
پتروشیمی بوعلی سینا
بلندترین برج صنعت پتروشیمی ایران با موفقیت نصب شد
پنجمین قطعه از بلندترین برج صنعت پتروشیمی ایران با موفقیت در پتروشیمی بوعلی سینا نصب شد.
با نصب پنجمین قطعه از بلندترین برج پتروشیمی ایران به عنوان یکی از مهم ترین بخش ها، نصب کامل آخرین قطعه این برج نیز به زودی به پایان خواهد رسید. این برج که 1200 تن وزن و یکصد متر ارتفاع دارد، به طور کامل به دست متخصصان داخلی ساخته شده است و نشانه ای از شکست تحریم های ظالمانه و یکجانبه علیه صنعت پتروشیمی کشورمان شناخته می شود. واحد پارازایلین شرکت پتروشیمی بوعلی سینا تا پایان امسال به مرحله پیش راه اندازی خواهد رسید و محصولات پارازایلین و ارتوزایلین تولیدی این واحد به دیگر مجتمع های پتروشیمی کشور ارسال می شود. همچنین با راه اندازی این واحد، سودآوری شرکت پتروشیمی بوعلی سینا با تولید محصولات پارازایلین و ارتوزایلین سالانه بیش از 50 میلیون دلار افزایش خواهد یافت و افزون بر آن با تولید پارازایلین وتکمیل چرخه اصلی تولید PET درمنطقه ویژه اقتصادی ماهشهر، هزینه لجستیک کاهش خواهد یافت.
منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی
ارائه خدمات تخصصی درمانی رایگان در بندر ماهشهر
طرح ویزیت و درمان رایگان در شهرستان بندر ماهشهر همسو با عمل به مسؤولیت اجتماعی به همت شورای راهبردی شرکت های منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی اجرا شد.
این طرح ازسوی پایگاه مقاومت بسیج سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی و گروه جهادی درمانی رایه العباس(ع) سپاه محمد رسول الله(ص) و حمایت و پشتیبانی شورای راهبردی شرکت ها اجرا و با رضایتمندی و استقبال بالای شهروندان روبه رو شد.
سیدامید شهیدی نیا، مدیرعامل سازمان و رئیس شورای راهبردی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی درحاشیه بازدید ازاین خدمات گفت: مجموعه بسیج صنایع پتروشیمی با همکاری ناحیه مقاومت بسیج سپاه شهرستان بندر ماهشهر و گروه های جهادی به اجرای این طرح اقدام کرده اند.
وی با اشاره به وجود مناطق حاشیه نشین در بندر ماهشهر، هدف از اجرای این طرح را پشتیبانی از گروه های جهادی درمانی در این مناطق عنوان و اظهار کرد: این طرح در سه منطقه ازشهرهای بندرماهشهر، بندرامام و چمران با ویزیت تخصصی و داروی رایگان انجام شد و استقبال بی نظیر مردم گواه این است که باید با برنامه ریزی در آینده به اجرای این گونه طرح ها توجه بیشتری شود.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی از حضور متخصصان مختلف از جمله قلب و عروق، داخلی، گوش و حلق و بینی، کودکان، زنان و زایمان، چشم پزشکی، دندان پزشکی و پوست و مو در کنار طب سنتی و اسلامی و مشاوره خانواده در اجرای این طرح خبر داد و یادآور شد: خدمات خوبی به شهروندان ارائه خواهد شد.
واکسیناسیون کووید 19 نیز از سوی پیام آوران سلامت در شهرک های مدنی و چمران و بندر امام خمینی(ره) انجام شد. همچنین در اجرای این طرح در مجموع به بیش از 2200 نفر خدمات درمانی ارائه شد که بسیج جامعه پزشکی، ناحیه مقاومت بسیج سپاه و رده های تابع همکاری مؤثری داشتند.
شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران
امضای قرارداد تولید 45 هزار خودرو دوگانه سوز
قرارداد تولید 45 هزار دستگاه خودرو دوگانه سوز بین شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی و گروه صنعتی ایران خودرو امضا شد.
