وی درحقیقت عرضه نظام مند بنزین رامنوط به استفاده مردم از کارت سوخت شخصی دانست وبا بیان اینکه از ابتدای فرودین ماه تا ۱۹ فروردین ماه، به طور میانگین ۱۱۱میلیون و ۳۰۰هزار لیتر بنزین درسراسر کشور مصرف شده است، اذعان کرد:ذخیره سازی های مناسب انبارهای نفت قابل تأمین است و تولیدات پالایشی نیز مقدار مصرف را هم پوشانی می کند، اما با وجود هم ترازی بین تولید و مصرف، این مقدار مصرف قابل تأمل و نیازمند این است که با توجه به افزایش بی رویه مصرف، مردم همراهی بیشتری در صرفه جویی و مدیریت مصرف داشته باشند. مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران هرچند یکی از بزرگترین افتخارات صنعت نفت را راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس و تبدیل ایران به صادرکننده بنزین عنوان کرد اما تولید روزانه خودروهای نو، افزایش سن خودروهای موجود و خارج نشدن خودروهای فرسوده از تردد جاده ای را از جمله دلایلی دانست که افزایش بی رویه مصرف سوخت را به دنبال داشته است.

 بهبود نظام مند عرضه بنزین

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران اخیرا در نشست هماهنگی با مدیران مناطق سی وهفت گانه این شرکت با تاکید بر لزوم ساماندهی کارت های سوخت آزاد موجود در جایگاه ها گفت: هدف از اجرای طرح ساماندهی کارت سوخت در مجاری عرضه، بهبود نظام توزیع سوخت با استفاده از کارت سوخت هوشمند شخصی برای دریافت سوخت است. نژادعلی بیان کرده است که کارت سوخت آزاد اضطراری در همه جایگاه ها موجود است ومردم می توانند بدون کمترین مشکلی سوخت مورد نیاز خود را دریافت کنند، اما توصیه وی به مردم این است که سوختگیری با استفاده از کارت شخصی انجام شود و شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران را در فرهنگ سازی استفاده از کارت های شخصی سوخت به منظور بهبود نظام توزیع بنزین یاری کنند. وی با اشاره به بند «ح» تبصره ۱۴قانون بودجه کشور مبنی بر تکلیف وزارت نفت برای توزیع بنزین از طریق کارت های سوخت شخصی، افزود: باید فرهنگ سازی مطلوب در این زمینه انجام شود تا ساماندهی لازم در این زمینه مقدور باشد. مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با تاکید بر پایش و رصد دائمی وضع جایگاه های سوخت کشور در همه مناطق سی وهفت گانه گفت: در روند ساماندهی نظرات مردم در همه مجاری عرضه به منظور تامین رفاه بیشتر مردم و رفع چالش های احتمالی اخذ و نسبت به رفع نواقص اقدام خواهد شد. نژادعلی تأکید کرد: باوجود مشکلات موجود برای تأمین کارت های خام با تلاش های انجام شده در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران همه درخواست های صدور کارت سوخت المثنی و خودروهای نوشماره تا اسفندماه تولید و تحویل پست شده است که براساس اطلاع واصله بیش از ۹۵ درصد آن ها تحویل مردم شده و مابقی در باجه معطله پست است که از شرکت پست خواسته شده که یک مرتبه دیگر به آدرس مالکان ارسال شود. وی تصریح کرد: هموطنانی که هنوز کارت سوخت شخصی خود را دریافت نکرده اند، می توانند از طریق سامانه پاسخگویی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران به شماره ۰۹۶۲۷ از تازه ترین وضع کارت سوخت خود مطلع شوند. مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی همچنین با تأکید بر اینکه بیش از ۹۵ درصد مردم هم اکنون کارت سوخت شخصی دارند، کفت: استفاده از این کارت باید در اولویت قرار بگیرد، اما کارت آزاد اضطراری نیز برای موارد ضروری در جایگاه ها موجود است تا افرادی که کارت شخصی به همراه ندارند یا کارت سوخت شخصی آنها مفقود شده یا سهمیه آن ها به اتمام رسیده است، از این کارت ها استفاده کنند. نژادعلی افزود: ساماندهی کارت های سوخت مجاری عرضه نیازمند همت و همکاری بین دستگاهی و بین مردم و شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی است و شرکت پخش نیز نظارت و پایش لازم را به منظور به سرانجام رساندن موفقیت آمیز این طرح انجام خواهد داد. وی بیان کرد: کارت سوخت آزاد جایگاه داران بسته به فروش و مراجعه خودرو به جایگاه های عرضه سوخت در اختیار مالکان قرار گرفته است و هیچ کمبودی در این زمینه وجود ندارد و هدف تنها ساماندهی وضعیت توزیع سوخت در مجاری عرضه کشور است.

