پالایشگاه آبادان

توسعه قدیمی ترین پالایشگاه خاورمیانه با 1.2 میلیارد دلار سرمایه گذاری

مجری طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان با اشاره به قرارداد طرح توسعه و تثبیت ظرفیت این پالایشگاه با هدف بهینه و سودآور کردن آن گفت: هم اکنون استانداردسازی محصولات تولیدی و تثبیت ظرفیت پالایشگاه با احداث واحدهای جدید و جمع آوری واحدهای قدیمی در دست اجراست.

احمد فرزانه با بیان این که با اجرای این طرح، افزایش ظرفیتی در پالایشگاه آبادان اتفاق نمی افتد، تصریح کرد: در طرح مزبور، هدف تثبیت ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده های پالایشگاه آبادان شامل واحد تقطیر 210 هزار بشکه ای در روز است که جایگزین واحد تقطیر قدیمی خواهد شد.

وی با تأکید بر اینکه باساخت و راه اندازی واحد تقطیر 150هزاربشکه ای موجود، ظرفیت پالایشگاه آبادان پس از احداث واحد تقطیر جدید در 360 هزاربشکه در روز تثبیت خواهد شد، اظهارکرد: افزون براین، همه محصولات حاصل از پالایش 360 هزار بشکه در فاز 2، در واحدهای هیدروژنی تصفیه می شوند و استاندارد فرآورده های تولیدی نیز به یورو 5 ارتقا می یابد.

مجری طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان افزود: در بخش اول فاز 2 پالایشگاه آبادان، واحدهای تولید هیدروژن، هیدروکراکر، گازمایع واحد تقطیر نفت خام و واحد تقطیر خلأ، همچنین واحدهای یوتیلیتی و تأسیسات جانبی، با سرمایه گذاری بالغ بر 1.26 میلیارد دلار احداث می شوند.

فرزانه ادامه داد: در بخش دوم فاز 2 واحدهای تصفیه هیدروژنی و بنزین سازی شامل CCR، NHT، ISOM، GHT، KHT و واحدهای یوتیلیتی و تأسیسات جانبی مربوطه با سرمایه گذاری حدود 1.7میلیارد دلار ساخته خواهد شد. وی تأکید کرد: انتظار می رودبا تکمیل بخش نخست فاز 2 پالایشگاه آبادان در سال 1401 عملیات اجرایی بخش دوم نیز بلادرنگ آغاز شود.

مجری طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان همچنین با اشاره به اینکه مدت این قرارداد 45 ماه بوده است، گفت: آغازعملیات در تیرماه 96 بوده و مدت پیمان ۱۷ ماه تمدید شده است.

به گفته فرزانه، واحدهای اصلی فاز 2شامل هیدروکراکر به ظرفیت 42 هزاربشکه، واحد تصفیه هیدروژنی نفتا به ظرفیت 65 هزار بشکه، واحد بازیابی گوگرد به ظرفیت 560 تن، واحد تقطیر نفت خام به ظرفیت 210هزار بشکه، واحد تقطیر خلأ به ظرفیت 100 هزار بشکه، واحد بازیابی گاز مایع به ظرفیت 16.75هزار بشکه و... خواهد بود.

وی تصریح کرد: با اجرای این طرح روزانه 460 تن پروپان، 15.7هزار بشکه بوتان، 60 هزار بشکه بنزین، 65.8 هزار بشکه گازوئیل و حدود 53 هزار بشکه برش های سنگین نفت تولید می شود.

فرزانه ادامه داد: پیشرفت اجرای این طرح بیش از 92درصد برآورد می شود و انتظار می رود در نیمه نخست امسال به بهره برداری برسد.

 ازسرگیری تولید بنزین یورو 4 ویژه منطقه آزاد اروند

مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان با اشاره به این که تولید بنزین یورو 4 ویژه منطقه آزاد اروند ازسرگرفته شده است، از توزیع آن درهمه جایگاه های عرضه سوخت آبادان، خرمشهر و شادگان خبرداد.

حکیم قیم با بیان این که همسو با مسئولیت های مدنی، تولید بنزین یورو 4 ویژه منطقه آزاد اروند در یک ماه گذشته ازسرگرفته شده است، افزود: افزون بر تولید بنزین یورو 4، بنزین معمولی و ویژه بالگردها، همچنین بنزین جت هواپیماها به طور هم زمان و برای نخستین بار دراین پالایشگاه تولید می شود.

 

   صندوق های بازنشستگی صنعت نفت

ساخت واحدهای پایین دستی پروپیلن و پلی اتیلن سبک و سنگین در پتروشیمی دهلران

رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت از آغاز فرآیند ساخت یک واحد 300 هزار تنی پلی اتیلن سنگین ویک واحد 300 هزار تنی پلی اتیلن سبک و یک واحد 150 هزار تنی تولید پروپیلن خبر داد.

