب های اجتماعی و راه های پيشگيری از آن، طرح مباحث انگيزشی برای كاركنان صنعت نفت، آگاه سازی نوجوانان و جوانان نسبت به عوارض شوم اعتياد و اهميت ورزش همگانی در سطح كاركنان و خانواده های آنها برای پيشگيری از ابتلا به اعتياد مطالبی را مطرح کرد.

سرهنگ شكوهی راد از پليس مبارزه با مواد مخدر فراجا مباحث مهم و كاربردی اعم از آشنايي با مواد مخدر، عوارض آن، ميزان دسترسی به مواد و ... مباحثی مطرح كرد و در پايان نیز پرسش و پاسخ انجام شد.

همزمان نمايشگاه جانبی انواع مواد مخدر سنتی و صنعتی از سوی پليس مبارزه با مواد مخدر فراجا در معرض ديد عموم قرارگرفت.

 

    سازمان جهاد دانشگاهی تهران

موفقیت در تولید داخلی «کوتینگ ایجنت» با کاربرد در صنعت پتروشیمی

 پژوهشگران گروه طراحی فرآیندهای شیمیایی سازمان جهاد دانشگاهی تهران موفق شدند با تلفیق یک فعالیت پژوهشی و مهندسی معکوس، به دانش فنی تولید ماده «کوتینگ ایجنت» با کاربرد در صنعت پتروشیمی دست یابند. زهره طاهرخانی، مدیرگروه پژوهشی طراحی فرآیندهای شیمیایی جهاد دانشگاهی تهران با بیان اینکه ماده «کوتینگ ایجنت واحد EPS» از افزودنی های مهم و حساس در صنعت پتروشیمی است، اظهار کرد: این ماده پودری با اندازه ذرات بسیار ریز است که در واحدهای پلیمریزاسیون پلی استایرن انبساطی کاربرد دارد. وی افزود: کوتینگ به خواص جریان پذیری گرانول­ های پلیمری در زمان انبارداری، حمل ونقل، آماده سازی و قالب گیری کمک می کند.

مدیر گروه پژوهشی طراحی فرآیندهای شیمیایی جهاد دانشگاهی تهران با بیان اینکه پلی استایرن انبساطی (یونولیت) کاربردهای متفاوتی در صنایع مختلف نظیر بسته بندی تولیدات، ساختمان سازی، خودروسازی و استفاده به عنوان عایق حرارت، رطوبت و صدا و ... دارد، گفت: ماده کوتینگ EPS از افزودنی های این محصول (یونولیت یا پلی استایرن انبساطی) در صنعت پتروشیمی است. طاهرخانی میزان مصرف سالانه این ماده افزودنی را حدود ۶۰۰ تن با ارزش تقریبی ۲. ۴ میلیون دلار در چهار پتروشیمی کشور برشمرد و ادامه داد: تاکنون همه مقدار مورد نیاز آن در کشور از طریق واردات تأمین می شده است. وی با تأکید بر اینکه گروه پژوهشی طراحی فرآیندهای شیمیایی جهاد تهران توانست با تلفیق یک فعالیت پژوهشی و مهندسی معکوس، به تولید داخلی این افزودنی در صنعت پتروشیمی دست یابد، در ادامه یادآور شد: پس از تأیید نمونه های آزمایشگاهی از سوی واحد مصرف کننده، نمونه سازی نیمه صنعتی آن به میزان ۲۰۰ کیلوگرم انجام شد و پس از طی مراحل ارزیابی شیمیایی و عملکردی در واحد مصرف کننده، به مدت ۹۰ روز نیز تست بازار را در کشور سپری کرد.

تجاری سازی تولید «کوتینگ ایجنت»

عضو هیئت علمی سازمان جهاد دانشگاهی تهران ادامه داد: موفقیت این نمونه نیمه صنعتی در پتروشیمی و بازار مصرف، سبب شد تا برای تست بلندمدت در کشور، دو محموله ۱۰ هزار کیلوگرمی در پاییز و زمستان ۱۴۰۱ به سفارش پتروشیمی تولید و تجاری سازی شود. طاهرخانی با بیان اینکه همه مواد اولیه این محصول داخلی است، تصریح کرد: خط تولید این ماده در جهاد دانشگاهی راه اندازی شده است و مواد موثره اولیه این محصول از سوی گروه پژوهشی طراحی فرآیندهای شیمیایی تولید می شود و هم اکنون گروه فرآیند جهاد تهران تنها تولیدکننده این ماده در داخل کشور است.

