
شرکت بهینه سازی مصرف سوخت
تخصیص 7.5 میلیارد دلار اعتبار به توسعه ناوگان ریلی
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت گفت: از محل صرفه جویی مصرف سوخت در کشور و براساس ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر ۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار اعتبار برای توسعه ناوگان ریلی تا سال ۱۴۰۵ اختصاص خواهد یافت. حسین آبنیکی در آیین امضای موافقتنامه توسعه ریلی بین شرکت بهینه سازی مصرف سوخت و راه آهن جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه حوزه حمل ونقل و راه آهن اولویت جدی کشور، اما در سال های گذشته توسعه نیافته است، افزود: راه آهن در حوزه بهینه سازی سوخت اولویت دارد و هر چقدر حمل ونقل را از جاده به ریل انتقال دهیم در مصرف سوخت بهینه سازی انجام خواهد شد. وی با تأکید بر اینکه این توافقنامه ذیل ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر امضا می شود، گفت: استفاده از منابع حاصل از صرفه جویی سوخت برای توسعه ناوگان ریلی در سال ۱۳۹۳ آغاز و در سال ۱۳۹۴ از سوی شورای اقتصاد تصویب شد، اما تا سال ۱۴۰۰ اجرایی نشد. مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت افزود: در دولت سیزدهم این مصوبه مورد توجه جدی قرار گرفت و اکنون به این موافقتنامه رسیدیم.
آبنیکی اظهار کرد: اگر سرمایه گذاری در توسعه بخش ناوگان و زیرساخت های ریلی منتج به کاهش مصرف سوخت شود، می توانیم از محل این صرفه جویی یارانه پرداخت کنیم. وی با اشاره به اینکه بازپرداخت آن تا سال ۱۴۱۰ ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: پروژه های سرمایه گذاری شامل خرید واگن باری و مسافربری، بازسازی واگن های موجود و خرید لوکوموتیو، همچنین توسعه زیرساخت ریلی خواهد بود. مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت گفت: صرفه جویی این محاسبات به ازای حمل هر تن کیلومتر بار معادل یارانه ۳۵ سی سی گازوئیل و به ازای هر نفرکیلومتر معادل ۲۰ سی سی گازوئیل خواهد بود و مجموع صرفه جویی سالانه ۱۱ میلیارد لیتر گازوئیل است.
پایان تعمیرات اساسی پالایشگاه امام خمینی شازند
تعمیرات اساسی، تخلیه و بارگیری کاتالیست های خط A واحد RCD پالایشگاه امام خمینی(ره) شازند با موفقیت پایان یافت و واحد عملیاتی شد.
به همت و تلاش مدیران، رؤسای عملیاتی و ستادی، عملیات سنگین تعمیرات اساسی، تخلیه و بارگیری کاتالیست های خط A از واحد RCD با دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده، زودتر از موعد مقرر و بدون هیچ گونه حادثه ای با موفقیت پایان یافت و این و این واحد در مدار تولید قرار گرفت. در این عملیات بازرسی و کنترل های مورد نیاز در زمینه خوردگی دستگاه ها و Piping خطوط انتقال واحد نیز به موازات دیگر فعالیت های تعمیراتی از سوی همکاران بازرسی فنی انجام و به تعویض و نوسازی بخش هایی از نقاط پرریسک واحد منجر شد.
از نکات مهم عملیات تعمیرات اساسی، تخلیه و بارگیری کاتالیست های خط A از واحد RCD شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند می توان به تکیه بر توان و تجهیزات داخلی و بهره نگرفتن از کمک نیروهای خارجی اشاره کرد. در این تعمیرات اساسی نیروهای شرکتی شاغل در پالایشگاه و یک شرکت پیمانکاری با جذب نیروهای بومی موجود در منطقه و استان مجاور موفق شدند همه مراحل تعمیرات اساسی را با موفقیت به پایان برسانند.
واحد RCD با ظرفیت ۶۹ هزار و ۵۰۰ بشکه در روز با فشار ۲۰۰ بار و دمای عملیاتی حدود ۴۰۰ درجه سانتیگراد، ته ماند برج های تقطیر را دریافت و پس از تصفیه فلزات و سولفورزدایی و جداسازی ناخالصی ها از آن، بخشی را به عنوان سوخت کشتیرانی و بخشی دیگر را برای تولید 8 میلیون لیتر بنزین، ۱۵۰۰ تن گاز مایع و ۵۰۰ تن پروپیلن تحویل واحد RFCC می کند.
