شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران

استقرار 14سوخت رسان سیار در مبادی خروجی زائران اربعین

مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی از استقرار ۱۴ دستگاه سوخت رسان سیار و دو جایگاه سیار آماده باش در مبادی خروجی زائران اربعین، تأمین سوخت زائران در عراق و نیز افزایش ظرفیت سوخت رسانی به زائران در مقایسه با سال های گذشته خبر داد.

جعفر سالاری نسب گفت: هم اکنون پنج جایگاه سیار سوخت در مبادی مرزی ایلام، دو جایگاه سیار در اهواز، یک جایگاه سیار در آبادان، چهار جایگاه در کرمانشاه، یک جایگاه در سنندج، یک جایگاه سیار در میاندوآب و دو جایگاه سیار آماده باش در ارومیه استقرار یافته اند.

وی تأکید کرد: شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران همه ساله با نزدیک شدن به آیین باشکوه اربعین حسینی، امکانات خود را در زمینه سوخت رسانی به زائران و موکب ها در چهار مرز اصلی مهران در ایلام، چذابه، اهواز، شلمچه (آبادان) و خسروی در استان کرمانشاه تجهیز و آماده می کند.

مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گفت: با توجه به حجم زیاد وسائل نقلیه و خودروهای شخصی و بار ترافیکی مسیرهای منتهی به مرزها، تعدادی جایگاه سوخت سیار نیز در محورهای منتهی به مرزهای خروجی به کشور عراق مستقر شدند.

سالاری نسب افزود: امیدواریم با برنامه ریزی و تمهیدات اندیشیده شده، عملیات سوخت گیری به نحو مطلوبی انجام شود و هموطنان با کمبود و چالشی در این زمینه مواجه نباشند.

وی بیان کرد: برای تأمین سوخت موردنیاز خودروهایی که در جاده ترانزیتی زاهدان و شمال شرق کشور تردد می کنند و پس از عبور از کرمان به سمت ایلام و خوزستان می روند، تدابیر لازم اندیشیده شده و مردم از این بابت در تأمین سوخت در این منطقه مشکلی نخواهند داشت.

 

    شرکت پایانه های نفتی ایران

تعمیر یک تجهیز کاربردی در شناورها

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران از تعمیر یک تجهیز کاربردی شناورهای ملکی با استفاده از توان متخصصان این شرکت خبر داد.عباس اسدروز با بیان اینکه شرکت پایانه های نفتی ایران سازمانی مأموریت گرا، تخصصی، حرفه ای در حوزه های دریافت و ذخیره سازی نفت خام و میعانات گازی است، اظهار کرد: عملیات دریایی شرکت پایانه های نفتی ایران به عنوان متولی خدمات دریایی پهلودهی و جداسازی کشتی ها نقشی اصلی و تعیین کننده در به ثمر رساندن فرآیند صادرات نفت کشور ایفا می کند.وی لازمه استمرار فرآیند صادرات نفت را تعمیرات و روزآمد کردن و بهینه سازی مداوم شناورهای عملیاتی از جمله یدک کش ها و قایق های دانست و افزود: پشتیبانی و اعتماد به توانمندی کارکنان سازمان و رفع موانع و فراهم آوری زمینه شکوفایی دانش و تخصص آنان، برگ زرین دیگری بود تا شکست هرچه بیشتر تحریم های ظالمانه نمود یابد و نیازهای صنعت نفت به دست متخصصان داخلی برطرف شود.مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران با اشاره به اینکه نقش یدکش های عملیاتی در عملیات پهلودهی و جداسازی کشتی ها بسیار حائز اهمیت است و ایمنی ترمینال را به شدت بالا می برد، گفت: به تازگی یکی از یدک کش های ASD شرکت که از یدک کش های بسیار مهم در عملیات های پهلودهی و جداسازی محسوب می شود، کارت های الکترونیکی آن که وظیفه سیگنال دادن به نیرو محرکه شناور را داشت، از کار افتاد و به همین دلیل یدک کش از سرویس خارج شد.

 

    مجتمع گاز پارس جنوبی

پایان تعمیرات اساسی با تجهیزات ایرانی

 مدیر پالایشگاه چهارم مجتمع گاز پارس جنوبی از پایان عملیات تعمیرات اساسی امسال با تکیه بر توان و دانش داخل، اقدام های نوآورانه و استفاده از قطعات و تجهیزات با کیفیت ایرانی خبر داد.

