از بوی خوش باقلوا تا طعم دلنشین بادمجان

اين روزها ديگر آشپزي يک هنر شده است؛ هنري که نه تنها نياز انسان را به کالري بر طرف مي کند و انرژي جسمي مان را فراهم مي سازد؛ بلکه با سلامت و تندرستي، روح و روان و بسياري از وجوه ديگر جسمي و رواني ما ارتباطي مستقيم پيدا کرده است؛ البته اين ارتباط از قديم بوده و امروزه دوباره به اهميت آن پي برده شده است. اين صفحه تلاش دارد با رويکردهاي کاربردي، خوراکي ها و غذاهاي مختلفي را براي زمان ها و مکان هاي متفاوت به شما معرفي کند. با ما همراه باشيد و به آشپزي بيش از پيش اهميت بدهيد.

خوراک بادمجان روسی

مواد لازم:

پیاز: یک عدد

گوجه فرنگی: سه عدد

بادمجان قلمی: 4 عدد

فلفل دلمه ای: یک عدد

سینه مرغ چرخ شده: یک عدد

 طرز تهیه:

ابتدا سس خوراک را آماده می کنیم که شامل یک عدد پیاز رنده و سرخ شده، به همراه دو عددگوجه فرنگی رنده شده و دو قاشق غذا خوری رب گوجه است.

همه مواد را تفت می دهیم، سپس سه لیوان آب به آن اضافه کرده و می گذاریم جوش بیاید و حرارت را کم می کنیم. کلاهک بادمجان ها را جدا کرده و روی آن را به صورت اریب چند برش می زنیم و بدون آنکه پوست بادمجان کنده شود، آنها را در روغن تفت می دهیم و می گذاریم خنک شود. سپس سینه مرغ چرخ شده را به پیاز رنده شده که آب آن گرفته شده، اضافه کرده و ورز می دهیم و اندازه یک گردو از آن برداشته و درون شیارهای بادمجان فشار می دهیم و بعد آنها را درون سسی که از قبل آماده کردیم، قرار می دهیم. در ظرف را می گذاریم و به مدت 45دقیقه روی حرارت کم قرار می دهیم تا بپزد.

کیک مرغ

مواد لازم

فيله مرغ پخته و ميکس شده:2 عدد

جعفري خرد شده: 2 قاشق غذا خوري

سس مايونز: 6 قاشق غذا خوري

ماست: 5 تا 6 قاشق غذا خوري

گردوي خرد شده: نصف ليوان

نان تست: يک بسته

خيار شور: به دلخواه

طرز تهيه:

مرغ پخته شده را به همراه جعفري، ماست، سس مايونز و گردو با هم ميکس کرده و کنار مي گذاريم. نان ها را در يک رديف چهار تايي در سيني مي چينيم و از موادي که به شکل سس آماده کرديم، روي نان ها مي ريزيم. اين کار را تا آخر ادامه مي دهيم و لايه آخر را با سس، زيتون، گوجه گيلاسي، ذرت، خيار شور و پياز به صورت چهل تکه تزيين مي کنيم.

تیرامیسو با قهوه و نارگیل

:مواد لازم

بیسکویت لیدی فینگر: 20 عدد (بیسکویت پتی بور 2 بسته)

زرده تخم مرغ: 3 عدد

شکر: 2/1 لیوان

پودر نارگیل: 2/1 لیوان

خامه: 200 گرم

قهوه فوری: یک فنجان

پودر قهوه، پودر کاکائو و پودر شکلات (برای تزیین): 2 قاشق مرباخوری

پنیر ماسکارپونه: 200 گرم

طرز تهیه:

به زرده تخم مرغ ها شکر زده و آن را با همزن بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود. یک قاشق چای خوری وانیل را به تخم مرغ ها اضافه کنید. سپس پنیر ماسکار پونه، خامه و پودر نارگیل را اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کرده تا یکدست شود. در لیوان های سرو تیرامیسو، بیسکوییت لیدی فینگر تکه شده را بریزید و تا نصف لیوان را از کرم پر کنید. بعد کمی نسکافه روی بیسکویت ها ریخته و دوباره این مرحله را تکرار کنید تا لیوان پر شود و در آخر مقداری پودر کاکائو روی مواد بپاشید و آن را با شکلات رنده شده و رول شکلات و پاستیل تزیین کنید و به مدت 3 تا 4 ساعت در یخچال بگذارید. بعد از این مدت، دسر شما آماده است.