پالایشگاه نفت بندرعباس
نمایندگان کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در پالایشگاه بندرعباس
نمایندگان کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در سفر به هرمزگان از پالایشگاه نفت بندرعباس بازدید کردند.
نمایندگان کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی مجلس شورای اسلامی به همراه مهدی دوستی، استاندار هرمزگان و احمد مرادی، نماینده هرمزگان در مجلس شورای اسلامی در پالایشگاه بندرعباس حضور یافتند و هاشم نامور، مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس درباره پروژه ها و اقدام های انجام شده در حوزه ساخت داخل، کنترل آلایندگی و مسئولیت های اجتماعی اجراشده در استان توضیحاتی ارائه کرد.
نامور درباره پروژه ارتقای کیفیت محصولات سنگین پالایشگاه نفت بندرعباس گفت: این طرح با تکیه بر دانش بومی و دستیابی به توان تولید محصولات راهبردی مورد نیاز کشور از جمله کک اسفنجی، روغن های پایه گروه ۲ و ۳، پروپیلن و تبدیل شدن به یک پتروپالایشگاه در دست اقدام است که خود تحول عظیمی در صنعت پالایشی کشور با توجه به حجم سرمایه گذاری بالغ بر ۲.۲ میلیارد یورو در پی خواهد داشت.
وی تصریح کرد: اجرای طرح ارتقای کیفیت محصولات سنگین افزون بر تکمیل زنجیره ارزش و تولید محصولات با ارزش افزوده بیشتر، موجب بومی سازی دانش فنی، قطع وابستگی و تأمین نیاز به کک اسفنجی در صنعت آلومینیوم کشور، تولید روغن های گروه ۲ و ۳، جلوگیری از خروج ارز از کشور، حضور در جمع هفت کشور برتر جهان در دانش فنی تولید کک اسفنجی و اشتغال برای حدود ۸ هزار نفر در زمان ساخت و ۲ هزار و ۶۵۰ نفر نیروی انسانی در زمان بهره برداری می شود.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس درباره اقدام ها در حوزه حمایت از ساخت داخل گفت: در این شرکت موفق شده ایم حدود ۲۵هزار قطعه مهم و راهبردی را بومی سازی و بیش از۲۶میلیون قطعه تولید کنیم.
نامور با بیان اینکه برای امسال نیز برنامه داریم که حدود هزار قطعه دیگر را با اتکا به توان داخلی بومی سازی کنیم، تصریح کرد: مجموع اقدام ها در این حوزه، افزون بر کمک به استمرار تولید و جلوگیری از هرگونه وقفه در تامین پایدار انرژی مورد نیاز و خروج ارز ازکشور، موجب توانمندی و ایجاد اعتماد به نفس در تولیدکنندگان داخلی، همچنین خودباوری به توان و ظرفیت کشورشده است.
وی در مورد اقدام های شرکت پالایش نفت بندرعباس در ایفای مسئولیت های اجتماعی گفت: در مسیر اجرای مسئولیت ها و مشارکت های اجتماعی، در سال های اخیر به منظور همکاری در جهت توسعه و رشد فرهنگی، آموزش عالی و آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، ورزش، عمران شهریو روستایی و راه سازی، اقدام هایی متناسب با نیاز جامعه انجام شده است و هم اکنون نیز با توجه به بررسی همین نیازها در هرمزگان، یکی از پروژه های مهمی که شرکت پالایش نفت بندرعباس در حوزه درمان در دست اجرا دارد، ساخت بیمارستان تخصصی120تختخوابی کودکان بندرعباس بانگاه ویژه به درمان کودکان سرطانی است که با حدود95درصد پیشرفت فیزیکی، به زودی برای بهره برداری در اختیار مردم هرمزگان قرار خواهد گرفت.
شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران
بهبود عملکرد انرژی در صنعت انتقال
رئیس مدیریت انرژی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران گفت: با انجام اقدام های پرشمار کم هزینه یا بدون هزینه،در شاخص های عملکرد انرژی این شرکت روند مطلوبی طی شده و این شاخص در سال ۱۴۰۱ نسبت به میانگین عملکرد سال های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۸، معادل بیش از ۲۰۵ هزار بشکه نفت خام، ارتقای عملکرد انرژی داشته است.
