
مقصد پنجم؛ کهگیلویه و بویراحمد
وزیر نفت در پنجمین سفر کاری و استانی به همراه رئیس جمهوری و هیأت دولت به کهگیلویه و بویراحمد، از سرمایه گذاری ۲۶۰ میلیون یورویی در میدان های نفتی کهگیلویه و بویراحمد، تخصیص ۱۱۴ میلیارد تومان به پروژه های مسؤولیت اجتماعی این استان و بهره برداری پتروشیمی گچساران در سال ۱۴۰۱ خبر داد. او در نشست هایی با مسؤولان و مردم این منطقه، اعلام کرد که ۲۶۰ میلیون یورو در میدان های نفتی استان سرمایه گذاری می شود و پتروشیمی گچساران در سال ۱۴۰۱ به بهره برداری می رسد. بازدید هوایی از طرح های پتروشیمی گچساران و ان جی ال همچنین بازدید از پتروشیمی گچساران، برنامه های بعدی وزیر نفت بود. او با ارزیابی مثبت از روند تکمیل مجتمع پتروشیمی گچساران، اظهار کرد: ساخت این پروژه، حدود ۸۷ درصد پیشرفت داشته و یکی از امتیازهای آن، این است که ۷۸ درصد کالاها ساخت داخل است و خوراک این مجتمع نیز از خط اتان که از پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس می آید، تأمین می شود.
مقصد ششم؛ بوشهر
وزیر نفت برای دومین بار پس از کسب کرسی وزارت نفت، عازم بوشهر شد و طی این سفر از نیاز ۲۲ میلیارد دلاری میدان های گازی به سرمایه گذاری برای حفظ و نگهداشت تولید گفت و تأکید کرد: هر جا فعالیت هایی در صنعت نفت داریم، مردم هم باید از قِبَل آن بهره مند شوند. اوجی همچنین از یکی از برنامه های اصلی وزارت نفت دولت سیزدهم هم رونمایی کرد و افزود: تکمیل پروژه های نیمه کاره و سنواتی، از برنامه های اصلی وزارت نفت است؛ طرح هایی که از سال ۱۳۹۰ آغاز شده و ممکن است بعضی از آنها اکنون صرفه اقتصادی یا ضرورت نداشته باشند، از این رو باید غربالگری شوند و اولویت و نیاز را بررسی می کنیم و در کنار آن، پروژه های جدیدی را هم با مطالعات کارشناسی دقیق و تأمین منابع مالی آنها آغاز می کنیم. وزیر نفت، از بهره برداری پتروشیمی گچساران در سال ۱۴۰۱ خبر داد.
مقصد هفتم؛ استان فارس
هفتمین مقصد سفر کاری و استانی وزیر نفت، استان فارس بود که طی آن از اختصاص ۴.۵ میلیارد دلار سرمایه به توسعه بخش بالادست گاز این استان خبر داد. وی از پالایشگاه گازی فراشبند هم بازدید داشت و با حضور در جمع مدیران این پالایشگاه از نزدیک در جریان روند عملیات این پالایشگاه قرار گرفت. او گفت: استان فارس پس از استان بوشهر، دومین دارنده ذخایر گازی کشور به شمار می آید و ظرفیت تولید روزانه گاز در این استان ۱۱۴ میلیون مترمکعب است. با فشارافزایی و توسعه میدان های گازی از ظرفیت خالی پالایشگاه های گاز کشور استفاده می کنیم و با توسعه میدان های گازی، روزانه ۱۱۰ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز استان فارس اضافه می شود. او همچنین نسبت به پیگیری مشکلات رانندگان شرکت زاگرس جنوبی قول مساعد داد. وزیر نفت در این بازدید از سرمایه گذاری ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری دولت سیزدهم برای فشارافزایی میدان های گازی کنونی و توسعه میدان های گازی جدید در استان فارس، افزایش ۱۱۰ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز در این استان، تخصیص اعتبار ۱۱۵۰ میلیارد تومانی نفت به طرح های رفاهی و اتصال ۱۰۰ روستا و ۴۶۰ واحد صنعتی فارس به شبکه گاز تا پایان سال ۱۴۰۰ خبر داد و افزود: وزارت نفت برنامه دارد با سرمایه گذاری در بخش بالادست گاز شامل طرح توسعه فاز ۱۱ میدان گازی مشترک پارس جنوبی، میدان های آغار و دالان، شانول، تابناک، هما و وراوی، فشارافزایی و توسعه میدان های گازی جدید، از ظرفیت خالی روزانه ۱۴۰ میلیون مترمکعبی پالایشگاه های گازی، بویژه در استان های فارس و بوشهر استفاده کند.
