
شرکت نفت و گاز پارس
قدردانی رئیس بنیاد مستضعفان از افتخارآفرینی های وزارت نفت
رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در بازدید از فاز 14 پارس جنوبی گفت: همه در افتخارآفرینی های پارس جنوبی شریک هستند و باید از وزارت نفت که در پیشبرد این طرح ها موفق عمل کرده، قدردانی کرد. پرویز فتاح با حضور در سایت 2 پارس جنوبی و منظرگاه پالایشگاه طرح توسعه فاز 14، گزارشی از روند پیشرفت آخرین پالایشگاه در حال توسعه پارس جنوبی از سوی مسئولان اجرایی این طرح دریافت کرد. وی، تکمیل طرح های پارس جنوبی را دستاوردی بسیار بزرگ و از آثار پیروزی انقلاب اسلامی عنوان و اظهار کرد:این دستاوردها ثمره اعتماد به مهندسان، متخصصان و کارگران کشور است. رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی با بیان اینکه طرح های میدان پارس جنوبی از جمله فاز 14 به لحاظ اهمیت و حجم کار در دنیا بی نظیر است، تصریح کرد: در توسعه پارس جنوبی،مهندسان و کارگران ایرانی به فرمایش مقام معظم رهبری عمل کرده اند که نتیجه آن به ثمر رسیدن همه فازهای آن و توسعه پالایشگاه فاز14 به عنوان آخرین برگ زرین این میدان گازی است. رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری بسیار عظیمی در منطقه پارس جنوبی صورت گرفته است، افزود: این سرمایه گذاری ها در شرایط تحریم اقدامی بسیار بزرگ و نشانگر عقلانیت نظام است. فتاح با بیان اینکه باید از دستاوردهای دولت در پارس جنوبی قدردانی کرد، اظهار کرد: مدیران،مجریان و پیمانکاران در خط مقدم اقتصاد هستند و فاز 14 پارس جنوبی تجلی اقتصاد مقاومتی است.
داخلی سازی 100 درصدی تجهیزات ثابت پالایشگاه فاز 14
محمدمهدی توسلی پور، مجری طرح توسعه فاز 14پارس جنوبی نیز با تاکید بر رویکرد حمایت از ساخت داخل در این طرح،گفت:وزارت نفت در زمینه ساخت و تأمین تجهیزات مهم پارس جنوبی ازجمله تجهیزات ثابت و دوار پالایشگاه،حمایت بسیار خوبی از سازندگان و پیمانکاران ایرانی داشت به طوری 100درصد این تجهیزات داخلی سازی شده است. وی با اشاره به اینکه هم اکنون از بخش فراساحل فاز 14 پارس جنوبی،روزانه 56 میلیون مترمکعب گاز غنی برداشت می شود، تصریح کرد: تولیدات این طرح، مصرف گاز معادل یک تا دو استان کشور را تأمین می کند. طرح توسعه فاز 14پارس جنوبی از سوی شرکت ملی نفت ایران به کنسرسیومی متشکل از هشت پیمانکار ایرانی واگذارشده است و بخش فراساحل آن اسفندماه 1398 به طور کامل به بهره برداری رسید.
