فارس و تخصیص 1150 میلیاردی

 اعتبار مسئولیت اجتماعی

وزیر نفت در مقصد جدید برای بررسی مسایل و مشکلات مردم به همراه رییس جمهور به استان فارس رفت و در پایان سفر یک روزه خود به شهرستان های فراشبند و فیروزآباد رفت و طی دیداری چهره به چهره در جریان مشکلات مردم شهرستان های فیروزآباد، فراشبند، قیر و کارزین و کمبودهای این مناطق قرار گرفت. وزیر نفت اعلام کرد که وزارت نفت، هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح های مسؤولیت اجتماعی از جمله پروژه های رفاهی، آموزشی، فرهنگی و راهسازی استان فارس اختصاص خواهد داد. او در این سفر نیز با اشاره به عزم دولت سیزدهم برای رفع مشکلات قشرهای مختلف مردم گفت: بخشی از مسایل و مشکلاتی که امروز مردم مطرح کردند، در حوزه نفت و بخشی نیز در حوزه های آب، تنش های آبی، کشاورزی و اجتماعی بود که تلاش می کنیم با طرح این مباحث در نشست شورای اداری استان که در شیراز با حضور رییس جمهوری برگزار می شود، موارد را حل وفصل کنیم. بخش زیادی از مصوبه ها و اعتبارهایی که برای استان فارس طی دو نشست در تهران در نظر گرفته شد، به پروژه های مسؤولیت اجتماعی این استان اختصاص می یابد. بخش اعظمی از این اعتبار به اصلاح و احداث جاده شیراز - کوار - فیروزآباد و نیز جاده عسلویه - جم (که گزارش های زیادی از ترافیک پرحجم و وقوع حوادث ناگوار در آن دریافت کرده ایم) اختصاص خواهد یافت. وزیر نفت رقم سرمایه اختصاص یافته برای اصلاح جاده عسلویه به جم را ۸۰۰ میلیارد تومان اعلام و اظهار کرد: ۳۰۰ میلیارد تومان این رقم به صورت نقدی پرداخت می شود و ۵۰۰ میلیارد تومان آن نیز از طریق طرح هایی تازه که وزارت نفت برای تامین اعتبار پروژه های جدید پیش بینی کرده است، تخصیص داده خواهد شد. وزیر نفت با اشاره به تعریف تعدادی پروژه مسؤولیت اجتماعی در استان فارس با همکاری استانداری گفت: حدود ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار به ۲۵۰ پروژه رفاهی، آموزشی و فرهنگی این استان اختصاص می یابد که چنین اعتباری در زمینه مسئولیت اجتماعی وزارت نفت بی سابقه بوده است. در طرح های توسعه ای صنعت نفت استان فارس، هر پروژه ای که تصویب شد، تا سقف ۴درصد از اعتبارات آن در زمینه مسؤولیت اجتماعی این مناطق هزینه می شود، توسعه یک میدان گازی رقمی حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون دلار هزینه دارد که این اطمینان را می دهم در توسعه میدان های استان فارس تا سقف ۴درصد از این هزینه را همانطور که در ایلام اعلام کردیم به این استان اختصاص دهیم. وی همچنین از اختصاص ۵۷ میلیارد تومان اعتبار برای ساخت و تکمیل بیمارستان حضرت زینب(س) شیراز خبر داد و گفت: برای تکمیل برج فناوری پارک علم و فناوری استان فارس نیز ۱۰ میلیارد تومان از اعتبارات وزارت نفت اختصاص می یابد. در این سفر همچنین ۱۵ میلیارد تومان از اعتبارات وزارت نفت در حوزه مسؤولیت اجتماعی برای افراد زیر پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد تصویب شد.

