ویتامین های معجزه آسا

سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید

بيشتر اوقات سيستم ايمني، وظيفه خود را که همان محافظت از بدن است انجام مي دهد، اما گاهي پيش مي آيد که بر اثر بروز بيماري يا شرايطي خاص، به مصرف انواع ويتامين و مواد مغذي نياز داريم. همان طور که مي دانيد، سيستم ايمني، وظيفه محافظت از بدن در برابر انواع ميکروب، باکتري، ويروس و عوامل بيماري زا را به عهده دارد؛ بنابراين سيستم ايمني سالم و قوي مي تواند سلامت بدن را  تضمين کند. سيستم ايمني بدن از بافت، آنتي بادي، سلول هاي سفيد، مواد شيميايي و سيستم لنف تشکيل شده است. از مهم ترين و شايع ترين بيماري هايي که به دليل ضعف سيستم ايمني بدن بروز مي کند، مي توان به ايدز، سرطان، ام اس و آرتريت روماتوييد و... اشاره کرد.  ورزش منظم، دوري از تنش و استرس و نوشيدن آب کافي نقش مهمي در تقويت سيستم ايمني دارند و در کنار اين عوامل، ويتامين ها نيز در بهبود عملکرد اين سيستم   بسيار تاثيرگذارند.

  ويتامين C، يکي از بزرگ ترين تقويت کننده هاي سيستم ايمني بدن است. اين ويتامين   يا اسيد اسکوربيک، محلول در آب و يک آنتي اکسيدان قوي که به بدن براي مبارزه با انواع ويروس ها و عفونت ها کمک مي کند. برخي از سلول هاي سيستم ايمني از جمله سلول هاي T و فاگوسيت ها مي توانند ويتامين C را جمع آوري کنند. هرچه ميزان اين ويتامين بيشتر باشد، حرکت تهاجمي به سمت عفونت از سوي سيستم ايمني شديدتر خواهد بود. فلفل قرمز و سبز، کيوي، جعفري، آناناس، گل کلم، کلم بروکلي، انبه، پرتقال، توت فرنگي و گريپ فروت سرشار از ويتامين C هستند.

  ويتامين K نقش زيادي در سلامت قلب، استخوان، سيستم گوارش و سيستم ايمني بدن دارد. سبزيجاتي که برگ سبز دارند مانند اسفناج، کلم کالي و بروکلي و برخي از محصولات لبني، منابع غني ويتامين K محسوب مي شوند.

ويتامين E يا توکوفرول يک آنتي اکسيدان بسيار قوي است که با تقويت سيستم ايمني به جنگ انواع عفونت مي رود. کمبود اين ويتامين، يکي از مهم ترين دلايل ابتلا به عفونت و رشد تومور در بدن است. مشکلات گوارشي، آسيب ديدن پوست، مشکلات هورموني، اختلالات چشم، آسيب عصبي و عضلاني عوارض کمبود اين ويتامين است. فندق، بادام، اسفناج، آووکادو، بروکلي، انبه، زيتون، کيوي، گوجه فرنگي، دانه آفتابگردان و کدوحلوايي منبع غني ويتامين E هستند.

   ويتامين D3 محلول در چربي است و با کاهش التهاب، نقش مهمي در تقويت سيستم ايمني ايفا مي کند. انواع ماهي، روغن ماهي، تخم مرغ، شير و قارچ حاوي اين ويتامين هستند.

  ويتامين A هم محلول در چربي و يک آنتي اکسيدان فوق العاده قوي است که براي مبارزه با آنفلوانزا و سرماخوردگي و در شرايط حادتر براي بيماري هايي چون خودايمني و سرطان توصيه مي شود. کمبود ويتامين A به عفونت تنفسي و آسيب به پوست و سيستم گوارشي منجر مي شود. از جمله موادي که حاوي اين ويتامين هستند مي توان به سيب زميني، کلم، هويج، فلفل، زردآلو، انبه، کره و تخم مرغ اشاره کرد.

  ويتامين6 B نقش مهمي در سطح انرژي و ايمني بدن دارد. کمبود ويتامين6 Bخستگي، دردهاي مزمن و کاهش سطح انرژي را به دنبال دارد. مصرف اين ويتامين براي کودکان و سالمندان ضروري است. مصرف روزانه 50 تا 100 ميلي گرم از اين ويتامين توصيه شده است.  سينه مرغ، دانه آفتابگردان، نخود، لوبيا، پسته، دانه کنجد و گوشت گاو حاوي اين ويتامين هستند.

