مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی تأکید کرد:
پایش هوشمند توزیع سوخت در ناوگان حمل ونقل سنگین با سپهتن
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در آیین امضای تفاهم نامه چهارجانبه سامانه پایش هوشمند تردد ناوگان بین جاده ای (سپهتن) گفت: با تجهیز ناوگان حمل ونقل بار و مسافر بین شهری به سامانه سپهتن، پایش هوشمند توزیع سوخت نفت گاز و توزیع عادلانه سوخت براساس پیمایش در این ناوگان محقق خواهد شد.
علی اکبر نژادعلی در آیین امضای تفاهم چهارجانبه سامانه پایش هوشمند تردد ناوگان بین جاده ای (سپهتن) درباره سابقه این طرح گفت: از سال ۹۳ بر اساس مصوبه هیئت وزیران، بحث سامانه جامع پیمایش (تخصیص سهمیه بر اساس پیمایش) را در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با کمک سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای و وزارت کشور تهیه و تدوین کردیم که هدف آن پایش هوشمند بر اساس اسناد حمل ونقل جاده ای بود، اما بر اساس آخرین مصوبه شورای اقتصاد، درباره هزینه نصب جی پی اس و نحوه تخصیص هزینه موردنیاز در قالب طرح جدید سپهتن تصمیم گیری شد که مصوبه آن دریافت شد و نیاز به تمدید اعتبار دارد. وی هدف از اجرای طرح سپهتن را نصب و راه اندازی سامانه روی ناوگان حمل ونقل باری برون شهری در فاز نخست و پایش هوشمند سوخت بر اساس آن اعلام و اظهار کرد:با اجرای این طرح، بر اساس مقدار عملکرد واقعی در ناوگان برون شهری، تخصیص سهمیه سوخت از سوی وزارت نفت انجام خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی تأکید کرد: هزینه های اجرای این طرح طبق پیش بینی قانون، از محل صرفه جویی در تخصیص سهمیه سوخت به ناوگان برون شهری در اختیار شرکت سرمایه گذار قرار خواهد گرفت.
کاهش حوادث و جان باختگان جاده ای با اجرای طرح سپهتن
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا نیز در این آیین تسهیل در ترددها، کاهش آمار تصادف های جاده ای و جان باختگان، مجروحان، مدیریت بار مسافر، امکان بررسی دقیق تر علل تصادف های بین جاده ای را از جمله مزایای این طرح برشمرد و گفت: امروز بیش از ۳۹ میلیون وسیله نقلیه در کشور داریم که طبق پیش بینی های انجام شده در سال جاری حدود ۲ میلیون دستگاه وسیله نقلیه جدید نیز به این آمار افزوده خواهد شد. این موضوع در شرایطی است که هیچ خودرویی با عنوان فرسوده و اسقاط از این شبکه خارج نخواهد شد و همین موضوع نگرانی ما را درباره آمار تصادف های جاده ای و اختلال در روند ترافیک جاده ای و شهری افزایش می دهد و سبب خسارت های جبران ناپذیر در حوزه تصادف ها، آلودگی هوا و مصرف سوخت در اثر انباشتگی وسایل نقلیه خواهد شد.
سیدکمال هادیان فر با اشاره به آمار تردد ۵۳۸ میلیونی در نوروز ۱۴۰۲ گفت: متأسفانه آمار تصادف ها در سال گذشته و نوروز امسال رو به افزایش بوده است که این موضوع مدیریت صحیح تردد بین جاده ای را با وجود ۸۷۷ راه پر تصادف دوچندان می کند و اجرای سامانه سپهتن از طرح های مؤثر در مدیریت ترددهای بین جاده ای در کشور خواهد بود.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا تأکید کرد: با نصب این سامانه، بررسی رفتار رانندگان در طول سفر، بررسی مجوزهای لازم برای جابه جایی بار و مسافر، پیشگیری از تخلفات رانندگی، کاهش جان باختگان، مجروحان و تصادف ها، مدیریت بار مسافر و امکان بررسی دقیق تر تصادف ها، امکان مدیریت مصرف سوخت و تخصیص سوخت بر اساس پیمایش محقق خواهد شد. هادیان فر گفت: یکی از دستگاه هایی که خدمات آنها به چشم نمی آید و فقط زمانی که اختلالی در دریافت سوخت پیش بیاید، مردم متوجه اهمیت کار آن ها می شوند، وزارت نفت است. وی با بیان این که در ایام نوروز به شخصه شاهد تلاش شبانه روزی این عزیزان بودم ودر هیچ نقطه ای از کشور شاهد نارضایتی از کمبود سوخت نبودیم، افزود: بنابرگزارش ها، دربعضی روزهای تعطیلات نوروز مصرف بنزین،حتی به ۱۴۵میلیون لیتر مصرف رسید؛ تأمین و توزیع این مقدار از دورترین نقاط کشور در زنجیره استخراج، پالایش و بهینه سازی و انتقال با خطوط لوله و رانندگان نفتکش کاری بزرگ وطاقت فرساست. حسین آب نیکی، مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت نیز در این آیین، افزون بر بهینه سازی مصرف سوخت، مدیریت هوشمند حمل ونقل جاده ای، مدیریت جابه جایی بار و مسافر،همچنین مدیریت ایمنی و ترافیک جاده ها و تخصیص سوخت بر اساس اطلاعات پیمایش را از دیگر کارکردهای مهم سپهتن عنوان کرد. وی افزود: برای اجرای این سامانه به ازای هرخودرو، ۱۲۰ تا ۴۰۰ دلار سرمایه با توجه به میزان صرفه جویی اختصاص خواهد یافت و سازمان راهداری مجری این طرح خواهد بود.
