شرکت های روس حاضر در پاویون روسیه از آغاز همکاری های مشترک انرژی ابراز خرسندی کردند

فصل تازه روابط شرکت های ایرانی و روس

برنامه ریزی های وزارت نفت دولت سیزدهم در زمینه دیپلماسی انرژی زمینه ساز حضور چشمگیر و متفاوت شرکت های روس در بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی شد. شرکت های روس به همراه دیگر شرکت های خارجی در سالن 38 و در قالب یک پاویون با غرفه هایی همسان حضور داشتند. علیرضا الهی، مدیرعامل شرکت «بیوتی اسکای» به عنوان نماینده نمایشگاه های نفت در منطقه روسیه و برگزارکننده این پاویون در گفت وگو با «مشعل» با اعلام اینکه اولین بار است که در سال های گذشته تاکنون پاویونی در این ابعاد تعیین شده است، گفت: در سال های گذشته تعداد محدودی از شرکت های روس در نمایشگاه حضور داشتند و تعداد آنها در نهایت به حدود 15 شرکت می رسید، اما امسال 28شرکت حضور فعال داشتند.

وی با اعلام اینکه بیشتر شرکت ها در زمینه محصولات شیمیایی، آزمایشگاهی، تست مواد اولیه و به طور کلی صنایع پایین دست و بالادست فعال هستند، گفت: تعدادی از شرکت ها به دنبال بازارهای جدید هستند، اما تعدادی دیگر از شرکت ها در حال حاضر با شرکت های ایرانی همکاری و قرارداد مشترک دارند. 

وی گفت: این مجموعه چند نمایشگاه مرتبط با کشور روسیه را در امارات، ابوظبی، ترکیه و... برگزار کرده یا در حال هماهنگی است.

نماینده روسیه ای شرکت های روس حاضر در نمایشگاه نفت بیست و هفتم  نیز در گفت وگو با «مشعل» با بیان اینکه در حال حاضر پروژه های زیادی بین دو کشور در حال انجام است یا در مسیر امضای تفاهم نامه و قرارداد قرار دارد، گفت: با توجه به برنامه ریزی طولانی مدت دو کشور، در آینده برنامه های مشترک بیشتری اجرا خواهد شد و حضور الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه، همزمان با نمایشگاه بین المللی نفت تهران این نوید را می دهد که همکاری ها بیشتر خواهد شد.

وی با بیان اینکه شرکت های روس به محصولات پلیمری، مستربچ، پلاستیک و... علاقه زیادی دارند، افزود: حوزه های همکاری زیادی میان دو کشور وجود دارد و با توجه به تحریم ها تجربه و دانش دو کشور می تواند تبادل شود.  وی گفت: اتفاق هایی که همزمان با تحریم روسیه رخ داد، روند جدیدی را برای شرکت های روس رقم زده است و تعامل با ایران که قبل از روسیه از این مسیر عبور کرده و به بسیاری از راه حل ها رسیده است، می تواند اثربخش باشد.

 

تعامل ایران و روسیه ، سرمایه گذاران را ترغیب کرده است

والری ایشموراتف، سرپرست پروژه های آسیایی شرکت(PLA)    Petroline – Aبه عنوان شرکتی که ابزار دقیق پالایشگاه های نفت را تامین می کند، به خبرنگار «مشعل» گفت: این شرکت از سال 2001 فعالیت خود را شروع کرده است و در حال حاضر 60 درصد از بازار روسیه و کشورهای CIS را پوشش می دهد.

او با بیان اینکه در حال توسعه تجارت خارجی این شرکت هستیم، گفت: محصولات این شرکت به کشورهای هند، ویتنام، آسیای میانه و خاورمیانه ارسال می شود و حالا به دنبال بازار ایران هم هستیم.

وی با اشاره به تجربه همکاری با یک شرکت خصوصی در ایران از سال 2019 تاکنون گفت: این همکاری ادامه دارد و ما به دنبال مشتری های جدید در بازار ایران هستیم. به نظر ما ایران و بازار صنعت نفت و گاز و پتروشیمی آن پتانسیل زیادی دارد.

سرپرست پروژه های آسیایی شرکت(PLA)    Petroline – A به همکاری خوب و تعامل دولت های دو کشور اشاره کرد و گفت: حتما این همکاری در سال های آینده بیشتر می شود و تحریم ها عامل مهمی در افزایش ارتباط دو کشور بوده است.