وی با بیان اینکه موفقیت در این مرحله به حضور سازمان جهاد دانشگاهی تهران در وندورلیست این مجموعه منجر شد، گفت: در مناقصه اردیبهشت امسال در رقابت با نمونه های وارداتی، تأمین ۳۰ هزار کیلوگرم از این ماده به جهاد تهران واگذار شد. مدیر گروه پژوهشی طراحی فرآیندهای شیمیایی جهاد دانشگاهی تهران با بیان اینکه هم اکنون رایزنی با تمامی پتروشیمی های مصرف کننده برای داخلی سازی ماده کوتینگ ایجنت در حال انجام است، اظهار امیدواری کرد که سازمان جهاد دانشگاهی تهران با تولید گریدهای دیگر این ماده، نیاز کشور به واردات را برطرف کرده و ضمن جلوگیری از خروج ارز از کشور، به رشد تولید (شعار سال) کمک کند. به گفته طاهرخانی، سودآوری طرح و جلوگیری از خروج ارز از کشور از مهم ترین دستاوردهای این طرح پژوهشی است. وی با بیان اینکه جهاد تهران تنها تولیدکننده این ماده در کشور است، یادآور شد: این ماده ارزش افزوده مناسبی دارد و دانش فنی و فرمولاسیون آن از سوی جهاد دانشگاهی تهران ایجاد شده است.

 

 

   شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه آبادان

تحویل 27 میلیون لیتر سوخت به شناورهای صیادی و تجاری

مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه آبادان از توزیع و تحویل بیش از ۲۷ میلیون لیتر سوخت در سه ماه نخست امسال به شناورهای صیادی و تجاری در این منطقه خبر داد. محمد بنی سعید با اشاره به ذخیره سازی کافی سوخت در این منطقه افزود: پیش بینی های لازم به منظور تأمین سوخت مورد نیاز این شناورها در سال جاری انجام شده است.

وی گفت: مالکان شناورها برای دریافت سوخت لازم است ابتدا در سامانه سدف (تجارت آسان) ثبت نام کنند و پس از تأیید از اداره شیلات شهرستان و نواحی مربوطه سوخت موردنیاز خود را از جایگاه های ساحلی، تعاونی های صیادی و تجاری و عاملان سیار مجاز توزیع سوخت دریافت کنند.

در حوزه عملیاتی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه آبادان، 16 باب جایگاه ساحلی، تعاونی صیادی و تجاری و عامل سیار توزیع سوخت، وظیفه تأمین سوخت موردنیاز هزار و ۳۲۶ فروند شناور صیادی و تجاری فعال را در شهرهای آبادان، خرمشهر، اروندکنار، چوئبده، ماهشهر، بندر امام (ره) و هندیجان به عهده دارند.

 توزیع 312 تن گاز مایع از طریق  زیر ساخت بانکی

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه آبادان نیز خبر داد: در سه ماهه اول سال جاری، بیش از 312 تن گاز مایع مصرف خانوار با زیر ساخت بانکی توزیع شده است.

بنی سعید در این باره گفت: این مقدار در قالب 631 مورد ثبت نام در سامانه سدف توزیع شده که سیلندر 11 کیلویی و با نرخ مصوب دولتی و به صورت بی وقفه و مستمر تحویل شده است.وی تصریح کرد: گاز مایع برای مصارف خانگی و صنفی است و در مواقعی که با افت فشار گازطبیعی در شهرها مواجه باشیم از آن به عنوان سوخت جایگزین استفاده می شود.مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه آبادان گفت.: شهروندان فاقد انشعاب گاز شهری می توانند با مراجعه به سامانه درخواست فرآورده های نفتی (سدف) به نشانی NEWTEJARATASAN.NIOPDC.IR و در دست داشتن مدارکی از قبیل کدپستی، کارت ملی، شماره تلفن و کارت بانکی به نام سرپرست خانوار، نسبت به ثبت نام و دریافت سهمیه سیلندر گاز مایع مورد نیاز خود اقدام کنند.