شرکت گازاستان لرستان

ضریب 97درصدی نفوذ گازرسانی شهری و روستایی

مدیرعامل شرکت گازاستان لرستان بااشاره به بهره برداری ازگازرسانی به 234 روستا و 275 واحد صنعتی در این استان با صرف 185میلیاردتومان هزینه گفت:ضریب نفود گازرسانی شهری و روستایی در استان لرستان به 97 درصد رسیده است.

کرم گودرزی اظهارکرد: این شرکت با ادامه روند رو به رشد خود برای توسعه گازرسانی به نقاط مختلف استان، سبب ایجاد زیرساخت های اقتصادی،حفظ محیط زیست وجلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها و توسعه و رفاه مردم شده است.

وی افزود: این حرکت و پویایی باعزم جدی وتلاش همکارانم درشرکت گاز استان لرستان، پیمانکاران ومشاوران اجرایی،در کنارحمایت های وزارت نفت وشرکت ملی گازایران با تأمین به موقع نقدینگی و اعتبارات لازم محقق شده است.

مدیرعامل شرکت گاز لرستان گفت:ازمجموع 25شهراین استان 24 شهرآن ازنعمت گاز طبیعی برخوردارشده اند و گازرسانی به آخرین شهر نیزدرحال انجام است.

وی با بیان این که ضریب نفود گازرسانی در بخش شهری اکنون 99.9درصد است، تصریح کرد:تاکنون حدود333هزارو505 خانوارشهری این استان زیرپوشش گازطبیعی قرار گرفته اند.

گودرزی گفت:دربخش روستایی نیزازمجموع 2364روستای واجد شرایط گازرسانی تا کنون 1906روستا ازگاز برخوردار شده اند و گازرسانی به 350 روستا نیزدردست اجراست.

 به گفته مدیرعامل شرکت گازاستان لرستان،1532روستای این استان دردولت های یازدهم ودوازدهم گازرسانی شده اندکه به معنای پنج برابرشدن گازرسانی درهشت سال فعالیت دولت یازدهم و دوازدهم است.

وی تصریح کرد:درهشت سال گذشته به طورمیانگین هر46ساعت،یک روستا گازرسانی شده است.

گودرزی اظهار کرد: با توجه به گازرسانی 234روستا و275واحدصنعتی دراستان لرستان باهزینه 185میلیارد تومان، ضریب نفود گازرسانی درشهرها و روستاهای این استان به 97 درصد رسیده که این استان را در زمره استان های سبز قرار داده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان لرستان با اشاره به اینکه دربخش صنعت به عنوان پیشران تولید اقتصاد وایجاد اشتغال،هم اکنون بیش از دوهزار واحد تولیدی،صنعتی وکشاورزی دراین استان ازگازبرخوردارند،افزود: یکهزارو746واحدصنعتی دردولت های یازدهم و دوازدهم و275 واحد صنعتی نیز ازهفته دولت امسال تاکنون گازدریافت کرده اند.

 به گفته گودرزی، مصرف صنعتی گاز دراین استان درهشت سال فعالیت دولت های یازدهم و دوازدهم به 520 هزار مترمکعب رسیده است.

 

  خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه خلیج فارس

 بهره برداری از نخستین مرکز انتقال نفت  100درصد ایرانی

مدیرشرکت خطوط لوله ومخابرات نفت منطقه خلیج فارس گفت:برای نخستین بارمرکز انتقال نفت100درصدایرانی به همت پیمانکاران داخلی به بهره برداری رسید. حمیدرضا کیهان پور دربازدید ازخط لوله گوره- جاسک  و آیین بهره برداری از مرکز انتقال شماره 2 این خط گفت: چهار دستگاه الکتروپمپ توسط شرکت پمپ های صنعتی ایران در مرکز انتقال شماره 2 نفت خام گوره - جاسک نصب شده که چهار دستگاه به شکل 1+3 در حال بهره برداری است. وی تأکید کرد: درمرحله نخست طرح خط لوله انتقال نفت خام گوره - جاسک تقریباً یک سوم ظرفیت اسمی این مرکز انتقال با 330 هزار بشکه در روز به بهره برداری می رسد. مدیر شرکت خطوط لوله ومخابرات نفت منطقه خلیج فارس گفت:پمپ های این خط به صورت موازی است وهرکدام قابلیت حمل بالغ بر 100هزار بشکه فرآورده رااز مبدأ گوره به جاسک دارند. کیهان پور با اشاره به اینکه در فاز نهایی، این ظرفیت به یک میلیون بشکه در روزخواهد رسید، تصریح کرد: یکی از نکات برجسته وقابل توجه این خط، تأمین نفت خام خوراک پالایشگاه بندرعباس است که برای نخستین بار وبه صورت زمینی با یک انشعاب 30اینچ از خط لوله 42 اینچ در کنار شهر بندرعباس  انجام می شود.