منطقه 6عملیات انتقال گاز
تخصیص سهم عمده گاز به صنایع
سهم عمده گاز انتقالی در منطقه 6عملیات انتقال گاز به صنایع جنوب وجنوب شرق کشور اختصاص داده می شود. مهدی جمشیدی دانا، مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران در بازدید از منطقه 6عملیات انتقال گاز گفت: این منطقه وسیع ترین منطقه عملیاتی انتقال گاز کشور است وسهیم بودن در رشد صنایع ازجمله صنایع نیروگاهی و پالایشگاهی، از ویژگی های مهم آن به شمار می رود. وی با اشاره به رهایی از وابستگی به کالاها وتجهیزات خارجی اظهار کرد: امروز عجین شدن خودکفایی با استراتژی شرکت انتقال گاز ایران موجب شده است تا نگاه ویژه ای از سوی همکاران من در مجموعه شرکت انتقال ایران به بومی سازی دانش تعمیرات و نگهداری به وجود آید. جمشیدی دانا تعمیر وتست کنترل باکس توربین را ازموارد قابل طرح در این زمینه عنوان و اظهار کرد: ساخت شیرهای نیوماتیک کنترلی، تعویض شیرهای پوزیشنر آنتی سرچ تأسیسات، ساخت لوله های هوای ایربلید، ولوها و تعمیر کارت های برد کنترلی ژنراتورگازی نیز از جمله مواردی هستند که در داخل بومی سازی شده اند و صرفه اقتصادی قابل توجهی ایجاد کرده اند. مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران درباره برون سپاری برخی فعالیت ها نیز گفت: به منظور توانمندسازی صنعتگران محلی و حمایت از پیمانکاران داخلی، پکیج برون سپاری یکی از تأسیسات و دو مرکز بهره برداری منطقه 6 در دست مطالعه و آماده سازی است که انتظار می رود تا پایان سال آینده این مهم محقق شود. جمشیدی دانا با بیان اینکه با تدابیراصولی و نهادینه سازی فرهنگ مشارکت، سعی بر آن داریم که همه کارکنان در توسعه امورمناطق مشارکت داشته باشند، لازمه تحقق چنین موضوعی را ارزش گذاری به ایده های کارکنان و داشتن برنامه مدون در این زمینه عنوان کرد.
شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب
افتتاح 2 پروژه در مجتمع آموزش فنون اهواز
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از افتتاح ساختمان کارگاه آموزشی کار در ارتفاع و کارگاه و آزمایشگاه محیط زیست واقع در مجتمع آموزش فنون اهواز در دهه فجر امسال خبر داد. احمد محمدی با بیان اینکه به کارگیری دقیق ضوابط اچ اس ای و توجه حداکثری به ایمنی، محیط زیست و جامعه، شرط بقای صنعت نفت در هر منطقه نفت خیز است، به اهمیت افتتاح کارگاه آموزشی کار در ارتفاع در مرکز آموزش فنون اشاره و تصریح کرد:در جهت کاهش ضریب حوادث،موضوع کار در ارتفاع نیازمند آموزش بود و کارگاه مزبور با توجه به این مهم ایجاد و راه اندازی شده است. وی فعالیت این کارگاه و آزمایشگاه محیط زیست را با قابلیت آنالیز دقیق و مستمر آلاینده های شیمیایی و فیزیکی در مجتمع آموزش فنون اهواز مهم برشمرد و افزود: هم زمان با راه اندازی این بخش ها،بهره برداری از13 تجهیز مرتبط با آنها نیز آغاز شده است. علی ستوده، معاون آموزش و بهبود منابع انسانی شرکت ملی نفت ایران نیز با بیان اینکه طبق استانداردهای بین المللی هر فردی که در این قبیل مشاغل فعالیت می کند باید آموزش های مربوط به کار ارتفاع را فراگرفته باشد، افزود: راه اندازی کارگاه کار در ارتفاع در مجتمع آموزش فنون اهواز، به همت شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، اقدامی اثربخش و بسیار مثبت در این زمینه است. وی همچنین با بیان اینکه توجه به محیط زیست نیز از جمله مطالبات جهانی به شمارمی رود، اظهار کرد: یکی از مسائل کلیدی در بخش مسئولیت های اجتماعی، محیط زیست است که شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در این زمینه نیز اقدام های قابل توجهی داشته است. معاون آموزش و بهبود منابع انسانی شرکت ملی نفت ایران، مجتمع آموزش فنون اهواز را درش مار مهم ترین مراکز آموزشی شرکت ملی نفت ایران و صنعت نفت خواند و افزود: این مجتمع به لحاظ برخورداری از فضای مناسب، نیروی انسانی کارآزموده، تجهیزات، کارگاه ها و آزمایشگاه ها،جایگاه برجسته ای در سطح شرکت ملی نفت ایران دارد و تمرکز بر این است که دوره های آموزشی شرکت ملی نفت ایران در مجتمع فنون اهواز برگزار شود.