این قرارداد به ارزش حدود20 میلیون دلار با هدف تولید خودروهای دوگانه سوز، با حضور جلیل سالاری، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش وپخش فرآورده های نفتی، محسن صالحی نیا، معاون وزیر صنعت، تجارت و معدن (صمت) و همچنین کرامت ویس کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران و فرشاد مقیمی، مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو امضا شد.
امضای قرارداد دوگانه سوز کردن 45 هزار دستگاه خودرو براساس مصوبه شورای اقتصاد مبنی بر طرح حمایت از تولید و تبدیل کارخانه ای و کارگاهی خودروهای عمومی، تاکسی، ون (تاکسی)، وانت و مسافربر شخصی بنزینی به سی ان جی سوز و به منظور افزایش درآمدهای حاصل از فروش بنزین، رعایت حقوق شهروندی و الزام های محیط زیستی بین شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران و شرکت ایران خودر امضا شده است.
بر پایه این قرارداد همکاری، 45 هزارخودرو پایه گازسوز در شرکت ایران خودرو تولید می شود که 40 هزاردستگاه آن تاکسی و 5 هزار دستگاه دیگر نیز وانت خواهد بود.
معادل پرداختی وزارت نفت به شرکت خودروساز 505 دلار به ازای تولید هر وانت دوگانه سوز و 425 دلار به ازای تولید هر تاکسی دوگانه سوز خواهد بود که شرایط تولید نیز بر اساس نسل های 4 و 5 است.
در حاشیه برگزاری مراسم امضای قرارداد دوگانه سوز کردن 45 هزار دستگاه خودرو، جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: در بخش خودروسازی تعهدهای خوبی ایجاد شده است و امیدواریم باحمایت وزارت نفت شاهد اتفاق های مثبتی در این بخش باشیم.
وی همچنین از بهره برداری طرح های متعددی در حوزه افزایش کیفی نفت گاز به منظور تامین سوخت در بخش حمل و نقل سنگین در سال آینده خبر داد.
سالاری اظهار کرد: تأمین سوخت ناوگان حمل ونقل به لحاظ کیفی و کمی از وظایف وزارت نفت به شمار می رود و در این زمینه طرح های زیادی به ارزش 14 میلیارد دلار اجرا شده و نتیجه آن توزیع حجم بالایی از سوخت با استانداردهای یوروست.
وی گفت: شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در بخش های دانش فنی و تأمین تجهیزات گام های خوبی برداشته و به بومی سازی 75 درصدی دست یافته است.
پخش فرآورده های نفتی منطقه چالوس
80 میلیون لیتر صرفه جویی در مصرف بنزین با جایگزینی سی ان جی
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه چالوس گفت: درهشت ماه امسال با جایگزینی گاز طبیعی فشرده(سی ان جی)، درمصرف نزدیک به 80 میلیون لیتر بنزین صرفه جویی شده است.
تورج امانی گفت: این میزان صرفه جویی در بازه زمانی یاد شده، با مصرف بیش از49 میلیون کیلوگرم سی ان جی محقق شده است.
وی با بیان اینکه در آبان ماه امسال مصرف سی ان جی در این حوزه عملیاتی 6میلیون و 526 هزار و 668 کیلوگرم بوده است، صرفه جویی در مصرف بنزین از این جایگزینی را 10میلیون و 500 هزار لیتر اعلام کرد.
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه چالوس با اشاره به اینکه در این حوزه عملیاتی 200 نازل عرضه سی ان جی فعال است، یادآور شد: براساس تازه ترین آمار، 100درصد جایگاه های عرضه سی ان جی منطقه، گواهینامه استاندارد دریافت کرده اند.
امانی به طرح دوگانه سوز کردن رایگان خودروها اشاره و تصریح کرد: تاکنون 10هزار و 320 دستگاه خودرو به صورت رایگان دوگانه سوز شده اند و 188دستگاه خودرو دیگر در نوبت گازسوز شدن قرار دارند.