وی یادآور شد: از ابتدای تأسیس پالایشگاه بندرعباس تاکنون، تأمین خوراک این پالایشگاه از طریق دریا و کشتی بوده است.

 

   پخش فرآورده های نفتی منطقه شاهرود

ارسال 3.7 میلیون لیتر بنزین به مناطق همجوار

مدیرشرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه شاهرود ازارسال سه میلیون و 700 هزار لیتر بنزین به مناطق همجوار در هفته پایانی خردادماه امسال خبر داد.

علی اکبرعرب عامری بااشاره به کمبود بنزین در مناطق همجوار خراسان رضوی به دلیل ترافیک خطی ارسال بنزین به مشهد مقدس و تردد جاده ای مسیر تهران به مشهد، گفت:به منظور تامین این فرآورده نفتی،دومیلیون و 500 هزار لیتربنزین به خراسان رضوی ویک میلیون و 200 هزار لیتر در بازه زمانی یاد شده به منطقه سبزوار ارسال شد. وی تصریح کرد:با برنامه ریزی وهماهنگی های مستمرباستاد شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران ومناطق همجوار،همچنین تلاش شبانه روزی مسئولان وکارکنان منطقه شاهرود، این منطقه افزون برتامین وتوزیع سوخت مورد نیاز حوزه عملیاتی خود، توانایی آن رادارد که درمواقع اضطراری،تامین بخشی ازسوخت مورد نیاز استان های همجوار را انجام دهد.

 

     پایانه نفتی خارک

عملکرد مرکز مشاوره خارک بررسی شد

 

عملکرد مرکز مشاوره پایانه نفتی خارک با حضورمدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران بررسی شد.

عباس اسدروزدرنشستی باهدف بررسی عملکرد مرکزمشاوره پایانه خارک،با اشاره به اهمیت وجود این مرکز، بر تمرکز به فرهنگ سازمانی وسلامت روان به منظور افزایش بازدهی کارکنان تاکید و تصریح کرد: صرفه جویی درهزینه های داخلی، حفظ روابط مشتری، همچنین افزایش دانش وتجربیات کاری، ازجمله ویژگی های این اقدام است.

وی افزود: سلامت روح و روان می تواند تأثیرمستقیم برعملکرد داشته باشد وبه عنوان یکی از ارکان اساسی بهره وری به تعهد، رضایت و بازدهی بیشتر کارکنان بینجامد.

مریم صف آرا، روان شناس بالینی نیز در این نشست به مؤلفه های آسیب های روان شناختی، سبب شناسی، راهبردها و راهکارهای برون رفت از آن اشاره کرد.

صف آرا همچنین بابیان نحوه عملکرد مرکزمشاوره پایانه های نفتی خارک دریک دهه اخیر(باتوجه به شاخصه های کیفی وکمی)درباره موانع، روش های موثر برای پیشرفت وضع موجود و برون رفت ازموانع توضیحاتی را بیان کرد.

 

    شرکت گاز استان کرمان

پوشش 95درصدی جمعیت از گازطبیعی تا سال 1401

مدیرعامل شرکت گازاستان کرمان با بیان اینکه اکنون 80 درصد جمعیت این استان از گاز طبیعی بهره مند هستند، اعلام کرد:این مقدار تا سال آینده به 95 درصد خواهد رسید.