باقلوای گردویی ترکیه ای

اين باقلوا، نوعي رشته خيلي نازک، ترد و شکننده است و براي انواع دسر و باقلوا استفاده مي شود. تنوع در اين رشته خيلي زياد است و به شکل هاي قالبي، رولي، قاشقي و لانه پرنده درست مي شود.

مواد لازم:

رشته باقلوا: 100 گرم يا يک بسته

شير عسل: يک قوطي (براي 100 گرم نصف قوطي)

گردوي آسياب يا خرد شده: يک چهارم پيمانه

کره: 100 گرم

آب (به دلخواه): نصف پيمانه

چهار مغز (گردو، بادام، فندق و پسته خرد شده): به ميزان لازم

پودر دارچين: يک قاشق مربا خوري

طرز تهيه

ابتدا کره را در يک ظرف بزرگ روي حرارت خيلي کم مي گذاريم تا آب شود، سپس رشته ها را کمي خرد کرده و به کره اضافه مي کنيم و با حرارت ملايم تفت مي دهيم. بعد از اين که کمي سرخ شدند و تغيير رنگ دادند و برشته شدند، شير عسل را به آن اضافه مي کنيم و مواد را با هم خوب مخلوط کرده و يک چهارم پودر گردو و يک قاشق مربا خوري دارچين به آن اضافه مي کنيم. اگر دوست داشته باشيد باقلوا نرم باشد، به آن نصف پيمانه آب اضافه کنيد و اگر دوست داريد باقلوا زير دندان بيايد، آب را حذف کنيد. در آخر آن را از روي حرارت برداشته و با چهار مغز، به دلخواه تزيين مي کنيم.

 

5 گنج زیبایی

قرن هاست که انسان ها به دنبال اکسير جواني هستند. کيمياگران، پزشکان و بسياري از افراد مدعي اند، جادويي يافته اند که يا انسان را جوان نگه مي دارد يا جواني را به سالمندان باز مي گرداند؛ اما بسياري از ما از شيوه زندگي سالم که تغذيه درست جزئي از آن است، غافليم. در اينجا به پنج ماده غذايي که تامين کننده جواني، شادابي و زيبايي است، اشاره مي کنيم.

روغن زیتون

نزديک به چهار دهه است که محققان به اين نتيجه رسيده اند که استفاده از روغن زيتون از جمله دلايل اصلي کاهش بيماري هاي قلبي و سرطان در جزيره کرت يونان بوده است. مي دانيم که روغن زيتون، حاوي مقادير زيادي پوليفنول است؛ آنتي اکسيدان هايي قوي که مي توانند بيماري هاي وابسته به افزايش سن را از ما دور کنند. رژيم غذايي کشور هاي حوزه درياي مديترانه که روغن زيتون، يکي از مواد اصلي آن است، از مدت ها پيش براي سلامت انسان از جمله کاهش خطر سکته مغزي، بيماري هاي قلبي، سرطان پستان، سرطان ريه و فراموشي و آلزايمر مفيد تشخيص داده شده است.

