معاون وزیر نفت در امور گاز:

کارکنان صنعت گاز نقش اساسی در تحقق شعار سال ۱۴۰۱ دارند

معاون وزیر نفت در امور گاز در بازدید از شرکت گاز استان خراسان رضوی گفت: با توجه به رابطه تولید و اشتغال و وابستگی آن به انرژی گاز، کارکنان صنعت گاز نقش اساسی در تحقق شعال سال ۱۴۰۱ خواهند داشت.

مجید چگنی در جمع مدیران و رؤسای شرکت گاز استان خراسان رضوی با تبریک سال نو و حلول ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: به قول امام خمینی، خراسان مرکز ایران است و خداوند به ما توفیق داد تا در روزهای ابتدایی سال ۱۴۰۱ در کنار مضجع شریف رضوی باشیم.

وی به نام گذاری سال ۱۴۰۱ با عنوان «تولید، دانش بنیان و اشغال آفرین» اشاره کرد و افزود: فعالیت صنعت گاز به طور مستقیم با موضوع تولید و اشتغال رابطه دارد، زیرا به طور تقریبی همه صنایع کشور وابسته به انرژی گاز است.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: تلاش و همت کارکنان صنعت گاز به دلیل توسعه کسب وکار واحدهای تولیدی، مهم و دارای ارزش معنوی است، ضمن آنکه تولید و اشتغال هم به فرموده رهبر معظم انقلاب در حکم «جهاد» است.

چگنی ادامه داد: به دنبال هوشمندسازی فعالیت های صنعت گاز هستیم. مصرف گاز در ایران بهینه نیست و هوشمندسازی سبب می شود امکان اعمال سیاست نظارتی را داشته باشیم.

وی به موضوع حفظ و نگهداشت شبکه های گازرسانی هم اشاره کرد و گفت: افزون بر ضرورت استمرار و تقویت فعالیت های بهینه سازی مصرف گاز، بحث مقاوم سازی نیز باید به طور جدی در دستور کار شرکت های گاز استانی قرار گیر و پایش و نظارت مستمر شبکه ها از سوی بازرسی فنی ها با دقت انجام شود. صیانت و نگهداشت شبکه های گاز از ضروریاتی است که باید مورد توجه همه مدیران صنعت گاز باشد.

معاون وزیر نفت در امور گاز با توجه به آمار بالای بهره مندی روستایی، شهری و صنعتی در استان خراسان رضوی از گاز تصریح کرد: شرکت گاز استان خراسان رضوی از شرکت های موفق کشور در حوزه گازرسانی است.

 

از سوی وزیر نفت ارائه شد

گزارش کامل نیازهای سرمایه گذاری صنعت نفت در کمیسیون انرژی

وزیر نفت در نشست با اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ضمن ارائه گزارش از فعالیت های انجام شده، برنامه های امسال و نیازهای سرمایه گذاری صنعت نفت را برای این کمیسیون تشریح کرد.

جواد اوجی پس از نشست با اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: گزارش برنامه های وزارت نفت برای سال ۱۴۰۱ در زمینه افزایش تولید نفت خام، گاز طبیعی، فرآورده های نفتی و محصولات پتروشیمی و در عین حال تلاش ها برای کاهش کالاهای مورد نیاز صنعت نفت با استفاده از توان سازندگان ایرانی به کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ارائه شد. وی با اشاره به موضوع استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان به عنوان یکی از موضوع های مطرح شده در نشست با اعضای کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: در بحث تولید و نیز ارزش افزوده، محصولاتی که با استفاده از فعالیت های دانش بنیان تولید می شود، صحبت هایی مطرح شد.

وزیر نفت به نیاز سرمایه گذاری در صنعت نفت اشاره و تصریح کرد: درباره مقدار سرمایه گذاری مورد نیاز در بخش بالادست و پایین دست گزارشی کامل به نمایندگان کمیسیون انرژی مجلس ارائه و رهنمودهایی از نمایندگان عضو کمیسیون دریافت شد که ان شاءالله با همکاری مطلوب وزارت نفت با این کمیسیون در سال ۱۴۰۱ شاهد پیشرفت های خوبی در صنعت نفت و گاز کشور باشیم.