منوچهر فلاح در آئین بهره برداری از پروژه های گازرسانی 8 شهر، 93 روستا و 120 واحد صنعتی با اعتبار بیش از 1600 میلیارد تومان گفت: با بهره برداری از این پروژه ها 33هزارخانوار شهری و روستایی از گاز طبیعی بهره مند می شوند.

وی با اشاره به بهره برداری از طرح های گازرسانی در این استان به ویژه در هفته دولت، تصریح کرد:با افتتاح های طرح های کنونی، ظرف یک سال گذشته 13شهر، 239 روستا و 270 واحد صنعتی کوچک و بزرگ به شبکه گازمتصل شده اند که حماسه ای جهادی به شمار می آید.مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان با بیان این که این استان دارای71شهراست، تصریح کرد: درابتدای سال 92،تنها 37 شهر زیرپوشش گاز طبیعی قرارداشتند واین تعداد در پایان سال گذشته به 66 رسید شهر رسید واز این نظر رشد 100درصدی داشته است.

به گفته وی،جمعیت زیرپوشش گازشهرهای استان کرمان به 98درصد رسیده وعقب ماندگی هادراین بخش جبران شده است؛به گونه ای که پنج شهردیگر نیزتاپایان امسال زیرپوشش گاز طبیعی قرار خواهند گرفت.فلاح بااشاره به 3300روستای واجدشرایط گازرسانی در استان کرمان نیز گفت:درابتدای سال گذشته،449 روستا زیرپوشش گاز قرارداشتند و این تعداد در پایان همان سال به هزار و 433 مورد رسید به این معنا که در دولت های یازدهم و دوازدهم حدود یک هزار روستا با رشد 200 درصدی زیرپوشش گاز قرارگرفته اند.وی جمعیت کنونی بهره مند ازگاز رادراستان کرمان 80 درصد اعلام و اظهار کرد: این میزان درابتدای سال گذشته 53 درصد بوده است تاسال 1401 به 80 درصد خواهد رسید.

 

   شرکت ملی گاز ایران

 برتری صنعت گاز در ششمین دوره جایزه ملی مدیریت انرژی

شرکت های تابع شرکت ملی گاز ایران در ششمین دوره جایزه ملی مدیریت انرژی هفت تندیس برنز، یک تندیس نقره، چهار لوح سپاس و سه عنوان مدیر برتر انرژی به دست آوردند.

مسعود زردویان، مدیرهماهنگی ونظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران در ششمین دوره جایزه ملی مدیریت انرژی، گفت: برای رسیدن به اهداف و سیاست های کلان کشور در زمینه بهینه سازی مصارف، مدیریت انرژی و کاهش آلاینده های محیط زیستی، شرکت های تابع شرکت ملی گاز ایران بسیارمسئولانه عمل کردند وبراساس نتایج حاصل از این همایش،عملکرداین شرکت ها در استقرار سیستم های مدیریت انرژی، اصلاح الگوی مصرف و بهینه سازی مصرف انرژی بسیار چشمگیر بوده است.

وی ادامه داد:این مهم طوری بود که این شرکت ها در بخش فرآیندهای انرژی بر، پروژه های صرفه جویی انرژی، ساختمان های غیرمسکونی اداری و بخش مدیران برتر انرژی، موفق به دریافت گواهینامه ها و تندیس های مختلف شدند.

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه استفاده بهینه از منابع انرژی،نیازمندبه کارگیری رویکردهای مدیریت انرژی وروش های به روز بهینه سازی مصرف آن است، تصریح کرد:توجه به محدودیت های اکوانرژی،شامل منابع محیط زیستی، انرژی های فسیلی، افزایش نگرانی درباره تبعات تغییرات آب وهوایی وآلودگی هوا،اتخاذ سیاست های ارتقای بهره وری انرژی و کاهش انتشار گازهای آلاینده مطابق روند جهانی، از ضرورت های مدیریت انرژی است که به گونه ای جدی باید در همه حوزه ها مدنظر قرار گیرند.

