مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران: دیپلماسی موفق انرژی  افزایش صادرات نفت را رقم زد

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی را نتیجه اعتماد به متخصصان ایرانی دانست و گفت: با تکمیل توسعه این فاز روزانه ۵۶ میلیون مترمکعب به تولید گاز کشور افزوده می شود که درآمد سالانه ۵ میلیارد دلاری به همراه خواهد داشت.

محسن خجسته مهربا حضور در برنامه صف اول شبکه خبرسیما گفت: با آغاز به کار دولت سیزدهم، رویکردهای مهمی در شتاب بخشیدن به توسعه میدان های مشترک در شرکت ملی نفت ایران ترسیم شد که بر اساس آن برای بخش هایی از میدان های مشترک که دچار تأخیر در توسعه بود، یک برنامه هشت ساله تدوین شد.

وی با بیان اینکه توسعه فاز ۱۱پارس جنوبی در گذشته معطل حضورخارجی ها مانده بود، گفت: با روی کار آمدن دولت سیزدهم و بهره گیری از فرصت ها و توان داخل و با یک ابتکار هوشمندانه روند توسعه این فاز به صورت جدی در دستور کار قرار گرفت.

وی با تبریک به ملت شریف ایران و جامعه صنعت نفت از انجام اقدام های لازم برای پیش راه اندازی و آغاز شمارش معکوس برای تولید از فاز ۱۱ پارس جنوبی خبر داد و گفت: توسعه فاز ۱۱ میدان مشترک پارس جنوبی به صورت مرحله ای و از طریق چهار حلقه چاه به زودی آغاز می شود.  خجسته مهر با اشاره به افزایش چشمگیر صادرات نفت در دولت سیزدهم در مقایسه با دولت گذشته گفت: مجموعه صنعت نفت در دولت سیزدهم با درایت وزیر نفت و به کارگیری دیپلماسی موفق انرژی، توانست صادرات نفت را به مقدار قابل توجهی افزایش دهد. خجسته مهر تصریح کرد: در بخش حفاری دریایی نیز نیازمند دستگاه حفاری هستیم که در این حوزه هم شرکت ملی نفت ایران با نگاه حمایتی و خرید خدمت پنج ساله با شرکت های بخش خصوصی مذاکره انجام داده است و انتظار می رود با این اقدام هم کمبود دکل برطرف شود و هم شرکت های بخش خصوصی صاحب دکل شوند. وی توضیح داد: تاکنون نقش بانک ها در اقتصاد اعطای تسهیلات بوده؛ این در حالی است که شرکت ملی نفت ایران در سال گذشته با امضای توافق نامه برای توسعه میدان آزادگان بانک ها را به انجام سرمایه گذاری تشویق کرده است؛ این اتفاق مهمی است و انتظار می رود که بانک ها سهم مردم را در این سرمایه گذاری افزایش دهند. معاون وزیر نفت ادامه داد: شرکت دشت آزادگان اروند با هدف توسعه میدان آزادگان نیز در پی توافق با بانک ها تشکیل شده و به زودی قرارداد توسعه آن امضا خواهد شد.

 

هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم با پیام وزیر نفت به کار خود پایان داد

گسترش فرهنگ قرآنی؛ استوارترین ستون توسعه اجتماعی

آیین پایانی هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم و نهج البلاغه وزارت نفت (جمعه، ۱۶ تیرماه) باحضور جمعی از معاونان وزیر نفت در ساختمان غدیر شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران برگزار شد. جواد اوجی، وزیرنفت در پیامی به این مسابقات نوشت: گسترش فرهنگ قرآنی و توسعه نگاه علوی، زیبنده ترن مسیری است که علاوه بر نقش سازنده در اعتلای کمال انسانی، استوارترین ستون توسعه اجتماعی و زمینه ساز تلاش و کوشش معرفت محور و امیدآفرین است. وی در ادامه با قدردانی از تلاش های مخلصانه دست اندرکاران برگزاری هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم و نهج البلاغه وزارت نفت افزود: از همکاران، همسران و فرزندان آنان که با حضور خود، شکوه این جشنواره نور و دانایی را دو چندان کرده اند، سپاسگزاری می کنم. وزیر نفت ادامه داد: امیدوارم با حمایت و همراهی مدیران بخش های مختلف صنعت، شاهد گسترش روزافزون اجتماعات قرآنی و تقویت انس خانواده بزرگ نفت با قرآن و نهج البلاغه، به عنوان بزرگ ترین سرمایه و راهنمای امت اسلامی به سوی تعالی و توسعه باشیم.

