سخنگوی دولت:
فروش نفت در دولت سیزدهم آمارهای قابل قبولی دارد
سخنگوی دولت گفت: آمارهای فروش نفت در دولت سیزدهم قابل قبول بوده و ایران بازارهای نفت خود را حفظ کرده است.
به گزارش خبرنگار شانا، علی بهادری جهرمی روز (چهارشنبه، ۱۱ خردادماه) در حاشیه نشست هیأت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که آمار فروش نفت در این دولت چگونه ارزیابی می شود، گفت: آمارهای مربوط به این موضوع از سوی متولیان امر اعلام می شود که خوشبختانه چندی پیش روابط عمومی وزارت نفت در این خصوص اطلاع رسانی کرد.
وی افزود: فروش نفت در دولت مردمی آمارهای قابل قبولی داشته؛ هرچند هنوز در بعضی از کشورها مشکل شیوع کرونا پابرجاست و این موضوع بر فروش نفت تاثیرگذار است.
سخنگوی دولت اظهار کرد: ایران بازارهای فروش نفت خود را دارد و در عین حال بازارهای تازه ای نیز پیدا کرده است.
بهادری جهرمی درباره برنامه دولت برای حل معضل گردوغبار گفت: متاسفانه چند سالی است که گردوغبار مهمان کشور ما شده و وزارت امور خارجه مأمور شد با کشورهایی که عامل اصلی این ریزگردها هستند، رایزنی و همکاری های لازم را داشته باشد که موضوع در حال پیگیری است. وی اعلام کرد: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بتازگی سفری به عراق و سوریه که منشأ اصلی ریزگردها هستند، داشت و توافق های خوبی با مقام های این دو کشور حاصل شد که قرار است این توافق ها با همکاری وزارتخانه های نفت، نیرو و جهاد کشاورزی پیگیری و اجرایی شوند.
رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد:
وصول بیش از ۷.۵ میلیارد دلار از محل فروش نفت و پتروشیمی در ۲ ماه ۱۴۰۱
رئیس کل بانک مرکزی گفت: طی دو ماه نخست امسال در حوزه نفت و پتروشیمی، بیش از ۷.۵ میلیارد دلار ارز از محل فروش وصول شده که نسبت به دوره مشابه پارسال ۳ میلیارد دلار افزایش نشان می دهد.
به گزارش شانا، علی صالح آبادی روز (دوشنبه، 9 خردادماه) در بیست ونهمین همایش سالانه سیاست های پولی و ارزی گفت: بانک مرکزی به عنوان بانکدار دولت در سال های گذشته، ارزهای نفتی را از دولت خریداری می کرد و ریال آن را در اختیار دولت قرار می داد؛ اما در بودجه امسال پیش بینی شد که افزون بر بانک مرکزی، دیگر بانک ها نیز عامل عرضه ارز دولت در بازار باشند. این اقدام می تواند پایه پولی را کنترل کند.
وی به وضع ارز در کشور اشاره کرد و افزود: پارسال در سامانه نیما همچنین بازار متشکل بیش از ۵۷ میلیارد دلار عرضه ارز در نیما برای تأمین کالاها داشتیم که این رقم در مقایسه با مدت مشابه پارسال افزایش قابل ملاحظه ای داشته است.
صالح آبادی با اشاره به تداوم تامین ارز مورد نیاز در سامانه نیما اظهار کرد: هم بانک مرکزی و هم صادرکنندگان غیرنفتی، با قدرت در سامانه نیما ارز مورد نیاز کشور را عرضه می کنند و تأمین ارز کالاهای اساسی نیز انجام می شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست:
وزارت نفت رویکرد خوبی در بحث حفاظت محیط زیست کشور داشته است
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: رویکرد وزارت نفت در بحث محیط زیست، مطلوب است و خوشبختانه بحث جمع آوری گازهای همراه نفت در دستور کار جدی این وزارتخانه قرار دارد.
