
شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران
صادرات 4 محموله بنزین و گازوییل در اسفند 1400
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی از صادرات یک محموله بنزین و سه محموله گازوییل در اسفندماه 1400 خبر داد.
جلیل سالاری با تأکید بر اینکه هم اکنون نیزمدیریت صادرات انجام می شود، افزود: افزایش ذخیره سازی سوخت درکشور در حالی محقق شد که دولت سیزدهم تعهدهای صادراتی سوخت ایجادشده در دولت گذشته را نیز انجام داد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران تأکید کرد: ذخیره سازی سوخت در کشور در شرایط مطلوبی قرار دارد و افزون بر تأمین سوخت مورد نیاز داخل کشور، در این مدت، تعهدهای صادراتی سوخت را نیز انجام دادیم و چند محموله جدید سوخت نیز صادر شده است.
سالاری گفت: در واقع شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی در دولت سیزدهم، در سال 1400 تعهدهای صادراتی را که در سال 1399ایجاد شده و پول آن نیز دریافت شده بود، پوشش داد، زیرا در آن زمان خرید نقدی شده بود، اما محموله تحویل نشد و ما در دولت سیزدهم محموله ها را تحویل دادیم.وی با بیان اینکه در دولت گذشته بنزین با قیمت های بسیار پایین صادر می شد، افزود: آسیب شناسی کردیم که چطور بنزین با این قیمت ها به فروش رفته است و مشخص شد که یکی از دلایل این بود که مخزن نداشتند و ظرفیت خطوط ایجاد نشده بود.
سالاری با تأکید بر اینکه برای اجرای طرح های پالایش و پخش از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون متکی به منابع دولتی نشدیم، ادامه داد: به کمک روش های دیگر مانند استفاده از ظرفیت شبکه بانکی همچنین تأمین مالی با استفاده از منابع ماده 12 و بهینه سازی مصرف سوخت مایع، این طرح ها اجرا خواهد شد.
وی به اجرای طرح های بهینه سازی و افزایش ظرفیت پالایشگاه های کشور نیز اشاره و تصریح کرد: در دولت سیزدهم انجام طرح های پالایشگاهی تسریع شد و این طرح ها اکنون در حال اجراست و سال جدید به بهره برداری خواهد رسید.مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران یکی از طرح ها را کیفی سازی نفت کوره خواند و افزود: پالایشگاه ها باید الگوهای پالایشی و طراحی را انجام دهند تا بر اساس آن منابع مالی تأمین شود و توسعه کمی و کیفی در پالایشگاه ها اتفاق بیفتد.
راه اندازی درگاه ملی درخواست مجوز جایگاه سوخت
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: به منظور سهولت اخذ مجوز ساخت احداث جایگاه های سی ان جی و سوخت مایع از سوی متقاضیان و بخش خصوصی، سامانه «درگاه ملی درخواست مجوز جایگاه سوخت» راه اندازی شد.
امید وطن خواه درباره اقدام های مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران برای یکپارچه سازی و ساماندهی صدور مجوزهای ساخت جایگاه های سی ان جی و سوخت مایع اظهار کرد: به منظور شفاف سازی، حذف فرآیند بوروکراسی در صدور مجوز و حذف امضاهای طلایی، اسفندماه 1400سامانه ای با عنوان «درگاه ملی درخواست مجوز جایگاه سوخت» به آدرس http: //niordc-station.ir/ راه اندازی شد.
وی با بیان اینکه سامانه مذکور هم اکنون فعال و در دسترس عموم متقاضیان جهت استفاده قرار دارد، افزود: در این فرآیند تمام درخواست های مجوزها و فرآیند احداث جایگاه ها بدون مراجعه به نهادهای ذی ربط و فقط با مراجعه به «درگاه ملی درخواست مجوز جایگاه سوخت» امکان پذیر است.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران تأکید کرد: باوجود این سامانه از مرحله تقاضا تا راه اندازی، دیگر متقاضیان به شرکت ها و مناطق زیرمجموعه وزارت نفت مراجعه نخواهند کرد.
به گفته وطن خواه، این سامانه در مرحله نخست به درگاه ملی مجوزهای کشور متصل شده است و در مرحله بعدی باید از سوی وزارت امور دارایی و اقتصاد و افتای ریاست جمهوری(سازمان فناوری اطلاعات ایران) متصل شود تا از این طریق از سوی مسئولان ارشد نظام نیز مورد رصد قرار گیرد.
شرکت گاز استان آذربایجان شرقی
نصب بیش از 14 هزار انشعاب
مدیرعامل شرکت گازاستان آذربایجان شرقی گفت: پارسال 14هزار و 717 انشعاب گاز در نقاط مختلف شهری و روستایی این استان نصب شده است.
سیدرضا رهنمای توحیدی اظهارکرد: تاکنون 694 هزار و480 انشعاب گازبه منظور بهره مندی یک میلیون و 716هزارمشترک گازدر استان آذربایجان شرقی نصب شده است.
