صندوق های بازنشستگی نفت
افزایش مستمری بازنشستگان صنعت نفت
رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت در هفتمین نشست شورای عالی خدمات گفت: گزارش های مالی نشان می دهد مبلغ پایه مستمری های حداقلی از مهرماه سال ۱۴۰۰ تاکنون افزایش قابل توجهی را ثبت کرده است.
عبدالحسین بیات در هفتمین نشست شورای عالی خدمات گفت: شرکت های واگذارشده باید به تعهدهای مربوط به کارمندان بازنشسته خویش متعهد باشند.
وی درباره تعهدهای شرکت های واگذار شده تأکید کرد: شرکت های اصلی آنها، این شرکت ها را برای واگذاری آماده کرده اند و لازم است درباره تعهدها شرکت های واگذارشده، پاسخگو و متعهد به انجام تعهدات قانونی در قبال بازنشستگان باشند.
رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت با بیان اینکه برخی خدمات، تعهدات کارفرمایی است و اجرا به عهده صندوق است، افزود: به دلیل اجرا نشدن تعهدهای مالی از سوی بعضی از شرکت های واگذارشده، هم اکنون ارائه بعضی از خدمات از جمله طرح مسکن و بیمه درمانی فرزندان بالای ۲۲ سال ناهمگنی دارد. بیات گفت: صندوق های بازنشستگی صنعت نفت برای پیگیری حقوق بازنشستگان از شرکت های واگذارشده، کارگروهی متشکل از امور بازنشستگی، حقوقی و مالی تشکیل داده است تا این پیگیری در حد توان اداری و حقوقی ادامه یابد. وی با اشاره به چند پرسش و موضوع پرتکرار که از سوی جمعی از بازنشستگان ارجمند مطرح می شود، گفت: بر اساس آمار و ارقام و گزارش های تخصصی به طور کلی همه تعهدهای قانونی در طول سال ۱۴۰۱ انجام شده است. رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت درباره موضوع بازنشستگانی که از پایه مستمری کمتری برخوردارند، با بیان اینکه این موضوع بارها از سوی اینجانب، رئیس صندوق ها و معاونان صندوق ها توضیح داده شده است، افزود: اضافات عمومی برای همه عزیزان بازنشسته یکسان انجام می شود، اما اضافات شایستگی یا همان متناسب سازی در سال های اخیر همراه با عدد ثابت اعمال شده است تا به بازنشستگان ارجمند با پایه مستمری کمتر، کمک بیشتری شود. بیات به برنامه دیگری هم درباره همیاری با بازنشستگان دارای مستمری حداقلی نیز اشاره کرد و افزود: چنانچه صندوق نفت و شرکت های مربوط به صندوق ها، برنامه استخدامی در پیش داشته باشند، فرزندان این عزیزان در صورت شرکت در آزمون های جذب و استخدام، دارای امتیاز خواهند بود.
وی گفت: صندوق بازنشستگی نفت به عنوان نهادی بیمه ای بر اساس میزان کسور دریافتی هر فرد، پرداختی به او را محاسبه می کند؛ از این رو قوانین و مقررات اجازه نمی دهد خارج از استانداردهای بیمه ای و محاسباتی بیمه ای، پرداختی انجام شود.
رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت ادامه داد: مساعدت بیش از این به همکاران عزیزِ با پایه مستمری کمتر و پیش از موعد در فهرست مباحث کارفرمایی است که از این طریق باید پیگیری کنیم. با وجود این، به طور مستمر این موضوع در نشست های مختلف به اطلاع دست اندرکاران حوزه کارفرمایی، کانون ها و بازنشستگان ارجمند رسانده شده است و صندوق به سهم خود این موضوع را پیگیری کرده و خواهد کرد و چنانچه بازنشستگان و کانون ها خود نیز راساً از کارفرمایان این مسئله را پیگیری کنند، صندوق هم در حد توان کمک خواهد کرد.
اداره کل سوختگیری هواپیمایی کشور
افزایش ۱۳ درصدی مصرف سوخت هوایی در نوروز ۱۴۰۲
رئیس اداره کل سوختگیری هواپیمایی کشور از میانگین توزیع روزانه ۳.۹ میلیون لیتر سوخت هوایی در سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: این عدد در نوروز امسال به روزانه ۴.۵ میلیون لیتر رسید.