علی ابراهیمیان اظهار کرد: محاسبات نشان می دهد بهبود عملکرد انرژی در سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ نسبت به دوره زمانی ۹۰ تا ۹۸، به ترتیب حدود ۶۵ و ۱۵۰ هزار معادل بشکه نفت خام (BOE) بوده است. به عبارتی در مجموع در دو سال گذشته بیش از معادل ۳۵۵ هزار بشکه نفت خام در شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، صرفه جویی انرژی محقق شده است که با توجه به سبد انرژی مصرفی حداقل ارزشی معادل ۲۱ میلیون دلار دارد.
وی با اشاره با برنامه ریزی برای طراحی نقشه برداری در جهت تأکیدات وزیر نفت به منظور بهینه سازی مصرف انرژی بیان کرد: با آنکه این موضوع در مجامع عمومی مبحث ساده و پیش پاافتاده ای تصور می شود، اما پیچیدگی های فراوانی دارد؛ مبحثی بین رشته ای که نیازمند حمایت های جدی نظام مند و توجه دوچندان است.
توجه همزمان به پایداری انتقال مواد نفتی در کنار بهینه سازی مصرف انرژی
رئیس مدیریت انرژی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران افزود: موضوع مدیریت مصرف انرژی یکی از مسائل مهم و روزآمد دنیا به شمار می آید، زیرا مدیریت این موضوع سبب آثار مثبت چندجانبه محیط زیستی، پایداری، مالی، امنیتی و ...خواهد شد.
ابراهیمیان تأکید کرد: توجه همزمان به پایداری انتقال نفت خام، میعانات گازی و فرآورده های نفتی، در کنار مباحث بهینه سازی مصرف و عملکرد انرژی، به معنای استفاده درست، دقیق و بهینه از امکانات موجود است.
وی تصریح کرد:پایش شاخص های بالادستی عملکرد انرژی تصویر مناسبی از عملکرد کل سیستم ارائه و این دسته شاخص ها ابزار بسیار مناسبی برای مدیران فراهم می کند، به گونه ای که دستیابی به شاخص های بهینه عملکرد انرژی به معنای انجام بهینه فرآیند انتقال مواد نفتی از لحظه برنامه ریزی انتقال مواد نفتی تا زمان اجرا، نحوه بهره برداری از تجهیزات، انجام صحیح تعمیرات و... است.
شرکت ملی صنایع پتروشیمی
برگزاری دهمین جشنواره جایزه تعالی صنعت پتروشیمی در اسفندماه
دهمین دوره جشنواره جایزه تعالی صنعت پتروشیمی با حضور هلدینگ ها و شرکت های پتروشیمی پنجم اسفندماه امسال برگزار می شود.
نخستین نشست شورای سیاست گذاری دهمین همایش جایزه تعالی صنعت پتروشیمی با حضور اعضا و همچنین نمایندگان شرکت های مشارکت کننده در شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد.
مهم ترین موضوع های قابل طرح در دهمین دوره جایزه تعالی صنعت پتروشیمی، رشد تولید، حمایت از ساخت داخل و بار اول، حمایت از شرکت های دانش بنیان و اهتمام برای تکمیل زنجیره ارزش است. دهمین جشنواره جایزه تعالی صنعت پتروشیمی، پنجم اسفندماه امسال همزمان با روز مهندس و گرامیداشت خواجه نصیرالدین طوسی و با میزبانی هلدینگ تاپیکو برگزار می شود.علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند به پایگاه اینترنتی به نشانی https://efqm.nipc.ir مراجعه کنند.
پخش فرآورده های نفتی منطقه البرز
فعالیت یکصد و سیزدهمین جایگاه عرضه سوخت در استان البرز
شمار جایگاه های عرضه فرآورده های نفتی استان البرز با راه اندازی جایگاه «مهستان» به یکصدوسیزده باب رسید. این جایگاه با مشارکت بخش خصوصی احداث شده و در مجموع دارای دو سکو، شش تلمبه و ۲۴ نازل عرضه بنزین است.
جایگاه مهستان در زمینی به مساحت هزار و ۱۰۰ مترمربع و در مجموع با سرمایه گذاری مبلغی معادل ۱۶۰ میلیارد ریال واقع در فردیس، شهرک وحدت، بلوار شهید بخشی احداث شده است.
این پروژه از جمله طرح های اشتغال زایی است که با ساخت آن ۱۰ نفر به طور مستقیم مشغول به کار شده اند. توسعه خدمات دولت، ایجاد اشتغال، کاهش مسیرهای سوخت رسانی به خودروها، کاهش صف انتظار سوخت گیری و استفاده از توان بخش خصوصی برای ارائه خدمات مطلوب به شهروندان از مهم ترین اهداف احداث این جایگاه است.