
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اعلام کرد:
معرفی بسته های سرمایه گذاری روس ها در صنایع پایین دستی پتروشیمی
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: بسیاری از شرکت های روس، علاقه مند به سرمایه گذاری در بخش صنایع پایین دست پتروشیمی در ایران هستند که در این زمینه بسته های متفاوت و جذاب سرمایه گذاری آماده و معرفی شده است.
مرتضی شاهمیرزایی در حاشیه برگزاری سیزدهمین نمایشگاه روس پلاست اظهار کرد: با همکاری و هماهنگی یکپارچه و مستحکم، شرکت های پتروشیمی مارون، امیرکبیر، شازند، تبریز و آریاساسول، همچنین شرکت های صاحب نام در حوزه کامپاند و مستربچ، امسال در نمایشگاه روس پلاست در مقایسه با دوره های قبل، هم از نظر توانمندی و هم تنوع ارائه محصولات در زنجیره ارزش، قدرتمندتر ظاهر شدند. وی درباره سرمایه گذاری روسیه در صنعت پتروشیمی کشورمان نیز تصریح کرد: پیشنهاد شرکت ملی صنایع پتروشیمی به شرکت های روس درباره همکاری و سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی ایران، بیشتر در حوزه تبادل خدمات فنی و مهندسی، صدور فناوری و بویژه کاتالیست های مورد نیاز صنعت پتروشیمی این کشور است که خوشبختانه با بسترسازی، رشد و توسعه ظرفیت های صنعت پتروشیمی ایران با وجود ۴۴ سال تحریم های سخت و دشوار، اکنون به گواه شرکت های خارجی از جمله شرکت های روسی، یکی از برترین ها در منطقه خاورمیانه است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: خوشبختانه با انعقاد تفاهمنامه و قراردادهایی میان شرکت های صنعت نفت ایران با طرف های روس، با ظرفیت های سرمایه گذاری دهها میلیارد دلاری که وزیر نفت کشورمان نوید آن را داده اند، فرصت بسیار مطلوبی برای سرمایه گذاران روسی ایجاد شده که در حوزه های بالادست، میان دست و پایین دست صنعت پتروشیمی نیز حضوری فعالانه داشته باشند. شاهمیرزایی، درباره یکی از همکاری های دوجانبه ایران و روسیه در صنعت پتروشیمی اظهار کرد: با بررسی های انجام شده، هم اکنون روسیه می تواند برخی محصولات پتروشیمی مازاد نیاز خود مانند گروه استایرن و پلی پروپیلن را به بازار ایران صادر و در مقابل خدمات فنی و مهندسی، بویژه در حوزه فناوری و کاتالیست ها از کشورمان دریافت کند.
وی با بیان اینکه راهبرد بلندمدت و دیپلماسی انرژی - اقتصادی ایران، همکاری و مشارکت دوسویه با کشورهای همسایه و دوست در بخش های نفت، گاز، پتروشیمی و توسعه فناوری هاست، تأکید کرد: ذخایر غنی نفت و گاز ایران، نزدیکی به آب های آزاد، دسترسی آسان به بازارهای صادراتی همچون هند، چین و کشورهای شرق آسیا و کشورهای حوزه آفریقا، همچنین وجود نیروی کار متخصص، بومی سازی فناوری، ساخت کالا و تجهیزات مورد نیاز صنعت و قیمت تمام شده پایین، از مزیت های برتر و مطمئن سرمایه گذاری خارجی در ایران است. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران تاکید کرد: با توجه به تمهیدات ویژه اندیشیده شده در دولت، شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، آماده حضور سرمایه گذار و مشارکت های دوجانبه با کشورهای خارجی است. معاون وزیر نفت یادآور شد: هم اکنون ظرفیت اسمی صنعت پتروشیمی ایران از مرز ۹۲میلیون تن در سال عبور کرده و با برنامه ریزی های راهبردی این صنعت در مناطق جدید بویژه در جنوب کشور و در حاشیه سواحل خلیج همیشه فارس و دریای عمان و همین طور در فازهای جدید دو هاب عسلویه و ماهشهر، مسیر توسعه خود را با شتاب گسترش می دهد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:
قرارداد ایران و ترکمنستان به پایداری گاز در شمال و شمال شرق کشور کمک می کند
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به کمک قرارداد گازی ایران و ترکمنستان به رفع ناترازی گاز در کشور گفت: قرارداد گازی ایران و ترکمنستان، پایداری گاز در شمال و شمال شرق کشور را به دنبال خواهد داشت.