احمد واحدیان ابوترابی در این باره گفت: به طور میانگین در سال ۱۴۰۱ روزانه ۳.۹ میلیون لیتر بنزین توزیع شد که این عدد با رشد ۱۳ درصدی در نوروز ۱۴۰۲ به روزانه ۴.۵ میلیون لیتر رسید.
وی در تشریح روند توزیع سوخت هوایی در ایام نوروز سال ۱۴۰۲ افزود: در دوره زمانی ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۱ تا ۱۴ فروردین ۱۴۰۲، در مجموع ۷۹ میلیون لیتر سوخت هوایی به تعداد ۱۰ هزار و ۷۳۴ فروند هواپیما توزیع شد. رئیس اداره کل سوختگیری هواپیمایی کشور تأکید کرد: بیشترین سوخت رسانی در نوروز امسال به ترتیب به فرودگاه های مهرآباد، حضرت امام، مشهد، کیش، شیراز و تبریز انجام شده و بیشترین مصرف سوخت هوایی نیز به ترتیب مربوط به فرودگاه های حضرت امام، مهرآباد، مشهد، کیش، تبریز و شیراز بوده است.
واحدیان افزود: هم اکنون ۵۷ مرکز سوختگیری هواپیمایی در فرودگاه های کشور به منظور سوخت رسانی به هواپیماها و با هدف نظارت بهنگام و میدانی به منظور توزیع سوخت هوایی طبق استانداردهای جهانی به هواپیماهای مسافربری و باری ایرانی به صورت شبانه روزی مشغول فعالیت هستند. وی تصریح کرد: ساخت تعداد ۱۰ مرکز سوختگیری پیشنهاد شده که تعداد سه مرکز در مرحله اجراست و به ترتیب در کلاله استان گرگان، پارس آباد استان اردبیل و جزیره ابوموسی استان هرمزگان قرار دارد و مراکز دیگری به دنبال آن هستیم تا بتوانیم تعیین تکلیف کنیم.
مجتمع گاز پارس جنوبی
تولید بیش از ۵۲۷ هزار تن گوگرد در سال گذشته
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی اعلام کرد که در سال ۱۴۰۱ بیش از ۵۲۷ هزار تن گوگرد در پالایشگاه های این مجتمع تولید شده است.
احمد باهوش گفت: پارسال با برنامه ریزی دقیق و تعمیرات مناسب و استفاده از قطعات و تجهیزات باکیفیت ساخت داخل، بیش از ۵۲۷ هزار تن گوگرد دانه بندی شده مرغوب در پالایشگاه های مجتمع تولید شد.
وی افزود: همه تلاش کارکنان مجتمع گاز پارس جنوبی از ابتدای امسال در مسیر تولید محصولات با کیفیت متمرکز شده و امیدواریم با دانش و خرد جمعی در این مسیر گام های بزرگی برداریم. پالایشگاه های مجتمع گاز پارس جنوبی تاکنون در حوزه تأمین گاز و محصولات جانبی رسالت مهم خود را به صورت شایسته انجام داده اند و در ادامه مسیر نیز با بهره مندی از توان و ظرفیت بالای نیروی انسانی متخصص و کارآمد حرکت خواهند کرد.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی در ادامه به تولید میعانات گازی این مجموعه در سال ۱۴۰۱ نیز اشاره و بیان کرد: پارسال همچنین برای رشد و شکوفایی اقتصاد کشور بیش از ۲۵۲ میلیون بشکه میعانات گازی در سراسر پالایشگاه های مجتمع تولید شد.
باهوش تصریح کرد: پالایشگاه های مجتمع گاز پارس جنوبی اکنون بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد گاز مورد نیاز کشور را تأمین می کنند و خوشبختانه این درصد تولید در آینده نزدیک بیشتر خواهد شد. از سویی همه تلاش و هدف اصلی، بالا بردن کیفیت محصولات در مجتمع گاز پارس جنوبی است که امیدواریم با انجام این مهم، رضایت مشتریان را داشته باشیم.
شرکت گاز استان بوشهر
اتصال ۶۵۲ واحد صنعتی به شبکه گاز
مدیرعامل شرکت گاز استان بوشهر با بیان اینکه ۹۹ درصد گاز توزیع شده در استان را صنایع، نیروگاه ها و پتروشیمی ها مصرف می کنند، گفت: تاکنون ۶۵۲ واحد صنعتی در استان گازرسانی شده است.