درگفت وگوی تلفنی رؤسای کمیسیون اقتصادی ایران و روسیه مطرح شد:
هیئت بلندپایه روسیه برای امضای اسناد همکاری به تهران می آید
وزیر نفت و معاون نخست وزیر روسیه درباره همکاری های اقتصادی دو کشور و سفر هیئت بلندپایه روس به تهران تلفنی گفت وگو کردند.
جواد اوجی، وزیر نفت و الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه به عنوان رؤسای کمیسیون اقتصادی دو کشور بعدازظهر دوشنبه (چهارم اردیبهشت ماه) در گفت وگویی تلفنی درباره همکاری های دوجانبه در بخش های بانکی، ترانزیت، نفت، گاز و پتروشیمی مذاکره کردند. در همین حال، احمد اسدزاده، معاون وزیر نفت در امور بین الملل و بازرگانی نیز با اشاره به گفت وگوی تلفنی رؤسای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه به خبرنگار شانا گفت: هیئت بلندپایه روسیه به ریاست معاون نخست وزیر این کشور ضمن شرکت در نشست های B۲B دو طرف، در آیین گشایش رسمی بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی حضور خواهد یافت.
وی، برگزاری نشست های مشترک برای بررسی همکاری های دوجانبه و شرکت در نشست های B۲B را از اهداف اصلی سفر هیئت بلندپایه روس به تهران برشمرد و اظهار کرد: طی این دیدارها محورهای همکاری دوجانبه در بخش های بانکی، ترانزیت، نفت، گاز و پتروشیمی بررسی می شوند. وی با اشاره به حضور مسئولان بلندپایه روس از جمله الویرا نابیولینا، رئیس کل بانک مرکزی روسیه همزمان با بیست وهفتمین نمایشگاه بین المللی نفت ایران برای سفر به تهران تصریح کرد: در حاشیه نشست های B۲B میان مدیران ایرانی و روسیه بعضی از اسناد به امضای دو طرف می رسند. نشست های B۲B ایران و روسیه با راهبری معاونت امور بین الملل و بازرگانی وزارت نفت اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ هم زمان با بیست وهفتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برگزار می شوند. هیئت های کارشناسی ایران و روسیه درحاشیه بیست وهفتمین نمایشگاه بین المللی نفت تهران (۲۷ تا ۳۰ اردیبهشت ماه) در قالب چهار کارگروه تجارت نفت، گاز، فرآورده و محصولات پتروشیمی، سرمایه گذاری و صادرات خدمات فنی و مهندسی، ساخت، تأمین و تعمیرات تجهیزات صنعت نفت و همکاری های فناورانه و دانش بنیان، به تبادل نظر برای گسترش روابط تجاری با یکدیگر می پردازند.
در حاشیه این رویداد بین المللی و به منظور آشنایی هیئت های ایران و روسیه با قوانین یکدیگر، کارگاه های آشنایی با قوانین و مشوق های سرمایه گذاری در ایران و آشنایی با فرصت های سرمایه گذاری در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی برگزار می شوند. همکاری و روابط ایران و روسیه به عنوان دارندگان بزرگ ترین ذخایر نفت و گاز جهان در دولت سیزدهم در مسیر تازه ای قرار گرفته است و دو کشور گسترش روابط در سطوح مختلف از جمله اقتصادی و انرژی را پیگیری می کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی:
تلاش کارکنان صنعت نفت برای گذر از زمستان ۱۴۰۱ ستودنی بود
رئیس مجلس شورای اسلامی از تلاش کارکنان وزارت نفت برای گذراندن شرایط سخت زمستان سال گذشته قدردانی کرد. محمدباقر قالیباف در نشست علنی روز (سه شنبه، ۲۹ فروردین ماه) مجلس شورای اسلامی و پس از سخنان وزیر نفت و برخی نمایندگان درباره بررسی عملکرد وزارت نفت در تعرفه گذاری گاز مشترکان خانگی اظهار کرد: در حوزه کارهای کوتاه مدت در موضوع تعرفه گذاری گاز، بخش هایی تعیین شده بود که از مشترکان پرمصرف مبالغ بیشتری اخذ شود و وزیر نفت در جمع بندی به اصلاح قانون اشاره داشت، در حالی که حل این موضوع نیاز به قانون ندارد. وی افزود: باید اصلاحی در شیوه تعرفه گذاری و ساختار انجام شود، موضوعی که در یک نشست در کمیسیون انرژی و وزارت نفت قابل بررسی است و با هم می توانند به اصلاح ساختار بپردازند. رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باید مشکلات ناترازی فصلی را با ذخیره سازی گاز حل کنیم، حداقل بین ۱۰ تا ۲۰ درصد ذخیره سازی باید برای زمان پیک مصرف فصلی صورت گیرد، از این رو احتیاجی به تغییر قانون نیست و باید روش عوض شود. قالیباف ادامه داد: باید صرفه جویی اصولی، بهینه سازی و هوشمندسازی مدنظر باشد. هر برنامه ای برای این موارد نیازمند این است که به صورت کمی از مصارف اطلاع داشته باشیم نه اینکه با تأخیر یک ماهه به دستمان برسد. در این خصوص نصب کنتورهای هوشمند و صرفه جویی بسیار لازم است. وی در پایان از تلاش کارکنان وزارت نفت تشکر کرد و گفت: کارگران و کارکنان وزارت نفت انصافاً در زمستان پارسال تلاش کردند که بتوانیم شرایط سخت زمستان را پشت سر بگذاریم که در اینجا از همه آنها قدردانی می کنم.