 

واحد نخست نیروگاه سیکل ترکیبی بعثت عملیاتی شد

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از ورود نخستین واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی بعثت پارس جنوبی با ظرفیت ۱۵۷ مگاوات به مدار تولید و انتقال توان به شبکه سراسری برق خبر داد. محمد مشکین فام با اشاره به عملیات موفقیت آمیز سنکرون نخستین واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی به شبکه انتقال برق گفت: بخش سیکل ترکیبی نیروگاه بعثت با سه بلوک ۱۵۷ مگاواتی، شامل ۶ بویلر بازیافت حرارتی، سه واحد توربین بخار، سه ژنراتور و تأسیسات جانبی است که در مرحله نخست، پس از بهره برداری از بخش های POB و آب شیرین کن در ماه های گذشته، بلوک نخست این نیروگاه عملیاتی شده است. وی با بیان اینکه بخش سیکل ترکیبی نیروگاه بعثت با افزایش ظرفیت تولید برق این نیروگاه، پشتیبانی قابل توجهی از تولید پایدار گاز در پالایشگاه های پارس جنوبی خواهد داشت، افزود: با تکمیل هر سه واحد سیکل ترکیبی، حدود ۵۰۰ مگاوات به توان تولید برق نیروگاه بعثت افزوده می شود و ظرفیت مجموعه سیکل ترکیبی و بخش گازی به ۱۵۰۰ مگاوات خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس افزود: با توجه به اینکه این میزان توان تولید برق بیش از نیاز و مصرف پالایشگاه های یک و دو پارس جنوبی خواهد بود، این ظرفیت پشتیبان، به پایداری شبکه توزیع برق در منطقه کمک می کند و توان مازاد آن به شبکه سراسری منتقل می شود. مشکین فام، ساخت و اجرای نیروگاه سیکل ترکیبی بعثت را حاصل تلاش متخصصان ایرانی شرکت فراب به عنوان پیمانکار اصلی و شرکت نفت و گاز پارس به عنوان بازوی توسعه ای شرکت ملی نفت ایران در پارس جنوبی عنوان کرد و افزود: واحدهای دوم و سوم این نیروگاه طبق برنامه زمانبندی ظرف ۲ تا ۶ ماه آینده عملیاتی می شوند.

 

مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس:

عملیات اجرایی طرح تولید پروپیلن در بیدبلند خلیج فارس به زودی آغاز می شود

مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس با اعلام اینکه عملیات اجرایی طرح PDH این شرکت برای تولید پروپیلن از پروپان تولیدی مجتمع به زودی آغاز می شود، گفت: این شرکت تکمیل زنجیره پلی پروپیلن را نیز در برنامه دارد. محمود امین نژاد با تشریح عملکرد شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس در سال ۱۴۰۰ به خبرنگار شانا گفت: پارسال بیدبلند خلیج فارس یکی از بازوهای قوت شرکت ملی گاز ایران در تأمین گاز استان های همجوار بود؛ این مجتمع در بدترین شرایط بحرانی ماه های سرد سال، حدود ۳۰ میلیون مترمکعب در روز گاز پالایش می کرد و به شبکه گاز کشور تحویل می داد.

وی با بیان اینکه شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس از شرکت هایی بود که سال ۱۴۰۰ حداقل هفته ای ۱۰ میلیون دلار در سامانه نیما عرضه کرده است، افزود: پتروشیمی های ماهشهر پیش از راه اندازی بیدبلند خلیج فارس با کمبود خوراک روبه رو بودند، اما با ظرفیت کامل در حال تولید هستند.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس درباره طرح های توسعه ای این شرکت افزود: عملیات اجرایی طرح PDH برای تولید پروپیلن از پروپان تولیدی مجتمع با ظرفیت سالانه ۴۵۰ هزار تن به زودی آغاز می شود و این شرکت تکمیل زنجیره PP را نیز به دنبال آن در برنامه دارد. امین نژاد درباره احداث طرح شیرین سازی پنتان پلاس (HDS) بیدبلند خلیج فارس توضیح داد: این واحد با سرمایه گذاری ۵۵ میلیون یورو، هم اکنون ۶۸ درصد پیشرفت دارد و در مرحله نصب تجهیزات است که امیدواریم شهریورماه ۱۴۰۱ به بهره برداری برسد. این واحد گوگرد C5+ تولیدی این شرکت را از ۳۰۰ PPM به زیر یک PPM خواهد رساند و محصول ارزشمندی به دست می آید که در تولید سوخت سوپرجت استفاده می شود. هم اکنون بخش خصوصی نیز در حال ساخت یک مینی پالایشگاه به ظرفیت روزانه ۱۰ هزار بشکه برای تولید بنزین، گازوئیل و حلال های نفتی با این خوراک تولیدی از بیدبلند خلیج فارس است. وی افزایش تأمین خوراک و تکمیل طرح های در حال اجرای شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس را از برنامه های سال ۱۴۰۱ این شرکت عنوان کرد و گفت: این مجتمع هم اکنون با حدود ۶۰ درصد ظرفیت فعال است که امیدواریم این ظرفیت امسال به روزانه بیش از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون فوت مکعب برسد.

