نشست سه جانبه نفت، کميسيون انرژي و قرارگاه خاتم در مجلس

زنگنه: مقابله با تحريم و شرايط سخت کنوني مورد تاکيد ارکان نظام است

وزير نفت گفت: وزارت نفت، کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي و قرارگاه سازندگي خاتم الانبياء (ص) بر ضرورت همکاري با يکديگر براي عبور سربلندانه از تحريم تاکيد کردند.

به گزارش خانه ملت، بيژن زنگنه پس از حضور در نشست مشترک با نمايندگان کميسيون انرژي مجلس و مسئولان قرارگاه خاتم الانبياء (ص) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مهمترين نکته اين نشست سه جانبه، پيام نمادين آن درباره عزم همه ارکان نظام براي همدلي و تکميل ظرفيت هاي يکديگر در شرايط ويژه کنوني براي مقابله با تحريم ها و عبور سربلندانه از اين وضع است.   

وي به سابقه طولاني همکاري وزارت نفت و قرارگاه سازندگي خاتم الانبياء (ص) اشاره کرد و افزود: در اين نشست بر ادامه همکاري همه اجزاي نظام براي عبور از تحريم ها و شرايط اقتصادي کنوني تاکيد شد تا به لطف الهي و پشتيباني مردم در بخش هاي توسعه اي و عملياتي مانند صدور نفت و فرآورده هاي نفتي، پروژه ها و توسعه طرح ها و اجراي منظم پروژه ها موفق ظاهر شويم. وزير نفت به تصويب کليات طرح افزايش ظرفيت پتروپالايشگاهي در مجلس اشاره کرد و گفت: در اين نشست مقرر شد؛ آيين نامه اجراي اين قانون با همکاري طرف هاي ذي ربط تدوين و پس از تصويب دولت هرچه سريع تر اجرايي شود.

زنگنه درباره توليد بنزين کشور هم با بيان اينکه اکنون وزارت نفت روزانه بيش از  15 ميليون ليتر مازاد توليد بنزين دارد که ذخيره مي شود، اضافه کرد: هم اکنون به لحاظ پالايش وضع خوبي داريم.

استفاده از کارت سوخت اجباري مي شود

زنگنه درباره زمان استفاده از کارت هوشمند سوخت هم پاسخ داد: استفاده از کارت هوشمند سوخت از 20 مردادماه آغاز مي شود، اما به دليل ايجاد مشکلات احتمالي براي دارندگان خودرو مانند تهيه نکردن کارت سوخت يا هر مشکل ديگر اين فرصت تمديد مي شود، سرانجام استفاده از کارت سوخت اجباري خواهد شد.

وي با بيان اينکه حدود 700 هزار کارت هوشمند سوخت به درب منازل شهروندان ارسال شده است که به دليل حضور نداشتن يا هر دليل ديگر به اداره هاي پست برگشت داده شد، افزود: افرادي که هنوز کارت هوشمند سوخت خود را دريافت نکردنده اند با مراجعه به اداره هاي پست آن را دريافت کنند. وزير نفت تصريح کرد: وزارت نفت روزانه 50 هزار کارت هوشمند سوخت جديد صادر مي کند تا طرح استفاده از کارت سوخت تکميل شود.

 

مديرعامل شرکت ملي مناطق نفت‎خيز جنوب:

نقش بازرسي در رصد و اصلاح امور سازماني انکارناپذير است

مديرعامل شرکت ملي مناطق نفت‎خيز جنوب با اشاره به اهميت وظايف واحد بازرسي و پاسخگويي به شکايات گفت: نقش بازرسي در رصد و اصلاح امور سازماني انکارناپذير است.

احمد محمدي در آيين تکريم و معارفه رئيس پيشين و جديد بازرسي و پاسخگويي به شکايات شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب که روز يکشنبه (6 مردادماه) برگزار شد، تأثيرگذاري اين واحد را در همه بخش هاي مختلف سازمان مهم ارزيابي کرد و افزود: به منظور تحقق اهداف سازمان و رشد و توسعه صنعت نفت، نقش و اثرگذاري بازرسي بسيار بارز و حياتي است.

وي تصريح کرد: بازرسي و پاسخگويي به شکايات از طريق اعمال شيوه نظام مند و سيستم محور، پرهيز از سليقه گرايي، اجراي اصولي و صحيح فعاليت ها متناسب با شرايط روز، بازنگري در وظايف و اولويت‎بندي آنها با انجام برنامه ريزي دقيق و منظم مي تواند به بهبود عملکرد سازمان کمک کند.

مديرعامل شرکت ملي مناطق نفت‎خيز جنوب افزود: حجم فعاليت هاي واحد بازرسي و پاسخگويي به شکايات بسيار زياد است و متناسب با تعداد نيروهاي موجود در آن نيست، زيرا طيف وسيعي از امور را در عرصه پيشگيري و اصلاح امور به عهده دارند، بنابراين ضروري است با همياري و کمک به شيوه درست و منطقي براي بهبود فرآيند گام برداريم.