اوجی تأکید کرد: اعتقاد ما بر این است که متناسب با توسعه میدان ها و ذخایر گازی و نفتی، مردم نیز باید از مواهب طرح های صنعتی همجوار خود بهره مند شوند، بنابراین در این سفر وزارت نفت ۱۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده است.
نیروی انسانی را فراموش نمی کنیم
ساماندهي و توجه به سرمايه انساني از اولویت های وزارت نفت دولت سيزدهم عنوان شده است. در این خصوص، جواد اوجي در تاريخ 21 شهریور با صدور حکمي، مهدي علي مددي را به عنوان سرپرست معاونت وزير در توسعه مديريت و سرمايه انساني منصوب کرد تا انتصاب سريع او، کارکنان را براي روزهايي بهتر اميدوار کند.
افزون بر آن، مرور بخشنامه ها و دستورعمل ها حاکی از توجه به این رویکرد مهم در وزارت نفت دولت سیزدهم است. وزير نفت در تاريخ 17 شهریور نیز با صدور ابلاغیه ای، خواستار توقف اقدام های اجرايي و لغو بعضي ابلاغیه های مربوط به حوزه منابع انساني شد و طي آن نوشت: «شايسته است که در اسرع وقت، نسبت به لغو و توقف اقدام های اجرايي مربوط به ابلاغیه های مشروحه ذيل با نظر داشتن ملاحظات مرقوم حسب مورد اقدام لازم معمول شود.» احياي سمت های سازماني، رفع موانع پيش روي جذب نيروي انساني، اصلاح شیوه نامه های حوزه منابع انساني با دستور وزير نفت، برنامه ریزی برای احیای ۱۰ هزار سمت سازمانی حذف شده در سطح صنعت نفت، حمايت از بازماندگان متوفيان غيررسمي حوادث ناشي از کار در صنعت نفت، ساماندهي پرداخت فوق العاده های کارکنان قراردادي مدت موقت، تکميل فرايند جذب مشمولان ايثارگر تا پايان سال، برنامه ریزی براي جذب فارغ التحصیلان دانشگاهي، تلاش برای حل و رفع مشکلات کارکنان، ساماندهی وضع پرداخت فوق العاده های کارکنان قراردادی مدت موقت وزارت نفت، افزایش حق الزحمه بهره وری کارکنان قرارداد مدت موقت و پیمانکار، همچنین پرداخت بهره وری نیمه نخست سال به نیروهای پیمانکاری و قرارداد مدت موقت صنعت نفت در ماه جاری با فرمول جدید از دیگر مواردی است که در این ایام مورد توجه قرار گرفته است. افزون بر آن، اوجی در هفته های اخیر با انتشار مطلبی در حساب کاربری توییتر خود، از تغییرات مطلوب فرایند تبدیل وضعیت مشمولان ایثارگری پیمانکاری در صنعت نفت خبر داد.
سربلندی در حل اختلال سامانه هوشمند سوخت
بدون شک 100 روز فعالیت وزارت نفت سیزدهم در زمره روزهای پرچالش عمر این وزارتخانه است که با اختلال سامانه هوشمند سوخت کشور همراه بود. چالشی که می رفت کل کشور را در تامین سوخت از سامانه هوشمند با مشکل مواجه کند؛ اما تدبیر مناسب در مواجهه با آن، این مشکل را مرتفع ساخت و کارکنان صنعت نفت، طی عملیاتی یک هفته ای برای رفع اختلال این سامانه و اتصال جایگاه های عرضه به آن، با بهره گیری ۱۰۰ درصدی فنی و عملیاتی نیروها باز هم از آزمونی دیگر در عرصه خدمت رسانی حرفه ای و تخصصی، دلسوزانه و متعهدانه، صادقانه و شفاف به مردم و کشور، سربلند بیرون آمدند و توطئه دشمنان برای دسیسه سازی در این حوزه حساس را خنثی کرد. مسؤولان شرکت پخش و فراورده های نفتی از اتصال تمامی ۴ هزار و ۶۰ جایگاه عرضه سوخت موجود در کشور به سامانه هوشمند سوخت و عرضه بنزین و نفت گاز سهمیه ای در کل جایگاه ها و پایان این عملیات بزرگ، پیچیده و زمانبر خبر دادند.