والری ایشموراتف یکی از دلایل افزایش حضور شرکت های روس در نمایشگاه بین المللی نفت تهران را حمایت دولتی روسیه از شرکت های روس برای کار و تعامل با شرکت های ایرانی برشمرد و گفت: پیش تر روابط مالی و بین بانکی با ایران نداشتیم که بتوانیم با ریال کار کنیم و تعامل بیشتری با شرکت های ایرانی داشته باشیم، اما پس از توافق های دو کشور، دولت روسیه این امکان را برای شرکت ها فراهم کرده است و بدون شک تجار و سرمایه گذاران هم به دنبال دولت می روند. وقتی چنین امکانی فراهم می شود، سرمایه گذاران و شرکت ها هم برای ورود به این بازار ترغیب می شوند.

 

3 برابر شدن مشتری ها پس از تحریم روسیه

ایگور لیاشکوف، مدیرعامل شرکت Chromos  در گفت وگو با خبرنگار «مشعل» ضمن اشاره به استقبالی که شرکت های روس از نمایشگاه بیست و هفتم نفت داشته اند، گفت: محصول اصلی شرکت ما نوعی دستگاه جداکننده گاز و مایع به نام کروماتوگرافی است. شرکت ما دستگاه کروماتوگراف های صنعتی و آزمایشگاهی تولید می کند. این دستگاه برای آنالیز گاز و سیالات و تعیین اجزا و ذرات موجود در گاز و مایعات استفاده می شود.

وی با بیان اینکه محصول این شرکت با نمونه های مشابه کشورهای دیگر قابل رقابت است، افزود: پس از تحریم روسیه درخواست و مشتری این شرکت سه برابر شده است.

ایگور لیاشکوف با تاکید بر اینکه به ما اثبات شد تحریم در روند تولید ما اثری ندارد، گفت: تحریم ها روی افزایش مناسبات و همکاری ها با ایران تاثیر دارد و این امکان برای ایران هم فراهم می شود که با شرکت های روس همکاری داشته باشد.

مدیرعامل شرکت Chromos گفت: پتانسیل زیادی در ایران وجود دارد و شرکت های بزرگ نفت و گاز و شرکت های کوچک و آزمایشگاه می توانند مصرف کننده دستگاه های این شرکت باشند.   او تاکید کرد: شرکت ما پیش تر به دنبال تسهیل روابط با ایران نبود، اما پس از تحریم های روسیه به این نتیجه رسیدیم که می توانیم توانمندی ها را ادغام کنیم و حتما فضای مشترک به وجود آمده گام مثبتی در جهت پیشرفت دو کشور خواهد بود.

 

تمایل شرکت های روس به مذاکره مستقیم با شرکت های اکتشاف ایرانی

ویکتور ماتیوشین، مدیرعامل شرکت جیوسرویس روسیه که برای حضور در نمایشگاه بین المللی نفت نخستین بار است که به ایران سفر کرده است، با اشاره به تحریم های بین المللی که می توان آن را فصل مشترک دو کشور ایران و روسیه دانست، می گوید: از تحریم ها ترسی نداریم.

او تمایل زیادی به همکاری با شرکت های ایرانی دارد و می گوید: با توجه به اینکه مبادلات ما با ایران از طریق روبل و ریال امکان پذیر است، فکر نمی کنم مشکلی ایجاد شود و مبادلات مالی به راحتی امکان پذیر خواهد بود.

ماتیوشین که شرکت خود را با سابقه فعالیت 20 ساله معرفی می کند، به ساخت تجهیز و فناوری در این شرکت اشاره می کند که زمینه فعالیت آن اکتشاف چاه های نفت و گاز است.

او می گوید: تجهیزات ساخت این شرکت تا این لحظه مشابهی در دنیا ندارند، تنها نمونه ای از آن در آمریکا وجود دارد که از نظر توان و قدرت، در سطح پایین تری از تجهیز ما قرار دارد که البته قیمت آن دو برابر تمام می شود.

این فعال اقتصادی روسی تمایل زیادی به همکاری و مذاکره با ایران در بخش های نفت و گاز به ویژه در حوزه اکتشاف دارد و با اشاره به اینکه در حال حاضر همکاری میان شرکت او با بخش نفت از طریق واسطه هاست، می گوید: دوست داریم به شکل مستقیم وارد مذاکره با شرکت های مرتبط در بخش اکتشاف وزارت نفت شویم.

 وی افزود: معتقدیم این فناوری که یکی از پیشروترین فناوری های نفت و گاز است، می تواند در مخازن نفت و گاز ایران استفاده شود و صدها میلیون دلار برای ایران سودآوری داشته باشد.

 ماتیوشین معتقد است این تجهیز از نظر شرایط جغرافیایی و اقلیمی برای ایران مناسب است و سبب بهبود 30 تا 50 درصدی تولید از چاه های ایران خواهد شد. اکنون بلاروس، قرقیزستان، گازپروم و... از این فناوری استفاده می کنند.