اسیدفولیک

نوعی ویتامین B است . کمبود اسیدفولیک یکی از مهم ترین علت های بروز کم خونی به شمار می آید. این مکمل نقش مهمی در ساخت سلول های بدن، به ویژه سلول های قرمز خون  دارد. همچنین وجود این ویتامین برای عملکرد گلبول های سفید و تقویت سیستم ایمنی بسیار موثر است.

اسفناج، لوبیاسبز، نخودفرنگی، جگر، قلوه و سیب زمینی به طور طبیعی سرشار از اسید فولیک هستند.

 

دانستنی های پزشکی

   عسل خودش را به موضع درد مي کشاند، همان طور که آهن ربا به سمت آهن مي رود.

  اگر انواع فلزات و مواد معدني در بدن کاهش پيدا کند، مي توان با خوردن روزانه 14 عدد بادام درختي اين مشکل را برطرف کرد.

بي حسي هاي دندانپزشکي باعث سردي تن مي شود و موهاي صورت را سفيد مي کند. براي رفع اين مشکل اگر همان لحظه نمک روي آن بپاشيد، سردي را از بين مي برد.

مصرف روزانه يک بطري نوشابه، ريسک ابتلا به ديابت نوع 2 را 22 درصد افزايش مي دهد.

با به روز کردن اطلاعات علمي و پزشکي مي توان در مسير سلامت گام برداشت و از خود و اعضاي خانواده مراقبت کرد.

* اصلي ترين عامل بروز مشکلات کبدي از جمله کبد چرب، خوردن آب يخ و آب بين غذاست.

انواع ويتامين 12B در نان جو وجود دارد که باعث مي شود موهاي سر سفيد نشود.

چربي دنبه گوسفند، هر چقدر وارد بدن شود، به همان اندازه بيماري ها از بدن خارج مي شوند.

ريسک ابتلا به چاقي در افرادي که شام را معمولا در رستوران صرف مي کنند، دو برابر است.

در حمام هيچ وقت مستقيما زير دوش آب گرم نفس نکشيد، زيرا کلر يک قاتل تدريجي است.

براساس مطالعات، کار کردن در سنين بالاي 65 سال با افزايش طول عمر در ارتباط است.

ورزش صبحگاهي با معده خالي 20 درصد چربي بيشتري مي سوزاند

سوپ گندم بهترين خونساز است و براي همه مزاج ها مفيد است.

نوشيدن نوشيدني هاي بسيار داغ، ريسک ابتلا به سرطان را افزايش مي دهد

 

آشنایی با طبع و مزاج

 

در طب سنتي يکي از مبحث هايي که اهميت بالايي دارد، آشنايي با طبع و مزاج است.

طبع، همان طبيعت انسان است، چيزي شبيه به اثر انگشت هر شخص که مشخصه اي تغييرناپذير است و با هيچ دارو و عمل جراحي درمان نمي شود و تغيير نمي کند.

 وقتي عناصر برهم اثر کنند و با هم واکنش دهند، حالتي ميانه و متوسط ايجاد مي شود که به آن مزاج مي گويند.

هر فرد در بدو تولد، مزاج سرشتي خود را دارد که از والدينش به ارث مي برد.

انواع مزاج

به اندازه انسان هاي روي زمين مزاج وجود دارد. به عبارت ديگر، هر فرد مزاج خاص خود را دارد، اما براي سهولت، آن را به 9 گروه تقسيم کرده اند:

1- گرم

2- سرد

 3- خشک

 4- تر

 5-گرم و سرد

 6- گرم و خشک

 7- سرد و خشک

 8- سرد و تر

 9- معتدل

در طب سنتي مانند ساير روش ها، هدف ايجاد تعادل است، يعني به کمک تغذيه مي توانيم مزاجمان را متعادل کنيم، اما با توجه به طبع، ميزان نياز ما به مواد غذايي گرم يا سرد، خشک يا تر تغيير مي کند. به اين علت که يک شخص با طبع سرد نياز بيشتري به گرمي خواهد داشت تا شخصي که طبع گرم دارد.

بر اساس اين نظريه، زماني که تعادل در مزاج بهم مي خورد، بيماري ها نيز خود را نشان مي دهند.

چهار تعريف کلي براي طبع و مزاج وجود دارد:

گرم و تر: دموي

سرد و تر: بلغمي

گرم و خشک: صفراوي

سرد و خشک: سودايي

گفته مي شود مزاجي که اندکي دموي باشد بهترين مزاج است. مزاج سودايي و سپس بلغمي نيز بدترين مزاج ها هستند.