بهزاد سالاری گفت: عملیات تعمیرات اساسی امسال پالایشگاه چهارم مجتمع گاز پارس جنوبی با برنامه ریزی انجام شده از سوی واحد هماهنگی و نظارت بر تولید گاز بنا بود ۲۴ مردادماه تا ۱۰ شهریورماه انجام شود، اما با توجه به تغییر برنامه تعمیرات سکوها با هماهنگی مرکز دیسپچینگ، تعمیرات این پالایشگاه زودتر از موعد مقرر آغاز شد و به همان نسبت زودتر پایان یافت.

وی دلیل این موفقیت را استفاده از تجربیات تعمیرات اساسی سال های گذشته دانست و گفت: اتصال خط نیتروژن گازی پتروشیمی بوشهر به پالایشگاه و در نتیجه رفع معضل هر ساله نیتروژن، تشکیل نشست های کارگروه های پرشمار دارایی های فیزیکی از سال پیش (بلافاصله پس از تکمیل اورهال پارسال) و برنامه ریزی دقیق واحد برنامه ریزی تعمیرات پالایشگاه از مهم ترین موارد در این حوزه است.

مدیر پالایشگاه چهارم مجتمع گاز پارس جنوبی با تأکید بر آمار بالای اقدام های شاخص عملیات تعمیرات اساسی امسال و موارد بسیار مهم اصلاحی و پیشگیرانه انجام شده در واحدهای مختلف افزود: انجام تعمیرات روی بیش از ۱۸۰ تجهیز ماژور در واحد تثبیت میعانات گازی فاز ۸، مبدل ها و درام های ردیف های گازی پنجم و ششم، واحد تصفیه گاز مایع (ال پی جی)، همچنین تعمیر تعداد زیادی از شیرها و آیتم های مهم ابزار دقیق و برق در مناطق مختلف پالایشگاه، از مهم ترین اقدام های شاخص در بازه زمانی تعمیرات اساسی امسال بوده است.

 

    شرکت انتقال گاز ایران

تکمیل ۳۰ پروژه ایمن سازی خطوط لوله  در تقاطع با رودخانه ها

مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران در بازدید از تأسیسات تقویت فشار گاز رشت، از تکمیل ۳۰ پروژه ایمن سازی خطوط لوله انتقال گاز در تقاطع با رودخانه ها خبر داد.

غلامعباس حسینی در آخرین روز از هفته دولت ضمن بازدید از مرکز بهره برداری خطوط لوله و تأسیسات تقویت فشار گاز رشت، در نشست هم اندیشی با هیئت رئیسه منطقه ۹ عملیات انتقال گاز، ضمن قدردانی از تلاش های همه کارکنان این منطقه برای انتقال پایدار گاز در استان های شمالی کشور، گفت: ارزیابی خطر روی رودخانه ها در منطقه ۹ عملیات انجام شده و ۳۰ پروژه از ۳۷ پروژه ایمن سازی خطوط لوله در تقاطع با رودخانه ها تکمیل شده است.

وی بر لزوم آمادگی کامل این منطقه عملیاتی در شرایط اضطراری سیل و طغیان رودخانه ها تأکید کرد و افزود: در اطراف ایستگاه های همجوار جنگل مانند رشت و رامسر، عایق بندی لازم برای حفاظت این ایستگاه ها در مقابل آتش سوزی انجام شود.

مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با بیان اینکه در ماه های باقیمانده تا فصل سرد سال باید عملیات و پروژه های برنامه ریزی شده تکمیل شوند، تصریح کرد: ایستگاه رامسر باید آمادگی انتقال معکوس و تأسیسات قلعه جیق نیز آمادگی واردات گاز از ترکمنستان را داشته باشند.

 

 

 شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران

توپکرانی خط لوله گچساران به گوره پس از 4 دهه

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران گفت: ۴۲ کیلومتر از خط لوله ۲۴ اینچ انتقال نفت ارسالی گچساران به گوره برای نخستین بار و پس از چهار دهه توپکرانی شد.