علی سلاجقه در گفت وگو با خبرنگار شانا، با بیان اینکه رویکرد وزارت نفت در بحث مسائل زیست محیطی، رویکرد همکاری با سازمان حفاظت محیط زیست است، اظهار کرد: همان گونه که رئیس جمهوری و شخص وزیر نفت اعلام کرده اند، هیچ پروژه عمرانی بدون مجوز محیط زیستی در کشور کلنگ زنی نخواهد شد.
وی افزود: خوشبختانه وزارت نفت، رویکرد خوبی در بحث محیط زیست داشته است. یکی از دستور کارهای جدی این وزارتخانه، بحث خاموش کردن گازهای همراه نفت بوده که موفقیت های خوبی نیز دراین باره به دست آمده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: در بحث جلوگیری از مازوت سوزی و اعتباری که برای فاز دوم توسعه پالایشگاه آبادان دراین باره دیده شده نیز فعالیت های خوبی انجام شده است.
سلاجقه اظهار کرد: انتظار داریم وزارت نفت در بحث مسؤولیت اجتماعی در زمینه محیط زیست بیشتر فعال باشد.
توافق های خوبی در سفر رئیس جمهوری به عمان حاصل شد
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: در سفر رئیس جمهوری به عمان، توافق های خوبی حاصل و مراودات اقتصادی تبدیل به اسناد لازم الاجرا شد.
به گزارش شانا، سعید خطیب زاده روز (سه شنبه، 10خردادماه) در نشستی خبری، با بیان اینکه سیاست خارجی دولت در حوزه همسایگی با تمرکز خاصی در چند ماه گذشته پیگیری شده و ثمرات این تحرکات در سطوح مختلف در سفر سران و رؤسای کشورها دیده می شود، گفت: در سفر مهم رئیس جمهوری به عمان، حوزه ای از همکاری ها ورق خورد که سال ها معطل مانده بود. وی افزود: ۱۳ سند همکاری در این سفر امضا شد. در حوزه حمل ونقل و ترانزیت، انرژی و مراودات تجاری و مسائل سرمایه گذاری توافق های بسیار خوبی صورت گرفت، در حوزه مراودات اقتصادی نیز بسیاری از پروژه ها و ابتکارها به اسناد لازم الاجرا تبدیل شد که امیدواریم با اجرای آن، به سمت گسترش روابط با عمان حرکت کنیم. سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: در پی برنامه ریزی های فشرده، سفر رئیس جمهوری تاجیکستان را هم داشتیم که در آن ۱۷ سند در حوزه های مختلف بین دو کشور امضا شد، از این رو کانون توجهی که سیاست خارجی دولت بر منطقه قرار دارد، در این سفرها به منصه ظهور رسیده و اراده ایران بر ادامه این مسیر است. خطیب زاده درباره توقیف کشتی ایران در آب های یونان نیز اظهار کرد: زمانی که کشتی ما به صورت غیرقانونی ضبط شد، تلاش کردیم همه راه های دیپلماتیک را فعال کنیم و دراین باره وزیر امور خارجه با همتای یونانی تلفنی صحبت کرد؛ اما دولت یونان نشان داد که دستور طرف ثالث برای آن مهم تر بوده است. درحالی که باید توجه کنند آمریکا و هیچ طرف ثالثی، خیرخواه روابط ایران و یونان نیست. وی درباره توقیف نفتکش های یونانی در خلیج فارس نیز گفت: چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی، این موضوع که در آب های سرزمین ایران، تخلف هایی رخ دهد و بعضی از کشتی ها به بنادر میزبان هدایت شوند، موضوعی تازه نیست. به دولت یونان توصیه می کنم به جای هیاهو، از مسیر قانونی اقدام کند، وکیل بگیرد و ما به عنوان وزارت امور خارجه نیز کمک می کنیم. خدمه کشتی در وضع خوبی هستند، تماس ها و ارتباط خود را با خانواده دارند و هیچ نگرانی درباره آنها وجود ندارد.
وزارت نفت مکلف به عملیاتی کردن حواله های قیر رایگان است
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت نفت باید ظرف یک ماه آینده حواله های قیر رایگان را که اسفندماه پارسال صادر شد، عملیاتی کند.