ضرورت تلاش برای پیاده سازی دستورهای قرآن

جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران نیز در این مراسم با اشاره به اینکه تأمین امنیت انرژی به عهده این بخش از کشور است، گفت: رفتار ما در این بخش از اقتصاد کشور اثرگذار است و اگر قرآن را در رفتار خود پیاده کنیم، می توانیم نتایج را ببینیم.

وی با اشاره به اینکه هر اتفاقی که انسان را به یاد خدا می اندازد، تعظیم شعائر قرآنی است، اظهار کرد: قرائت قرآن نیز تعظیم شعائر است و در این دوره از مسابقات تلاش بر این بود تا این جایگاه را متفاوت ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه دارالقرآن شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در یک اتاق کوچک شکل گرفت، ادامه داد: ثمرات آن را امروز در این مسابقات و در مجموعه وزارت نفت می بینیم و بانی آن توسط مرحوم یاوراحمدی بوده است.

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش با تأکید بر اینکه باید امید به رحمت الهی داشته باشیم و استقامت کنیم، گفت: باید در زندگی تلاش کنیم تا دستورهای قرآنی پیاده شود.

سالاری تأکید کرد: باید توکل داشته باشیم و فاصله را از حرف تا عمل جدا کنیم، ما کارگزاران نظام هستیم و نقش خمت رسانی داریم.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با تأکید بر اینکه همه اقدام های فرهنگی از جمله حجاب و عفاف، بسیج، روابط عمومی و ستاد اقامه نماز در شورای فرهنگی متمرکز شد، گفت: آثار آن را امروز می بینیم و قابل قبول است و امیدواریم سال آینده بازنشستگان را به این جمع اضافه کنیم و خانواده ها را در مسابقات شرکت دهیم.

سالاری با اشاره به اینکه قرآن آرامش درونی است، تأکید کرد: افرادی هستند که در آسایش کامل اند اما آرامش ندارند.

وی با اشاره به وصیت نامه امام خمینی (ره) که می گوید «با قلبی آرام و روحی مطمئن از محضر شما مرخص می شوم»، ادامه داد: ما مسافر و دارای مقصدی هستیم و در این مقصد نیاز به تهیه توشه داریم وباید در مسیر قرآن این توشه را کسب کنیم.

توسعه فرهنگ قرآنی با شیوه نامه یکپارچگی فرهنگی صنعت نفت

مهدی علی مددی، معاون وزیر نفت در توسعه مدیریت و سرمایه انسانی نیز در این مراسم گفت: وزیر نفت شیوه نامه یکپارچگی فرهنگی صنعت نفت را ابلاغ کرد که برکات آن را امروز در برگزاری این مسابقات و توسعه فرهنگ قرآنی در این صنعت می بینیم.

وی با اشاره به اینکه نفت قداست دارد و کسی که دلسوزانه تلاش می کند را می بیند، افزود: این صنعت قرار است پرچم علوی را در ایران برافراشته نگه دارد و به دست صاحب الزمان برساند.

معاون وزیر نفت در توسعه مدیریت و سرمایه انسانی گفت: بیش از ۳۵ هزار نفر از کارمندان و خانواده های آنها در این مسابقات از مرحله ابتدایی شرکت کردند.

علی مددی با اشاره به اینکه در ایامی که به قرآن هتک حرمت می شود، می بینیم که کارکنان صنعت نفت با قدرت در این مسابقات شرکت می کنند، افزود: در جایی که قرآن حضور دارد موفقیت نیز تضمین می شود.