عبدالحسین بیات دربازدید از پروژه های ایستگاه های تقویت فشار گاز دهلران، پتروشیمی دهلران، ان جی ال 3100 و نیروگاه صبا دهلران (پروژه های قطب غرب) با حضور در جمع کارکنان تأسیسات تقویت فشارگاز دهلران گفت: طرح های حوزه نفت و انرژی که روزگاری از سوی غیرایرانی ها راهبری می شدند، امروز به وسیله فرزندان این سرزمین اجرایی می شوند.رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت با اشاره به سوزانده شدن گازهای غنی وهدررفت سرمایه کشور افزود: کارهای زیادی در حوزه نفت و انرژی انجام شده، اما کارانجام نشده همچنان فراوان است که جز با کار جهادی و انقلابی به سامان نخواهد رسید. وی کار و تلاش کارکنان واحدهای عملیاتی را ستودنی خواند و گفت: مقام معظم رهبری کار و تلاش درصنعت نفت را جهاد فی سبیل الله خواندند. ازسوی دیگر، تأسیسات ایستگاه تقویت فشار گاز دهلران، پتروشیمی دهلران یا میدان سروک آذر درمناطقی احداث شده اند که جمع زیادی برای خاک و اعتقادشان، جان خود رادراین مناطق ایثارکرده اند؛ از این رو باید در راه سازندگی وتوسعه و آبادانی کشور به گونه ای کارکنیم که نسل بعدی این سرزمین به پدرانشان افتخار کنند.رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت افزود: تأسیسات تقویت فشارگاز دهلران به سبب اینکه بخشی ازخوراک ان جی ال 3100 را تأمین می کند، برای طرح های اقتصادی صندوق ها در قطب غرب بسیار بااهمیت است. بیات ادامه داد: قرارداد احداث خط لوله انتقال خوراک از ایستگاه تقویت فشار گاز دهلران تا محل تأسیسات ان جی ال 3100 به طول 58 کیلومتر، نهایی وعملیات اجرایی این طرح آغاز شده است.وی دربازدید از تأسیسات ان‎جی ال 3100 گفت: این طرح ضمن آنکه در تقویت منابع ورودی صندوق ها مؤثر خواهد بود، سبب جمع آوری و فرآورش گازهای غنی منطقه می شود که برای کشور بسیار ارزشمند است، بنابراین متان تولیدی به شرکت نفت مرکزی برای تزریق به شبکه تحویل و محصول تولیدی +C2 نیز با خط لوله 48 کیلومتری به پتروشیمی دهلران منتقل می شود.رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت در بازدید از پتروشیمی دهلران نیز گفت: +C2دریافتی از کارخانه ان جی ال 3100در پتروشیمی دهلران به اتیلن و پروپیلن و بنزین پرولیز و دیگر ترکیبات جانبی الفین تبدیل خواهد شد.

بیات ادامه داد: در شورای عالی پروژه های صندوق ها تصمیم گرفته شد به منظور تکمیل زنجیره و ارزش افزوده، واحدهای پایین دستی اتیلن و پروپیلن در پتروشیمی دهلران ایجاد شود؛ از این رو فرآیند احدث یک واحد 300هزار تنی HDPE و یک واحد 300هزار تنی HD/LLDPE و یک واحد 150هزارتنی پروپیلن برای تولید پلی پروپیلن آغاز شده است که راه اندازی این طرح ها سبب تکمیل زنجیره هم خواهد شد.

 

   شرکت نفت فلات قاره ایران

صرفه جویی 3هزار میلیارد ریالی در منطقه بهرگان

تعمیر و بازسازی خط لوله 24 اینچ شماره 2 نفت خام گوره به همت و تلاش کارکنان شرکت نفت فلات قاره ایران در منطقه بهرگان، صرفه جویی اقتصادی بیش از سه هزار میلیارد ریالی معادل 11 میلیون و 500 هزار دلاری به همراه داشته است.

ارزیابی های فنی این پروژه دانش بنیان از سوی گروه مدیریت منطقه انجام و چارت پروژه و نقشه راه آن نیز ترسیم شده است.

تعمیر و بازسازی خط لوله 24 اینچ شماره 2 نفت خام گوره با استفاده از توان و امکانات داخلی منطقه از اسفندماه 1399 آغاز شده و در اسفند ماه 1400به مدت یک سال در کمترین زمان و با هزینه کمتر از 40میلیارد ریال با موفقیت به بهره برداری رسید و هم اکنون عملیاتی است.