وی افزود: برای رسیدن به چشم انداز1400درحوزه گازرسانی، براساس رویکردهای اتخاذی و اقدام های اجرایی انجام شده، رتبه قابل قبولی در اجرای شاخص های گازرسانی به دست آمده که حاصل تلاش شبانه روزی همکاران است.مدیرعامل شرکت گازاستان آذربایجان شرقی بابیان اینکه دراجرای شاخص هایی مانند شبکه گازرسانی، نصب انشعاب و اشتراک پذیری عملکردی فراتر از اهداف پیش بینی شده داشته ایم، اظهارکرد: دقت در طراحی پروژه های اجرایی، کنترل مستمر پروژه ها، بازدیدهای میدانی، به کارگیری پیمانکاران توانمند بومی، مهم ترین اقدام ها برای سرعت بخشیدن به روند اجرای پروژه های مهم عمرانی بوده است.
رهنمای توحیدی تصریح کرد: پارسال با اجرای 718کیلومتر شبکه گاز، درمجموع24 هزار و288 مترشبکه درنقاط مختلف استان آذربایجان شرقی اجرا شد وبا جذب 45 هزار و242 مشترک، شمار مشترکان گاز دراین استان به یک میلیون و716هزار و299مشترک رسید.
شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران
افزایش 30درصدی مصرف بنزین در نوروز 1401
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی از افزایش حدود 30درصدی مصرف بنزین کشور در نوروز 1401 خبر داد.
کرامت ویس کرمی گفت: از روز یکم تا سیزدهم فروردین ماه امسال، به صورت میانگین 107میلیون و 700هزار لیتر بنزین درکشور توزیع شده است.
وی گفت: میانگین روزانه مصرف بنزین کشور در نوروز 1401(یکم تا سیزدهم فروردین ماه) در مقایسه با مدت مشابه پارسال 29.3 درصد رشد داشته است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران مصرف بنزین کشور دربازه زمانی 18 روزه تعطیلات نوروز(25 اسفند 1400 تا سیزدهم فروردین 1401) را 110میلیون و 200 هزار لیتر اعلام و اظهار کرد: این عدد در مقایسه با مدت مشابه پارسال با 88 میلیون و 600 هزار لیتر، 27درصد افزایش یافته است.
در دو سال گذشته به دلیل محدودیت های کرونایی، مصرف سوخت کشور در نوروز در مقایسه با سال های پیش از کرونا کاهش داشت، اما با بهبود شرایط شیوع ویروس کرونا، مقدار مصرف بنزین در کشور افزایش یافته است.
مسئولان شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران پیش تر از مصرف بنزین در ایام نوروز به میانگین روزانه 105میلیون لیترخبر داده بودند که این عدد با افزایش حجم ترددهای درون و برون شهری ناشی از کاهش کرونا درکشور به 107میلیون لیتر رسید؛ مصرف بنزین کشور، همچنین در روز28 اسفند 1400با ثبت رکوردی تازه، به131 میلیون لیتر رسید.
شرکت گاز استان آذربایجان غربی
اجرای بیش از 1300 کیلومتر شبکه گاز
مدیرعامل شرکت گازاستان آذربایجان غربی گفت: درسال 1400یک هزار و 363 کیلومترشبکه گازطبیعی دراین استان اجرا شده است.
علیرضا شیخی با اشار ه به این که از این مقدارشبکه اجرا شده 213کیلومتر آن مربوط به بخش شهری بوده است، شبکه اجرا شده دربخش روستایی را 1080کیلومتر شبکه اجرا شده در بخش صنعتی را نیز69 کیلومتر اعلام کرد.وی افزود: اهمیت این حجم از شبکه گذاری در آذربایجان غربی از این رو مهم و ارزشمند است که بیشتر روستاها وشهرهای باقیمانده استان درمناطق کوهستانی قراردارند وشبکه اجراشده و خطوط تغذیه در دل رودها و دره ها و کوه های سر به فلک کشیده احداث شده اند.
مدیرعامل شرکت گاز استان آذربایجان غربی با بیان اینکه تعدادی از روستاها به شهر تبدیل شده اند، ادامه داد: با این تغییرات در تقسیمات کشوری ضریب نفوذ گازطبیعی در خانوار روستایی آذربایجان غربی به 78درصد و درخانوار شهری به 99.6درصد رسیده است.
شیخی اظهارکرد: هدف کارکنان شرکت گاز استان آذربایجان غربی این است که این استان از نظر گازرسانی به استان سبز تبدیل شود.
وی همچنین با اشاره به این که دربسیاری از روستاها، به ویژه روستاهای مرزی استان آذربایجان غربی عملیات گازرسانی در دست اجراست، افزود: این موضوع نه تنها بر امنیت مرزی و رفاه مرزنشینان تأثیرمی گذارد، بلکه ازقاچاق سوخت جلوگیری وبه اقتصاد کشورنیزکمک می کند.