 

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران:

مسیر دانش بنیان ها برای ورود به صنعت نفت هموار شد

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت:اگر می خواهیم تولید پایدار و مستمر داشته باشیم و بهره وری را بالا ببریم و هزینه ها را کاهش دهیم، چاره ای نداریم جز اینکه اقتصاد نفت و گاز را دانش بنیان کنیم.

محسن خجسته مهر با حضور در برنامه گفت وگوی ویژه خبری با بیان اینکه ۸۵ درصد کالا و تجهیزات و مواد مورد نیاز صنعت نفت کشور داخلی است و به واردات نیازی نداریم، ادامه داد: برای ۱۵ درصد دیگر که بیشتر آن فناور و دانش بنیان است، باید برنامه های مدون، سنگین و هدفمندی را تعریف کنیم.

وی افزود: برای نگهداشت توان تولید و بازگرداندن ظرفیت تولید نفت به پیش از تحریم ها هیچ نیازی به خارج از کشور نداشتیم و به طور کامل از ظرفیت داخل صنعت نفت چه در زمینه نیروی انسانی و چه کالا، مواد و تجهیزات استفاده کردیم.

خجسته مهر گفت: صنعت نفت و نیازهای فناورانه آن به اندازه ای بزرگ است که بنا به فرمایش مقام معظم رهبری نیاز داریم ظرفیت شرکت های فناور را به دو برابر افزایش دهیم.

 مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه وزارت نفت در نیمه دوم پارسال چند اقدام مهم در زمینه به کارگیری شرکت های فناور و استفاده از محصولات، کالا و مواد و تجهیزات فناورانه انجام داد، افزود: حدود ۲۷۰ میلیون دلار قرارداد فناورانه با جهاد دانشگاهی امضا کردیم، حدود ۷۵۰ حلقه چاه کم بازده یا متوقف داریم که به علت مشکلات فنی و عملیاتی امکان تولید از آنها را نداریم.

خجسته مهر گفت: وزارت نفت در اقدامی جهادی برای احیای این تعداد چاه که ارزش سرمایه گذاری حدود ۷۰۰ میلیون دلاری دارد، فراخوان داد و از همه شرکت های دانش بنیان و فناور دعوت کرد تا ایده های فناورانه خود را برای احیای این چاه های نفتی ارائه کنند.  وی افزود: بیش از ۵۰ شرکت فناور در این فراخوان حضور یافتند و اکنون در مرحله ممیزی و ارزیابی هستیم و امیدواریم به زودی این ظرفیت فناورانه در اختیار شرکت ها قرار گیرد.

 

تولید گاز هلیوم در دستور کار قرار گرفت

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه یکی از مهم ترین منابع تولیدی گاز هلیوم در میدان گازی پارس جنوبی است، ادامه داد: برای نخستین بار تولید گاز هلیوم را از مسیر انجام فراخوان از سوی شرکت های فناور انجام دادیم که به زودی این موضوع تعیین تکلیف می شود.

خجسته مهر اضافه کرد: ستاد تحول و پیشرفت فناوری های دانش بنیان در شرکت ملی نفت ایران تشکیل شده است و می خواهیم در این ستاد، نقشه راه دانش بنیان کردن صنعت نفت را ترسیم کنیم و اقدام های متعددی را در برنامه داریم.

وی درباره پیامدهای سیاسی و اقتصادی بازگشت ظرفیت تولید به میزان پیش از تحریم ها گفت: صنعت نفت به علت نقش بزرگی که در اقتصاد دارد، از این صنعت به عنوان پیشران اقتصاد کشور یاد می کنیم و با بالا بردن ظرفیت تولید نفت، چند اتفاق خواهد افتاد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: بالا بردن ظرفیت تولید نفت همسو با دانش بنیان کردن این صنعت و ایجاد ارزش افزوده و کاهش خام فروشی و رشد اقتصادی است.

