
پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان
تامین بی وقفه سوخت با فعالیت 134جایگاه عرضه
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان گفت: تامین و توزیع بدون وقفه سوخت در این منطقه از طریق 134جایگاه عرضه سوخت (82 جایگاه عرضه فرآورده های نفتی و 52 جایگاه عرضه گاز طبیعی فشرده انجام می شود.
عبدالله گیتی منش در نشست خبری دبیر کمیسیون و رؤسای کارگروه های تخصصی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان با اشاره به مأموریت مهم شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در حوزه توزیع فرآورده های نفتی و اهمیت ویژه آن اظهار کرد: این منطقه عملیاتی در کنار تأمین و توزیع سوخت،اقدام های نظارتی و کنترلی متنوعی به عهده دارد.
وی افزود: پارسال به طور میانگین روزانه یک میلیون و200 هزار لیتر بنزین در استان کردستان توزیع شد که در مقایسه با سال قبل از آن 13درصد کاهش داشته و دلیل اصلی آن شیوع ویروس کرونا و محدودیت های اعمال شده بوده است.
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان گفت: پارسال همچنین به طور میانگین روزانه یک میلیون و 30 هزارلیتر نفت گاز در استان کردستان توزیع شد که نسبت به سال قبل از آن 10درصد رشد داشته است.
گیتی منش با اشاره به اینکه مصرف نفت سفید استان نیز پارسال 54 میلیون و 500 هزار لیتر بوده است، تصریح کرد: این میزان نسبت به سال پیش از آن 17 درصد کاهش داشته است. وی توسعه گازرسانی و راستی آزمایی خانوارهای مصرف کننده نفت سفید را ازجمله دلایل مهم در این کاهش مصرف برشمرد.
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان به موضوع تعیین سهمیه سوخت بخش کشاورزی در سال 1400 نیز اشاره و تصریح کرد:امسال 120میلیون لیتر سوخت برای بخش کشاورزی تخصیص یافته است.
وی افزود: اجرای طرح پلاک گذاری ادوات کشاورزی از اقدام های خوبی به شمار می آید که در سطح کشور و استان در حال انجام است.
گیتی منش همچنین با بیان اینکه شرکت ملی پخش آمادگی لازم را برای در اختیار گذاشتن سامانه بارنامه ها به نیروی انتظامی دارد، تصریح کرد:این مهم با هدف شناسایی و احراز اصالت بارنامه انجام می شود.
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان درباره پایش و نظارت های کنترلی بر جایگاه های عرضه سوخت نیز گفت: از ابتدای امسال تا پایان خردادماه، 3 هزار و 940 بازدید توسط کارشناسان مهندسی فرآورده های نفتی و خدمات مهندسی از 82 جایگاه عرضه در نواحی نه گانه این شرکت انجام شده است.
منطقه 2 عملیات انتقال گاز
حدود 2 هزار کیلومتر خطوط لوله انتقال گاز نشت یابی شد
سرپرست منطقه 2 عملیات انتقال گاز از نشت یابی یک هزار و 875کیلومتر خط لوله گاز در سه ماه نخست امسال خبر داد.
مجید مصدقی با بیان اینکه برای بهره برداری ایمن، پایدار و بهره ور گاز طبیعی، شناسایی و کنترل خطرها،اجتناب از بروز حوادث، همچنین تطابق هر چه بیشتر فعالیت ها با دستور عمل های شرکت ملی گاز ایران،بازرسی خطوط لوله فشار قوی گاز، تاسیسات تقویت فشار گاز و سیستم حفاظت کاتدی انجام شده است، گفت: نشت یابی این مقدار خط انتقال گاز در مدت زمان یاد شده با تلاش کارکنان واحد بازرسی فنی انجام شده است. سرپرست منطقه 2عملیات انتقال گاز با اشاره به اینکه عوامل بسیاری سبب ایجاد نشتی های جزئی یا وسیع در خطوط لوله فشار قوی گاز می شود، بازرسی های مستمر و نشت یابی خطوط انتقال گاز را مهم برشمرد. مصدقی با بیان اینکه عملیات نشت یابی از خطوط در استان های پهناوری مانند کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، لرستان، مرکزی و یزد انجام شده است،از 151 مورد نشت یابی در تاسیسات انتقال گاز در بهار امسال خبر داد. وی با اشاره به اهمیت تأمین ایمن و پایدار گاز برای مصرف کنندگان شامل صنعتی و خانگی و اهمیت نگهداری و مراقبت از تأسیسات انتقال گاز به ویژه خطوط لوله فشار قوی گاز که در زمین مدفون هستند، بر لزوم بازرسی های مداوم و مستمر تاکید کرد و تصریح کرد: این بازرسی ها سبب افزایش ضریب ایمنی، جلوگیری از خطرهای احتمالی و کاهش هدررفت گاز، همچنین کاهش آلودگی های زیست محیطی می شود و نقش موثری در صیانت از گاز طبیعی به عنوان یک سرمایه ملی دارد.
