
در نشست مشترک پژوهشگاه صنعت نفت و تعدادی از کشورهای CIS مطرح شد:
شناسایی توانمندی ها برای همکاری مشترک
مشعل: نشست مشترک مدیران پژوهشگاه صنعت نفت و مدیران معاونت امور بین الملل وزارت نفت با سفیران کشورهای مستقل همسود (CIS) روز چهارشنبه (سوم خرداد ماه) امسال با حضور عظیم کلانتری اصل، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت و مهدی سیدی، سرپرست مدیرکلی اروپا، آمریکا و کشورهای مشترک المنافع معاونت امور بین الملل وزارت نفت، نظام الدین زاهدی و سفیر جمهوری تاجیکستان در جمهوری اسلامی ایران در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد. در این نشست افزون بر تشریح دستاوردهای پژوهشگاه در سال های گذشته تاکنون، از پردیس های مختلف پژوهشگاه صنعت نفت بازدید شد. اتحادیه کشورهای مستقل همسود یا کشورهای مستقل مشترک المنافع (به اختصار CIS) اتحادیه ای شامل کشورهای جمهوری آذربایجان، ارمنستان، ازبکستان، بلاروس، تاجیکستان، روسیه، قرقیزستان، قزاقستان و مولداوی می شود.
آمادگی پژوهشگاه برای میزبانی دانشجویان ارشد و دکترای کشورهای CIS
عظیم کلانتری اصل، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت نیز در این نشست مشترک با تاکید بر اینکه ایجاد اتحادیه مشترک ایران، روسیه و اعضای اتحادیه کشورهای مستقل همسود در حوزه نفت و گاز می تواند چارچوبی مناسب برای ادامه همکاری ها باشد، گفت: پژوهشگاه صنعت نفت با قدمتی ۶۰ ساله هم اکنون بزرگ ترین مرکز پژوهشی نفتی در منطقه خاورمیانه است. هم اکنون هزار و ۵۰۰ نیروی این مرکز علمی روی پروژه های فنی صنعت نفت کشور کار می کنند و گستره فعالیت های این مرکز علمی در صنعت نفت در حوزه هایی همچون اکتشاف، تولید نفت و گاز، پالایش نفت و گاز، پتروشیمی، محیط زیست و ... است.
وی افزود: این مرکز آمادگی دارد تا دوره های آموزشی کاربردی تخصصی در حوزه نفت و گاز و خدمات آزمایشگاهی را به مراکز علمی و شرکت های نفتی و گازی کشورهای مستقل همسود (مشترک المنافع) ارائه کند.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت گفت: در سال های اخیر تحریم ها ما را توانمند کرده است؛ از این رو توانسته ایم توسعه فناوری های مورد نیاز صنعت نفت کشور خود را در بخش های مختلف هدف توسعه قرار دهیم. از گذشته تاکنون سابقه همکاری با کشورهای مختلف در کارنامه این مرکز علمی بوده است، بنابراین به خوبی می توانیم هسمو با راهبردهای وزارت نفت با اعضای اتحادیه کشورهای مستقل هسمود همکاری خود را توسعه دهیم.
وی گفت: ما می توانیم میزبان دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری از اعضای اتحادیه کشورهای مستقل همسود سی آی اس باشیم، ضمن آنکه همان طور که پیشنهاد اعطای بورسیه دانشجویی با همکاری وزارت علوم را به روسیه داده ایم، می توانیم این خدمت را به کشورهای عضو حوزه سی آی اس نیز ارائه دهیم، همچنین اگر محققان کشورهای این اتحادیه مایل باشند، امکان برگزاری دوره های تحقیقاتی در پژوهشگاه صنعت نفت ایران وجود دارد. ما با توجه به تجربه خوبی که در توسعه دانش فنی داریم، آماده انتقال و صدور دانش فنی به کشورهای شما هستیم.
صنعت نفت ایران همه تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده است
نظام الدین زاهدی، سفیر جمهوری تاجیکستان نیز در این نشست مشترک با اعلام اینکه تاجیکستان به همکاری در زمینه تربیت نیروی انسانی ماهر، تبادل تجربه در زمینه بالادست و پایین دستی صنعت نفت و خدمات آزمایشگاهی نیاز دارد، گفت: توانمندی های صنعت نفت ایران سبب افتخار مردم این کشور است، صنعت نفت ایران با وجود آنکه بیش از ۴۰ سال است که در حال مبارزه با تحریم های ظالمانه غرب است، اما همه تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده است.
