
وزیر نفت:
«سدف» پیشرفته ترین سامانه برای جلوگیری از قاچاق سوخت است
وزیر نفت یارانه پنهان حامل های انرژی در سال ۹۸ را حدود ۸۰ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: سامانه درخواست فراورده های نفتی (سدف) جزو پیشرفته ترین سامانه ها برای جلوگیری از قاچاق فراورده های نفتی است.
بیژن زنگنه در حاشیه رونمایی سامانه درخواست فراورده های نفتی (سدف) (دوشنبه، ۱۱ مردادماه ) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سامانه درخواست فراورده های نفتی با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وزارت اطلاعات و دیگر دستگاه های مرتبط برای درخواست فراورده های نفتی طراحی و عملیاتی و امروز به طور رسمی رونمایی شد. در اجرای این سامانه نیروی انتظامی، قوه قضاییه، سپاه پاسداران و حدود ۵۰ دستگاه دیگر همکاری و همراهی دارند.
وی هدف از راه اندازی سدف را استفاده مناسب از فراورده های نفتی و جلوگیری از قاچاق سوخت دانست و افزود: «سدف»، تقاضای درخواست کنندگان سوخت را به صورت سیستمی بررسی می کند و در صورت استحقاق و دریافت اطلاعات از دستگاه های دیگر، به آنها سهمیه تخصیص می یابد.
وزیر نفت با اشاره به اینکه روزانه حدود ۲۰۰ میلیون لیتر فراورده های نفتی مایع در کشور توزیع می شود، ادامه داد: بتازگی در نامه ای اعلام کردم که در سال ۹۸ حدود ۸۰ میلیارد دلار یارانه پنهان برای حامل های انرژی پرداخت شده که عدد بزرگی است. باید با این سیستم ها جلو قاچاق و تخلف ها را بگیریم.
زنگنه، «سدف» را حاصل صدها نشست کارشناسی، همفکری و تجربه دانست و گفت: این سامانه جزو پیشرفته ترین سیستم برای جلوگیری از قاچاق است که مجموعه فراورده نفتی را در برمی گیرد.
وزیر نفت درباره اینکه آیا سدف می تواند جلوی مازاد عرضه گاز مایع (ال پی جی) را بگیرد، اظهار کرد: می تواند بگیرد؛ اما ملاحظات اجتماعی دارد که دولت بعدی باید به آن توجه کند.
قاچاق فراورده نفتی در کشور به صفر نزدیک شده است
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران نیز در آیین رونمایی سامانه درخواست فراورده های نفتی (سدف) گفت: با راه اندازی سامانه درخواست فراورده های نفتی (سدف) با اطمینان می گویم که قاچاق فراورده های نفتی در مرزهای کشور، بجز مرز پاکستان صفر شده است.
علیرضا صادق آبادی اعلام کرد: طی چند سال گذشته کار شبانه روزی بزرگی انجام شد و با مدیریت هوشمند و همکاری سازنده بین ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و وزارت نفت خوشبختانه این سامانه راه اندازی شد و اکنون با اطمینان می گوییم که در مرزهای زیادی از کشور قاچاق وجود ندارد.
وی تاکید کرد: بازارهایی مانند افغانستان، اقلیم کردستان عراق و ارمنستان مقدار تقاضای مشخصی دارند و وقتی بیشتر آن از کانال رسمی تامین می شود، نشان می دهد که قاچاق وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران با اشاره به رونق تجارت فراورده آن هم در شرایط سخت دوران تحریم تصریح کرد: دو عامل عرضه در بازارهای منطقه ای و مبارزه سختگیرانه با قاچاق به این موضوع منتهی شد که ما توانستیم در کشورهای همسایه در زمینه فروش فراورده های نفتی موفق شویم.
صادق آبادی با اشاره به اینکه با اطمینان می گویم ما در مرز افغانستان دیگر قاچاق فراورده نداریم، افزود: همه این دستاوردها نتیجه تلاش دسته جمعی بوده است.
وی تاکید کرد: «سدف»؛ سامانه ای جامع و به طور کامل بومی است که اطلاعات ارزشمندی در آن جمع آوری می شود و اطلاعاتی که از طریق این سامانه در اختیار ما و نهادهای نظارتی قرار گرفت، به کشف پرونده های بسیاری از قاچاق حتی مربوط به سال های گذشته منتهی شد و خوشبختانه وجوه قابل توجه ای به کشور بازگشت.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی گفت: ما در اواخر سال ۹۶ متوجه شدیم سامانه موجود تجارت آسان با این حجم مراوداتی که بین شرکت پخش با سایر دستگاه ها برای تامین سوخت یارانه ای وجود دارد، اطمینان کافی ندارد؛ چرا که در واقعیت از طریق سامانه قدیم (سامانه تجارت آسان) منابع مالی جابه جا می شد و باید حساسیت زیادی نسبت به آن لحاظ می شد؛ اما سامانه طوری طراحی شده بود که امکان صحت سنجی دیتاها در آن وجود نداشت و حتی اگر تخلفی صورت می گرفت، پیدا کردن متخلف کاری سخت و در برخی موارد ناممکن بود.