خط لوله 24 اینچ شماره 2 نفت خام بهرگان - گوره 17 کیلومتر است که به دلیل فرسودگی شدید و بنابر ضرورت، تعمیر و بازسازی شد.با توجه به اهمیت راهبردی این خط لوله و سوابق نشتی متعدد آن در سال های متمادی، در فروردین 1399 نسبت به بازرسی، اسکن C-Scan و ارزیابی کارآمدی آن با میزان داده 100هزارسلول اکسل و 1300 صفحه گزارش، مطابق آخرین ورژن استانداردهای بین المللی، اقدام و مواضع تعمیراتی مشخص شد.

احداث 15کیلومتر جاده دسترسی برای تعمیرات خط، نصب لانچر و رسیور، تعویض 600 مترازخط لوله، جوشکاری سه هزار قطر-اینچ، عبور بدون ایجاد ترافیک لوله ازجاده، مناسب سازی 515 عدد ساپورت های خط، همچنین برشکاری سرد در 66 نقطه وساخت پل در کیلومتر 14 ازجمله اقدام های انجام شده درفرآیند تعمیرات خط لوله مزبور است.این پروژه ملی به همت جمعی در منطقه بهرگان در 35 مرحله و درمدت زمان یک سال انجام شده است.

 

  شرکت ملی حفاری ایران

 افق روشن صنعت نفت در سال 1401

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب دربازدید از دکل حفاری 52فتح درمیدان نفتی اهواز، در نشست با شماری از مدیران و متخصصان شرکت ملی حفاری ایران با اشاره به افق روشن صنعت نفت درسال 1401گفت: امید است باهمت جهادگونه کارکنان بتوانیم در تحقق شعار امسال مبنی بر تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین، بیش از پیش تلاش کنیم.

علیرضا دانشی افزود: فعالیت های شرکت ملی حفاری ایران، مهم، اساسی و نقش کلیدی در فرآیند تولید دارد، بنابراین ارتقای شاخص ها، آماده به کاربودن ناوگان، کار براساس برنامه زمان بندی، بازسازی و نوسازی دکل های حفاری، به کارگیری راهکارها به منظورافزایش بازده و کیفیت گرایی، از انتظارهای این شرکت است.

وی با بیان اینکه شرکت ملی حفاری ایران از توانمندی و دانش فنی بالایی در حوزه خدمات تخصصی صنعت حفاری و حفر چاه های نفت و گاز برخوردار است، گفت: این شرکت باید جایگاه خود را در بازار صنعت حفاری کشور بیش از پیش تقویت کند تا به عنوان یک شاخص ارزیابی شود.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران نیز با قدردانی ازحضور مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب درجمع تلاشگران این صنعت گفت: هم گرایی و همکاری برای خودکفایی و تحقق اهداف توسعه ای صنعت نفت در سر فصل برنامه های این شرکت قرار دارد.حمیدرضا گلپایگانی با تشریح فعالیت ها، برنامه ها و تنگناها، به سوابق درخشان همکاری بین متخصصان دو شرکت در چهار دهه گذشته اشاره و تصریح کرد: شرکت ملی حفاری ایران برای حضور بیشتر در پروژه های توسعه ای شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب آمادگی کامل دارد.

وی هدف راهبردی متخصصان صنعت نفت را خوداتکایی، استقلال و اعتلای کشور عنوان و اظهارکرد: استفاده ازهمه ظرفیت های موجود، بازسازی ناوگان و تجهیزات حفاری، برنامه ریزی به منظور کاهش انتظارهای، کارآمدی و افزایش بهره وری، صدور خدمات فنی و مهندسی و پاسخگویی به نیازهای صنعت نفت از مهم ترین اهداف کیفی در سال جاری است.

در ادامه این نشست، معاونان و مدیران شرکت های مناطق نفت خیز جنوب و ملی حفاری دیدگاه های خود را بیان کردند.

 

نقشه راه 1401بر مبنای تحقق شعار سال دنبال می شود

مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت ملی حفاری ایران گفت: با توجه به نام گذاری سال 1401 از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین»، نقشه راه شرکت در سال جاری بر مبنای تحقق این موضوع، پیگیری و دنبال می شود.

حمید رضا گلپایگانی در نخستین جلسه کاری با تبریک سال نو و قدردانی از زحمات و تلاش های بی وقفه کارکنان درسالی که گذشت، افزود: درسال 1400 براساس خردجمعی، هم فکری و هم افزایی همکاران، نسبت به ترسیم نقشه راه اقدام شد که نتایج ارزشمندی برای سازمان در برداشت.

 محفل انس با قرآن کریم در حضور رهبر معظم انقلاب

 مطابق رسم سالیان گذشته، محفل انس با قرآن کریم در نخستین روز از ماه مبارک رمضان در حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی برگزار شد.

