قهرمان دوومیدانی نفتی در گفت و گو با مشعل:

بازیکنان نفت را در کنار بازیکنان تیم ملی تمرین می دادم

ورزش را با هندبال شروع کرد و به این رشته علاقه زیادی داشت، اما وقتی به پیشنهاد دوستش یک روز را با ورزشکاران دوومیدانی گذراند، مسیر ورزشی زندگی اش عوض شد تا جایی که رکورد دو سرعت ایران را بعد از 18 سال در جوانی شکست و به تیم ملی رسید و موفق شد در این رشته قهرمانی های متعددی را برای تیم ملی به دست بیاورد. محمد عاکفیان، قهرمان رشته 400 متر دوومیدانی ایران و آسیا، در یک خانواده نفتی به دنیا آمده است. پدربزرگ و پدرش از کارکنان پالایشگاه مسجدسلیمان و خطوط ولوله مخابرات نفت ایران بودند و در حال حاضر هم برادرش از کارکنان شرکت خطوط ولوله و مخابرات نفت است.  عاکفیان از کارکنان شرکت ملی نفت ایران و دارنده ۷ مدال قهرمانی در دوومیدانی جوانان و بزرگسالان آسیاست. ۳مدال طلای بزرگسالان آسیا، یک نقره بزرگسالان آسیا، یک مدال برنز بزرگسالان آسیا و دو مدال برنز جوانان آسیا دستاورد 9 سال عضویت وی در تیم ملی دو و میدانی است. عاکفیان در سال های 1392 تا 1394 سمت سرمربی دوهای سرعت تیم ملی بزرگسالان ایران را نیز به عهده داشته است.   با عاکفیان درباره پتانسیل دوومیدانی در نفت و دلیل انتخاب این رشته گفت وگویی داشتیم که باهم می خوانیم.

 با یک بیوگرافی از خودت شروع کن؟ 

متولد خرداد۱۳۶۳ شاهین شهر اصفهان هستم، چهارمین فرزند یک خانواده ۶ نفره نفتی که به خاطر جنگ از آبادان به اصفهان نقل مکان کردیم. در همین شهر درس خواندم و به ورزش پرداختم. فوق لیسانس تربیت بدنی وعلوم ورزشی از دانشگاه تهران هستم.

  چه شد دوومیدانی را انتخاب کردی، آیا به رشته های دیگِری هم علاقه داشتی؟

در دوران نوجوانی به هندبال علاقه داشتم و با جدیت هرروز پیگیر آن بودم، حتی در تیم های منتخب اصفهان و ذوب آهن هم حضور داشتم، اما در ادامه با پیشنهاد تست دوومیدانی از طرف یکی از دوستان در اصفهان در دوره دبیرستان راهی پیست دوومیدانی اصفهان شدم و تست دوومیدانی دادم و به خاطر اینکه از این رشته لذت بردم، از همان روز تصمیم گرفتم به ورزش فردی دوومیدانی روی بیاورم و قید هندبال را بزنم.

  از چه زمانی دوومیدانی را به صورت حرفه ای شروع کردی؟

از همان موقع که به دوومیدانی علاقه مند شدم، این ورزش را به صورت حرفه ای پیگیری کردم. بعد از یک سال تمرین در سال ۲۰۰۲ وارد مسابقات قهرمانی جوانان ایران شدم و توانستم رکورد ۴۰۰ متر جوانان ایران را پس از ۱۸ سال بزنم. همان سال با حضور در مسابقات قهرمانی جوانان آسیا موفق به کسب دو مدال برنز شدم. دو سال بعد در سال ۲۰۰۴ در مسابقات قهرمانی داخل سالن بزرگسالان آسیا مدال طلا گرفتم.

  برای چه تیم هایی دویدی؟

دو سال سابقه عضویت در تیم دوومیدانی جوانان ذوب آهن و۷ سال سابقه در نفت تهران را دارم که به عنوان دوومیدانی کار در سابقه باشگاهی من است.

  پس سابقه دعوت شدن به تیم های ملی پایه و بزرگسالان را هم داری؟

بله. بعدازاینکه در رده جوانان و مسابقات کشوری قهرمان شدم و رکورد ایران را زدم، به تیم ملی دعوت شدم و 9 سال برای کشورم در مسابقات بین المللی و آسیایی و جهانی دویدم.

