
رئیس جمهوری:
مشکل حقوق کارکنان صنعت نفت برطرف می شود
رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه هیچ مشکلی در تولید و صادرات نفت و فرآورده های آن نداشته و نداریم، گفت: به کارکنان وزارت نفت قول می دهم مشکلات حقوق آنها برطرف می شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، دکتر حسن روحانی، روز چهارشنبه (نهم تیرماه) در نشست هیئت دولت گفت: اگر دو ویروس ترامپ و کرونا نبود، امروز رشد اقتصادی بدون نفت کشور ۴.۱ درصد و رشد اقتصادی با نفت ۳.۸ درصد بود، تورم امروز ۱۱.۵ درصد، نرخ دلار زیر ۵ هزار تومان و رشد سرمایه گذاری ۴.۷ درصد بود و حجم تولید ناخالص کشور ۲۲ درصد بیشتر از آن چیزی می شد که امروز شاهد آن هستیم. وی با بیان اینکه این دولت برای رفع مشکلات کشور و مقابله با جنگ اقتصادی و کرونا از هیچ تلاشی فروگذار نکرده است، افزود: دولت دوازدهم در مسیر اجرای برجام و لغو تحریم ها هیچ تسامحی روا نداشته و از همه فرصت ها، ساعت ها و دقیقه ها استفاده کرده است. رئیس جمهوری با بیان اینکه دولت جدید آمریکا در تبلیغات انتخاباتی خود بارها اقدام های ترامپ در خروج از برجام را اشتباه دانسته و بر بی فایده بودن تحریم ها علیه ایران اذعان کرده بود، اما جنایت و تروریسم اقتصادی ترامپ علیه ایران همچنان ادامه دارد، تصریح کرد: اگر بایدن در اجرای برجام ذره ای تسامح کند به رأی مردم آمریکا خیانت کرده است. روحانی درباره حقوق و دستمزد کارکنان صنعت نفت نیز گفت: به کارکنان شرافتمند صنعت نفت قول می دهم مشکل آنها حل خواهد شد. ما این را دنبال می کنیم، وزیر نفت هم دنبال می کند. ما این مشکل را حل خواهیم کرد. نمی گذاریم از نظر حقوق و دستمزدی که باید دریافت کنند، دچار محدودیت شوند و اگر در گوشه ای محدودیت به دلیل مقررات بودجه آمده، این را برایشان حل وفصل خواهیم کرد. وی ادامه داد: برخی کارکنان و کارگران در اختیار پیمانکاران هستند، همچنین در مناطق نفتی پیمانکار زیادی فعالیت می کنند و اگر اینها مشکلاتی دارند به وزیر کار دستور می دهم پیگیری کند و مشکلات آنها را رفع کند. رئیس جمهوری عنوان کرد: البته این مشکل ربطی به بخش نفت ندارد. آنها در مناطق نفتی کار می کنند، اما بحث کارگر و پیمانکار است و آنها باید این مسئله را حل وفصل کنند و وزارت کار در این زمینه دنبال کند که این موضوع برطرف شود. روحانی تصریح کرد: من اعلام می کنم که هیچ مشکلی در تولید، انتقال، توزیع یا صادرات نفت و فرآورده های نفتی نداشتیم و نخواهیم داشت، هیچ مشکلی در این زمینه ها نیست. بعضی از دستگاه های ضدایرانی ماهواره ای تبلیغاتی می کنند که نادرست و غلط است.
وزیر نفت در جمع خبرنگاران:
حقوق کارکنان صنعت نفت تا پایان تیرماه اصلاح می شود
وزیر نفت از تلاش برای حل مشکل پیش آمده در حقوق و مزایای کارکنان صنعت نفت خبر داد و گفت: تلاش می کنیم نتیجه این بررسی و پیگیری ها در حقوق تیرماه کارکنان انعکاس یابد. بیژن زنگنه پس از پایان نشست کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه اقدام هایی برای پاسخگویی به مطالبات کارکنان صنعت نفت درباره وضع حقوق و مزایای شان انجام شده است، گفت: از آنجا که شماری از نیروهای رسمی وزارت نفت اعتراض هایی درباره محدودیت های ایجادشده در سقف حقوقشان در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ دارند، امروز نشستی در کمیسیون انرژی مجلس برگزار شد و خوشبختانه عموم نمایندگان با حل این مشکل موافق بودند و قول همکاری دادند. وی افزود: همه تلاش خود را خواهیم کرد تا کارکنان صنعت نفت انعکاس این بررسی و رسیدگی ها را در حقوق تیرماه خود مشاهده کنند. وزیر نفت با اشاره به مشکلات نیروهای پیمانکاری وزارت نفت تصریح کرد: مشکل این افراد ارتباطی به قانون بودجه ۱۴۰۰ ندارد و مربوط به قانون کار است، از این رو طبق قانون کار هر آنچه را که به آنها تعلق بگیرد پرداخت می کنیم، اما درخواست های فراقانونی آنها مسئله دیگری است. زنگنه با بیان اینکه باید قانون بودجه سال ۱۴۰۰ اصلاح شود، از نگارش متنی برای اصلاح این قانون خبر داد.
