
پالایشگاه سرخون و قشم
امضای تفاهمنامه همکاری با پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز
تفاهمنامه همکاری پژوهشی به منظور توسعه و بهینه سازی همکاری های علمی، آموزشی و پژوهشی بین شرکت پالایش گاز سرخون و قشم و پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز امضا شد.
پارسا پروین،سرپرست شرکت پالایش گاز سرخون و قشم در این باره گفت: این تفاهمنامه با هدف گسترش همکاری دو طرف و برای ارائه خدمات تخصصی متناسب اعم از مشاوره، مطالعات و تحقیقات، فعالیت های آزمایشگاه، طراحی و اجرای آزمایش میدانی، پایلوت و خدمات آموزشی به مدت چهار سال امضا شد.وی افزود:هدف از امضای این تفاهمنامه پژوهشی، تولید و ارتقای کیفیت کالا و خدمات مرتبط با گلوگاه های عملیاتی و چالش های تولید پاک، ایمن و مستمر گاز طبیعی، همچنین دستیابی به اهداف سند چشم انداز و سیاست های کلی نظام جمهوری اسلامی ایران و به منظور بهره مندی مستمر از خرد جمعی و تجربیات و توانمندی های دو طرف، شناسایی چالش های پالایشگاه گاز سرخون و قشم و رفع مسائل و مشکلات مربوطه با تمرکز بر پیاده سازی اصول نو مهندسی ساخت و تولید برای بومی سازی، بهبود و روزآمد کردن فناوری های مؤثر بر تولید پایدار گاز طبیعی است.
سرپرست شرکت پالایش گاز سرخون و قشم تصریح کرد:این همکاری مشترک، مشتمل بر توسعه و بهبود سطح کیفی محصولات و خدمات مؤثر در تولید گاز طبیعی در حوزه های بهینه سازی و ارتقای بازده فرآیندها، نگهداری، تعمیرات و بازرسی فنی، ارتقای مؤلفه های ایمنی، بهداشت و محیط زیست، مدیریت بحران و پدافند غیرعامل، روش های منعطف و نو پالایش گاز، تجهیزات فرآیندی، کنترل و اندازه گیری، فناوری های پشتیبان مدیریتی و زیرساخت های فناوری اطلاعات و دیگر بخش های مرتبط است.
شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران
ایمن سازی خط لوله ۴۲ اینچ صادراتی
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران از ایمن سازی خط لوله راهبردی ۴۲ اینچ صادراتی خبر داد.
غلامرضا کمالی، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران با بیان اینکه ایمن سازی خط لوله نفت و گاز از اولویت های اصلی این شرکت است، گفت: در همین زمینه و به منظور افزایش تولید، ایمن سازی خط ۴۲ اینچ صادراتی در حال انجام است.
وی تصریح کرد: شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران به دلیل قرار گرفتن در حوزه جغرافیایی چهار استان، داشتن بیشترین خط لوله در میان دیگر شرکت ها، وجود تلمبه خانه گوره به عنوان قلب صادرات نفت ایران در مکان سخت گذر، دارای ویژگی خاصی است و کارکنان این شرکت با روحیه جهادی در این میدان مشغول به کار هستند.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران با اشاره به اینکه بازرسی، تعمیر، ایمن سازی و احداث خط لوله جدید از اولویت های اصلی در صنعت نفت به شمار می رود، افزود: پروژه حذف گیره های موقت و ایمن سازی به روش غلاف گذاری خط صادراتی ۴۲ اینچ تلمبه خانه گوره به طول ۵۰ کیلومتر در حال انجام است.
کمالی اظهار کرد: در طول این خط لوله ۳۵ نقطه معیوب وجود داشت که با ایمنی کامل کار خاک برداری، تمیزکاری، سندبلاست، رنگ آمیزی و خاک ریزی آن انجام شده است.
شرکت مناطق نفت خیز جنوب
دورخیز ایران برای تأمین پایدار خوراک پتروشیمی ها
نشست ارائه فرصت های سرمایه گذاری به منظور توسعه میدان های مستقل گازی (خامی) و تأمین کمبود خوراک مجتمع های پتروشیمی با حضور مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب برگزار شد.
علیرضا دانشی در این نشست گفت: شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب جدا از برنامه اصلی خود تأمین خوراک هفت پالایشگاه به صورت مستقیم و یک پالایشگاه را به صورت غیرمستقیم به عهده دارد.
وی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی کشور با کمبود خوراک روبه رو بوده است و ما به عنوان شرکت بالادستی این موضوع را مشکل خود می دانیم، افزود: در طرح ۱۶مخزن مستقل گازی توسعه نیافته یا کمتر توسعه یافته رقمی چشمگیر از خوراک پتروشیمی ها تولید خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با بیان اینکه سرمایه اولیه این طرح طی یک سال و نیم باز می شود، افزود: ۱۶مخزن یاد شده به صورت جداگانه نیز قابل توسعه هستند.