بوشهر و 360 پروژه 700 میلیاردی

وزیر نفت با هدف بررسی پروژه های نیمه کاره صنعت نفت و حل مشکلات و دغدغه های مردم منطقه وارد استان بوشهر شد. این ششمین مقصد وزیر نفت پس از کسب رای اعتماد از مجلس شورای اسلامی به عنوان وزیر نفت بود. اوجی با پاسخ به مهم ترین دغدغه های مردم شهرستان جم (استان بوشهر) به آنها اطمینان خاطر داد که وزارت نفت به تعهدات خود در مسؤولیت اجتماعی که تقبل کرده، عمل خواهد کرد. وی با تاکید بر اینکه قول می دهیم هر پروژه صنعتی را که داشته باشیم حتما بحث مسؤولیت اجتماعی آن را نیز مدنظر قرار دهیم، افزود: برای استان بوشهر ۳۶۰ پروژه در بخش های مختلف آموزشی، رفاهی، فرهنگی، راه و طرح های هادی بالغ بر ۷۰۰ میلیارد تومان تعریف شده که شاید بتوان گفت بی سابقه بوده است. به گفته او در بحث اشتغال و بیکاری نیز پروژه های جدیدی در بخش فشارافزایی حوزه پارس جنوبی و توسعه میدان های مستقل گازی و نفتی استان (بالغ بر ۱۲ میدان) در حال تعریف است که با رونق گرفتن و شروع این پروژه ها به طور قطع، تحولی در اشتغال این منطقه ایجاد خواهد شد. بخشی از این پروژه ها تا پایان امسال و بخشی نیز سال آینده تکمیل خواهند شد.  اوجی درباره آبرسانی به سیراف، جم و توحید گفت: علاوه بر ۲۰۰ میلیاردی که تاکنون هزینه شده است، ۷۰ میلیارد تومان هم تقبل کرده ایم و امیدواریم فاز نخست این پروژه تا پایان امسال به بهره برداری برسد و مابقی آن را در نشست دولت مطرح می کنیم که جزو تعهدات وزارت نیرو است. در حقیقت وزارت نفت در این پروژه مشارکت دارد. در همین زمینه، بابک دارابی، مدیر نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز خبر داد که وزارت نفت بالاترین اعتبار اجرای پروژه های مسؤولیت های اجتماعی را به استان بوشهر اختصاص داده است. ۳۰۳ پروژه مسؤولیت اجتماعی که ۱۱۱ مورد آن تکمیل و اعتبار آن تخصیص داده شده در خصوص منطقه پارس، شهرستان های عسلویه، جم، کنگان و دیر است.

به گفته دارابی، سرفصل پروژه های مسؤولیت اجتماعی در حوزه های بهداشتی، درمانی، آموزشی، طرح های هادی روستایی و راه های مواصلاتی هستند که طرح های هادی روستایی، دارای اولویت نخست و مراکز آموزشی در اولویت دوم قرار گرفته اند.

اجرای پروژه های آموزشی و فرهنگی

به موارد مذکور باید اقدامی دیگر در چارچوب عمل به مسؤولیت اجتماعی نفت را هم اضافه کرد که به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس و با ابلاغ دستور جواد اوجی به مدیریت نظارت بر طرح های عمران مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت ایران، اعتباری بالغ بر ۷ میلیارد تومان با راهبری این مدیریت به طرح تکمیل مجتمع فرهنگی_ ورزشی سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی که در زادگاه سردار احداث شده، اختصاص یافت. مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز همسو با ایفای نقش مسؤولیت اجتماعی شرکت ملی نفت ایران، اجرای پروژه های آموزشی، ورزشی، بهداشتی، راه، آبرسانی، برق رسانی، خدماتی و... را در مناطق نفت خیز و محروم کشور در دستور کار دارد.

حمایت عملی وزارت نفت از واکسیناسیون مردم

علاوه بر موارد گفته شده، در همین ایام شاهد موافقت وزیر نفت با خرید ۲ میلیون سرنگ ۲.۵ سی سی برای تسهیل و تسریع روند واکسیناسیون کووید-۱۹ در استان خوزستان بودیم که این اقدام همسو با وظایف وزارت نفت در حوزه مسؤولیت اجتماعی صورت گرفته است.

بر این اساس، شرکت های ملی نفت ایران و ملی مناطق نفت خیز جنوب، این سرنگ ها را می خرند و در اختیار دانشگاه علوم پزشکی اهواز قرار می دهند.

احداث مرکز آموزشی ایذه

وزیر نفت در اقدامی، دستور داده مرکز آموزشی که قرار است با اعتبارات شرکت ملی نفت ایران در شهرستان ایذه استان خوزستان احداث و تجهیز شود، به نام «شهید علی لندی» نامگذاری شود. این مرکز آموزشی با ۶۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافته از سوی مدیریت نظارت بر عمران مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت ایران در ایذه احداث و تجهیز می شود. آنچه واضح است آنکه، این پایان راه نیست و توجه به مسؤولیت اجتماعی در وزارت نفت دولت سیزدهم تعطیل بردار نخواهد بود و هر میزان که در دولت های گذشته، کم یا زیاد در زمینه مسؤولیت اجتماعی فعالیت انجام شده باشد، وقتی پای حرف های مردم همجوار صنعت نفت می نشینیم، متوجه می شویم از فلرهایی که برایشان آبادانی نداشته و فقر و محرومیت را کمرنگ نکرده، گلایه مند و از صنعت نفت ناراضی هستند. بر این اساس، آنچه در مسیر مهم عمل به مسؤولیت اجتماعی وزارت نفت، توامان باید صورت پذیرد، تخصیص بودجه، نظارت و مهم تر از آن، آگاهی بخشی و معرفی فعالیت ها به مردم این مناطق است که با توجه به سفرهای وزیر نفت و ارتباط مستقیم او با مردم، این مهم دور از دسترس نخواهد بود.