سند چشم انداز تولید نفت خام تا افق 1420 تصویب شد
شورای عالی انرژی کشور سند چشم انداز تولید نفت خام تا افق سال ۱۴۲۰ منتج از مطالعات طرح جامع انرژی کشور را با هدف تعیین گزینه بهینه تولید نفت برای تعیین نهایی چشم انداز تولید و سرمایه گذاری در بخش نفت خام موجود در مخازن کشف شده تصویب کرد.
اسحاق جهانگیری در نشست شورای عالی انرژی که به ریاست وی برگزار شد، با بیان اینکه کشور بزرگ و با موقعیت جغرافیایی منحصر به فردی مثل ایران همواره در منطقه پرتلاطم خاورمیانه تأثیرگذار بوده است، افزود: کشور ما در این منطقه همیشه رقبای جدی داشته است، اما ایران همواره توانسته است با توجه به ظرفیت ها و امکانات کشور در معادلات منطقه ای تأثیرگذار باشد.
وی با تأکید بر اینکه قدرت نظامی یکی از عوامل بازدارنده در برابر فشارها و توطئه های دشمنان ملت ایران است، تصریح کرد: ایران توانسته است در دهه های گذشته همواره در این منطقه تأثیرگذار باشد و قدرت خود را در برابر کشورهای رقیب افزایش دهد، اما در عین حال نتوانسته ایم از ظرفیت ذاتی و موقعیت جغرافیایی ایران به خوبی استفاده کنیم.
معاون اول رئیس جمهوری افزایش ظرفیت تولید و فروش نفت را یکی دیگر از عوامل قدرت کشور عنوان کرد و افزود: ایران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ۱۰ درصد از سهم تولید جهانی نفت را در دست داشت، اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی به دلیل اختلاف نظرهای مدیریتی و توطئه و تحریم های ظالمانه دشمنان علیه ایران این سهم به ۴ درصد کاهش یافته است و بعضی از کشورهای منطقه از این فرصت استفاده کردند و سهم خود را تولید و فروش نفت افزایش جدی داده اند.
جهانگیری با بیان اینکه متأسفانه وضع به جایی رسیده است که با خارج شدن ایران از بازار نفت جهانی، اقتصاد دنیا دچار مشکل نشود، گفت: وظیفه ملی ماست که با افزایش سرمایه گذاری و ورود فناوری های نو و بهره گیری از ظرفیت های داخلی بار دیگر سهم ایران را از بازارهای نفت جهان به دست آوریم. معاون اول رئیس جمهوری یادآور شد: ممکن است به دلیل شرایط زیست محیطی در آینده برای کشورهای تولیدکننده نفت که بیشتر از سهمیه مجاز خود نفت تولید می کنند، قوانین و مقررات محدودکننده ای وضع شود. جهانگیری با تأکید بر اینکه استفاده حداکثری از نعمت نفت بزرگ ترین وظیفه ملی است، ادامه داد: با سرمایه گذاری گسترده می توان سهم ایران را در بازارهای جهانی نفت را افزایش داد تا با بازگشت ایران به موقعیت پیشین خود در بازار نفت بتوان مشکلات اقتصادی و بیکاری را در کشور حل کرد و باید برای رسیدن به این هدف، همکاری و هم افزایی همه مسئولان و ارکان کشور افزایش یابد. جهانگیری در ادامه از سازمان برنامه و بودجه خواست در تدوین برنامه هفتم توسعه کشور بر منابع طبیعی اتکای بیشتری شود و راهکاری پیش بینی کرد که درآمد بازار از افزایش تولید نفت در صندوق توسعه ملی فقط برای سرمایه گذاری استفاده شود. در این نشست که با حضور وزیران نیرو، نفت، صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، شورای عالی انرژی کشور به موجب ماده (۵) قانون اصلاح الگوی مصرف در زمینه سیاست گذاری، تنظیم و تدوین سیاست های کلی راهبردی بخش انرژی کشور و سند ملی راهبردی انرژی کشور، سند چشم انداز تولید نفت خام تا افق سال ۱۴۲۰ منتج از مطالعات طرح جامع انرژی کشور را با هدف تعیین گزینه بهینه تولید نفت خام برای تعیین نهایی چشم انداز تولید و سرمایه گذاری در بخش نفت خام موجود در مخازن کشف شده کشور را تصویب کرد. ضمن آنکه وزیر نفت در گزارشی درباره سند چشم انداز تولید نفت خام تا افق سال ۱۴۲۰ با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در سیاست های ابلاغی سال ۱۳۷۷ درباره افزایش ظرفیت تولید صیانت شده نفت متناسب با ذخایر موجود و برخورداری کشور از افزایش قدرت اقتصادی و امنیتی و سیاسی تأکید کرد: ورود سرمایه گذاری های جدید، فناوری های نو و ایجاد بازار برای سهم نفت کشور از مهم ترین عوامل توسعه بازار نفت خام جمهوری اسلامی ایران است که این سند چشم انداز با توجه به دانش و تجربه مدیران به منظور تعیین چشم انداز و گزینه های قابل دستیابی به تولید نفت و سرمایه گذاری برای توسعه ذخایر کشف شده تدوین شده است. در این نشست بر بهره گیری کامل از ظرفیت فروش نفت برای توسعه عمرانی، تلاش برای تجهیز و توانمندسازی شرکت های داخلی به منظور اکتشاف و تولید با تکیه بر بازار سرمایه و برنامه ریزی و تعریف مشوق های لازم برای سرمایه گذاری تأکید شد.
سخنگوی دولت:
ایران به خلق بازارهای جدید انرژی توجه جدی دارد
سخنگوی دولت گفت: همه از ظرفیت های ایران در تأمین انرژی آگاه هستند و ایجاد بازارهای جدید همواره مورد توجه ما بوده است، از این رو لبنان می تواند بازارهای جدیدی برای ما در این حوزه ایجاد کند.
علی ربیعی، در نشست خبری با گرامیداشت روز صنعت گفت: دشمن ما را تحریم کرد تا در بخش صنعت، معدن و تجارت و اقتصاد به زانو در بیاییم، در حالی که در دوران تحریم با ممنوعیت واردات کالا، از صنعت داخلی حمایت کردیم و زمینه صادرات بیش از گذشته فراهم شد و صنعت جای بخشی از صادرات نفت را در این سه سال گرفت.
وی افزود: در تبلیغات غیرمنصفانه دولت را به نگاه به خارج متهم می کردند، اما دولت با اعتقاد به اصل همکاری و حل مسائل بین الملل، تقویت داخل و مقاومت اقتصادی را فراموش نکرد. رشد اقتصادی ما در سال ۹۹ و رشد قابل توجه صنعت در پایان سال ۹۹ و سه ماه نخست ۱۴۰۰ گواه بر این ادعاست.
ربیعی در پاسخ به پرسشی درباره مباحث مطرح شده در خصوص کشتی حامل سوخت ایران به لبنان، اعلام کرد: روابط ایران و لبنان به عنوان دو کشور برادر و دوست روشن است و علاقه دو کشور بر اساس روابط دوجانبه بنا شده و ادامه خواهد یافت؛ ما همیشه روابط تجاری رو به پیشرفتی با ملت لبنان داشته ایم و مصمم به تقویت این روابط در همه ابعاد هستیم که به شکوفایی و امنیت دو ملت کمک می کند.
وی گفت: همه از ظرفیت های جمهوری اسلامی ایران در تأمین انرژی آگاه هستند و ایجاد بازارهای جدید همواره مورد توجه ما بوده است و لبنان می تواند بازارهای جدیدی برای ما ایجاد کند، بنابراین هرگاه درخواست اقتصادی مشابهی برای ما شکل گیرد آن را با جدیت بررسی می کنیم.