دانشی یادآور شد: در سال ۱۴۰۱رقم سرمایه گذاری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در حوزه پژوهشی، قرارداد و تولید بار اول یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود و تصمیم داریم امسال سرمایه گذاری در این بخش را به سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برسانیم.
وی با بیان اینکه در وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران راهکارهایی برای شکوفایی و ریل گذاری برای توسعه میدان های گازی تدوین شده است، افزود: در همین زمینه این شرکت بر اساس برنامه اصلی خود خوراک پالایشگاه ها و صادرات نفت، نیازمندی های پالایش و پخش، گاز و پتروشیمی گام برمی دارد.
دانشی گفت: با وجود همه سرمایه گذاری ها در صنعت پتروشیمی، مشکل تأمین خوراک با مشکل و به سختی انجام می شد که این شرکت نیز برای تأمین این نیاز بر اساس نشست هایی که با شرکت های پتروشیمی داشته، مأموریتی برای حل و بررسی این موضوع تعریف کرده است. وی در ادامه بیان کرد: پس از دریافت مصوبه توسعه مخازن ۱۶ گانه از شرکت ملی نفت ایران، برای این ۱۶ مخزن، طرح توسعه ای تعریف و تکلیف ها داده شد. مبنای توسعه این مخازن اقتصادی است و پس از یک سال و نیم، سرمایه هزینه شده در این طرح بازگشت می یابد.
شرکت ملی حفاری ایران
تمدید گواهینامه های استاندارد یکپارچه تا 3 سال
رئیس مهندسی ساختار و بهره وری شرکت ملی حفاری ایران از تمدید گواهینامه های استاندارد یکپارچه (IMS) این شرکت برای سه سال دیگر خبر داد.
حسین نظری گفت: این گواهینامه ها شامل استانداردهای مدیریت کیفیت (ایزو ۹۰۰۱)، مدیریت زیست محیطی (ایزو ۱۴۰۰۱) و مدیریت سیستم ایمنی و بهداشت شغلی (ایزو ۴۵۰۰۱) است.
وی افزود: مراحل تمدید این دوره گواهینامه ها با انجام ۵۰ نفر- روز ممیزی از دستگاه های حفاری و واحدهای ستادی و پشتیبانی شرکت با موفقیت انجام و در نشست مدیران ارشد سازمان و گروه ممیزی مؤسسه SGS یافته های ممیزی ارزیابی شد.
رئیس مهندسی ساختار و بهره وری شرکت ملی حفاری ایران با بیان اینکه داشتن این گواهینامه ها از الزامات شرکت در مناقصات و همچنین کارفرماهاست، افزود: تأکید بر رعایت منافع ذی نفعان به ویژه مشتریان و کارکنان و الزام به رعایت اصل بهبود مستمر و ارتقای عملکرد فرآیندهای مرتبط با محیط زیست و ایمنی و بهداشت کارکنان، کلیدی ترین مباحث استاندارد یکپارچه (IMS) است.
نظری ادامه داد: در این دوره نیز عملکرد شرکت در حوزه های پیش گفته از سوی ممیزان مربوط تأیید شد که این مهم با جدیت و تلاش مستمر و مؤثر همه کارکنان در بخش های مختلف محقق شد.
شرکت پایانه های نفتی ایران
نقش مهم منطقه عملیاتی ماهشهر در تکمیل زنجیره ارزش نفت و گاز
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران در بازدید از منطقه عملیاتی ماهشهر، بر تقویت ناوگان دریایی و نیروی انسانی این منطقه تأکید کرد.
عباس غریبی گفت: این منطقه یکی از مناطق عملیاتی شرکت پایانه های نفتی ایران است که با انجام عملیات پهلودهی و جداسازی کشتی های نفتکش و فرآورده های نفتی در بندر صادراتی ماهشهر، نقش مهمی در تکمیل و ارتقای زنجیره ارزش نفت و گاز کشور و پایداری و انعطاف پذیری زنجیره تأمین انرژی در سطح ملی، منطقه ای و بین المللی دارد.
وی افزود:تقویت ناوگان دریایی و رفع مشکلات نیروی انسانی این منطقه همسو با کمک به مأموریت های محوله از برنامه هایی است که در دستور کار پیگیری قرار دارد.
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران تأکید کرد: پشتیبانی و تقویت مناطق عملیاتی منتج به تسهیل در تحقق ماموریت ها می شود.
در این بازدید کارکنان نیز مسائل و چالش های ادارات خود را بیان کردند و مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران دستورهای لازم را برای پیگیری و رفع مسائل داد.
واگذاری عملیات اجرایی پروژه تعمیرات و ایمن سازی اسکله پایانه نفتی شمال
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران بر نوسازی و تعمیرات زیرساخت های این پایانه تأکید کرد.
