شرکت ملی نفت ایران

بازگشایی مراکز رفاهی نفت با رعایت دستورعمل های بهداشتی

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره رویکرد و سیاست جدید این شرکت گفت: شرکت ملی نفت ایران باید خانواده محور باشد و برای ایجاد انگیزه بیشتر در کارکنان و ایجاد فضای شور و نشاط در خانواده ها، برنامه ها و خدمات فرهنگی و اجتماعی در نفت احیا می شود.

محسن خجسته مهر با بیان اینکه یکی از رسالت های این شرکت برای حصول اطمینان از انجام درست فعالیت ها و مأموریت ها، حفظ کرامت کارکنان و تکریم آنهاست، افزود: برای ایجاد انگیزه کافی و جلوگیری از خستگی های مفرط شغلی در مجموعه فعالیت های شرکت ملی نفت ایران باید امکانات رفاهی مناسب و در خور شأن برای کارکنان فراهم شود و در این زمینه برای بالا بردن شاخص های رفاهی در حال برنامه ریزی هستیم.

وی افزود: برنامه ریزی لازم برای ارتقای سطح خدمات اجتماعی و فرهنگی برای همه کارکنان خدوم و پرتلاش در مجموعه شرکت ملی نفت به ویژه کارکنان مناطق عملیاتی در حال انجام است.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه طی دو سال گذشته با توجه به شرایط کرونا و شرایط متغیری که وجود داشت، خدمات رسانی در مراکز رفاهی و تفریحی میسر نبود، تصریح کرد:با کاهش آمار کرونا و افزایش واکسیناسیون عمومی، تصمیم گرفته شد با حفظ دستورعمل های بهداشتی و دریافت مجوزهای لازم از مراجع ذی ربط و با نظارت کمیته شرایط اضطراری نفت، همه مراکز اقامتی و رفاهی مانند مرکز اقامتی محمودآباد در شمال کشور، مرکز تفریحی آبعلی و دیگر مراکز استان ها و نقاط مختلف به مرور، مدیریت شده و به تدریج با یک ظرفیت مشخص برای خدمات رسانی به کارکنان و خانواده ها بازگشایی شود تا کارکنان بتوانند در کنار فعالیت های سختی که  در ستاد و عملیات به عهده دارند، از امکانات رفاهی نیز بهره مند شوند.

 خجسته مهر افزود: بر همین اساس لازم می دانم از وزیر نفت که با پیشنهاد شرکت ملی نفت در این باره موافقت کردند، تشکر کنم.

وی همچنین تصریح کرد: اگر در شرکت ملی نفت به موفقیتی برسیم، نشأت گرفته از یک خانواده غنی و سرشار از فرهنگ ایرانی اسلامی و حاصل قوام بخشیدن به کانون خانواده است و اگر کانون خانواده به لحاظ مسائل اجتماعی و فرهنگی قوام یافت، مطمئن هستم یک صنعت نفت خوب در تراز بین المللی نیز خواهیم داشت.

 

    شرکت نفت و گاز پارس

بهره برداری از آخرین کمپرسور گاز فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی

مجری طرح توسعه فازهای 22 تا 24پارس جنوبی از به بهره برداری رسیدن آخرین توربوکمپرسور گاز پالایشگاه فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی خبرداد.

علی اصغرصادقی اظهارکرد: به منظور کسب آمادگی لازم برای تأمین پایدارسوخت زمستا نی، آخرین توربوکمپرسور پالایشگاه فازهای ۲۲ تا ۲۴ در مدار قرار گرفت.

وی با بیان اینکه واحد ارسال گاز پالایشگاه فازهای 22 تا 24 شامل 6 توربوکمپرسور ارسال گازمتان به خط سراسری است، گفت: پیش از این پنج دستگاه توربوکمپرسور به بهره برداری رسیده بود که با تلاش کارکنان شرکت نفت و گاز پارس، پتروسینا آریا و نیرپارس (گروه مپنا)، عملیات پیش راه اندازی و راه اندازی آخرین توربوکمپرسور انجام شد.

صادقی ظرفیت برداشت گاز این واحد را 56 میلیون مترمکعب در روز اعلام و اظهار کرد: با ورود گاز به ردیف های پالایشی و فرآوری گاز درپالایشگاه، افزون بر تولید محصولات هیدروکربوری مانند میعانات گازی، گاز مایع، اتان و گوگرد، روزانه با ظرفیت 50 میلیون مترمکعب گاز شیرین از طریق خط لوله 42 اینچ به شبکه سراسری انتقال گاز ارسال می شود.