تواشیح خوانی توسط گروه مدیحه سرایی میعاد از استان خوزستان باهمراهی کاظم آذر پیرا از کارکنان اداره حراست شرکت ملی حفاری ایران از جمله برنامه های محفل انس با قرآن در حضور رهبر انقلاب بود.

این مراسم با حضور جمعی از قاریان ممتاز کشوربا رعایت دستورعمل های بهداشتی در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد.

وی اظهار کرد: این نقشه راه امسال نیز با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب به مناسبت سال نو، با بهره مندی از ظرفیت های موجود شرکت و توانمندی های داخل کشور با جدیت و تلاش مضاعف دنبال خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با بیان این که حفاری مبدأ فعالیت های عملیاتی ومنشأ حرکت صنعت نفت است، اظهارکرد: این شرکت به عنوان پیشران تولید باید تمام توان خود را به منظورپاسخ گویی به نیازهای صنعت نفت و حفظ، نگهداشت و افزایش تولید به کار گیرد.

گلپایگانی افزود: امسال به کارگیری تمام ناوگان حفاری، بازسازی، نوسازی و ارتقای کیفی دستگاه ها و تجهیزات حفاری، تقویت ساخت داخل به منظور تولید دانش بنیان، همچنین کیفیت گرایی که زمینه ساز اشتغال است، در دستورکار شرکت ملی حفاری ایران قرار دارد.

 

   شرکت ملی نفت ایران

  جذب نیروی انسانی توانمند از دانشگاه های برتر کشور

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: به دستور و نظر مساعد وزیر نفت، امسال برنامه جذب نیروی انسانی توانمند از دانشگاه های برتر کشور در دستور کار خواهد بود.

محسن خجسته مهربا اشاره به وضعیت استخدامی و جذب نیروهای تازه نفس در صنعت نفت اظهارکرد: تأمین ظرفیت نیروی انسانی متخصص، مؤلفه اصلی فعالیت های شرکت ملی نفت ایران است و برهمین اساس با نظر مثبت وزیر نفت، مصاحبه حدود 1500نفر از رتبه های الف دانشگاه صنعت نفت انجام شده و مراحل استخدامی آنها در شرف انجام است.

وی تصریح کرد: نزدیک به نیمی ازاین افراد درشرکت ملی نفت ایران مشغول به کار خواهند شد.

خجسته مهر گفت: با نظرمساعد وزیر نفت، امسال آزمون استخدامی برای جذب نیروی انسانی توانمند از دانشگاه های کشوربرگزار خواهد شد.

 

 

 انتصاب درستاد تحول و پیشرفت فناوری های دانش بنیان

با احکام مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، دو عضو ستاد تحول و پیشرفت فناوری های دانش بنیان شرکت ملی نفت ایران منصوب شدند.

در احکام جداگانه محسن خجسته مهر خطاب به حسین آب نیکی و محمد اسماعیل کفایتی آمده است:

«پیرو ابلاغیه شماره م ع/469655 تاریخ 16/11/1400 در خصوص تشکیل «ستاد تحول و پیشرفت فناوری های دانش بنیان شرکت ملی نفت ایران» جهت اجرای فرامین مقام معظم رهبری (دامت برکاته)، به موجب این حکم به عنوان «عضو ستاد» منصوب می گردید.

شناخت دقیق نیازها و چالش های فناورانه در شرکت ملی نفت ایران و تجمیع تقاضاهای فناوری، تدوین نقشه راه شناسایی، انتخاب، کسب، به کارگیری و محافظت از فناوری های کلیدی بخش بالادستی، تهیه و اجرای نقشه راه بومی سازی و ارتقای سطح فناوری در زنجیره تأمین کالاها، تجهیزات و خدمات مورد نیاز بخش بالادست، همچنین تدوین راهکارهای افزایش ظرفیت جذب فناوری در شرکت ملی نفت ایران و ارتقای توانمندی های نوآوری در فرایندهای توسعه و تولید، ایجاد هسته های اکتساب فناوری و پیگیری مؤثر پروژه های مربوط وایجاد سامانه مرکزی سبد پروژه های اکتساب و صادرات فناوری جهت مدیریت متمرکز و هدایت جریان نوآوری و فناوری، از جمله مواردی است که مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در این احکام بر آنها تاکید کرده است.

در احکام انتصاب این دوعضو جدید، همچنین برحمایت از کارآفرینان و نخبگان جوان دانشگاهی وصنعتی، ساماندهی شبکه شرکت های دانش بنیان درمجاورت شرکت های اکتشاف و تولید وخدمات چاه وتعیین، هدف گذاری وپایش شاخص های کلیدی عملکرد(KPI) شرکت ملی نفت ایران با رویکرد ارتقای فناوری با ایجاد سامانه متمرکز پایش KPI تاکید شده است.