وی با اشاره به بازدید ازتاسیسات و تجهیزات نواحی پنج گانه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه چالوس توسط تیم های بازرسی، از انجام نخستین مرحله بازدید گروه معین منطقه از تأسیسات و نواحی پنج گانه خبر داد.
مجتمع گاز پارس جنوبی
تحقق 90 درصدی فرآورش گاز درپالایشگاه پنجم پارس جنوبی
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی از تحقق فرآورش 90 درصدی گاز طبیعی(متان) در پالایشگاه پنجم پارس جنوبی در هشت ماه امسال خبر داد.
هادی هاشم زاده فرهنگ با بیان اینکه حاصل پویندگی جمعی مدیران و کارکنان در سال 1400 همانند سال های گذشته نتایج ارزشمندی به بار آورده است، گفت: تعهد 90درصدی فرآورش گاز طبیعی(متان) به میزان 12هزار میلیون مترمکعب استاندارد در بازه زمانی یاد شده که 7.4 درصد از کل مصرف گاز سالانه کشور را به خود اختصاص داده، از مهم ترین دستاوردهای پالایشگاه پنجم مجتمع گاز پارس جنوبی است.
وی نقش جوانان شایسته و کارآمد پالایشگاه پنجم را در خلق دستاوردهای بزرگ صنعت گاز مهم برشمرد و افزود: با همت و اقدام های نوآورانه متخصصان جوان، از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه، 333 هزار تن اتان تولید شده است.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی ادامه داد: درهمین بازه زمانی به تولید 83هزارتن پروپان و 144هزار تن بوتان دست یافته ایم.
هاشم زاده فرهنگ گفت: درهشت ماه سپری شده از سال 1400، بیش از15میلیون بشکه میعانات گازی در پالایشگاه پنجم مجتمع گاز پارس جنوبی تولید شده و این مهم موجبات شکوفایی اقتصاد کشور را فراهم آورده است.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی تولید 29 هزار تن گوگرد دانه بندی شده مرغوب را یکی دیگر از دستاوردهای این مجتمع در هشت ماه امسال عنوان کرد.
پژوهشگاه صنعت نفت
تعمیر راکتور واحد آیزوماکس پالایشگاه نفت امام خمینی(ره)
پروژه «تدوین دستورعمل و نظارت بر تعمیر راکتور V-632 واحد آیزوماکس شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند» با دانش فنی پژوهشگاه صنعت نفت با موفقیت پایان یافت.
محمدرمضان یارندی، مسؤول پروژه این تعمیر راکتور با اشاره به خروج این راکتور در سال 1395 به دلیل شکستگی یکی از پخش کننده های گاز سرد هیدروژن و ایجاد چهار ترک در بخش نازل ورودی گفت: راکتور V-632دارای پیچیدگی های ویژه ای هستند و با توجه به دما و فشار بالای کاری و حضور عوامل خطرناک مانند گاز هیدروژن، سولفید هیدروژن و عوامل خورنده مانند اسیدهای آلی و معدنی، یکی از پرخطرترین تجهیزات پالایشگاه به شمار می آیند.
مسئول پروژه تعمیر راکتور V-632 واحد آیزوماکس پالایشگاه شازند با اشاره به اقدام های مؤثر پژوهشگاه صنعت نفت گفت: با توجه به دو تجربه موفق پژوهشگاه صنعت نفت در تعمیر ترک مبدل حرارتی TE-601مرتبط با راکتور آیزوماکس پالایشگاه تبریز در سال 1379 و تعمیر Top Flange راکتور پالایشگاه اصفهان، این پروژه به پژوهشگاه صنعت نفت واگذار شد.