علی اکبر فقیه اظهار کرد: در سال «مهار تورم، رشد تولید» با پشتیبانی و موانع زدایی و البته کار و تلاش مستمر و نظام مند به دنبال ایجاد شرایط بهینه و مناسب همسو با حمایت از تولید و سرمایه گذاری هستیم.
وی افزود: امسال نیز مانند سال های پیش گازرسانی به صنایع اولویت مهم شرکت گاز استان است و همه تلاش خود را بر این حوزه متمرکز خواهیم کرد تا در سال ۱۴۰۲ دیگر صنایع استان نیز از نعمت گاز بهره مند شوند.
مدیرعامل شرکت گاز استان بوشهر با بیان اینکه گازرسانی به صنایع سبب رونق تولید و اشتغال نیز می شود، بیان کرد: پارسال ۶۷ صنعت در استان به شبکه گاز متصل شدند و با توجه به شعار سال و همسو با رشد تولید و رفع موانع آن، برنامه ریزی های مدونی برای گازرسانی به دیگر صنایع نیازمند گاز طبیعی انجام شده است.
فقیه گفت: گازرسانی به صنایع افزون بر اینکه ارزش افزوده خوبی برای استان دارد، از طریق جایگزینی سوخت گاز طبیعی با دیگر سوخت های فسیلی، آلودگی کمتری در مقایسه با فرآورده های نفتی به دنبال دارد و مصرف آن نیز مقرون به صرفه است.
شرکت نفت مناطق مرکزی ایران
نخستین توپک هوشمند تمام ایرانی در میدان تابناک رانده شد
نخستین توپک هوشمند تمام ایرانی برای تکمیل فرآیند ساخت داخل توپک هوشمند مغناطیسی و با استفاده از توانمندی یک شرکت دانش بنیان ایرانی، با موفقیت در چاه گازی شماره ۸ تابناک در منطقه عملیاتی پارسیان رانده شد.
مهدی حیدری درباره اجرای این طرح گفت: به منظور تکمیل فرآیند ساخت داخل توپک هوشمند مغناطیسی و استفاده از توانمندی شرکت های دانش بنیان ، پس از انجام کنترل های عملیاتی و رعایت کامل الزام های ایمنی، نخستین توپک هوشمند تمام ایرانی با موفقیت در چاه گازی شماره هشت تابناک در منطقه عملیاتی پارسیان رانده و خط لوله جریانی این حلقه چاه با موفقیت بازرسی شد. وی درباره ضرورت استفاده از توپک هوشمند در صنایع نفت و گاز و بومی سازی آن اظهار کرد: در صنایع نفت و گاز به منظور اطمینان از قابلیت خدمات دهی ایمن تجهیزات و حفظ استمرار تولید ایمن ، بازرسی فنی و پایش دوره ای تجهیزات و خطوط لوله انجام و برای اطمینان از یکپارچگی و سلامت خطوط لوله زیرزمینی نفت و گاز و فرآورده های نفتی از توپک های هوشمند استفاده می شود. مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ادامه داد: با توجه به پیچیدگی های فنی و تخصصی این توپک ها و ممکن نبودن ساخت داخل توپک های هوشمند، در سال های پس از پیروزی انقلاب از خدمات شرکت های توپکران خارجی استفاده می شد، اما این موضوع به دلایل مختلف با چالش ها و مشکلات زیادی روبه رو بود و در بعضی از موارد به نتیجه مطلوب نمی رسید.
حیدری تصریح کرد: در سال های اخیر با تشدید تحریم ها، شرکت های توپکرانی خارجی از حضور در ایران و انجام خدمات بازرسی خطوط لوله زیرزمینی خودداری می کردند و همین موضوع سبب ایجاد ابهام و ناآگاهی درباره خطوط لوله زیرزمینی شده بود.
وی گفت: فناوری ساخت این نوع توپک هوشمند محدود به چند کشور پیشرفته در دنیا بود و جزو ۱۰ قلم کالای راهبردی وزارت نفت است و برای نخستین بار با همت متخصصان و صنعتگران داخلی در یکی شرکت های دانش بنیان، یک توپک هوشمند با سایز ۱۰ اینچ ساخته شد و با توجه به تأکید مقام معظم رهبری در حمایت از تولید دانش بنیان و بر اساس سیاست های دولت خدمتگزار و رویکردهای ابلاغی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، حمایت از این شرکت در دستور کار شرکت نفت مناطق مرکزی ایران قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی افزود: توپکرانی با استفاده از توپک تمام ایرانی با موفقیت اجرا شد، همچنین نتایج به دست آمده از این بازرسی، مورد راستی آزمایی قرار گرفت و ثابت شد عیوب موجود در خطوط لوله جریانی یکی از چاه های منطقه عملیاتی تابناک با دقت بسیار خوبی شناسایی شده است.