 

   شرکت نفت و گاز پارس

شتاب گیری مسیرهای راه اندازی اولیه در پالایشگاه فاز 14

نشست بررسی وضع پیشرفت پالایشگاه فاز 14 پارس جنوبی با هدف شتاب در اجرای مسیرهای راه اندازی اولیه و تحقق تولید در پالایشگاه این طرح، با حضور مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس برگزار شد.

محمد مشکین فام در بازدید هفتگی از طرح های توسعه ای این شرکت، با حضور در پالایشگاه فاز 14پارس جنوبی، از مسیرهای راه اندازی اولیه و فعالیت های اجرایی در این بخش بازدید کرد.

وی در نشستی با رویکرد بررسی پیشرفت مسیرهای راه اندازی اولیه در پالایشگاه فاز 14 پارس جنوبی، با اشاره به رفع مسائل کارگران شاغل در پالایشگاه، بر ضرورت همکاری و اجرای تدابیر ویژه از سوی  پیمانکاران در جبهه های کاری به منظور شتاب در تحقق تولید و دستیابی به اولویت های تعیین شده تا پیش از زمستان امسال تأکید کرد.در این نشست ضمن ارائه گزارش اقدام های انجام شده و در حال پیگیری، راهکارهای مدیریتی لازم و مناسب، با هدف رفع موانع پیش روی فعالیت پیمانکاران از سوی کارفرما ارائه شد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در نخستین روز برنامه بازدید هفتگی از طرح های در حال اجرای این شرکت در پارس جنوبی، از محل اتصال خط لوله انتقال میعانات گازی پالایشگاه های پارس 2به مخازن متمرکز و ایستگاه های اندازه گیری میعانات گازی پارس جنوبی در سایت یک عسلویه، همچنین ایستگاه پمپاژ میعانات گازی در محل پالایشگاه فازهای 22 تا 24 بازدید کرد.

وی درباره مراحل اجرای این پروژه گفت: عملیات احداث این خط لوله 32 اینچ به طول حدود 60کیلومتر، پیش تر تکمیل شده و فعالیت های اجرایی در نقطه پایانی اتصال خط لوله به مخازن متمرکز در عسلویه و ایستگاه پمپاژ میعانات گازی در پارس 2رو به پایان است.

مشکین فام تصریح کرد: با بهره برداری از این خط، قابلیت جدیدی در زمینه افزایش ظرفیت انتقال و ذخیره سازی میعانات گازی در پارس جنوبی ایجاد می شود.

 

    شرکت ملی گاز ایران

یکپارچه سازی در ارزیابی عملکردهای درون سازمانی

مدیر مهندسی ساختار و دبیر کمیسیون بهره وری شرکت ملی گاز ایران از پایان فرآیند ارزیابی عملکرد شرکت های تابع سال 1399مطابق با برنامه زمان بندی اعلام شده و از طریق سامانه یکپارچه «مدیریت ارزیابی عملکرد» در سطح شرکت ملی گاز ایران خبر داد.

ولی الله دینی، اساس طراحی الگوی ارزیابی عملکرد شرکت های تابع را تبعیت از الگویی یکپارچه به منظورارزیابی عملکرد شرکت ها همسو با اجرای اسناد، بخشنامه ها و دستورعمل های درون و برون سازمانی از جمله وزارت نفت، سازمان اداری و استخدامی کشور و دیگر نهادهای بالادستی دانست.

وی گفت: طراحی این الگوی ارزیابی با هماهنگی و همکاری واحدها و مدیریت های مختلف ستادی در دو سطح شاخص های عمومی و اختصاصی و در قالب هفت محور انجام شده است.مدیر مهندسی ساختار شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه هدف از اجرای این ارزیابی را یکپارچه سازی همه ارزیابی عملکردهای درون سازمانی است، تصریح کرد: این مهم موجبات ارتقای بهره وری را با طراحی و اجرای اقدام ها و پروژه های بهبود فراهم خواهد کرد.

دینی با بیان اینکه این الگو از ارزیابی عملکرد برای نخستین بار در سطح شرکت به صورت کاملاً مکانیزه در بستر اینترانت انجام شده است، گفت: نظام نامه این فرآیند پس از دریافت بازخورد از ذی نفعان، بازنگری و مبنای ارزیابی عملکرد سال 1400شرکت های تابع قرار خواهد گرفت.