پخش فرآورده های نفتی خراسان رضوی
افتتاح واحد تولید بنزن «زال» با 72هزارتن ظرفیت
واحد تولید بنزن پالایشگاه زال پارس فریمان هم زمان با دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی با حضورعلیرضا رزم حسینی، وزیرصنعت، معدن و تجارت به بهره برداری رسید. مدیرعامل پالایشگاه فریمان گفت: واحد تولیدکننده بنزن مورد مصرف در ارتقای کیفیت و اکتان سوخت بنزین، با ظرفیت تولید سالانه 72 هزارتن در زمینی به مساحت 5 هزار مترمربع در کیلومتر 45 جاده مشهد - فریمان واقع در جنوب مرکز استان خراسان رضوی ساخته شده است. مهدی سنگچولی هزینه تاسیس این واحد صنعتی را 1500میلیارد ریال با ایجاد اشتغال مستقیم برای 150نفراعلام و اظهارکرد:محصول این پالایشگاه بابالاترین استانداردهای اروپایی با خلوص بالای 85 درصد تولید می شود. وی افزود: پالایشگاه زال پارس سال1383باهدف ایجادپایگاهی برای ذخیره سازی مواد نفتی تاسیس و در راس مثلثی واقع شد که بتواند مراودات فرآورده های نفتی با کشورهای همسایه (ترکمنستان و افغانستان) را انجام دهد. به گفته سنگچولی این پالایشگاه براساس تصویب دولت مبنی بر ورود بخش خصوصی به عرصه ذخیره سازی فرآورده های نفتی در سال1385نخستین انبار نفت کوره بخش خصوصی را ایجاد کرده است. وی اظهار کرد: شرکت پالایش زال پارس با به کارگیری توان خود برای بهینه سازی فرآورده های پتروشیمی و تولید سوخت با کمترین مقدار آلودگی زیست محیطی، هم اکنون تامین بهنگام و مستمر نفت و گازمورد نیاز نیروگاه های شرق کشور را تضمین کرده است. بنزن در تولید صنعتی مواد و مصنوعات پلاستیکی، رزین، نایلون، روغن های روان ساز، مواد رنگی، شوینده ها و پاک کنندها، سموم و انواع آفتکش و لاستیک مصنوعی به کار می رود؛ این محصول مایعی بی رنگ و معطر به سرعت بخار می شود و قابلیت اشتعال بالایی دارد. این ماده(بنزن) در بسیاری از ترکیبات همچون آسپرین و ماده منفجره تری نیتروتولوئن نیز وجود دارد. افزودن بنزن به بنزین، عدد اکتان این سوخت رایج را افزایش و احتمال کوبش موتور خودرو را کاهش می دهد، اما به دلیل اثر منفی آن بر سلامت انسان، مقررات سختی درباره مقدار بنزن در تولید بنزین وضع شده است تا حجم آن درسوخت کمتر از یک درصد باشد.
پالایشگاه امام خمینی(ره)
برجستگی پالایشگاه شازند در تولید بنزین و گازوئیل کشور
استاندارمرکزی گفت: پالایشگاه امام خمینی(ره) شازند از واحدهای پالایشگاهی برجسته ومطرح کشور در تولید بنزین و گازوئیل و پاسخگویی به نیازسوخت است. سیدعلی آقازاده در آیین بهره برداری از12دستگاه بازوی بارگیری فرآورده های نفتی پالایشگاه شازند افزود: این مجتمع پالایشگاهی هر روز به سمت پاک بودن و راهبردهای منطبق با محیط زیست حرکت می کند که نشانگر تعهد و مسئولیت اجتماعی در کنار تولید است. وی افزود: پالایشگاه امام خمینی(ره) شازند درمدت 28 سال فعالیت همواره کوشیده که ازآلودگی ها بکاهد و اکنون نیز به سمت پاک بودن و همراهی هدفمند با محیط زیست حرکت می کند. استاندارمرکزی بابیان اینکه پالایشگاه شازند مجموعه ارزشمند نفتی است که در دوره انقلاب اسلامی به بارنشسته است، اظهار کرد: این پالایشگاه، امروز به عنوان یکی از کانون های مهم تولید وا قتصاد ایران اسلامی نقش آفرینی می کند. آقازاده اظهار کرد: تا سه سال پیش ایران واردکننده بنزین و گازوئیل بود، اما هم اکنون باه مت متخصصان داخلی و تلاش دولتمردان و عرصه نفت، افزون بر پاسخگویی به نیاز داخل، صادرکننده بنزین شده ایم. استاندار مرکزی گفت: طرح تصفیه و بازیابی پساب های حاوی املاح بالا در این پالایشگاه ظرفیت تصفیه بیش از 3 میلیارد لیترآب دارد که با بازیابی آن کمک زیادی به مدیریت منابع آبی می شود. آقازاده با اشاره به اینکه در فرآیند تولیدات پالایشگاه امام خمینی(ره)شازند روزانه 600 تن گوگرد استحصال می شود، تصریح کرد: این محصول در گذشته سوزانده و سبب آلودگی هوا می شد. شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) تولیدکننده بنزین یورو4 واز مهم ترین پالایشگاه های نفت کشور است که به عنوان بزرگ ترین پالایشگاه تک واحدی ایران در سال 1372با ظرفیت اسمی 150 هزار بشکه در روز راه اندازی شد.