  چه عناوینی در سطح باشگاهی و ملی به دست آوردی؟

در 9 سال سابقه عضویت در تیم ملی دوومیدانی توانستم 7 مدال رنگارنگ آسیایی کسب کنم. ۳مدال طلای بزرگسالان آسیا، یک نقره بزرگسالان آسیا، یک مدال برنز بزرگسالان آسیا و دو مدال برنز جوانان آسیا، عملکرد من در تیم های ملی بوده است.۱۱سال سابقه قهرمانی، یک نایب قهرمانی و یک مقام سوم با نفت تهران در لیگ باشگاهی کشور به عنوان ورزشکار و مربی در کارنامه من وجود دارد. قهرمانی مسابقات بین المللی تایوان قزاقستان و مجارستان در مسابقات باشگاهی دوومیدانی با نفت تهران را هم در کارنامه دارم. پس ازآن هم مربی تیم ملی دوهای سرعت ایران و تیم نفت تهران شدم و به مدت ۴ سال به این کار ادامه دادم.

  چه زمانی به استخدام نفت درآمدی؟

سال 2004 بعد از قهرمانی در آسیا بر اساس قانون جذب قهرمانان ورزشی  به استخدام نفت درآمدم. از ابتدای استخدام در نفت به عنوان مربی و ورزشکار در کنار تیم دوومیدانی نفت تهران بوده ام تا سال ۹۸ که دستور ممنوعیت حضور در لیگ های برتر ورزشی اجرا شد و نفت تهران دیگر در هیچ لیگی شرکت نکرد.در حال حاضر هم کارمند امور ورزش شرکت ملی نفت و در باشگاه زرگر به عنوان مربی مشغول به کار هستم.

   دوومیدانی در نفت را چطور می بینی؟

دوومیدانی نفت پتانسیل خوبی دارد. سال های حضور در لیگ دوومیدانی ایران نشان داد فرزندان کارکنان علاوه بر علاقه، توانایی کسب مدال در این مسابقات رادارند. در سال های حضور تیم های متشکل از فرزندان بویژه دوهای امدادی با حضور فرزندان کارکنان مدال های رنگارنگی کسب شد.

  تجربه ات را در اختیار فرزندان نفتی گذاشتی؟

در سال هایی که مربی تیم ملی بودم و در روزهایی که تیم ملی در ورزشگاه شیرودی تمرین داشت، از بچه و فرزندان نفتی و بازیکنان باشگاه نفت هم دعوت می کردم که به ورزشگاه شیرودی بیایند و در کنار بچه های تیم ملی تمرین کنند تا از این طریق هم انگیزه پیدا کنند وهم یک تشویق بود که بهتر کار کنند. من هم علاقه و هم اعتقاد داشتم که وقتی بچه ها با سن کمتر در کنار بزرگ ترها و ملی پوشان تمرین کنند، می توانند بهترین آموزش را ببینند و به تجربه شان اضافه شود.

   برای ورزش به خصوص دوومیدانی چه توصیه ای به همکاران داری؟

دوومیدانی رشته ای کم هزینه است که همه می توانند به آن روی بیاورند، اما توصیه می کنم قبل از آن با یک مربی متخصص مشورت کنند و بعد ازاپیدمی کووید 19 در باشگاه های نفت برای آموزش دوباره در خدمت کارمندان خواهم بود.

 این را هم باید اضافه کنم در یک سال اخیر به خاطر کووید 19 با هماهنگی و ایده جالب رئیس امور ورزش شرکت ملی نفت مشغول به ساخت کلیپ های آموزشی برای کارمندان و خانواده های آنان در منزل و در محل کار هستم. در ساخت این کلیپ ها سعی شده است تمریناتی برای شرایط محیط کار کارمندان تهیه و تولید شود.

در پایان آرزو می کنم در سال پیش رو مجوز حضور شرکت ورزش های پایه در مسابقات لیگ حرفه ای کشور برای کارمندان و فرزندان آنان دوباره صادر شود تا بتوانند از این فرصت استفاده کنند و توانایی هایشان را افزایش دهند.

 

ملی حفاری اهواز قهرمان پاورلیفتینگ ایران شد

 تیم پاورلیفتینگ باشگاه ملی حفاری اهواز موفق شد در اولین دوره لیگ پاورلیفتینگ باشگاه های ایران به مقام قهرمانی برسد.