نمایش دیپلماسی انرژی با قرارداد سوآپ گاز
دیپلماسی انرژی را می توان از مهم ترین رویکردهای وزارت نفت دولت سیزدهم از ابتدای آغاز به کار برشمرد؛ موضوعی که در همین 100 روز نخست فعالیت دولت با امضای قررداد سه جانبه سوآپ گاز تبلور یافت که همسو با توسعه روابط با همسایگان و تقویت دیپلماسی انرژی انجام شده است.
براساس قرارداد سه جانبه سوآپ گاز از ترکمنستان به جمهوری آذربایجان از خاک جمهوری اسلامی ایران که در روز 7 آذرماه با حضور رؤسای جمهوری ایران و جمهوری آذربایجان در حاشیه پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی (اکو) امضا شد، ایران از ابتدای زمستان، سالانه ۱.۵ تا ۲ میلیارد مترمکعب گاز را از ترکمنستان به آذربایجان تحویل می دهد. کارشناسان معتقدند که قدرت دیپلماسی ایران با امضای این قرارداد افزایش یافته، قابلیت تحریم پذیری ایران کاهش و نقش ایران در مبادلات گازی منطقه افزایش می یابد.
برخی کارشناسان، این قرارداد را اصلی ترین موفقیت راهبردی 4 ماه دولت سیزدهم خواندند و از آن به عنوان شکسته شدن بن بست دیپلماسی ایران پس از5سال یاد کرده اند.
افزایش صادرات نفت خام و فراورده های نفتی
دور زدن تحریم ها و حرکت در مسیر افزایش صادرات نفت و فراورده های نفتی، از جمله وعده های وزارت نفت دولت سیزدهم بوده است؛ وعده ای که جواد اوجی در کمتر از 100 روز از تحقق آن خبر داد و در حاشیه نشست با کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، از بهبود وضع فروش نفت گفت و ضمن آن اعلام کرد با برنامه هایی که وزارت نفت و دولت سیزدهم در خصوص افزایش ظرفیت پالایشگاهی مدنظر دارند، ان شاءالله طی ۴ تا ۵ سال آینده، ظرفیت پالایشی کشور ۱.۴ میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت. در همین زمینه محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در نشستی مطبوعاتی در تاریخ 6 آذر با بیان اینکه بحمدالله و با لطف خدای متعال، صادرات نفت خام و میعانات گازی، به نسبت گذشته و پیش از تحویل گرفتن دولت سیزدهم، افزایش یافته و از ظرفیت های مختلف برای به حداکثر رساندن فروش نفت خام و صادرات میعانات گازی استفاده می کنیم،اعلام کرد: ایمن سازی، بازارسازی و پایداری صادرات نفت و میعانات گازی، راهبرد شرکت ملی نفت به شمار می آید و این مجموعه به دنبال آن است که بازارهای جدید پایدار و ایمن را برای فروش نفت، مطابق سیاست های اقتصاد مقاومتی و ادامه صادرات گسترش دهد. شرکت ملی نفت ایران آمادگی دارد برای فروش نفت خام، میعانات گازی و صادرات گاز و فراورده های آن، حتی قراردادهای بلندمدت امضا کند. سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری نیز در این باره گفته است: موضوع فروش نفت و افزایش درآمدهای نفتی با موفقیت انجام شده و دنبال می شود، همین طور افزایش منابع مالی، ارزی و ریالی انجام می شود و اینها پشتوانه هایی هستند که می تواند گام های بلندی برای مسائل اقتصادی کشور باشد.