عباس غریبی ضمن تأکید بر اهمیت پایانه نفتی شمال به عنوان یک پایانه پشتیبان در فرآیند ذخیره سازی و صادرات نفت خام و کمک به تکمیل زنجیره ارزش نفت و گاز کشور اظهار کرد: زیرساختهای اصلی این پایانه شامل پهلوگاهها، بازوهای بارگیری، خطوط لوله جریانی، مخازن ذخیره سازی و سامانه های اندازه گیری است که روزآمد بودن، چابکی و آمادگی تأسیسات پایانه ها در انجام مأموریت ها اهمیت بسیاری دارد.
وی ادامه داد: تمرکز بر مأموریت اصلی شرکت پایانه های نفتی ایران و ایفای نقش شایسته در تکمیل و تداوم زنجیره ارزش شرکت ملی نفت ایران از مبانی اصلی این مجموعه است.
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران افزود: پروژه انجام تعمیرات اسکله پایانه نفتی شمال، پس از تأمین اعتبار و تشریفات قانونی مناقصه به پیمانکار واگذار شده است.
غریبی گفت: با توجه به گزارش های بازرسی و لزوم تعمیرات این تأسیسات مهم، متخصصان اداره های نگهداری و تعمیرات شرح کار را تهیه و برآورد کردند و با هم افزایی مدیریت ها و اداره های ذی ربط، تشریفات مناقصه در دستور کار قرار گرفت و طی هفته جاری انتخاب پیمانکار پروژه انجام شد.
وی تصریح کرد: شرح خدمات پروژه شامل غلاف گذاری و تقویت ستون های (پایل های) بارانداز (اسکله)، بلاست و رنگ آمیزی و اصلاح سیستم حفاظت کاتدی است.
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران از تلاش، عزم و هم افزایی، مدیریت مجری و همه مدیریت ها و اداره های متولی اعم از عملیات، فنی، مالی، بازرسی فنی، حقوقی و قراردادها، ریاست پایانه شمال، کمیسیون مناقصه ها و کارگروه فنی بازرگانی قدردانی کرد.
کانال شانا در پیام رسان ایرانی «بله» راه اندازی شد
شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی (شانا) با هدف دسترسی آسان کاربران، کانال رسمی خود را در پلتفرم ایرانی «بله» راه اندازی کرد.
مخاطبان و متخصصان فرهیخته اخبار نفت و انرژی می توانند از طریق لوگوی جانمایی شده در وب سایت شانا و یا نصب نرم افزار پیام رسان «بله» روی رایانه، تبلت یا تلفن همراه خود و سرچ آدرس کانال شانا در پیام رسان بله، از تازه ترین و آخرین اخبار، مطالب و تصاویر ارسالی رویدادهای صنعت نفت ایران و جهان آگاه شوند.
پالایش گاز هویزه خلیج فارس
انتقال اتان پلاس هویزه خلیج فارس به پتروشیمی بندر امام
مدیرعامل شرکت پالایش گاز هویزه خلیج فارس گفت: پس از تلاش های فراوان و به همت کارکنان شرکت، محصول با ارزش اتان پلاس (C2+) تولید و به خط انتقال محصول به پتروشیمی بندر امام تزریق شد.
افشین کیانی با اشاره به توانمندی نیروی انسانی و اتکا به دانش فنی کارکنان شرکت پالایش گاز هویزه خلیج فارس اظهار کرد:تأمین خوراک پتروشیمی بندر امام یکی از هدف های اصلی احداث این شرکت بود که خوشبختانه به این هدف رسیده ایم.
وی افزود: پس از تلاش های فراوان و کمبودهای موجود سرانجام به همت کارکنان شرکت، محصول با ارزش و غنی اتان پلاس (C2+) تولید و به خط لوله انتقال برای ارسال به پتروشیمی بندر امام تزریق شد. مرحله نخست پالایشگاه هویزه خلیج فارس هشتم اردیبهشت ماه امسال با حضور سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری به بهره برداری رسید.
پالایشگاه هاشمی نژاد
خرید کاتالیست از شرکت دانش بنیان
مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد از امضای تفاهمنامه خرید کاتالیست های صنعتی و مورد نیاز واحدهای بازیافت گوگرد این مجموعه با یک شرکت دانش بنیان خبر داد.
یحیی فیضی گفت: این تفاهمنامه درباره تأمین مواد شیمیایی مصرفی واحدهای عملیاتی و با توجه به اهمیت بومی سازی محصول از سوی شرکت های توانمند داخلی و با هدف حمایت از ساخت داخل امضا شد. وی تصریح کرد: به گفته مدیران شرکت دانش بنیان، این شرکت توانایی تولید ماهانه ۱۰۰ تن کاتالیست را دارند که شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد برای مدت یک سال ونیم، ۷۰۰ تن کاتالیست آلومینا را خریداری کرده و این محصول از ماه آینده تحویل می شود.