ماست

در دهه 70 ميلادي گرجستان ، شهري بود که بيشترين تعداد صد ساله ها را داشت.گزارش ها نشان داد که راز طول عمر مردم اين کشور، خوردن ماست است؛ گرچه خواص ضد پيري ماست هنوز به طور کامل اثبات نشده، ولي واضح است که ماست، منبع غني کلسيم و محافظ استخوان است. از سوي ديگر اين ماده غذايي، حاوي باکتري هاي مفيدي است که تضمين مي کند ميزان ابتلا به بيماري هاي گوارشي وابسته به سن را کاهش مي دهد.

کاکائو

مردم جزاير سن بلاس در سواحل پاناما   کمتر از ديگر مردم پاناما، به بيماري هاي قلبي مبتلا مي شوند. آنها نوشيدني دارند که با کاکائو مخلوط شده است؛ گرچه بسياري از مردم بدون توجه به خواص کاکائو و فقط به علت طعم مطبوعش آن را مصرف مي کنند؛ اما اعتقاد به خواص دارويي کاکائو از دير باز رايج بوده است. بر اساس تحقيقات جديد مشخص شده که کاکائو، حاوي فلاونوييدهاست. اين ترکبيات منشا گياهي دارند و حاوي آنتي اکسيدان هستند. آنتي اکسيدان، تاثير عمده اي بر کاهش فشار خون و تسهيل گردش خون دارد، بنابراين همان طور که ديدن جعبه شکلات، شادي را به قلب شما مي آورد، مصرف آن هم در صورتي که به طور صحيح و مناسب باشد، در افراد سالم مي تواند به سلامت قلب و عروق کمک کند. تعوبر و ماين هم ترکيب ديگري است که به مقدار جزئي در شکلات موجود است و ترکيب اين دو ماده شيميايي (و احتمالا ديگر مواد موجود در شکلات) به ايجاد احساس نشاط در مصرف کنندگان شکلات منجر مي شود.

فندق

تحقيقات دانشمندان ، روشنگر اين موضوع است که فندق، منبع غني چربي هايي است   که خاصيتي مشابه روغن زيتون دارد. فندق همچنين منبعي از انواع ويتا مين، مواد معدني و آنتي اکسيدان هاست. فندق به دليل دارا بودن مواد نشاسته اي، کلسيم، پتاسيم، فسفر، منيزيم، سديم و آهن، غذايي مناسب براي مبتلايان به بيماري قند است. اين گياه همچنين براي تقويت بدن بويژه در دوره نقاهت مفيد و مقوي روده ها و معده است. بر اساس اين گزارش، روغن فندق براي از بين بردن سرفه، درد سينه و کبد مفيد است. کساني که کار هاي فکري مي کنند نيز بايد فندق بخورند؛ زيرا به دليل داشتن فسفر زياد، مغز را تقويت مي کند. فندق اگر به مقدار کم خورده شود، به هيچ وجه مضر نيست؛ ولي افراط در خوردن آن موجب ايجاد نفخ، گاز شکم و استفراغ مي شود. افراد سرد مزاج بايد فندق را با آب و عسل خورده و گرم مزاج ها هم با سکنجبين ميل کنند.

ماهی

نزديک به 30 سال است که محققان تلاش مي کنند، بفهمند چرا ساکنان آلاسکا به بيماري هاي قلبي دچار نمي شوند. شايد تنها دليل اين امر، مصرف بالاي ماهي باشد. ماهي، منبع غني امگا سه است که از رسوب کلسترول به رگ ها جلوگيري مي کند و در نتيجه، مانع از ضربان هاي قلبي نامنظم مي شود. ماهي يکي از منابع خوب آهن است و آهن در خونسازي و همچنين در افزايش مقاومت بدن در برابر ميکرب ها نقش مهمي دارد. آهن موجود در ماهي به گونه اي است که جذب آن در دستگاه گوارش آسان بوده و بخوبي در بدن به مصرف مي رسد. علاوه بر آن، آهن موجود در ماهي، جذب آهن منابع گياهي را هم افزايش مي دهد، بنابر اين نقش مهمي در کم خوني ناشي از فقر آهن دارد.