تیم پاورلیفتینگ باشگاه ملی حفاری اهواز در دیدار فینال اولین دوره لیگ پاورلیفتینگ باشگاه های کشوربا عبور از سد نیروی زمینی ارتش به عنوان قهرمانی دست پیدا کرد.پس از یک ماه رقابت های نفس گیر لیگ پاورلیفتینگ باشگاه های ایران که با حضور ۹ تیم در دو گروه آغازشده بود، دو تیم ملی حفاری اهواز و نیروی زمینی با شکست دادن حریفانشان به دیدار پایانی این رقابت ها رسیدند. در دیدار فینال لیگ پاورلیفتینگ تیم های ملی حفاری ایران و نیروی زمینی ارتش به مصاف هم رفتند که درنهایت این تیم ملی حفاری اهواز بود که توانست عنوان قهرمانی اولین دوره لیگ پاورلیفتینگ را از آن خود کند.

تیم ملی حفاری توانست در فینال با برتری قاطع مقابل تیم نیروی زمینی تهران و کسب هشت مدال و ۹۶ امتیاز به قهرمانی این دوره از مسابقات دست پیدا کند. مراسم اهدای کاپ قهرمانی و مدال تیم های برتر با حضور مهدی علی نژاد، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان، عبد المهدی نصیرزاده، رئیس فدراسیون و تعدادی از مسئولان، قهرمانان و پیشکسوتان این رشته در سالن ۱۲ هزارنفری ورزشگاه آزادی برگزار شد. همچنین کاپ اخلاق این دوره از رقابت ها نیز به تیم هیات چهارمحال و بختیاری رسید. ملی حفاری به عنوان قهرمان و نیروی زمینی به عنوان نایب قهرمان لیگ برتر کشور، نماینده ایران در مسابقات پاورلیفتینگ جهان هستند. مدیرعامل باشگاه فرهنگی- ورزشی شرکت ملی حفاری نیز در پیامی، قهرمانی ارزشمند تیم پاورلیفتینگ این شرکت در مسابقات لیگ برتر و کسب سهمیه جام باشگاه های جهان را تبریک گفت.

 

نفت مسجدسلیمان دست  پر به خانه برگشت

 تیم فوتبال نفت مسجدسلیمان که در هفته بیست و چهارم لیگ برتر فوتبال باشگاه های ایران به تهران آمده بود، موفق شد حریف تهرانی خود را متوقف کند.

شاگردان محمود فکری در هفته بیست و چهارم در ورزشگاه شهر قدس مهمان تیم فوتبال پیکان بودند که موفق شدند با ارائه یک بازی منطقی به تساوی یک بریک دست پیدا کنند.

شاگردان فکری این شانس را داشتند که با حفظ گل برتری در این دیدار به پیروزی برسند، اما در ثانیه های پایانی برد را با تساوی عوض کردند تا با کسب یک امتیاز به خانه برگردند.

تیم فوتبال نفت مسجدسلیمان با کسب این یک امتیاز 28 امتیازی شد و در رتبه دهم جدول قرار گرفت. تک گل تیم نفت مسجدسلیمان را  سیروان قربانی(88) به ثمر رساند و رضا جبیره(3+90) برای پیکان گلزنی کرد.

محمود فکری، سرمربی تیم فوتبال نفت مسجدسلیمان هم بعد تساوی تیمش در تهران و کسب یک امتیاز گفت: بازی خوبی بود. اگر کمی بیشتر دقت می کردیم، می توانستیم برنده این بازی باشیم، اما در ثانیه های پایانی به حریف موقعیت گلزنی دادیم. البته باید بگویم کسب یک امتیاز هم در بیرون خانه خوب است ولی وقتی می توانید برنده باشید، نباید امتیاز از دست بدهید. فکری در ادامه به برنامه ریزی بد بازی ها اشاره کرد و گفت: شاگردانم باوجود فاصله کمی که دربازی های اخیر ما وجود داشته و یک معضل شده است، با تمام توان بازی کردند. متأسفانه شرایط برای تیم ما این گونه شده که یک بار بازی می کنیم و 25 تا 40 روز مسابقه نداریم، اما ناگهان در 10 روز، سه دیدار برای ما می گذارند. امیدوارم در برنامه ریزی ها دقت بیشتری کنند.