دبیرکل اوپک تاکید کرد:
چشم انداز آینده بازار نفت روشن است
دبیرکل اوپک معتقد است تصویر شفافی که با تلاش ها برای بهبود شرایط ویروس کرونا ایجاد شده، شرایط بازار نفت و چشم انداز آن در آینده را بهبود بخشیده است. به گزارش دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، پنجاه و سومین نشست کمیته مشترک فنی اوپک و غیراوپک (JTC) روز (سه شنبه، هشتم تیرماه) به صورت ویدیو کنفرانس برای بررسی تازه ترین تحولات بازار نفت و چشم اندازهای آینده برگزار شد. این نشست به منظور آماده سازی سی و یکمین نشست کمیته مشترک نظارت بر توافق اوپک و غیراوپک (JMMC) و هجدهمین نشست وزیران اوپک و غیر اوپک به ترتیب در ۳۰ ژوئن و یکم ژوئیه (نهم و دهم تیرماه) برگزار می شوند، تشکیل جلسه داد. محمد سانوسی بارکیندو، دبیرکل اوپک بر نقش حیاتی این کمیته در ارائه تجزیه و تحلیل فنی با کیفیت بالا از تازه ترین تحولات بازار نفت تأکید کرد و افزود: تحقیقات و ارزیابی های انجام شده توسط این کمیته، نقش اساسی در روند تصمیم گیری توافقنامه همکاری (DOC) دارد.
وی گفت: شرکت کنندگان در توافقنامه همکاری نقش مهم و ارزشمندی در تسریع روند بازگرداندن تعادل به بازار نفت داشته اند.
بارکیندو اظهار کرد: تصویر کلی روشن تری که با تلاش های انجام شده برای بهبود همه گیری کرونا ایجاد شده سبب بهبود قابل توجه شرایط بازار نفت و چشم انداز بهبود آن در آینده شده است.
.
فراز و فرود تقاضای جهانی گاز در ۲۰۴۰
شرکت دولتی قطرپترولیوم پیش بینی کرد که تقاضای جهانی گاز در سال ۲۰۴۰ میلادی به دوران فراز و نشیب خود می رسد.
به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، شرکت بزرگ گاز طبیعی قطر پترولیوم پیش بینی کرد که تقاضای جهانی گاز طبیعی همچنان تا دو دهه دیگر افزایش می یابد، این برآورد بسیار خوش بینانه تر از پیش بینی آژانس بین المللی انرژی (IEA) است.
قطر پترولیوم انتظار دارد مصرف گاز سالانه ۱.۵ درصد افزایش یابد، این شرکت دلیل این افزایش را رشد اقتصادی و انتقال انرژی به سوی سوخت هایی پاک تر از زغال سنگ می داند.
این شرکت برآورد کرد که زمان اوج و افول تقاضای گاز طبیعی سال ۲۰۴۰ - یعنی ۱۵ سال پس از برآورد آژانس بین المللی انرژی - خواهد بود.
بزرگ ترین تولیدکننده گاز طبیعی مایع شده (ال ان جی) جهان با برآورد آینده ای روشن برای این کالا، ده ها میلیارد دلار برای ساخت پروژه های توسعه ای ال ان جی هزینه کرده است.
گاز به عنوان سوخت جایگزین اصلی در انتقال به سوی انرژی های پاک در نظر گرفته شده است. با این حال، بعضی دولت ها با تسریع تلاش های خود برای کُند کردن روند تغییرات آب وهوایی، آن را هم کنار گذاشته اند.
آژانس بین المللی انرژی انتظار دارد تقاضای گاز در اواسط دهه ۲۰۲۰ به دوان اوج و افول خود برسد. این نهاد در ماه مه در گزارشی درباره حذف کربن تا سال ۲۰۵۰ اعلام کرد که استفاده از گاز طبیعی در اواسط قرن کنونی ۵۵ درصد کمتر از ۲۰۲۰ خواهد بود.
برآورد قطر پترولیوم تضاد زیادی با پیش بینی آژانس دارد و بسیار خوشبینانه تر است. این شرکت انتظار دارد تقاضای ال ان جی - حتی با کاهش مصرف گاز در بعضی کشورها - افزایش یابد.
این شرکت رشد سالانه بازار ال ان جی تا ۲۰۴۰ را ۳.۶ درصد برآورد کرد.