معاون صندوق های بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت تشریح کرد:

250 هزار نفر زیر چتر صندوق های بازنشستگی

مشعل: کارکنان صنعت نفت پس از سالیان متمادی فعالیت و اشتغال در نقاط مختلف کشور، مناطق شمال، جنوب، مرکزی، گرمسیر، سردسیر، بخش های عملیاتی و ستادی، به صورت اقماری و... انتظار دارند پس از نائل شدن به افتخار بازنشستگی از آرامش فکری لازم بهره مند و ایام را در کنار اعضای خانواده خویش در شرایط مناسب سپری کنند. محسن رامین،معاون صندوق های بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت در امور بازنشستگی و رفاه در گفت وگو با «مشعل» به تشریح عملکرد و ماموریت معاونت یاده شده پرداخته است که مشروح آن را می خوانید. او که در تیرماه 1363 به استخدام شرکت ملی نفت ایران درآمده است، از ابتدا در صندوق های بازنشستگی مشغول خدمت شده و در طول 39 سال سابقه، در واحدها و سمت های مختلف صندوق ها فعالیت داشته و اکنون نیز در حال خدمت رسانی به بازنشستگان، بازماندگان و خانواده های این عزیزان است.

رامین معتقد است برای ارائه خدمات به پیشکسوتان صنعت نفت حد و مرز و انتهایی وجود ندارد و همکاران ارجمند بازنشسته که بیش از سی سال عمر شریف خویش را در راه اعتلا و بالندگی صنعت بزرگ نفت صرف کرده اند، شایسته دریافت بهترین ها در بحث خدمات و تکریم هستند. رامین در این گفت وگو اخبار زیادی برای بازنشستگان دارد و از جمله از برگزاری نخستین دوره المپیاد ورزشی بازنشستگان در دو بخش زنان و مردان پس از کرونا خبر می دهد. متن این گفت وگو در آستانه نوروز 1402 منتشر می شود.

 به عنوان نخستین سوال، معاون بازنشستگی و رفاه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت چه ماموریتی در قبال بازنشستگان صنعت نفت عهده دار است؟

امور بازنشستگی پیشتر به عنوان یک واحد مستقل و زیر نظر مستقیم رئیس دفتر وزارتی و وزیر فعالیت داشت که در نیمه اول دهه 80 پس از اصلاحات ساختاری  و با هدف یکپارچه سازی فعالیت های مرتبط با حوزه رفاه و امور بازنشستگان، به یکی از معاونت های صندوق های بازنشستگی صنعت نفت تبدیل شد که ضمن وظیفه کنترل و تائید سوابق خدمت و بازنشستگی کارمندان، ماموریت اصلی آن برنامه ریزی و انجام عملیات اجرایی برای خدمت رسانی به جامعه بازنشستگان نفت است.

 این معاونت برای خدمات دهی بیشتر بر اساس چه سازوکاری فعالیت دارد؟

حدودا از نیمه دوم سال 1385 با توجه به افزایش تعداد بازنشستگان و به منظور سهولت در ارائه خدمت به متقاضیان، همچنین جلوگیری از مراجعه خدمات گیرندگان و جمعیت مخاطب به ستاد صندوق در تهران، اقدام به اصلاح ساختار و تشکیل هشت منطقه در استان های مختلف کشور شده است؛ به گونه ای که هریک از مناطق یاده شده نیز یک یا چند استان، دو یا چند نمایندگی در شهرهای مهم محل سکونت بازنشستگان را سرپرستی می کنند.

 در حال حاضر مراکز مناطق در شهرهای تهران، اهواز، اصفهان، شیراز، کرمانشاه، مشهد، تبریز، رشت مستقر و بالغ بر 50 نمایندگی، وظیفه خدمات رسانی به مراجعین در محل را به عهده دارند. مدیریت های زیرمجموعه معاونت امور بازنشستگی و رفاه شامل مدیریت امور مناطق و نمایندگی های صندوق، کنترل محاسبات بازنشستگی، مدیریت امور رفاه و بررسی طرح ها و تدوین روش هاست که مناطق و نمایندگی های صندوق تحت نظر مدیریت امور مناطق و نمایندگی های این معاونت است.

