
روایت «مشعل» از فعالیت پالایشگاه ستاره خلیج فارس در روزهای کرونایی
جنگ با کرونا پیروزی در پالایشگاه
سمیه راهپیما این روزها شاهد اوج گرما در سطح کشور، بخصوص مناطق جنوبی کشور هستیم. هستند غیورمردانی که با وجود دمای بیش از 50 درجه برای به گردش درآوردن چرخ اقتصاد کشور از هیچ کوششی دریغ نمی کنند و این شرایط نتوانسته آنها را از پای درآورد. مصداق این بزرگمردان، کسانی هستند که در پالایشگاه ستاره خلیج فارس فعالیت می کنند و با وجود گرمای زیاد و رعایت دستورعمل های بهداشتی، با قوت بر سر کار خود حاضر می شوند تا گامی در مسیر سرافرازی کشور برداشته باشند. در گزارش پیش رو پای صحبت برخی مدیران و کارکنان پالایشگاه ستاره خلیج فارس نشسته ایم تا از روند فعالیت های این پالایشگاه در دروان کرونا مطلع شویم. در ادامه مشروح گزارش خبرنگار مشعل را می خوانید.
از واحد نگهداری و تعمیرات به عنوان نبض پالایشگاه نام برده می شود؛ زیرا وقتی بخشی از پالایشگاه دچار مشکل فنی می شود، مهندسان این بخش با حرفه و مهارت خود وارد عمل شده تا چرخه تولید از حرکت نایستد و نه تنها شیوع ویروس کرونا از فعالیت های این واحد جلوگیری نکرده؛ بلکه پر توان تر از قبل به فعالیت های خود ادامه داده اند. در این باره سعید نوری، مدیر نگهداری و تعمیرات پالایشگاه ستاره خلیج فارس می گوید: «در زمینه کرونا و تاثیر آن بر عملکرد مجموعه پالایشگاه ستاره خلیج فارس، می توان یک کتاب در فصل های مختلف نوشت. سال گذشته زمانی که خط 26 اینچ انتقال فراورده پالایشگاه را به سمت انبار نفت شهید رجایی می کشیدیم، برخی از کارکنان سیستم بدنه کارشناسی و رؤسای واحدهای مختلف مشکوک به کرونا بودند، از این رو خودمان پای کار ایستادیم؛ زیرا این خط اهمیت حیاتی در انتقال فراورده داشت. به همین دلیل با وجود محدودیت در نیروها به جنگ کرونا رفتیم و آن را شکست دادیم. این روند تنها با همت والا و تعهدی که کارکنان به پالایشگاه ستاره داشتند، انجام شد؛ زیرا وقتی یکی از بخش ها دچار مشکل می شد، همکاران ما با رعایت نکات بهداشتی درصدد رفع آن نقص بودند.» او به طرح افزایش ظرفیت اشاره می کند و ادامه می دهد: «در تکمیل زنجیره طرح های افزایش ظرفیت، با وجود شرایط کرونایی دست از کار نکشیدیم. هوای گرم و داشتن دو ماسک بر صورت نیز جلودار فعالیت های ما نبود. برای محافظت از سلامت کارکنان سعی کردیم تا در شرایط بحرانی، نیمی از کارکنان این واحد در نوبت صبح و نیمی دیگر در نوبت شب، در محل کار خود حضور داشته باشند تا از این طریق با کم شدن تعداد نفرات، فعالیت آنها کاهش نیابد.» به گفته او، «کارکنان پالایشگاه، همکاری های بسیار خوبی در تکمیل فرم های خود اظهاری داشتند و با صداقت کامل آن را تکمیل کردند. در طرح ساماندهی همکاران کرونایی به صلاحدید مدیر عامل پالایشگاه، قرنطینه های شخصی ایجاد و روزانه طی دو تا سه نوبت، به کارکنان ماسک برای تعویض داده می شد که این روند همچنان ادامه دارد، ضمن آنکه استفاده از مواد ضد عفونی کننده را در گیت های ورودی و خروجی در دستور کار داریم.»