وی افزود: در سال های اخیر صنعت نفت ایران به دستاوردهایی مطلوب رسیده است، تاجیکستان هم اکنون به همکاری در زمینه تربیت سرمایه انسانی ماهر، تبادل تجربه در زمینه بالادست و پایین دست صنعت نفت و خدمات آزمایشگاهی نیاز دارد، پژوهشگاه صنعت نفت ایران به عنوان قطب پژوهشی این صنعت می تواند به عنوان قطب اصلی پژوهش با مراکز علمی و نفتی ما همکاری داشته باشد.
سفیر جمهوری تاجیکستان در ایران با اشاره به اینکه توسعه همکاری های پژوهشی می تواند توسعه صنایع نفت و گاز دو کشور را به همراه داشته باشد، ادامه داد: ایران و تاجیکستان با توجه به ارتباط ها و اشتراک های اجتماعی، فرهنگی و دینی می توانند با یکدیگر در زمینه انرژی همکاری نزدیک و تنگاتنگی داشته باشند.
بر اساس این گزارش، در ادامه این نشست وابسته اقتصادی سفارت ارمنستان و مشاور سفیر قرقیزستان در تهران نیز از ادامه همکاری های این دو کشور در زمینه های مختلف صنعت نفت و گاز و به خصوص زمینه های پژوهش و فناوری و آموزش ابراز رضایت کردند. در ادامه حاضران در این نشست مشترک از پردیس های مختلف پژوهشگاه صنعت نفت بازدید کردند و جزئیاتی از پروژه های پژوهش و فناوری این مجموعه معرفی شدند.
رویکرد ایران برای همکاری مشترک مایه خوشحالی است
مشاور سفیر قزاقستان در تهران با اثرگذار خواندن بازدید از پژوهشگاه صنعت نفت، گفت: ظرفیتی که در اینجا وجود دارد ما را حیرت زده کرد و می توانم بگویم که باید باعث افتخار مردم ایران باشد که در این صنعت همه چیز را از ابتدا تا پایان خودشان درست می کنند.
Gamzat Kheirov، مشاور سفیر قزاقستان در تهران در گفت و گو با مشعل، با اشاره به بازدیدی که از پردیس های بالادستی و پایین دستی پژوهشگاه صنعت نفت داشتند، این بازدید را بسیار موثر برشمرد و گفت: این بازدید نشان می دهد که علاقه مندی وزارت نفت ایران برای افزایش همکاری های منطقه ای چقدر بالاست و این رویکرد باعث خوشحالی ما است.
وی با بیان اینکه به عنوان دیپلمات از منابع خبری آشکار و رسانه ها اطلاعاتی را از صنایع نفت و گاز ایران در دست داریم، اما آنچه در بازدید اختصاصی از پژوهشگاه صنعت نفت به ما معرفی شد، بسیار متفاوت است، افزود: ظرفیتی که در اینجا وجود دارد ما را حیرت زده کرد و می توانم بگویم که باید باعث افتخار مردم ایران باشد که در این صنعت همه چیز را از ابتدا تا پایان خودتان درست می کنید.
Gamzat Kheirov ضمن آرزوی موفقیت های بیشتر برای پژوهشگاه صنعت نفت و همه صنعت نفت ایران، گفت: به عنوان یک دیپلمات تنها می توانم بگویم که زمینه های همکاری زیادی وجود دارد و می توانم این میزان توانمندی را به گروه ها و شرکت های اقتصادی و متخصصان صنعتی کشور خودمان انتقال دهم. ما به عنوان دیپلمات وظیفه انتقال این اطلاعات را داریم و نقش یک پل ارتباطی را بازی می کنیم.
مشاور سفیر قزاقستان در تهران با تاکید بر اینکه در آینده حتما دو کشور نقاط همکاری مشترک را پیدا می کنند و من باور دارم که زمینه های همکاری بسیار زیاد استف گفت: پیشنهاد من این است که برای بهبود روند کار مشترک و کمیته های کاری آینده، پیشنهادهای مطرح شده از سوی ایران، در قالب نامه های رسمی و از کانال های رسمی نیز ارائه شود تا نهادهای مسئول در قزاقستان این پیشنهادها را بررسی کنند.