با توجه به پراکندگی سکونت بازنشستگان در بیش از 400 شهر کشور، نمایندگی های صندوق در شهرهایی که تعداد بازنشستگان ساکن به حد نصاب مقرر رسیده است، ایجاد شده و این دفاتر به منزله پیشخوان اصلی خدمت رسانی به ذی نفعان صندوق محسوب می شوند. نمایندگی های مورد نظر با برخورداری از نیروهای انسانی متخصص در بخش مددکاری، خدمات اداری و رفاهی، تسهیلات مالی، صدور و تمدید دفترچه درمانی و پذیرش نسخ پزشکی و... همچنین بهره مندی از زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری لازم، ضمن انجام و ظایف محوله در زمینه ارائه خدمات مصوب به بازنشستگان و خانواده های آنان، در پاره ای از امور از جمله اقدام های مربوط به زنجیره پرداخت وام مسکن به شاغلین نیز فعالیت می کنند. باید اشاره کنم که ایجاد نمایندگی در شهرهای محل سکونت بازنشستگان و بازماندگان از جمله اقدام های ممتاز صندوق بازنشستگی صنعت نفت در مسیر پیاده سازی تدابیر تکریم ارباب رجوع است، از رهگذر فعالیت های روزمره نمایندگی ها، در وقت و هزینه مراجعه کنندگان جهت دریافت خدمات، جلوگیری شده و خوشبختانه خرسندی و رضایت خاطر خدمات گیرندگان در سال های اخیر را به دنبال داشته است.

 مدیریت های دیگر این معاونت چه وظایفی را عهده دار هستند؟

مدیریت امور رفاهی امور مرتبط با ورزش، گردشگری، مددکاری، ایثارگران و... را راهبری و پیگیری می کند. مدیریت کنترل محاسبات بازنشستگی هم که از مدیریت های فنی است، وظیفه محاسبه، اصلاح، تعدیلات مستمری، احتساب سوابق و انتقال کسور بازنشستگان را عهده دار است. مدیریت بررسی طرح ها و تدوین روش ها نیز به عنوان بازوی مقرراتی و بهبوددهنده فرآیندهای جاری در سطح معاونت، یکی دیگر از مدیریت های این معاونت است. افزون بر مدیریت های یاد شده، بخش های دیگر صندوق همچون مالی، حقوقی، فناوری، منابع انسانی و... از این معاونت پشتیبانی می کنند. بخش درمان مستقر در نمایندگی ها و مناطق از نظر محتوی و رویه های پذیرش، محاسبه و پرداخت هزینه های درمانی مرتبط با معاونت بهداشت درمان و سلامت  صندوق است.

 جامعه تحت پوشش معاونت بازنشستگی و رفاه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت چه تعداد هستند؟

جمعیت تحت پوشش صندوق بیش از 100 هزار نفر بازنشسته و بازمانده است که با احتساب جمعیت خانواده آنان بیش از250هزار نفر هستند. علاوه بر این جمعیت، در ماه 300 تا 400 نفر به آمار فوت اضافه می شود که در سال حدود 4 هزار نفر را شامل می شوند، پیش بینی ما این است که سرعت اضافه شدن نفرات بازنشسته برای سال های آتی بیشتر شود.

 خدمات رسانی به این جامعه گسترده سخت نیست؟

باید بگویم خدمت رسانی به این جمعیت عظیم اگرچه سخت، اما شیرین است. اعتقاد بر این است که خدمت مقوله ای است که هیچ انتهایی ندارد و به هر میزان به بازنشستگان و بازماندگان خدمت کنیم، کافی نیست و نمی توان برای آن هیچ حد و مرزی قائل بود.