صادق آبادی با اشاره به شفاف نبودن سامانه پیشین (آسان تجارت) افزود: تصمیم گرفتیم سامانه ای را طراحی کنیم که در آن قابلیت شناسایی مشتریان وجود داشته باشد. در مرحله نخست متوجه شدیم اطلاعات زیادی باید از دیگر وزارتخانه ها و نهادها بگیریم که کاری بسیار زمانبر بود و در بسیاری از این نهادها هم چنین سامانه ای وجود نداشت. متوجه شدیم کار برون سازمانی است و شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران به تنهایی از عهده کار بر نمی آید. بنابراین با کمک ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز که ارتباطات خوبی دارند، تصمیم گرفتیم این کار را آغاز کنیم و موفق شدیم جهاد کشاورزی، وزارت نیرو و همه مصرف کنندگان سوخت یارانه ای را به این سامانه متصل کنیم.
وی تاکید کرد: هم اکنون بیش از ۵۰ سامانه دیگر به این سامانه وصل شده اند و همه اطلاعات درخواست کنندگان پیش از نهایی شدن درخواست، بررسی و کنترل می شود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی تصریح کرد: در سال هایی که ظرفیت بالایی با توجه به بالا رفتن قیمت ارز برای پدیده قاچاق وجود داشت، اگر همکاری و مدیریت فوق العاده حرفه ای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در این پروژه نبود، نظارت دقیق بر توزیع این حجم از فراورده های نفتی در کشور امکانپذیر نبود.
صادق آبادی گفت: هم اکنون سدف، جامع ترین سامانه موجود در کشور است که از همه دستگاه ها اطلاعات دریافت می کند و امکان ارائه اطلاعات به دیگر سازمان ها نیز از طریق آن وجود دارد.
ذخیره سازی گاز در شوریجه از مرز یک میلیارد مترمکعب گذشت
مقدار ذخیره سازی گاز در مخزن شوریجه با میانگین تزریق روزانه ۱۰ میلیون مترمکعب گاز به مخزن شوریجه دی در سال ۱۴۰۰، تاکنون به بیش از یک میلیارد مترمکعب گاز رسیده است.
احمد رجبی، مدیر تولید شرکت نفت مناطق مرکزی ایران گفت: با هماهنگی های انجام شده بین مدیریت تولید این شرکت، شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق و مدیریت های هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی گاز ایران، میزان ذخیره سازی گاز در مخزن شوریجه خانگیران سرخس از مرز یک میلیارد مترمکعب گذشت.
وی افزود: با توجه به ثبت رکورد ذخیره سازی یک میلیارد و ۸۵۶ میلیون مترمکعب گاز در سال ۹۹ و نقش کلیدی و راهبردی این مخزن در تولید و پشتیبانی از گاز زمستانی و تأمین انرژی استان های شمالی و شمال شرق کشور، برنامه ریزی برای عبور از رکورد یادشده در سال ۱۴۰۰ انجام شده و بخش های ستادی و عملیاتی، با وجود شیوع گسترده بیماری کرونا با همه توان در این مسیر فعالیت می کنند.
مدیر تولید شرکت نفت مناطق مرکزی ایران تصریح کرد: در صورت تأمین و تحویل گاز کافی از سوی شرکت ملی گاز ایران و استمرار تزریق حداکثری گاز تا نیمه نخست آبان ماه، پیش بینی می شود مقدار تزریق به مرز حدود ۲ میلیارد مترمکعب برسد و همچنین میزان بازتولید در چهار ماه پایانی سال جاری به طور میانگین ۱۵ میلیون مترمکعب در روز خواهد بود.
رجبی درباره مقدار ذخیره سازی گاز در مخزن سراجه قم نیز گفت: ذخیره سازی در مخزن سراجه قم اکنون بیش از ۱۰۰ درصد برنامه تحقق یافته است و این روند، طبق برنامه ادامه دارد.
این گزارش می افزاید: با حفاری/ تعمیر و احداث تأسیسات سرچاهی و خطوط لوله جریانی سه حلقه چاه در سراجه و سه حلقه چاه در شوریجه طی امسال پیش بینی می شود، ضمن امکان افزایش مقدار ذخیره سازی و بازتولید گاز در این دو مخزن، عملیات تزریق و برداشت گاز به لحاظ فرایند عملیاتی، مطلوب تر انجام شود.
رونمایی از محصول جدید «پتروکربن»
ضایعات پتروشیمی کارون به محصولی ارزشمند تبدیل شد
پتروشیمی کارون، بخشی از ضایعات خود را به محصولی ارزشمند به نام «پتروکربن» تبدیل می کند که در صنایع مختلفی چون صنایع فولاد، ریخته گری، تصفیه آب، هسته ای، نظامی، قند و شکر و فروآلیاژ کاربرد دارد و علاوه بر کمک به حفظ محیط زیست، سودآوری خوبی را هم نصیب شرکت های ایرانی می کند.