خجسته مهر گفت: اگر ظرفیت پالایشگاهی و ظرفیت واحدهای پتروشیمی افزایش یابد، می توانیم از ظرفیت تولید نفت خام یا گاز همراه یا میعانات و مایعات گازی برای تخصیص به عنوان خوراک واحدهای پالایشگاهی و پتروشیمی استفاده کنیم و این یعنی رشد اقتصادی کشور.

وی افزود: افزایش ظرفیت تولید نفت کشور یعنی اکنون قادریم صادرات کشور را به دو برابر افزایش دهیم و این به معنای درآمد و تولید ثروت برای کشور است و این از نظر امنیت انرژی یعنی اینکه جمهوری اسلامی قادر است پایداری و ثبات را در عرصه بین المللی به ارمغان بیاورد.

 مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: جمهوری اسلامی از نظر ژئوپلیتیک و از نظر منطقه ای کشور باثباتی است و جهان اعتماد ویژه ای به آن دارد زیرا می تواند ثبات را در بازار انرژی حفظ کند و ارتقا دهد.

 

در بازدید رئیس هیئت رئیسه صندوق ها از نمایندگی صندوق ها مطرح شد

استمرار روند کاهشی زمان بازپرداخت هزینه های درمان بازنشستگان

رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت در بازدید از بزرگ ترین پیشخوان خدماتی صندوق ها با اشاره به روند کاهشی زمان بازپرداخت هزینه های درمانی گفت: استمرار و شتاب تدابیر حوزه درمان تا دستیابی به زمان منطقی برای بازپرداخت هزینه های مربوط به اسناد و نسخ پزشکی بازنشستگان، ضروری است.

عبدالحسین بیات در بازدید از بخش های «خدمات درمان» نمایندگی صندوق ها گفت: هزینه های درمان و سلامت در سنین بازنشستگی به طور معمول افزایش می یابد، از این رو، کاهش حداکثری مدت زمان بازپرداخت هزینه های درمان از موارد مورد تأکید بازنشستگان ارجمند است، زیرا هزینه های درمان و سلامت، ضروری و هنگفت است.

وی ادامه داد: کار اساسی برای کاهش بازپرداخت مدت زمان هزینه های درمانی، بهره مندی از خدمات الکترونیکی، نسخه الکترونیکی و توسعه مراکز طرف قرارداد است که باید با فراهم شدن زیرساخت ها به شکل مناسب انجام شود. رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت توسعه ای مراکز درمانی و تشخیصی طرف قرارداد را خواستار شد و افزود: همکاران این موضوع را در دستور کار قرار دهند، زیرا بازنشستگان گرامی در صورت استفاده از مراکز طرف قرارداد نیازی به مراجعه بعدی به نمایندگی نخواهند داشت، از این رو افزایش درست این مراکز، ضروری است.

بیات گفت: با هدف افزایش رضایتمندی بازنشستگان ارجمند، ضمن استمرار روند کاهشی مدت زمان بازپرداخت هزینه های درمانی، تدابیری باید از سوی دست درکاران نمایندگی ها ایجاد شود تا هزینه های درمانی دارای مبلغ هنگفت سریع تر پرداخت شود.

وی با قدردانی و تشکر از کارکنان نمایندگی ها به سبب ارائه خدمات حداکثری افزود: خوشبختانه در حوزه صدور معرفی نامه برخط برای مراکز طرف قرارداد پیشرفت خوبی صورت گرفته است.

در این بازدید که عباس حاجی صادق، رئیس صندوق ها و محسن رامین معاون امور رفاه و بازنشستگی صندوق بازنشستگی صنعت نفت نیز حضور داشتند، از بخش های صدور دفترچه، پذیرش، سندرسی، کارشناسی، رفاهی، مددکاری، تجهیزات پزشکی، حقوقی، دندان پزشکی و اداری نمایندگی صندوق ها در خیابان هویزه بازدید شد. در این بازدید رئیس و مسئول درمان منطقه یک به شکل جداگانه روندهای ارائه خدمات را تشریح کردند.

نمایندگی های صندوق ها، پیشخوان های خدماتی هستند که در سراسر کشور مأموریت ارائه خدمات اداری و رفاهی به ویژه پذیرش نسخ و اسناد پزشکی را برای بازنشستگان و افراد تحت تکفل آنها به عهده دارند.