یارندی با بیان اینکه شرکت پالایش نفت شازند در این زمینه مکاتباتی با شرکت ژاپنی سازنده راکتور انجام داد، گفت: شرکت سازنده بیش از 5 میلیون دلار برای تعمیر این راکتور از شرکت پالایش نفت شازند مطالبه کرد؛ بنابراین با توجه به مشکلات عملیاتی خارج کردن راکتور ازمحل نصب ولزوم انتقال آن به کارگاه، همچنین قیمت بالای پیشنهادی شرکت ژاپنی، مقرر شد تعمیر این راکتور با نظارت و دستورعمل تعمیراتی پژوهشگاه صنعت نفت، از سوی یک شرکت داخلی انجام شود.
وی ادامه داد: به این منظور پروژه ای با عنوان «تدوین دستورعمل و نظارت بر تعمیر راکتور V-632 واحد آیزوماکس شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند» در سال ۱۳۹۸ تعریف و فعالیت های پروژه آغاز شد.
شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب
بومی سازی بخشی از دستگاه لوله مغزی سیار
مدیر تعمیر، تکمیل و خدمات فنی چاه های شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از بومی سازی بخش مهمی از دستگاه لوله مغزی سیار برای نخستین بار در مناطق نفت خیز جنوب و راه اندازی دستگاه لوله مغزی سیار 118 خبر داد.
یونس عباسی لرکی با اشاره به اینکه دستگاه مزبور به علت بروز اشکال در سیستم زنجیر اصلی انجکتورهد و خرابی قطعه خاص یدکی Carrierاز مدار عملیات خارج شده بود، اظهار کرد: با توجه به مشکلات ناشی از تحریم های ظالمانه و میسر نبودن امکان تأمین این دستگاه در کوتاه مدت، کارشناسان واحد مدیریت تعمیر، تکمیل و خدمات فنی چاه های شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، بومی سازی قطعه یادشده را از طریق شرکت های سازنده داخلی در دستور کار قرار دادند.
وی با بیان اینکه این تجهیز از اهمیت زیادی در دستگاه لوله مغزی سیار برخوردار است، افزود: با مطالعات انجام شده از سوی مرکز متالوژی و مشخص شدن آلیاژ خاص آن، ساخت قطعه مزبور به شرکت سازنده داخلی واگذار شد.
لرکی تصریح کرد: با توجه به در اختیار داشتن نقشه های ساخت و آنالیز مواد،در مرحله نخست به ساخت نمونه سفارش و پس از تأیید مرکز پژوهش متالوژی نیز سفارش ساخت 60 عدد داده شد.
مدیر تعمیر، تکمیل و خدمات فنی چاه های شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با بیان اینکه این اقدام صرفه جویی قابل توجهی به دنبال داشته است، هزینه خرید یک دستگاه انجکتورهد را بیش از 80میلیارد ریال اعلام کرد.
عباسی لرکی اظهار کرد: دستگاه لوله مغزی سیار118تاکنون 616مورد عملیات مختلف شامل اسیدکاری، مجرابند سیمانی، احیای چاه با نیتروژن، نمودارگیری با E-Line،کشتن چاه، همچنین رفع مانع، نصب پلاگ های ارتجاعی قابل بازیافت، نصب و بازیافت پلاگ های Wire Line، مشبک کاری را در گستره جغرافیایی مناطق نفت خیز جنوب انجام داده است.
به گفته وی،حجم اسید و نیتروژن پمپ شده با دستگاه مذکور بیش از 4میلیون و350 هزار گالن است که از جایگاه و نقش مؤثر دستگاه لوله مغزی سیار در نگهداشت و افزایش تولید حکایت دارد.
انجام موفق آزمایش میدانی سامانه ایمنی مشبک کاری
برای نخستین بار آزمایش میدانی ابزار سامانه ایمنی مشبک کاری چاه با همکاری یک شرکت دانش بنیان در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب انجام شد.
رامین روغنیان، معاون مهندسی نفت مدیریت امور فنی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: این سامانه با کنترل ولتاژ ناشی از امواج مغناطیسی، رادیویی، الکترومغناطیسی و... روی چاشنی، از انفجارهای ناخواسته و خسارت های مالی ناشی از آن هنگام عملیات مشبک کاری چاه های نفت و گاز جلوگیری می کند و ضریب ایمنی را بالا می برد.