وی همچنین با اشاره به اینکه براساس نتایج این ارزیابی، اقدام ها و پروژه های بهبود احصا شده پس از تصویب در کمیسیون مدیریت بهره وری شرکت ملی گاز ایران برای اجرا به ذی نفعان ابلاغ می شود، تصریح کرد: امید است پس از اجرای اقدام های یاد شده، شاهد ارتقای شاخص های بهره وری در سطح شرکت ملی گاز ایران باشیم.

 

    پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت

برگزاری همایش های بین المللی و ملی مدیریت فناوری و نوآوری در آذرماه

یازدهمین همایش بین المللی و پانزدهمین همایش ملی مدیریت فناوری و نوآوری روزهای 17و 18 آذرماه در محل پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت برگزار می شود.این کنفرانس با شعار «رشد اقتصادی دانش بنیان» با حضور جمعی از استادان و متخصصان حوزه مدیریت فناوری و نوآوری، مدیران ارشد دستگاه های اجرایی و صنعتی، توسعه دهندگان کسب وکار، سرمایه گذاران، شرکت های دانش بنیان و دانشگاهیان به مرور آخرین مسائل و دستاوردها می پردازد. در این کنفرانس با توجه به رویکرد صنعت نفت در توسعه فناوری و نقش آفرینی زیست بوم نوآوری کشور، نشست تخصصی با موضوع «توسعه فناوری در صنعت نفت» نیز برگزار خواهد شد. جزئیات سخنرانی های کلیدی، نشست های تخصصی، کارگاه ها و دیگر برنامه های این رویداد معتبر بین المللی در سایت کنفرانس به نشانی WWW.CONFERENCE.IRAMT.IR اطلاع رسانی شده است. به دلیل شرایط ناشی از شیوع ویروس همه گیر کرونا برنامه ای جانبی با عنوان GAPMIT تدارک دیده شده که در آن شرکت کنندگان همایش می توانند با هماهنگی قبلی از فرصت دیدار، مشاوره مجازی با خبرگان و استادان جامعه مدیریت فناوری و نوآوری و متخصصان بهره مند شوند. این گزینه به صورت آنلاین در سایت کنفرانس بارگذاری شده است.

 

  پالایشگاه شهید هاشمی نژاد

امضای تفاهم نامه همکاری با دانشگاه آزاد خراسان رضوی

شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد و دانشگاه آزاد خراسان رضوی همسو با تقویت ارتباط بین صنعت و دانشگاه و استفاده از ظرفیت کسب وکارها و استارتاپ های دانش بنیان پیشگام درعرصه های نوآورانه فناوری، تفاهم نامه همکاری پژوهشی و توسعه فناوری امضا کردند.

رئیس پژوهش و فناوری شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد گفت: این تفاهم نامه با عنوان طرح پویش به منظور افزایش همکاری های فنی و پژوهشی صنعت گاز با دانشگاه و استفاده از امکانات دو طرف و بهره گیری از توانمندی های دو جانبه فنی، علمی و تحقیقاتی امضا شد تا فصل نوینی از همکاری های مشترک آغاز شود.

سعید ضرابی با بیان اینکه دانشگاه و صنعت به عنوان دو بخش پویا و محوری جامعه، نیازمند همکاری متقابل و مؤثر هستند، تصریح کرد: امروزه برقراری ارتباط منسجم و سازمان یافته میان صنایع و دانشگاه ها از نیازهای اساسی کشور به شمار می آید. رئیس پژوهش و فناوری شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد ادامه داد: پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد در تلاش است با گسترش و ارتقای همکاری های دوجانبه با دانشگاه ها و مراکز علمی، فعالیت های حوزه فناوری خود را در قالب این تفاهم نامه ها گسترش دهد.

ضرابی همچنین بابیان اینکه شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد به عنوان یکی از بزرگ ترین تولیدکنندگان گوگرد کشور به شمار می رود، تأکید کرد: یکی از فعالیت های جدی صنعت گاز در استفاده بهینه از این محصول، جلوگیری از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده بالاتر است.

وی با اشاره به رویکرد شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد در سال های گذشته در حوزه های پژوهشی یادآور شد: کارشناسان و متخصصان این پالایشگاه افزون بر اجرای موفق پروژه های عملیاتی، در حوزه پژوهش و فناوری نیز، کارنامه درخشانی از خود بر جای گذاشته اند.