وی با تشکر از دست اندرکاران برگزاری این مسابقات، تأکید کرد: اگر موفقیتی در کشور حاصل شده از برکت قرآن است و امیدوارم نور قرآن بر تارک صنعت نفت بتابد.

معاون وزیر نفت در توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ادامه داد: امیدوارم مسابقات بعدی را که هشتمین دوره مسابقات است به نام آقا علی ابن موسی الرضا (ع) با شکوه بیشتر و همراهی خانواده های کارکنان صنعت نفت و بازنشسته ها برگزار کنیم.

بر اساس این گزارش مقدمات برگزاری هفتمین مسابقات سراسری قرآن کریم صنعت نفت بین چهار شرکت اصلی و ستاد وزارت نفت از سال گذشته آغاز و در روزهای ۱۵ و ۱۶ تیرماه و همزمان با عید سعید غدیر خم، به میزبانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، مسابقات پایانی برگزار شد.

۸۵ نفر از برادران و ۴۲ نفر از خواهران همکار در این مسابقات نهایی حضور داشتند و مسابقات در ۶ مقطع برگزار و نفرات برتر انتخاب شدند.

 

افزایش ۴۳ درصدی ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی در پایان برنامه هفتم توسعه

ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور براساس لایحه برنامه هفتم توسعه از سالانه ۹۲ میلیون تن کنونی به ۱۳۱.۵ میلیون تن در پایان این برنامه می رسد.

توسعه صنعت پتروشیمی کشور با هدف متنوع سازی سبد محصولات، تکمیل زنجیره ارزش و جلوگیری از خام فروشی افزون بر اینکه نقش تعیین کننده ای در اقتصاد ایران دارد، می تواند سبب ارتقای جایگاه ایران در بازارهای منطقه ای و جهانی شود.

 دولت سیزدهم نیز همسو با این اهداف، روند توسعه این صنعت را به منظور توسعه صنایع تکمیلی، خودکفایی در تولید محصولات نهایی، ایجاد ارزش افزوده و درآمدزایی بالاتر هدف گذاری کرده است.

از این رو، بر اساس لایحه برنامه هفتم توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کل کشور که روز یکشنبه( ۲۸ خرداد) تقدیم مجلس شورای اسلامی شد، ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی تا پایان این برنامه به سالانه ۱۳۱.۵ میلیون تن می رسد که نسبت به ظرفیت تولید حدود ۹۲ میلیون تنی کنونی نزدیک به ۴۳ درصد افزایش خواهد داشت.

افزون بر این، با برنامه ریزی انجام شده به منظور اجرای طرح های تولید پروپیلن و زنجیره آن به عنوان محصولی راهبردی در صنایع پایین دستی، ظرفیت تولید پروپیلن و زنجیره آن نیز در انتهای برنامه هفتم توسعه به ۱۱.۶ میلیون تن می رسد.

  هم اکنون ظرفیت تولید پروپیلن در صنعت پتروشیمی حدود یک میلیون تن در سال است و کل پروپیلن تولیدی در صنعت پتروشیمی در واحدهای پایین دست آن مصرف می شود، اما مقدار نیاز واحدهای مصرف کننده پروپیلن در ظرفیت اسمی بیش از ظرفیت تولید یک میلیون تنی این محصول در صنعت پتروشیمی است.

محصول متانول نیز از جمله محصولات پتروشیمی است که در سال های پیش ظرفیت سازی بالایی برای تولید آن در کشور انجام شده است و اکنون بیشتر این محصول صادر می شود که با تکمیل زنجیره این محصول، ارزش افزوده بسیار بالاتری در کشور ایجاد خواهد شد. به این منظور، تا پایان برنامه هفتم توسعه ظرفیت تولید پایین دستی زنجیره متانول به سالانه ۰.۷ میلیون تن افزایش می یابد.

تا پایان برنامه هفتم توسعه، ظرفیت تولید پایین دستی زنجیره اتیلن به ۱۱.۹ میلیون تن و ظرفیت تولید پایین دستی زنجیره آروماتیک به ۳ میلیون تن خواهد رسید.