مهرداد کاهکش با بیان اینکه ۴۲ کیلومتر از خط لوله ۲۴ اینچ انتقال نفت ارسالی بهره برداری گچساران-۳ تا مایل ۳۲ توپکرانی شد، اظهار کرد: با تلاش متخصصان این شرکت و برای نخستین بار پس از احداث این خط به منظور شناسایی نقاط معیوب این توپکرانی با موفقیت انجام شد.

وی گفت: امروز پس ازچهاردهه برای نخستین بار از زمان احداث، عملیات توپکرانی خط لوله ۲۴ اینچ نفت ارسالی واحد بهره برداری گچساران-۳ که وظیفه آن ارسال نفت به گوره است، با اقدام های انجام شده در کارگروه فنی و عملیاتی با موفقیت انجام شد.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران افزود: توپک رانی عملیات عبور دادن شی خارجی با فرآیندی ویژه از خطوط انتقال نفت و گاز است که با هدف تمیز کردن شریان های انتقال از رسوب های ایجادشده، خارج ساختن مایعات، اندازه گیری قطر درونی خطوط لوله، پوشش دادن جدار لوله با مواد ضدخوردگی و بازدید درونی خطوط به دلیل ایمن شدن خط، انجام می شود.

کاهکش با بیان اینکه ایمن سازی خطوط لوله از مهم ترین اولویت های صنعت نفت و گاز است، اعلام کرد: توپکرانی این خط در سه مرحله به دست توانمند کارکنان شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران انجام شد.

 

  پژوهشگاه

صنعت نفت امضای تفاهم نامه سه جانبه برای توسعه دانش بنیان ها

تفاهم نامه همکاری سه جانبه پژوهشگاه صنعت نفت، قرارگاه اقتصادی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و انجمن شرکت ها و مؤسسه های پژوهشی و دانش بنیان صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی (اپنا) با هدف توسعه دانش بنیان پروژه های صنعت نفت امضا شد. عظیم کلانتری اصل، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت، در آیین امضای تفاهم نامه همکاری میان پژوهشگاه صنعت نفت، قرارگاه اقتصادی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و انجمن شرکت ها و مؤسسه های پژوهشی ودانش بنیان صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی (اپنا) گفت: پژوهشگاه صنعت نفت، بزرگترین پژوهشگاه کشور، آمادگی لازم را برای افزایش همکاری با وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و دیگر نهادهای دولتی و خصوصی را دارد.

وی با بیان اینکه پژوهشگاه صنعت نفت مجموعه ای برای نگهداشت و استفاده بهینه از نخبگان کشور است، گفت: امیدواریم بتوانیم با امضای این تفاهم نامه بتوانیم دستاوردهای خوبی را با همکاری هم در صنعت نفت داشته باشیم.رئیس پژوهشگاه صنعت نفت افزود: این مرکز هم اکنون آماده ارائه خدمات آزمایشگاهی، آموزشی و دانش بنیان به وزارت دفاع و پشتیبانی و نیروهای مسلح و اپنا خواهد بود.

 تجاری سازی و توسعه یافته های علمی

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت همچنین درنشست هم اندیشی تأسیس شرکت های زایشی دانش بنیان در زیست بوم فناوری نفت با بیان اینکه تجاری سازی و توسعه یافته های علمی پژوهشگاه صنعت نفت هم اکنون اصلی ترین رسالت و رویکرد ماست، گفت: مکتوب سازی و اشتراک تجربه با دیگر پژوهشگاه ها و مراکز علمی کشور می تواند به ما در رسیدن به اهدف کمک شایانی کند.کلانتری اصل هدف ازبرگزاری این گردهمایی را به اشتراک گذاری تجربه ها و رفع مشکلات در زمینه ایجاد شرکت های زایشی دانش بنیان با همکاری پژوهشگاه های نیرو و پلیمر خواند و اظهار کرد: شرکت های زایشی دانش بنیان در حقیقت شکاف میان مراکز تولید علم و تجاری سازی محصولات را پر می کنند که با توجه به تعریف نشدن آنهادر بدنه صنعت نفت لازم برای تشکیل آنها، روی همکاری قانون گذاران و نهادهای نظارتی به صورت ویژه حساب باز کنیم.وی با تأکید بر اینکه امیدواریم حاصل هم اندیشی تأسیس شرکت های زایشی دانش بنیان در زیست بوم فناوری نفت به صورت مکتوب در اختیار مدیران پژوهشگاه صنعت نفت قرار گیرد تا بتوانیم از تجربه های دیگر وزارتخانه ها برای تشکیل شرکت های زایشی دانش بنیان بهره ببریم، گفت: پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان یکی از قطب های علمی صنعت نفت تاکنون توانسته است انحصار بسیاری از شرکت های خارجی در لایسنس های مختلف در بخش های بالادستی و پایین دستی را بشکند.