 

  سازمان حراست وزارت نفت

سارقان دکل معراج متواری شدند

سارقان دکل معراج واقع در منطقه مارون 4 با حضور سرزده عظیم شیراوند، رئیس سازمان حراست وزارت نفت متواری شدند.

رئیس سازمان حراست وزارت نفت ساعت یک و 30 دقیقه بامداد شنبه(13 آذرماه) به صورت سرزده از دکل معراج واقع در منطقه مارون 4بازدید کرد که با سارقان روبه رو شد.

یکی از سارقان حین فرار زخمی شده و خودرو و ابزار سرقت نیز در محل برجامانده است.

بررسی اسناد مالکیت خودرو نشان می دهد خودرو متعلق به خانواده ای است که پیش از این نیز سابقه سرقت از همین دکل را داشته اند و یکی از اعضای این خانواده پیش از این به همین جرم بازداشت شده و در زندان به سر می برد.

 

   صندوق های بازنشستگی صنعت نفت

تأمین مستمری بازنشستگان مشروط به اجرای طرح های اقتصادی است

رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت گفت: همه شرکت های صندوق های بازنشستگی صنعت نفت باید حرکت به سمت تبدیل شدن به بنگاه اقتصادی را آغاز کنند، زیرا تأمین منابع پرداخت مستمری و مقرری بازنشستگان در سال های آینده در گرو اجرای همین طرح هاست.

عبدالحسین بیات در اجرای «برنامه پایش طرح های سرمایه گذاری صندوق ها» در نشست با مدیران شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (اویک) اظهار کرد: یکی از دارایی های ارزشمند گروه صندوق ها، نشان های تجاری و اقتصادی است که به مرور ایجاد شده است؛  مانند شرکت های مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی، نفت سپاهان و اویک که سرمایه هایی ناملموس و ارزشمند هستند.

وی با بیان اینکه هویت برند اویک، هم زمان تجربه و نفت را تداعی می کند، تصریح کرد: نشان اویک، ابزاری برای کسب برتری در میان رقباست.

رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت اظهار کرد: برخی طرح ها که برای نخستین مرتبه انجام می شوند، خط شکن هستند، بنابراین چالش در اجرای این گونه طرح ها طبیعی است.شرکت اویک به عنوان برندی نفتی و صنعتی، با خط شکنی و به دست آوردن تجربه و دانش بومی، جایگزین شرکت های خارجی شده است.

بیات با اشاره به گزارش مدیران پروژه ها با بیان اینکه منابع مالی هر یک از طرح ها باید برای همان پروژه هزینه شود، تصریح کرد: اویک، بنگاه اقتصادی است و موفقیت آن و دیگر شرکت های صندوق های بازنشستگی در سودآوری آن است؛ بنابراین زمان و منابع باید صرف فعالیت های سودآور شود و از اجرای طرح های غیراقتصادی دوری کرد. وی خطاب به مدیران عامل شرکت های مرتبط با صندوق ها بیان کرد: همه مطالبات، به صورت شفاف مشخص شوند و اقدام های لازم برای وصول آنها صورت گیرد. نباید مطالبه شناسایی نشده ای وجود داشته باشد. رئیس هیات رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت با بیان اینکه کارهای انجام شده از سوی شرکت اویک و دیگر شرکت های صندوق،رقابتی یا انحصاری هستند، افزود: تجربه های حاصل از اجرای قراردادهای گذشته باید در انعقاد قراردادهای جدید لحاظ شود. بیات تصریح کرد: اویک در سال های پیش رو به یقین تغییر خواهد کرد و در چارچوب رویکرد بنگاه اقتصادی، سازمانی فعال تر و کارآمدتر خواهد شد.

وی با اشاره به برخی چالش های فنی پیش روی طرح های گذشته گفت: کم رنگ بودن رویکرد بنگاه اقتصادی، بستر بعضی از چالش های کنونی است، از این رو دیدگاه شرکت ها باید با راهبرد بنگاه اقتصادی همسو شود. رئیس هیات رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت تصریح کرد: همه شرکت های صندوق های بازنشستگی صنعت نفت باید حرکت به سمت تبدیل شدن به بنگاه اقتصادی را آغاز کنند،زیرا تأمین منابع پرداخت مستمری و مقرری بازنشستگان در سال های آینده در گرو اجرای همین طرح هاست؛ بنابراین لازم است ازهم اکنون پیش بینی لازم و کافی انجام شود.