حیدری درباره مهم ترین دستاوردهای این طرح تصریح کرد: از مهم ترین دستاوردهای این طرح می توان به تقویت روحیه خودباوری در مردم و متخصصان صنعت نفت، بی نیازی و رفع وابستگی به شرکت های توپکران خارجی، جلوگیری از خروج مقادیر قابل توجهی از ارز تخصیص یافته به طرح های توپکرانی ، اجرای سریع و دقیق توپکرانی خطوط لوله زیرزمینی انتقالی و جریانی و رفع نیاز به طرح های توپکرانی اضطراری و لحظه ای اشاره کرد.
وی ضمن قدردانی از توانمندی جوانان ایرانی در شرکت دانش بنیان که سال های متمادی بر ساخت این توپک تمرکز کرده اند، این کار را آغازی برای ساخت دیگر توپک های تکمیلی برای ارتقای کیفیت دانست.
شرکت نفت فلات قاره ایران
تولید نفت ایران در خلیج فارس افزایش می یابد
مجری پروژه طرح توسعه میدان رسالت در شرکت نفت فلات قاره گفت: با استقرار دکل حفاری در مجاورت سکوی DP-R1 میدان نفتی رسالت واقع در منطقه لاوان، گامی دیگر در مسیر افزایش تولید بخش دریایی ایران برداشته شد. پویا معارفی در این باره افزود: مرحله نخست طرح توسعه و نگهداشت میدان نفتی رسالت در منطقه لاوان واقع در خلیج فارس با هدف افزایش تولید ۱۱ هزار بشکه نفت خام شامل ساخت یک سکوی سرچاهی جدید، کابل اندازی و لوله گذاری، همچنین عملیات تعمیرات و روزآمد کردن سکوی R1، سپس حفاری چهار چاه جدید و دو حفاری دوباره روی مجموع دو سکو در دستور کار قرار گرفت. وی تأکید کرد: هم زمان با پیشرفت دیگر بخش های این طرح، با استقرار دکل حفاری و انجام عملیات حفاری دو چاه جدید و یک حفاری دوباره بخشی از اهداف تولید محقق شده و بقیه هدف افزایش تولید با نصب سکوی جدید و استقرار دوباره دکل برنامه ریزی خواهد شد. به گفته مجری پروژه طرح توسعه میدان رسالت در شرکت نفت فلات قاره، عملیات اجرایی ساخت پایه سکوی سرچاهی رسالت نیز اسفندماه پارسال در یارد پیمانکار در خرمشهر آغاز شده است.
شرکت ملی حفاری ایران
حفر و تکمیل ۹ حلقه چاه نفت در جنوب غرب ایران
عملیات حفر و تکمیل ۹ حلقه چاه نفت در فروردین ماه امسال در مناطق نفت خیز جنوب غرب کشور با تلاش شبانه روزی حفارمردان شرکت ملی حفاری ایران، با موفقیت انجام شد.
مسعود افشار، معاون مدیرعامل شرکت در عملیات حفاری در این باره گفت: از این تعداد چاه ۸ حلقه در گستره فعالیت شرکت های بهره برداری نفت و گاز تابع شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و یک حلقه در اجرای پروژه های کلید در دست شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) تکمیل نهایی و تحویل کارفرما شد. وی با بیان اینکه در این مدت متراژ حفاری چاه ها به رقم ۸ هزار و ۱۶۴ متر رسید، افزود: هم اکنون ۱۸ دکل ناوگان حفاری شرکت در حال جابه جایی در مناطق عملیاتی است.
معاون مدیرعامل شرکت در عملیات حفاری اظهار کرد: بر اساس برنامه های شرکت ملی نفت ایران در اجرای طرح های توسعه ای با هدف نگهداشت و افزایش تولید نفت و گاز، بازسازی و نوسازی دستگاه ها و تجهیزات حفاری در حال اجراست و از حداکثر ظرفیت های سازمان در زمینه پیشبرد و تحقق برنامه ها در سال ۱۴۰۲ استفاده می شود.