 

 

    شرکت ملی نفت ایران

تمدید فراخوان شرکت های متقاضی فعالیت در حوزه اکتشاف و تولید

 

فراخوان تحویل مدارک شرکت های متقاضی فعالیت در حوزه اکتشاف و تولید تا ۲۲ شهریورماه تمدید شد.

در بخشی از متن این فراخوان آمده است:

وزارت نفت در نظر دارد بر اساس ضوابط و معیارهای تعیین شده، نسبت به ارزیابی و تهیه فهرست شرکت های صاحب صلاحیت ایرانی جهت فعالیت به عنوان شرکت اکتشاف و تولید (E&P) اقدام کند.بنابراین از همه شرکت های متقاضی دعوت می شود نسبت به مطالعه شیوه نامه و تکمیل جدول شماره (۱) شیوه نامه مذکور و پرسش نامه پیوست آن و ارسال آنها به همراه مستندات مربوطه به دبیرخانه کارگروه تخصصی ارزیابی اقدام کنند.سنجش کیفی شرکت ها بر اساس امتیازات کسب شده در هر ردیف از پرسش نامه انجام خواهد شد. در این فرآیند، شرکت هایی که مطابق مدل ارزیابی، حائز حداقل امتیازات لازم مطابق با جدول شماره (۲) شیوه نامه باشند، در فهرست شرکت های اکتشاف و تولید دارای صلاحیت، درج خواهند شد، همچنین شرکت های دارای صلاحیت بر اساس امتیازات کسب شده در سه پایه ۱ و ۲ و ۳ رده بندی خواهند شد و در صورت لزوم سازوکار نحوه ارتقا به پایه بعدی یا تنزل از هر پایه و سایر موضوع های مرتبط با آن بر اساس تصمیم های کارگروه موضوع ماده ۲ شیوه نامه ابلاغی وزارت نفت به شماره ۴۲۳۳۴۲ متعاقباً اعلام خواهد شد.

برای کسب اطلاعات بیشتر می توان بانشانی وشماره تماس دبیرخانه واقع در تهران، خیابان حافظ، پیش از پل حافظ، شماره ۵۲۳، ساختمان مرکزی ششم شرکت ملی نفت ایران، طبقه هفتم، تلفن ۸۸۹۴۳۰۲۴ تماس گرفت.

 

 شرکت بهره برداری نفت و گاز  زاگرس جنوبی

صرفه جویی نزدیک به۴۲ میلیارد ریالی با ساخت کارت الکترونیکی

با ساخت ۲۰ قطعه کارت الکترونیکی سیستم کنترل توربوکمپرسورهای ایستگاه تقویت فشار گاز نار، ۴۱ میلیارد و ۸۱۵ میلیون ریال صرفه جویی اقتصادی در شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی رقم خورد.سیدابوالحسن محمدی، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت وگاز زاگرس جنوبی بااشاره به اینکه هزینه ساخت این کارت ها در مقایسه با واردات نمونه های خارجی بسیار پایین تر است، افزود: با ساخت این کارت ها افزون بر سود و صرفه اقتصادی به دست آمده، فناوری ساخت آنها نیز بومی سازی و کشور از واردات آن بی نیاز شد.

وی با تأکید براینکه درصورت تأمین نشدن این کارت ها، تولید میدان نار متوقف می شد، تصریح کرد: ایستگاه تقویت فشار گاز ناربا تولید روزانه ۲۰ میلیون مترمکعب، دارای چهار ردیف توربوکمپرسور است که نگهداشت آنها به منظور استمرار تولید و انتقال گاز اهمیت بالایی دارد.