زردویان اظهارکرد: شرکت ملی گاز ایران به عنوان یکی از ارکان اصلی تأمین انرژی در کشور،با حضور چشمگیر در این دوره ازجایزه ملی،موفق به ارائه طرح ها و پروژه هایی شد که افزون بر جلوگیری از هدررفت منابع ملی و صرفه جویی در مصرف انرژی، کمک های شایانی به حفظ محیط زیست کرده است.

اسامی شرکت ها و مدیران برگزیده در بخش های مختلف ششمین دوره جایزه ملی مدیریت انرژی به شرح زیر است:

- برگزیدگان بخش فرآیندهای انرژی بر: شرکت پالایش گاز ایلام، تندیس برنزی سه ستاره، شرکت پالایش گاز فجرجم، لوح سپاس.

- برگزیدگان بخش پروژه های صرفه جویی انرژی: پالایشگاه ششم مجتمع گاز پارس جنوبی، تندیس نقره ای سه ستاره و تندیس برنزی تک ستاره، شرکت گاز استان سمنان، تندیس برنزی تک ستاره و لوح سپاس.

 

   شرکت نفت فلات قاره ایران

 مخزن آسماری میدان نفتی ابوذر تولیدی شد

شرکت نفت فلات قاره ایران از به تولید رسیدن نفت درمخزن آسماری میدان ابوذر برای نخستین بار در تاریخ توسعه این میدان خبر داد.

جواد رستمی، رئیس مهندسی نفت شرکت نفت فلات قاره ایران گفت: با برنامه ریزی های انجام شده درچند ماه گذشته برای ارزیابی تکمیلی مخزنی و امکان تولید نفت از لایه آسماری بالایی میدان ابوذر، حفاری چاهA-14- 4-H  دراین مخزن انجام شد و پس از تکمیل و راه اندازی آن، تولید نفت از این مخزن برای نخستین بار در تاریخ توسعه میدان ابوذر تحقق یافت.

وی افزود: با توجه به مطالعات قبلی و ارزیابی نتایج تولید از این چاه، برنامه ریزی برای حفاری چاه های بیشتر به منظور توسعه این مخزن انجام و پیش بینی می شود با توسعه اولیه این مخزن وحفاری پنج تا هشت حلقه چاه، امکان تولید روزانه 6 تا 10 هزاربشکه نفت (بر اساس روند تولید در چاه یادشده) از این مخزن میسر شود.

رئیس مهندسی نفت شرکت نفت فلات قاره ایران با اشاره به تاریخچه بهره برداری و توسعه میدان نفتی ابوذر ونتایج این موفقیت گفت: تاکنون توسعه وتولید میدان ابوذر برمحوریت مخزن غار (با نفت درجای 4030 و ذخیره 1730میلیون بشکه) و بخش اندکی در مخازن برگن(با نفت درجای 118 و ذخیره 31 میلیون بشکه) ودمام (با نفت درجای 138و ذخیره 18.4میلیون بشکه) انجام شده است.

وی گفت: سال گذشته مطالعات تکمیلی و بررسی ظرفیت تولید نفت از لایه آسماری بالایی هم زمان با انجام مطالعه Fast Track میدان در دستور کار قرار گرفت که پس از بررسی های فنی،یکی از چاه های بسته مخزن غاراین میدان((A14- 4Hبرای حفاری درمخزن آسماری دردستور کارقرارگرفت و برنامه حفاری دوباره در آن تهیه شد.

به گفته رستمی پس از تکمیل و راه اندازی،باموفقیت عملیاتی و نتایج آزمایش بهره دهی آن در سه کاهنده 24، 32 و 40، به ترتیب به میزان 630، 1040 و 1330 بشکه در روز نفت خالص (بدون تولید آب) حاصل شد.

رئیس مهندسی نفت شرکت نفت فلات قاره ایران این اقدام رایک موفقیت ارزشمند برای این شرکت خواندوافزود:این عملیات حاصل تلاش  کارگروه هفت نفره مدیریت میدان های منطقه خارک،همچنین همفکری همکاران مدیریت امورفنی دراداره های مهندسی نفت، حفاری و زمین شناسی ومشارکت بخش مهندسی بهره برداری وعملیات تولید منطقه خارک در راه اندازی تولید بوده است.