به گزارش خانه ملت، نشست مشترک نایب رئیس مجلس شورای اسلامی به همراه تعدادی از نمایندگان با جواد اوجی، وزیر نفت؛ نمایندگان وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور، وزارت آموزش و پرورش، بسیج سازندگی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، وزارت جهاد کشاورزی و بخش خصوصی برگزار شد.
در این نشست مشترک، نحوه اجرای بند (ز) تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور درباره تامین قیر رایگان مورد بررسی قرار گرفت.
علی نیکزاد، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در تشریح این نشست گفت: براساس بند (ز) تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، وزارت نفت مکلف بود ۱۵ هزار میلیارد تومان وکیوم باتوم (VB) در اختیار دستگاه های اجرایی مانند وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور، وزارت آموزش و پرورش، بسیج سازندگی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و وزارت جهاد کشاورزی برای تکمیل پروژه های راهسازی قرار دهد. وی افزود: با توجه به اینکه وزارت نفت باید حواله های صادرشده از سوی دستگاه ها را عملیاتی کند، نشستی با حضور تعدادی از نمایندگان، وزیر نفت، مسئولان دستگاه های اجرایی، دیوان محاسبات و بخش خصوصی برگزار و مقرر شد، ظرف یک ماه حواله هایی که تا تاریخ ۲۹ اسفندماه صادر شده، در اختیار دستگاه ها قرار گیرد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: استان های سردسیر در اولویت هستند؛ زیرا با آغاز پاییز فعالیت مربوط به راهسازی در این مناطق ممکن نیست؛ اما در نقاط گرمسیر تا پایان سال امکان فعالیت وجود دارد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:
قرارداد سوآپ گاز نشان از نگاه مترقی دولت سیزدهم به کشورهای همسایه دارد
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: توافق سوآپ گاز سبب شده است، روابط ایران با ترکمنستان و آذربایجان ترمیم شود و البته این موضوع نشان از نگاه مترقی دولت دارد؛ زیرا می خواهد با همسایگان ارتباط اقتصادی داشته باشد.
سیدموسی موسوی در گفت وگو با خبرنگار شانا، بر ضرورت احیای دیپلماسی انرژی کشور تأکید کرد و گفت: به یقین احیای دیپلماسی انرژی در شرایط اقتصادی کنونی کشور ضروری است؛ زیرا اگر دیپلماسی انرژی کشور فعال شود، راهکارهای بسیاری برای فروش نفت و فراورده های نفتی پیدا می شود.
وی سوآپ گاز ترکمنستان به آذربایجان از خاک ایران را نمونه ای از احیای مراودات اقتصادی کشور در حوزه انرژی با کشورهای همسایه دانست و افزود: دستگاه های مرتبط نیز باید این مهم را در دستور کار خود قرار دهند و حتی وزارت امور خارجه باید با دستگاه های زیرمجموعه خود مانند سفارتخانه ها و به کارگیری رایزن های اقتصادی به این مهم اهتمام ورزد. در واقع نمی توان از نقش بی بدیل آنها در ایجاد دیپلماسی انرژی با دیگر کشورها گذشت.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: فعال شدن دیپلماسی انرژی، فرصتی مغتنم برای پاسخ دندان شکن به تحریم هاست و بدون آن نمی توان در این مسیر موفق شد.
کمک به توسعه صنعت نفت و گاز
حسین حسین زاده، عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دیپلماسی منطقه ای و انرژی در دولت سیزدهم، منطقی و تأثیرگذار بوده است، گفت: دیپلماسی انرژی با کشورهای همسایه همچون عمان در توسعه صنعت نفت و گاز ما تأثیرگذار خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه در گذشته به موضوع دیپلماسی انرژی، بویژه با کشورهای همسایه توجهی نشد، افزود: بدون شک با توانایی ما در حوزه نفت و گاز، همکاری دو کشور ایران و عمان می تواند به نقاط مطلوبی برسد.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: فعال شدن دیپلماسی انرژی و منطقه ای برای توسعه صنعت نفت و گاز ما بسیار راهگشاست، همچنین معتقدم اگر تعامل با کشورهایی همچون عمان بیش از این افزایش یابد، به رشد صادرات نفت و تحول صنعت نفت کمک خواهد کرد.