علیرضا صدیقی زاده، مدیرعامل شرکت پتروشیمی کارون، در آیین رونمایی از محصول جدید «پتروکربن» شرکت پتروشیمی کارون گفت: صنعت فولاد و صنعت پتروشیمی در حوزه های مرتبط، تاکنون به صورت جزیره ای عمل کرده اند و امیدواریم اتفاق امروز، آغاز پر برکتی بر همکاری این دو صنعت مهم و نقطه اتصال حلقه های گمشده تولید باشد.
«پتروکربن» در نتیجه همکاری شرکت پتروشیمی کارون و شرکت دانش بنیان فروآلیاژ تام تولید می شود. ماده اولیه این محصول، ضایعات تار شرکت پتروشیمی کارون است که پیش از این برای دفع، دفن و سوزاندن آن متحمل هزینه هایی می شد؛ اما با این اقدام، از این پس به محصولی با ارزش تبدیل می شود.
این محصول در صنایع مختلفی چون صنایع فولاد، ریخته گری، تصفیه آب، هسته ای، نظامی، قند و شکر و فروآلیاژ کاربرد دارد و افزون بر کمک به محیط زیست، سودآوری خوبی را هم نصیب شرکت های ایرانی می کند.
با صدور حکمی از سوی معاون پارلمانی وزیر نفت
مدیرکل امور مجلس وزارت نفت منصوب شد
معاون امور حقوقی و مجلس وزارت نفت در حکمی غلامرضا شاه کرمی را به عنوان مدیرکل امور مجلس وزارت نفت منصوب کرد.
در متن حکم شجاع الدین بازرگانی به غلامرضا شاه کرمی آمده است:
«با عنایت به مراتب تعهد و تجارب ارزنده جنابعالی، به موجب این حکم به عنوان «مدیرکل امور مجلس وزارت نفت» منصوب می شوید.
تعامل مؤثر و هدفمند با مجلس شورای اسلامی، کمیسیون تخصصی و برقراری ارتباط کارآمد و اثربخش با آحاد نمایندگان، ساماندهی و به کارگیری ظرفیت های وزارت نفت در این امر مهم مورد انتظار است که باید مورد اهتمام جدی قرار گیرد.
توفیق جنابعالی را در مسیر تحقق اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از خداوند متعال مسألت دارم.»
تولید پروپان و بوتان پالایشگاه فاز ۱۹ افزایش یافت
مدیرعامل شرکت بهره برداری و مدیریت پتروپارس (POMC) گفت: تولید پروپان و بوتان پالایشگاه فاز ۱۹ پارس جنوبی با راه اندازی همه کمپرسورهای تبرید واحدهای پروپان و بوتان افزایش یافت. امیر شهرام زمان با بیان اینکه مونتاژ و آماده سازی کمپرسورهای تبرید برای نخستین بار ازسوی متخصصان این شرکت انجام شد، تصریح کرد: پیش از این متخصصان و شرکت های خارجی این کمپرسورها را مونتاژ و آماده سازی می کردند.
وی با اشاره به اهمیت افزایش تولید گازهای پروپان و بوتان تأکید کرد: این گازها در هنگام انتقال به مخازن ذخیره سازی دمای بالایی دارند و با استفاده از کمپرسورهای تبرید، دمای این گازها کاهش می یابد تا مانع از تبخیر شده و از تمام ظرفیت آن بهره برداری شود.
هدف از اجرای فاز ١٩ پارس جنوبی، تولید روزانه ۵۶ میلیون و ۶۰۰ هزار مترمکعب گاز غنی، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی، ۴۰۰ تن گوگرد و همچنین تولید سالانه ۱.۰۵ تن گاز مایع (پروپان و بوتان) و یک میلیون تن اتان به منظور تامین خوراک واحدهای پتروشیمی است.
طبقه بندی مشاغل ۱۸ هزار نیروی پیمانکار در نفت خیز جنوب
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای ۱۸ هزار نفر نیروی پیمانکار در گستره این شرکت، از مهمترین اقدامات انجام شده در حوزه منابع انسانی بوده و لازم است نواقص احتمالی اجرای آن با جدیت رفع شود.
احمد محمدی در نشست با نمایندگان نیروهای پیمانکاری این شرکت گفت: بیشتر کارکنان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب را نیروهای ارکان ثالث تشکیل می دهند که با فعالیت در بخش های مختلف، نقشی مهم در افزایش بهره وری شرکت دارند.
وی گفت: با توجه به اینکه جامعه کارکنان ارکان ثالث مناطق نفت خیز جنوب، بزرگترین جمعیت را در سراسر صنعت نفت کشور دارند و نیز به دلیل آنکه از سال های پیش اطلاعات دقیق آماری از این بخش از نیروها به صورت مدون وجود نداشت، مجموعه مدیریت منابع انسانی، ساختار و بهره وری و امور مالی با تلاش بسیار توانستند در قالب یک سامانه، اطلاعات و مشخصات این نیروها را گردآوری کنند تا طرح طبقه بندی مشاغل با دقت و کیفیت مطلوب به سرانجام برسد.