پخش فرآورده های نفتی منطقه خراسان رضوی
یکصدوسی وپنجمین جایگاه عرضه سوخت به بهره برداری رسید
یکصدوسی وپنجمین جایگاه عرضه سوخت منطقه خراسان رضوی به منظور رفاه حال بیشتر شهروندان و زائران به بهره برداری رسید. این جایگاه با مساحت هفت هزار 826 مترمربع هم زمان با شب میلاد امام هادی (ع) در محور چناران مشهد جنب مجتمع خدماتی رفاهی امام رضا (ع) افتتاح شد. جایگاه اختصاصی 176مشهد دارای دو مخزن بنزین و دو مخزن نفت گاز،هر یک به ظرفیت 50هزار لیتراست و بهره برداری از آن موجب ایجاد رفاه بیشتر زائران و مجاوران حرم امام هشتم(ع) خواهد شد. علی اصغر اصغری، مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه خراسان رضوی در آئین بهره برداری از جایگاه یادشده با اشاره به لزوم ایجاد تناسب تعداد خودرو با جایگاه های عرضه سوخت،همچنین نقش آن در زمینه سوخت رسانی به زائران و مجاوران گفت:این شرکت برای احداث جایگاه های جدید برنامه هایی را تدوین کرده است که با کاهش ترافیک در جایگاه ها، به ویژه در کلان شهر مشهد مقدس،رفاه بیشتری را برای مردم را فراهم آورد. مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه خراسان رضوی همچنین یادآور شد: این ششمین جایگاه عرضه سوخت بهره برداری شده از ابتدای امسال تاکنون است.
پخش فرآورده های نفتی منطقه سبزوار
جایگاه های عرضه سوخت به 56 باب افزایش یافت
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه سبزوار گفت:با بهره برداری از یک جایگاه جدید، شمار جایگاه های عرضه سوخت در این حوزه عملیاتی به 56 باب رسیده است.
محمد صادقی در آیین افتتاح جایگاه اختصاصی عرضه سوخت «مرداویچ» در کیلومتر 5 جاده سبزوار- روداب که با حضور مقام های محلی برگزار شد، گفت: این جایگاه با 50 میلیارد ریال سرمایه بخش خصوصی در زمینی به مساحت 2500 مترمربع احداث شده است. وی با بیان اینکه در این جایگاه مرحله نخست و دوم طرح کهاب(کاهش، هدایت، انتقال و بازیافت بخارات بنزین)اجرا می شود، تصریح کرد: جایگاه مرداویچ دارای یک سکوی بنزین و دو سکوی نفت گاز است و با افتتاح آن هشت نفر به طور مستقیم مشغول به کار شده اند. مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه سبزوار با بیان اینکه با افتتاح این جایگاه، شمار جایگاه های عرضه سوخت غرب خراسان رضوی به 56 باب رسیده است، تصریح کرد:از این تعداد 33 باب مربوط عرضه سوخت مایع، 13 باب دومنظوره و 10 باب نیز مربوط به عرضه سی ان جی است. صادقی یادآور شد:برای راه اندازی دو جایگاه دیگر نیز موافقت اصولی صادر شده است. وی درباره روند دوگانه سوز کردن خودروهای عمومی و فعالیت جایگاه های سی ان جی نیز گفت: از زمان آغاز اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودروهای عمومی تا پایان تیرماه امسال، هزار و 626 دستگاه خودرو عمومی و مسافربر شخصی اینترنتی دوگانه سوز شده اند.
سید مجتبی علوی، معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان سبزوار نیز با قدردانی از مدیر و کارکنان شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه سبزوار،همچنین سرمایه گذار بخش خصوصی برای احداث جایگاه سوخت مرداویچ تصریح کرد: راه اندازی جایگاه های عرضه سوخت در مسیرهای پرتردد و مورد نیاز، گام مؤثری برای خدمت رسانی شایسته به مردم است.
شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق
پایان تعمیرات اساسی فاز2 جمع آوری مرکزی در منطقه خانگیران
تعمیرات اساسی تأسیسات فاز 2جمع آوری مرکزی در منطقه عملیاتی خانگیران با برقراری جریان گاز ترش با خط G به سمت واحد 5 پالایشگاه شهید هاشمی نژاد، طی 18 روز تکمیل شد.
سرپرست مدیریت عملیات و رئیس تعمیرات شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق درباره فعالیت های انجام شده در این بخش گفت: با توجه به اهمیت تأسیسات فاز20 جمع آوری مرکزی و امکان بهره برداری حداکثری از مخزن مزدوران، در این بخش از تعمیرات اساسی با صرف 6 هزار و 423 نفر- ساعت، 943 عنوان دستور کار تعمیراتی انجام شد که 429 فقره آن به صورت تعمیرات موردی، 54 فقره به صورت تعمیرات اصلاحی و 460 فقره دیگر نیز در قالب تعمیرات پیشگیرانه بوده است.
ابوالقاسم ایرانی بررسی و رفع عیوب گزارش شده روی خط اصلی C مطابق با نتایج توپکرانی هوشمند، تعویض نقاط معیوب پوشش خطوط اصلی H و G براساس نتایج آزمون DCVG، تغییرات اصلاحی روی مسیرهای تخلیه و حذف انشعاب های مربوط به تزریق متانول فشار ضعیف و تعویض نقاط معیوب خط لوله زیرزمینی چاه 42 در محدوده فنس چاه حدفاصل زانویی زیر IJ تا انکر بلاک را از اقدام های انجام شده در تعمیرات اساسی فاز 2 جمع آوری مرکزی عنوان کرد.
به گفته وی، انجام تغییرات اصلاحی روی دو عدد پیگ رسیور در انتهای خطوط لوله 47A و 47B، رفع نشت داخلی شیرآلات اصلی مرتبط با فاز 2 جمع آوری مرکزی واقع در مرکز اندازه گیری و جمع آوری مرکزی،همچنین انجام تعمیرات پیشگیرانه ادوات ابزار دقیق، شیرآلات برقی، پنل های کنترل و تابلوهای توزیع برق فشار ضعیف و فشار میانگین،دیگر فعالیت های تعمیراتی انجام شده مربوط به فاز 2 جمع آوری مرکزی و مرکز اندازه گیری است.
براساس اعلام شرکت نفت و گاز شرق، محدودیت های ناشی از کرونا و شرایط غیرمترقبه جوی بالاخص وزش بادهای شدید همراه با گرد و خاک، سرعت پیشرفت کار را تحت تأثیر قرار نداده و تعمیرات طبق زمان بندی لازم انجام شده است.
شرکت مهندسی و توسعه گازایران
بهره برداری از 11 ایستگاه اندازه گیری و تقویت فشار گاز در سال 99
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران از ساخت و بهره برداری از 11ایستگاه اندازه گیری و تقویت فشار گاز و پروژه های خطوط انتقال گاز ششم و نهم سراسری در سال گذشته خبر داد. بهرام صلواتی در نشست مجمع عمومی عادی سالانه این شرکت اظهار کرد: بهره برداری از این پروژه ها سبب تقویت پایداری کریدورغرب و شمال غرب کشور شد و ظرفیت انتقال گاز کشور را 110 میلیون مترمکعب در روز افزایش داد. وی ادامه داد: در حوزه های اجرای خطوط انتقال گاز، تأسیسات تقویت فشار گاز، تأسیسات زیربنایی، ساختمانی، دیسپچینگ و مخابرات نیز اقدام های بسیار خوبی انجام شد که ساخت خط لوله فاز اضطراری بیدبلند - اهواز، خط لوله باغین - فولاد بوتیا، جایگزینی خط لوله 30 اینچ با 56 اینچ در انتهای خط هفتم سراسری،همچنین خط لوله امامزاده هاشم - پلور و خط لوله ال پی جی گرم به طول 18 کیلومتر از جمله این موفقیت ها بوده است. مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با بیان اینکه پارسال حوزه ساخت تأسیسات تقویت فشار گاز نیز از حوزه های پرکار این شرکت بوده است، اظهار کرد: بهره برداری رسمی از تأسیسات تقویت فشار گاز دیلم، بیدبلند، اهواز، حسینیه، کوهدشت و ایستگاه های اندازه گیری شلمچه و نفت شهر، همچنین واحدهای تکمیلی صفاشهر 8، بیدبلند 6، حسینیه 6و فراشبند 10از جمله این دستاوردها بوده است. صلواتی با اشاره به اینکه «دیسپچینگ و مخابرات» یکی از دیگر حوزه های مهم بازوی فنی- اجرایی صنعت گازاست،افزود: اجرا و بهره برداری از 418 ایستگاه RTU و 2140 کیلومتر کابل فیبر نوری در خطوط لوله انتقال گاز شمال - شمال شرق، ارسنجان - کرمان، ششم سراسری و دیسپچینگ ملی گاز از دستاوردهای سال گذشته شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در این حوزه است. وی با اشاره به دستاوردهای حاصله در زمینه تأسیسات زیربنایی، تصریح کرد: بهره برداری از مأمورسراهای خاوران، جهرم، صفاشهر و یارد تعمیراتی بیجار، مقاوم سازی ساختمان حراست شهید طاهری، سیستم حفاظت الکترونیک یارد بوشهر، سردشت و خورموج و ساختمان مخابراتی پارس جنوبی نیز پارسال انجام شد.
شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران
آغاز لوله گذاری در گستره 1 خط لوله بندرعباس - سیرجان - رفسنجان
مجری پروژه احداث خط لوله 26 اینچ بندرعباس - مهرآران در شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران از آغاز لوله گذاری گستره 1خط لوله انتقال فرآورده بندرعباس– سیرجان- رفسنجان خبر داد.
علی خانی پور گفت: به منظور استفاده از حداکثر توان داخلی کشور، کل لوله های این پروژه توسط شرکت های داخلی ساخته می شود.
وی تاکید کرد: در این طرح، احداث خط لوله «ای پی آی ایکس 60» به قطر 26 اینچ و پوشش «اف بی ئی» در مسیری به طول 249کیلومتر از پالایشگاه ستاره خلیج فارس تا مرکز انتقال نفت مهرآران، احداث یک رشته کابل فیبر نوری در کانال مجزا و در مجاورت لوله به منظور سیستم نشت یاب هوشمند، همچنین طراحی و احداث سیستم حفاظت کاتدی موقت و دائم در دستور کار قرار دارد.
مجری پروژه احداث خط لوله 26 اینچ بندرعباس - مهرآران با اشاره به اهمیت تأمین لوله و اینکه این پروژه به روش قراردادی مهندسی، تأمین تجهیزات (ئی پی سی) اجرا می شود، اظهار کرد: تاکنون اقدام های در بخش تامین لوله و خرید مصالح و تامین کالا اقدام های خوبی انجام شده است.
خانی پور افزود: لوله های مورد نیاز این پروژه 249 کیلومتر است که 52 کیلومتر توسط شرکت لوله سازی صفا ساخته و به سایت اجرای طرح حمل شده است.
وی درباره تأمین بقیه اقلام اساسی نظیر کابل فیبرنوری و شیرآلات بین راهی نیز گفت: با توجه به نهایی سازی بررسی شرکت های سازنده، به زودی سفارش گذاری این تجهیزات انجام می شود.
مجری پروژه احداث خط لوله 26 اینچ بندرعباس- مهرآران درباره تجهیزات حفاظت کاتدی گفت: طراحی سیستم حفاظت کاتدی تکمیل شده است و در هفته های آینده تجهیزات حفاظت کاتدی را سفارش گذاری خواهیم کرد.
خانی پورافزود: پیمانکار این پروژه مشارکت قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا و تدبیر انرژی گستر ایرانیان و مشاور آن گروه مهندسین مشاور پارس است.
طرح احداث خط لوله بندرعباس- سیرجان - رفسنجان که با هدف انتقال تولیدات پالایشگاه ستاره خلیج فارس به مرکز کشور در دست اجراست، به چهار پروژه تقسیم شده است.
این پروژه ها شامل گستره 1 با عنوان احداث خط لوله انتقال فرآورده های نفتی بندرعباس – مهرآران، گستره 2 با عنوان طرح احداث خط لوله مهرآران-رفسنجان به همراه انشعاب خط لوله سیرجان،همچنین پروژه احداث تلمبه خانه ها و پایانه های خط لوله بندرعباس- سیرجان - رفسنجان و پروژه احداث خطوط انتقال برق و پست های فشار قوی است.
پروژه ساخت خط لوله بندرعباس- مهرآران باهدف انتقال روزانه 300 هزار بشکه فرآورده های نفتی شامل بنزین، نفت سفید و گازوئیل از پالایشگاه ستاره خلیج فارس به مرکز انتقال نفت مهرآران در دستور کار این شرکت قرار گرفته است.