کرونا تاثیری بر فرایندها ندارد
به گفته کارکنان پالایشگاه، کرونا تاثیری بر فرایند فعالیت های آنها نداشته و حتی پرتوان تر از گذشته به کار خود ادامه داده اند تا گامی هر چند کوچک در مسیر خدمات رسانی به کشور عزیزمان داشته باشند. در این باره سعید رشیدی که یکی از مهندسان واحد 71 بهره برداری است، می گوید: «کرونا در تعداد نفرات و رفت و آمدها تاثیر گذاشته؛ اما بر فعالیت های فرایندی و تولیدی هیچ نقشی نداشته است.» مجتبی لیموچی از گروه نوسازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس نیز می گوید: «با رعایت دستورعمل های بهداشتی، کرونا نتوانسته تاثیری بر فعالیت های ما داشته باشد و از هیچ تلاشی برای سربلندی کشورمان دریغ نمی کنیم. اکنون پروژه های خود را به نحو احسن و با تمام وجود انجام می دهیم.»
نظارت مدیران بر فعالیت های روزانه
در پایان با فرهاد صالحی، رئیس ایمنی پالایشگاه ستاره خلیج فارس، در زمینه کرونا صحبت می کنم. او می گوید: «سال 1398 یک ماه قبل از اعلام سراسری وزارت بهداشت و درمان، جلساتی در قالب کمیته سلامت پالایشگاه تشکیل شده بود و این پیش بینی را از قبل داشتیم که امکان ورود کرونا به کشورمان نیز وجود دارد، از این رو تجهیزات مورد نیاز و دستورعمل هایی را که نیاز بود، با توجه به اطلاعیه های WHO اعمال کردیم.» به گفته او، «خروج نفرات از منازل تا چگونه نشستن در سرویس و همچنین قرار دادن دستگاه ازن ساز برای تمامی سرویس های ایاب و ذهاب را در دستور عمل های خود لحاظ کرده ایم. ضمن اینکه تب سنجی قبل از ورود کارکنان به پالایشگاه و تعویض ماسک آنها را نیز در برنامه داشته و داریم، همچنین تونل های ضد عفونی کننده برای ماشین های کوچک و بزرگ را نیز در نظر گرفته ایم.» صالحی با بیان اینکه بر اساس مصوبات کمیته کرونای پالایشگاه ستاره خلیج فارس درتمامی بخش ها شیوه نامه های بهداشتی رعایت می شود، ادامه می دهد: «کارکنان پالایشگاه، جوانانی کوشا و با دانش هستند و علاقه زیادی به آموزش پذیری دارند. با توجه به اینکه پالایشگاه ستاره خلیج فارس از دیدگاه نهادهای نظارتی در پیشگیری از شیوع کرونا در سطح مجموعه خود موفق بوده است، این دانش را در قالب مسؤولیت اجتماعی در اختیار دیگر صنایع استان هرمزگان نیز قرار داده تا با الگوسازی و آموزش های لازم در این زمینه بتوانند از همه گیری این ویروس منحوس بکاهند. در خصوص تاثیر کرونا بر فعالیت های کاری و بهره برداری پالایشگاه ستاره خلیج فارس باید گفت؛ در سال 1399 کار پرمیت های اجرایی، طرح ها و پروژ ه های افزایش ظرفیت نسبت به سال های گذشته بیشتر شده و نه تنها محدودیتی برای فعالیت های پالایشگاه ایجاد نکرده؛ بلکه با رعایت شیوه نامه های بهداشتی، تمام طرح های در دست اجر را ارتقا دادیم.» آنچه باعث شد تا پالایشگاه ستاره خلیج فارس فراتر از صنایع و پالایشگاه های دیگر باشد، فرهنگ حاکم بر این پالایشگاه بود؛ زیرا فرهنگ از سطوح بالا به پایین تزریق می شود و این فرهنگ در سیستم مدیریتی پالایشگاه وجود دارد و تسری پیدا کرده است؛ زیرا مدیران پالایشگاه بر پروسه ورود نفرات به پالایشگاه، سالن غذاخوری و رعایت دستور عمل های بهداشتی حین انجام عملیات نظارت دارند و علاوه بر توضیحات ایمنی، بهداشت را نیز نظارت می کنند؛ زیرا نیروی انسانی را ارزشمندترین سرمایه پالایشگاه می دانند.