 راهکارهای پیش رو

روند مصرف نامتعارف بنزین به طور فزاینده ای در جریان است تا لزوم جذب راهکارهای لازم برای کنترل تقاضا را به نوعی در کانون توجه فعالان عرصه انرژی کشور قرار دهد. اکنون تمامی راهکارها برای شناسایی چالش ها و مشکلات پیرامون مصرف بی رویه انرژی گسیل شده و به دنبال راه چاره ای برای کاهش این میزان مصرف هستند. در این میان اما کارشناسان بر این باورند که افزایش قیمت بنزین نمی تواند راه حل منطقی برای برون رفت از چالش ناترازی تولید و مصرف باشد چرا که تبعات اجتماعی جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت و تنها باید از اهرم های کنترل مصرف بهره جست.  هرچند جمع آوری کارت سوخت مجاری عرضه با هدف بهبود نظامند عرضه بنزین عنوان شده است، اما به مراتب تاثیر قابل توجهی بر تقاضای شخصی که بخش عمده ای از مصرف را تشکیل می دهد، خواهد داشت. شرایط حال حاضر مصرف نامتعارف بنزین به گونه ای شده که مسئولان با اجرای طرح های مختلف درصدد جبران بخشی از مصرف بی رویه انرژی برآمدند.  بحث جمع آوری کارت سوخت جایگاه دارها مطرح شده ولی با توجه به اثراتی که دارد، برای کوتاه مدت هنوز دستور کار قدرتمندی برای جمع آوری کامل آن وجود ندارد بلکه محدود شده است. محدودیتی که قرار نیست برای مردم دردسری ایجاد کند. به صورت دقیق تر تغییری در سهمیه بندی، قیمت یا وضعیت کلی تحویل سوخت ایجاد نشده بلکه تعداد کارت های جایگاه داران کاهش یافته است. مجلس و دولت تأکید دارند که قرار نیست قیمت بنزین و گازوییل تغییر کند و حتی قرار هم نیست که سهمیه سوخت خودروها کم شود و امیدواری قوای یادشده این است که با جمع آوری کارت های سوخت و عرضه بنزین به کارت های شخصی افراد دارای خودرو می توان تاحدودی از قاچاق جلوگیری کرد.

اطلاعیه شرکت ملی پخش درباره کارت هوشمند سوخت

شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در پی انتشار اخبار ضد و نقیض در فضای مجازی درباره محدودیت های اعمال شده در کارت های اضطراری جایگاه های عرضه سوخت اطلاعیه ای صادر کرد. در متن این اطلاعیه آمده است: «در پی انتشار اخبار ضد و نقیض در فضای مجازی در خصوص محدودیت های اعمال شده در کارت های اضطراری جایگاه های عرضه سوخت، موارد ذیل را به اطلاع هموطنان عزیز می رساند: هیچ محدودیتی در استفاده از کارت های شخصی سوخت و کارت های جایگاه وجود ندارد و برای مالکان خودروها در سراسر جایگاه های سوخت کشور، امکان استفاده از هر دو نوع کارت به هر مقدار میسر است. همسو با تکالیف تعیین شده در قانون، تحویل سوخت منحصرا با کارت هوشمند سوخت در همه مجاری عرضه می شود و توصیه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران استفاده از کارت سوخت شخصی به منظور بهبود نظام توزیع است. در همه جایگاه های عرضه سوخت به تعداد مناسب کارت سوخت جایگاه برای استفاده هموطنان موجود است. برای ترغیب هموطنان عزیز به استفاده از کارت سوخت شخصی، به منظور اجرای قانون مصوب مجلس، کارت های اضطراری جایگاه های عرضه سوخت سامان دهی خواهد شد. پیرو اطلاعیه ها و توصیه های پیشین، از هموطنان عزیز درخواست می شود در صورت مفقودی کارت سوخت با مراجعه به دفاتر پلیس + ۱۰ درخواست صدور المثنی ثبت کنند. هموطنان عزیزی که هنوز کارت هوشمند سوخت خود را دریافت نکرده اند، به سایت post.ir و epolice.ir مراجعه، یا با سامانه پاسخگویی ۰۹۶۲۷ تماس حاصل کنند.»