این شرکت نخستین پالایشگاهی است که مطالعه و عملیات اجرایی آن پس از انقلاب اسلامی و در نخستین سال پس ازجنگ تحمیلی آغاز شد و ظرفیت آن پس از مدتی با تلاش نیروهای متعهد و متخصص به 250 هزار بشکه در روز رسید.
پالایشگاه لاوان
پاکسازی ساحل اسکله مسافربری دهکده لاوان
هم زمان با دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی و به منظورپاسداشت یاد وخاطره سردار دل ها، شهیدحاج قاسم سلیمانی، ساحل اسکله مسافربری لاوان باحضور اهالی این جزیره و با مشارکت جمعی از کارکنان شرکت پالایش نفت لاوان پاکسازی شد.
در این آیین، ساکنان جزیره لاوان اعم از اهل تشیع و تسنن، مساحتی حدود 3هزار مترمربع ازساحل ماسه ای و صخره ای جزیره از انواع پسماندهای پلاستیکی و دیگر زباله های رها شده در محیط پاکسازی شد.
اقدام های شرکت پالایش نفت لاوان در حوزه مسئولیت اجتماعی در لاوان به عنوان سومین جزیره بزرگ خلیج فارس، افزون برایجاد ارزش افزوده برای سهامداران و ذی نفعان این پالایشگاه بر توجه به مردم، دولت و محیط زیست تمرکز دارد.
این پالایشگاه با توجه به میزان اختیار واعتبارات تخصیصی، همچنین نیاز زیست بوم منطقه، درهر دو بخش تکلیفی و انسان دوستانه، خدمات قابل توجهی به عمران و آبادی جزیره لاوان ومردم محلی ارائه کرده است.
شرکت گاز استان خراسان شمالی
برگزاری جشن پایان گازرسانی
مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان شمالی از جشن پایان گازرسانی در این استان خبر داد. حسن رضا میربلوکی با بیان اینکه هم اکنون 24 شهر و 746 روستای استان خراسان شمالی از گاز طبیعی بهره مند شده اند، ضریب نفوذ گاز در این استان را نزدیک به 100درصد اعلام و اظهار کرد: در این شاخص از میانگین کشوری بالاتر هستیم.
میربلوکی گفت: استان خراسان شمالی در زمینه گازرسانی به روستاها در رتبه سوم کشوری در ردیف استان های سبز کشور قراردارد.
به گفته وی، هم اکنون 332هزار مشترک گاز داستان خراسان شمالی وجود دارد و در چند سال اخیر، به طورمیانگین سالانه حدود 10هزار مشترک به تعداد مشترکان گاز استان افزوده شده است.
مدیرعامل شرکت گازاستان خراسان شمالی با بیان اینکه ضریب نفوذ گاز طبیعی در خراسان شمالی 99.8 درصد است، تصریح کرد: از 755 روستای دارای قابلیت گازرسانی، 743 روستا به شبکه گاز کشور متصل شدند. میربلوکی همچنین گفت: درابتدای تشکیل دولت یازدهم 390 واحد صنعتی کوچک و بزرگ استان گازرسانی شده بود که تا پایان دی ماه امسال به 850 مورد رسیده است. وی اظهار کرد: دربازه زمانی یاد شده، شمارجایگاه های عرضه سی ان جی نیز از 29مورد به 34مورد افزایش یافته و گازرسانی به شهرک های صنعتی، همچنین نواحی مختلف رشد داشته اند واز 12به 15 مورد رسیده است.
مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان شمالی تصریح کرد: همسو با اهداف راهبردی تامین پایدار گاز ورودی، همچنین گازرسانی پایدار، افزایش حجم جایگزینی گاز در صنایعی مانند طرح توسعه کارخانه آلومینای جاجرم و رفع افت احتمالی فشار گار در شهرستان های گرمه و جاجرم، خط انتقالی منشعب از خط لوله میامی – دشت، در دست اجراست. به گفته میربلوکی تاکنون 77درصد از طرح احداث خط انتقال گرمه و جاجرم انجام شده است وبا تکمیل آن، کارخانه آلومینا با محدودیت گازی کمتری رو به رو خواهد بود. مدیرعامل شرکت گازاستان خراسان شمالی با بیان اینکه گاز طبیعی 82درصد از سبد انرژی این استان را شامل می شود، سهم برق را 4 درصد، بنزین را 5 درصد و دیگر فرآورده های نفتی را هم درصد اعلام کرد.
شرکت بهره برداری نفت و گاز اروندان
قدردانی از اروندان حوزه مسئولیت اجتماعی
فرماندار خرمشهر با اشاره به اقدام هایی مانند احداث استادیوم، استخر،مدرسه و ارائه کمک های بهداشتی از سوی شرکت نفت و گاز اروندان،از عملکرد این شرکت در ایفای مسئولیت های اجتماعی قدردانی کرد.
محمد حیدری در نشست خبری مشترک با جهانگیر پورهنگ، مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان که هم زمان با دهه فجر برگزار شد، با اشاره به احداث استادیوم و احداث بزرگ ترین استخر در شهرستان خرمشهر،همچنین احداث مدرسه و ارسال کمک های بهداشتی ازسوی شرکت نفت و گاز اروندان،اظهار کرد:این اقدام ها که همسو با مسئولیت های اجتماعی انجام شده است،در جهت خدمت رسانی به مردم همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به حق آلایندگی و توزیع آن تصریح کرد: میزان برآورد آلایندگی ها مصوب شده و باید روال اداری آن طی شود.
فرماندار خرمشهر با تأکید بر اینکه باید تلاش کنیم مشکلاتمان را از طریق قانون حل و فصل کنیم، یادآورشد: ساختار طوری تنظیم شود که همه نهادهای خدماتی از حق آلایندگی بهره مند شوند.
حیدری تصریح کرد: ماهانه عدد قابل توجهی از محل عوارض آلایندگی پالایشگاه آبادان دریافت می شود، اما به دلیل مشکلاتی که در شهرداری وجود دارد، خروجی آن برای شهروندان در بحث خدمات رسانی قابل لمس نیست.
سهم 96درصدی نیروهای بومی
جهانگیر پورهنگ، مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان نیز با اشاره به اینکه از سوی وزارت نفت طرح هایی در چهار بخش(بهداشت، آموزش، راه و شهرسازی وآبفا) درحوزه مسئولیت اجتماعی تعریف شده است، افزود: اقدام های بسیار خوبی در این بخش ها، به ویژه در حوزه مرمت، مدرسه سازی و خدمات رسانی فرهنگی انجام شده است.
وی با بیان اینکه 96 درصد نیروهای پیمانکار شرکت بهره برداری نفت و گاز اروندان بومی و ازاستان خوزستان هستند، به مسئولیت گسترده و فرامنطقه ای این شرکت نیزاشاره و تصریح کرد: محیط زیست و تالاب سرمایه ای ملی است که ارزش حفظ تالاب را کمتر از تولید نفت نیست؛ به همین دلیل تلاش می کنیم در تالاب هورالعظیم آلودگی نفتی نداشته باشیم.
مدیرعامل شرکت نفت وگازاروندان تصریح کرد: به تازگی یک شرکت دانش بنیان خوزستانی خاک هایی را که 100 درصد به نفت آلوده شده بودند، بازیافت وبرای کشاورزی احیا کرد. برنامه داریم بهره مندی از این قبیل خدمات را ادامه دهیم.
پورهنگ درباره دریافت حق آلایندگی نفت عنوان کرد: طبق قانون حق آلایندگی یک درصد عملکرد است که در کل استان تقسیم بندی می شود.