سخنگوی دولت:
دولت برنامه قیمتی در حوزه انرژی ندارد
سخنگوی دولت گفت: دولت برنامه قیمتی در حوزه انرژی ندارد، یکی از محورهای اساسی در جمع آوری کارت های هوشمند سوخت از جایگاه های عرضه مبارزه با قاچاق سوخت است. علی بهادری جهرمی با اشاره به موضوع جمع آوری کارت های سوخت جایگاه داران، افزود: دولت برنامه قیمتی در حوزه انرژی ندارد و یکی از محورهای اساسی در این حوزه قاچاق سوخت است و وزارت نفت به دنبال اصلاح رویه هاست، از این رو از دارندگان خودروها تقاضا می شود تلاش کنند از کارت های هوشمند سوخت شخصی استفاده کنند. سخنگوی دولت تصریح کرد: کارت سوخت جایگاه داران برای مقابله با قاچاق سوخت محدود شده است، اما در همه جایگاه های عرضه سوخت کارت سوخت اضطراری وجود دارد. بهادری جهرمی اظهار کرد: از مالکان خودرو می خواهیم که با کارت سوخت شخصی سوخت گیری کنند و اگر کارت سوخت ندارند، درخواست کارت سوخت المثنی داشته باشند، البته شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی نیز باید در صدور کارت های سوخت تسریع و عقب افتادگی گذشته را جبران کند.
قیمت نفت برای سومین روز پیاپی افزایش یافت
خوش بینی به بهبود تقاضای نفت خام و انتظارها درباره کاهش ذخیره سازی های نفت خام قیمت نفت را برای سومین روز پیاپی افزایش داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، خوش بینی سرمایه گذاران به افزایش تقاضای سوخت در چین به دنبال تعطیلات و رونق گرفتن سفرها و انتظارها درباره کاهش سطح ذخیره سازی ها نفت خام ایالات متحده آمریکا، قیمت نفت در معاملات روز سه شنبه (پنجم اردیبهشت ماه) افزایش یافت و در مسیر سومین روز افزایشی قرار گرفت.
رزرو بلیت در چین برای سفرهای خارجی در تعطیلات یکم ماه مه به بهبود ادامه سفر به کشورهای آسیایی اشاره دارد و در عین حال انتظار می رود ذخیره سازی های نفت خام آمریکا در در هفته جاری یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه کاهش یابد.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال در ساعت ۸ و ۵ دقیقه به وقت گرینویچ با ۱۰ سنت افزایش به ۸۲ دلار و ۸۳ سنت برای هر بشکه رسید. در همین حال، نفت خام شاخص دبلیوتی آی آمریکا با ۱۵ سنت افزایش، ۷۸ دلار و ۹۱ سنت برای هر بشکه معامله شد.
لئون لی، تحلیلگر مؤسسه سی ام سی مارکتز در این باره گفت: سرمایه گذاران ابراز خوش بینی کردند که سفرها در تعطیلات پیش روی چین سبب افزایش تقاضای سوخت در بزرگترین کشور واردکننده نفت جهان شود.
کاهش های داوطلبانه و برنامه ریزی شده عرضه نفت از سوی برخی از اعضای ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیراوپک موسوم به اوپک پلاس نیز سبب حمایت از افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی شد.
اکنون نشانه هایی از ازسرگیری صادرات نفت شمال عراق پس از یک ماه توقف مشاهده شده است و اعضای اوپک پلاس کاهش عرضه داوطلبانه روزانه یک میلیون و 660 هزار بشکه ای خود را در ماه مه ماه افزون بر کاهش روزانه 2 میلیون بشکه ای پیشین آغاز می کنند.
تاماس وارگا، یک بازرگان نفت از مؤسسه پی وی ام PVM در این باره گفت: تقاضای جهانی نفت، به کمک آغاز فصل رانندگی ایالات متحده آمریکا و احیای اقتصاد چین، افزایش یافته و به اوج هایی تازه خواهد رسید.