ساخت کارخانه های مجتمع گوگردی سردار سلیمانی با توان داخل
سرپرست شرکت پالایش گازشهید هاشمی نژاد گفت: درساخت کارخانه های مجتمع گوگردی سردار سلیمانی از100 درصد توان داخلی استفاده شده است.
یحیی فیضی بااشاره به گشایش دو کارخانه درمجتمع گوگردی سردارشهیدسلیمانی باحضور سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری وجواداوجی، وزیرنفت، اظهارکرد: شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد در حداکثرمقدار روزانه دوهزار تن گوگرد تولید می کند.
وی با بیان این که پالایشگاه شهید هاشمی نژاد پیش از این با مشکل دپوی 2.5میلیون تن گوگرد که سبب ایجاد مشکلات ایمنی و محیط زیستی می شد، روبه رو بود، تصریح کرد: این شرکت درآن زمان مجبوربود گوگرد خود را به صورت خام به بندرعباس منتقل و از آنجا به کشورهای هند و چین صادر کند.
فیضی ادامه داد: اکنون با استفاده از توان شرکت های دانش بنیان و سرمایه گذاری بخش خصوصی، این گوگرد خام با تحویل مذاب به چهار کارخانه بخش خصوصی به گوگرد دانه بندی با 15 دلار ارزش افزوده، کود بنتونیتی با سه برابر ارزش افزوده و گوگرد میکرونیزه با هشت برابر ارزش افزوده تبدیل می شود.
سرپرست شرکت پالایش گازشهید هاشمی نژاد با بیان اینکه اجرای این طرح افزون بر استفاده از 100درصد تجهیزات داخلی، برای 150نفر اشتغال مستقیم در منطقه محروم و مرزی سرخس ایجادکرده است، تصریح کرد: این شرکت ها درپارک گوگردی گنبدلی (یادواره سردار شهید سلیمانی) واقع شدند.
فیضی گفت: دربرنامه های آینده این پارک، قراراست بخش خصوصی 4.5میلیون تن گوگرد کشور ترکمنستان و دیگر کشورهای حوزه کشورهای مستقل همسود (CIS)رابا ساخت دست کم 15کارخانه به کود بنتونیتی، گوگرد میکرونیزه، گوگرد مایع و دیگر محصولات با ارزش افزوده بیشتر تبدیل کند.
شرکت پالایش نفت تهران
تولید 50 درصدی سوخت هوایی
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران گفت: این پالایشگاه 40 تا 50درصد سوخت مورد نیاز ناوگان هوایی کشور را تولید و تامین می کند.
حامد آرمان فر بابیان این که روزانه 250 هزار بشکه نفت، خوراک مورد نیاز پالایشگاه تهران است، افزود: این پالایشگاه سهم 13 تا 14 درصدی را درسبد سوخت کشوربه خود اختصاص داده است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران یادآورشد: با این وجود، به لحاظ رعایت استانداردهای جهانی، طبق کنترل های آزمایشگاه معتمد ومجرب مستقر در شرکت، 40 تا 50 درصد سوخت هوایی کشور در پالایشگاه تهران تولید می شود.
آرمان فر اظهارکرد: سهم تولید بنزین یورو 5 این پالایشگاه کمتراست و امید می رود با راه اندازی واحد تولید بنزین یورو 5 با سرمایه گذاری 200میلیون یورو بتوان تولید آن را افزایش داد.
وی مدت زمان مورد نیاز برای اجرا و بهره برداری خط تولید بنزین یورو 5 را 39 ماه اعلام و اظهار کرد: اکنون 10 ماه از زمان آغاز اجرای آن سپری می شود.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران تصریح کرد: این طرح پنج زیرپروژه دارد که با راه اندازی طرح بهینه سازی فرآیند و ارتقای کمی و کیفی، امکان تولید بنزین یورو 5 فراهم و اجرای آن سبب رفع مشکلات و معضلات انباشتگی و افزایش ظرفیت خوراک پالایشگاه همچنین سبب افزایش تولید بنزین خواهد شد.
آرمان فر یادآورشد: در سال «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» همراه و همدل، با عزم راسخ، توکل، تفکر و تلاش، نوید بخش تولیدات جدید ملی و دانش بنیان در پالایشگاه تهران خواهیم بود که به زودی نتایج اقدام ها اطلاع رسانی خواهد شد.
وی تصریح کرد: این طرح به منظور ارتقای کیفیت محیط زیستی فرآورده بنزین تولیدی شرکت، مطابق با استاندارد یورو 5، افزایش بنزین تولیدی شرکت پالایش نفت تهران به میزان 14 درصد با کیفیت استاندارد یورو 5 و افزایش سودآوری یک دلار به ازای هر بشکه نفت خام دریافتی با تکیه بر توان داخلی و 200 میلیون یورو اعتبار اجرا می شود.
شرکت پالایش نفت تهران با ظرفیت پالایش 250 هزار بشکه در روز در حدود 17 تا 20 درصد انرژی کشور را تولید می کند.این پالایشگاه سال 1347 تأسیس شده و اینک مشتمل بر دو پالایشگاه جنوبی و شمالی است.