مصطفی نخعی با بیان اینکه جهت گیری کلی وزارت نفت در حوزه دیپلماسی انرژی مثبت است، اظهار کرد: یکی از نقاط قوت دولت سیزدهم، بویژه وزارت نفت، تقویت دیپلماسی انرژی با کشورهای همسایه است. وی به موضوع قرارداد گازی میان ایران و ترکمنستان که بزودی امضا می شود، اشاره کرد و افزود: در سال های گذشته با ترکمنستان قرارداد گازی داشتیم که متأسفانه این قرارداد را متوقف کردیم و بین دو کشور نیز دلخوری هایی ایجاد شد؛ اما با رویکرد جدید دولت سیزدهم و سیاست احیای روابط با همسایگان، این قرارداد نیز احیا شد. عضو کمیسیون انرژی مجلس با تأکید بر اینکه در شرایط تحریمی، یک از اهرم های ما حوزه انرژی است، تصریح کرد: در این شرایط تحریمی، هرچه همکاری ها با کشورهای همسایه را گسترش دهیم و روی آن مانور بیشتری داشته باشیم، می توانیم تحریم ها را نیز به نوعی دور بزنیم.
نخعی با بیان اینکه ایران هم می تواند ظرفیت صادراتی خود در حوزه نفت و گاز را افزایش دهد و هم این توانایی را دارد که به قطب انرژی در منطقه تبدیل شود، اظهار کرد: بی شک قرارداد گازی ایران و ترکمنستان به پایداری گاز در شمال و شمال شرق کشور کمک می کند.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش تأکید کرد:
ضرورت ورود شرکت های پالایشی به پروژه های پالایشگاهی فراسرزمینی
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی از ضرورت حضور شرکت های پالایشی در پروژه های پالایشگاهی فراسرزمینی خبر داد و گفت: ورود به بازارهای جهانی، بیش از پیش احساس می شود؛ زیرا با این اتفاق جایگاه ما در جهان تثبیت خواهد شد.
جلیل سالاری در پنجمین نشست بررسی طرح های کیفی و بهبود فراورده ها از ضرورت حضور شرکت های پالایشی در همه میدان های پالایشگاهی فراسرزمینی خبر داد و گفت: ورود به بازارهای جهانی بیش از پیش احساس می شود؛ زیرا با این اتفاق جایگاه ما در جهان تثبیت خواهد شد. وی هدف از تشکیل این کارگروه را تبادل اطلاعات میان شرکت های پالایشی کشور دانست و افزود: تعیین تکلیف در امور بودجه ۱۴۰۲ در بخش کیفی سازی فراورده ها و طرح های محیط زیستی و نیز آشنایی با اقدام های شرکت های پالایشی از دیگر اهداف این طرح خواهد بود. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران درباره مجوزهای محیط زیستی پروژه های شرکت های پالایشی اظهار کرد: مسائل و مشکلاتی در این بخش وجود دارد که بعضی از آنها فراسازمانی است، مانند مجوزهای محیط زیستی که گاهی اوقات در روند پیشبرد پروژه ها اختلال ایجاد می کند. سالاری ادامه داد: ایجاد رقابت و تمایز در میان شرکت هایی که به سمت کیفی سازی گام برمی دارند و از ظرفیت شرکت های دانش بنیان استفاده می کنند، ضروری و مهم است. محمدامیر نیکوهمت، رئیس هیأت مدیره هلدینگ پتروپالایش اصفهان نیز در این نشست تصریح کرد: هلدینگ پتروپالایش اصفهان در زنجیره ارزش و تکمیل پروژه های در دست اجرا با به کارگیری نیروی انسانی متخصص و برگزاری اتاق فکرهای تشکیل شده و تصمیمات راهبردی، اقدام های خوب و مؤثری را برای پیشبرد اهداف شرکت تا افق ۱۴۰۵ ایجاد کرده است.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:
همکاری با ترکمنستان، ایران را به هاب گازی بدل می کند
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با تأکید بر اینکه باید از ظرفیت مناسب سوآپ گاز بین ایران و ترکمنستان استفاده کرد،گفت: همکاری گازی ایران و ترکمنستان، می تواند ایران را به rxf انرژی در منطقه بدل کند.
مالک شریعتی نیاسر با اشاره به اینکه تقویت دیپلماسی انرژی، یکی از نقاط قوت وزارت نفت در دولت سیزدهم به شمار می آید، اظهار کرد: در شرایطی که در گذشته همه نگاه ها به سمت کشورهای غربی معطوف بود و حتی با بدعملی و بی اطلاعی در حوزه دیپلماسی انرژی، قرارداد گازی با ترکمنستان را تخریب و خسارت هایی به کشور، حوزه گاز و حتی تجار و بازرگانان تحمیل کردیم؛ اما در این دولت با دیپلماسی فعال انرژی روابط با همسایگان، بویژه ترکمنستان مجدد احیا شد.
