غذاهای سنتی و متفاوت بپزید

خورش ماهی

فاطیما بهجویان- کارشناس آشپزی صداوسیما

یکی از انواع خورش های خوشمزه و محبوب جنوب کشور خورش ماهی است که در دسته غذاهای دریایی قرار می گیرد. این خورش خوشمزه جنوبی شباهت زیادی به قلیه ماهی دارد. خورش ماهی معمولا به صورت خیلی غلیظ سرو می شود و تقریبا در زمان سرو هیچ آبی ندارد. این خورش مجلسی را می توان با انواع ماهی های بدون استخوان تهیه کرد. حالا اگر شما هم جزو کسانی هستید که علاقه زیادی به غذاهای دریایی دارید دست به کار شوید و این خورش متفاوت را بپزید و از طعم لذیذش لذت ببرید.

مواد لازم

فيله ماهي: 4 تا 5 تكه

پياز: یک عدد

گوجه فرنگي: ٢عدد

سس تمر هندي: ٣ قاشق غذاخوری

رب خرما: ٢قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگي: یک قاشق غذاخوری

تره فرنگي: یک دوم پيمانه

سير: یک حبه

ادويه مخصوص ماهي: یک قاشق سوپخوری

نمك، فلفل و پودرسير: به میزان لازم

گشنیز خرد شده: 100 گرم

طرز تهیه

ابتدا تکه های ماهی را با كمي نمك، فلفل و پودرسير مزه دار کرده و كمي سرخ می کنیم و ماهی های سرخ شده را کنار می گذاریم. روغن را داخل تابه می ریزیم و پياز نگيني شده را داخل آن ریخته و اجازه می دهیم كمي سرخ شود، سپس سير، تره فرنگي و ادویه ماهی را اضافه می کنیم. گوجه فرنگي خرد شده را هم به همراه رب گوجه اضافه می کنیم. گوجه که کمی پخته شد، رب خرما و سس تمر هندي را می افزاییم و بعد از آن به خورش آب اضافه می کنیم. منتظر می مانیم تا خورش ماهی مان جا بیفتد. در 10 دقيقه آخر پخت نیز ماهي سرخ شده و گشنيز خرد شده را به خورشمان اضافه می کنیم. خورش ماهی را می توان در کنار برنج سرو کرد و از خوردنش لذت برد.

 

دسر عربی مخملی

  آتینا عالی

 مواد لازم

پودر کرم کارامل: 2 بسته

شير: 4 ليوان

پودر نسکافه يا قهوه فورى: 2 قاشق چایخوری

خامه: 100 گرم

بيسکويت پتى بور: یک بسته

شکر: 4 قاشق غذاخوری

طرز تهیه

ابتدا پودر کارامل را همراه شکر در شير حل می کنیم و روى حرارت می گذاریم تا بجوشد. سپس بيسکويت ها را خرد کرده و به شير اضافه می کنیم تا با گرماى آن حل شود، پودرنسکافه یا پودر قهوه را هم می افزاییم. وقتى خنک شد در ميکسر يا مخلوط کن می ریزیم و پس از آن خامه را اضافه می کنیم و در قالب مورد نظر ریخته و در يخچال می گذاریم. در آخر هم با سس  دسر کارامل مان را تزيين می کنیم.

* برای این مدل قالب این مقدار مواد کافیست، اما برای قالب های کوچک تر می توانید از نصف این مواد استفاده کنید.

* مانند دیگر دسرها برای جدا کردن آن از قالب باید کمی صبر به خرج دهید و مطمئن شوید که دسر کاملا گرفته است.

نکته: برای مخملی کردن دسر شش عدد بیسکویت را آسیاب می کنیم و با داست طلایی(رنگ پودری طلایی) مخلوط و روی دسر الک می کنیم.

 

کیک هل

  مهسا محمودی

مواد لازم

تخم مرغ: ٣ عدد

آرد: یک و یک دوم پيمانه

روغن: یک دوم پيمانه

ماست: یک دوم پيمانه

شكر: یک پيمانه

نمك: یک چهارم قاشق چایخوری

بیكينگ پودر: ٢ قاشق مرباخوری

هل: یک دوم قاشق چایخوری

گلاب: ٢ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

تخم مرغ را كمی می زنیم، سپس شكر را به آن اضافه می کنیم و آن قدر می زنیم تا كرم رنگ شود. گلاب، هل، نمك و روغن را اضافه کرده و كمی می زنیم، حالا نوبت اضافه کردن ماست است. آن را هم می افزاییم و دوباره خوب هم می زنیم. آرد و بیكينگ پودر را مخلوط کرده و سه بار الك می کنیم، سپس آن را كم كم به مواد اضافه کرده و مخلوط می کنیم. قالب مورد نظرمان را چرب کرده و داخل آن را آرد می پاشیم. مواد کیک را درون قالب می ریزیم و در فر از قبل گرم شده با دمای ١٨٠ درجه سانتیگراد و به مدت ٣٥ تا ٤٠ دقيقه می پزیم.