وی افزود: همکاری گازی ایران و ترکمنستان می تواند ایران را به هاب انرژی در منطقه بدل و بخشی از نیاز گازی ما را در شمال و شمال شرق کشور تأمین کند.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: باید از ظرفیت مناسب سوآپ گاز میان دو کشور ایران و ترکمنستان استفاده کرد. امروز با رویکردهای مثبت در حوزه دیپلماسی انرژی، بدهی گازی ما به ترکمنستان تسویه شده و روابط اقتصادی دو کشور در حال گسترش است.
بیانیه پایانی سی وپنجمین نشست وزیران اوپک و غیراوپک
وزیران نفت و انرژی اوپک پلاس با انتشار بیانیه ای در سی وپنجمین نشست خود، با هدف بهبود ثبات بازار نفت ضمن تأکید بر تداوم بیانیه همکاری و منشور همکاری اوپک و غیراوپک تصمیم گرفتند با ادامه و تعدیل کاهش های اعمال شده در سال ۲۰۲۴ میلادی، در مجموع ۴۰ میلیون و ۴۶۰ هزار بشکه نفت تولید کنند.
سی وپنجمین نشست وزیران نفت و انرژی تولیدکنندگان عضو اوپک و غیراوپک ۱۴ خردادماه در وین برگزار شد.
با توجه به تعهد مستمر کشورهای عضو اوپک و غیراوپک در بیانیه همکاری (DoC) به منظور دستیابی و حفظ ثبات بازار نفت و در عین حال هدایت بازار نفت برای بلندمدت، همسو با رویکرد موفق به دلیل اقدام های محتاطانه، فعالانه و پیشگیرانه که به طور مداوم از سوی کشورهای عضو اوپک و غیراوپک در بیانیه همکاری پذیرفته شده است، اعضا تصمیم گرفتند:
*بر چارچوب توافقنامه همکاری که در 10 دسامبر ۲۰۱۶ (شنبه، ۲۰ آذر ۱۳۹۵) امضا و در نشست های بعدی تأیید و در عین حال منشور همکاری اوپک و غیراوپک که در 2 ژوییه ۲۰۱۹ (سه شنبه، ۱۱ تیرماه ۱۳۹۸) امضا شده، تأکید شود.
* مجموع تولید نفت خام کشورهای عضو اوپک و غیراوپک حاضر در بیانیه همکاری از اول ژانویه سال ۲۰۲۴ میلادی تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۴ به ۴۰ میلیون و ۴۶۰ هزار بشکه در روز برسد.
* ضمن تأکید بر حق قانونی کمیته وزارتی نظارت بر توافق اوپک پلاس (JMMC) اختیار قانونی تمدید شد تا به دقت شرایط بازارهای جهانی نفت، مقدار تولید و سطح پایبندی اعضا به سطح تولید تعیین شده در بیانیه همکاری را با کمک کمیته فنی مشترک (JTC) و دبیرخانه اوپک زیر نظر داشته باشند. افزون بر این نشست، کمیته وزارتی نظارت بر توافق اوپک پلاس هر دو ماه یکبار برگزار شود.
*نشست وزیران نفت و انرژی اوپک و غیراوپک هر ۶ ماه یکبار مطابق نشست های عادی برنامه ریزی شده اوپک برگزار شود.
* به کمیته وزارتی نظارت بر توافق اوپک پلاس (JMMC) اختیار داده شد نشست های بیشتری برگزار کند یا در صورت نیاز برای رسیدگی به تحولات بازار نفت درخواست برگزاری نشست وزارتی اوپک پلاس را ارائه بدهد.
* پایبندی به بیانه همکاری با توجه به سطح تولید نفت خام، باید بر اساس اطلاعات منابع ثانویه و روش اعمال شده برای کشورهای عضو اوپک، مورد پایش قرار گیرد.
* بر اهمیت حیاتی پایبندی به بیانیه همکاری و جبران تخطی ها از سطح تولید تعیین شده در جدول پیوست و در عین حال سطوح تولیدی از پیش تعیین شده تصریح شود.
* سی وششمین نشست مشترک وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو اوپک و غیراوپک، موسوم به ائتلاف اوپک پلاس ۲۶ نوامبر ۲۰۲۳ (یک شنبه، پنجم آذرماه ۱۴۰۲) برگزار شود.