محمدي عنوان کرد: ما در يک جنگ اقتصادي هستيم و براي مقابله با مشکلات و تهديدهاي موجود نهايت تعاون و همکاري بايد صورت پذيرد تا نقصان ها و کمبودها برطرف شود و صنعت نفت که متعلق به آحاد مردم است به سرمنزل مقصود برسد.

در ادامه خدارحم محمدرضايي، رئيس پيشين بازرسي و پاسخگويي به شکايات مناطق نفت خيز جنوب نيز در اين نشست گفت: از همان ابتداي آغاز به کار با راهبرد پيشگيري و مطابق با برنامه و منشور اخلاقي در بازرسي براي تحقق اهداف سازمان برنامه ها را آغاز کرديم.

وي ادامه داد: انصاف، استدلال، استقلال در بررسي ها، امانت داري و رعايت حريم خصوصي افراد از جمله مواردي است که همواره در حرفه ما حائز اهميت بوده و سرلوحه کار ما قرار دارد.

محمدرضايي افزود: احياي ساختار اداري و به روزآوري زيرساخت ها و بسترهاي ارتباطي، فعال کردن سامانه بازرسي و تمرکز بر حل مسائل در درون سازمان، از جمله اقدام هايي بود که نهايت تلاشمان را براي تحقق آنها به کار گرفتيم.

فالح فرج الله چعب، رئيس جديد بازرسي و پاسخگويي به شکايت مناطق نفت خيز جنوب در ادامه اين نشست گفت: اميدوارم با کمک همه همکاران و رهنمودهاي آنها بتوانم اقدام هاي مثبتي در اين حوزه ايفا کنم.

وي افزود: بنا داريم در سه حوزه اصلي زماني (ايجاد برنامه ريزي هاي بلندمدت و کوتاه مدت)، مکاني (ستادي، عملياتي و برون سازماني) و عملکردي (امور توليد، امور فني، امور حقوقي و روابط کارکنان) برنامه اي منسجم و يکپارچه را به کار گيريم.

 

سخنگوي شرکت ملي گاز ايران:

پرونده گازي ايران و ترکمنستان همچنان در حال بررسي است

سخنگوي شرکت ملي گاز ايران با تکذيب خبر منتشر شده در برخي رسانه ها درباره پرونده گازي ايران و ترکمنستان گفت: پرونده داوري بين شرکت هاي ملي گاز ايران و ترکمن گاز ترکمنستان اکنون در محکمه داوري بين المللي در حال بررسي است.

به گزارش شرکت ملي گاز ايران، به دنبال انتشار خبري با عنوان «ايران برنده مرحله نخست دعواي گازي با ترکمنستان/ ترکمن ها بايد غرامت پرداخت کنند»، محمد عسگري، سخنگو و رئيس روابط عمومي شرکت ملي گاز ايران ضمن تکذيب اين خبر، اعلام کرد: پرونده داوري بين شرکت ملي گاز ايران و شرکت ترکمن گاز ترکمنستان، اکنون در محکمه داوري بين المللي در حال بررسي است و تاکنون منجر به صدور رأي به نفع هيچ يک از طرفين پرونده نشده است. بديهي است هرگونه اخباري در اين باره، به طور مشخص به وسيله شرکت ملي گاز ايران و در زمان مقتضي اطلاع رساني خواهد شد.

 

تا پايان سال محقق مي شود:

بهره برداري نخستين واحد مرکاپتان زدايي ميعانات گازي پارس جنوبي

مدير پروژه احداث واحد مرکاپتان زدايي ميعانات گازي پالايشگاه فازهاي 2 و 3 پارس جنوبي، پيشرفت اين پروژه را 78 درصد اعلام کرد و گفت: پيش بيني مي شود اين واحد تا پايان امسال به بهره برداري برسد.

، سيروس پيکار با تشريح وضع مراحل مهندسي، تامين کالا، ساخت و اجراي اين پروژه اظهار کرد: پيشرفت تقريبي اين پروژه در بخش هاي مهندسي 97 درصد، تامين کالا 92 درصد، ساخت و اجرا 60 درصد است و پيشرفت کلي پروژه به 78 درصد رسيده است.

وي با اشاره به اجراي اين پروژه در محوطه پالايشگاه در حال بهره برداري و مجاور رديف گازي پالايشگاه دوم افزود: با وجود ضرورت بازنگري همه مدارک طراحي بنيادي، مشکلات و موانع اجرايي پروژه در محوطه پالايشگاه در حال بهره برداري، موانع خريد و تامين کالا از سازندگان معتبر، با توجه به اقدام هاي انجام شده به منظور تامين کسري کالا و همچنين منابع مالي مورد نياز، مطابق برنامه ابلاغي قرار است اين پروژه تا پايان امسال تکميل، راه اندازي و به بهره بردار پالايشگاه تحويل شود.

 

افزايش ظرفيت توليد پروپيلن ايران

معاون وزير نفت در امور پتروشيمي گفت: با اجرا و بهره برداري از هفت طرح پروپيلني در صنعت پتروشيمي، 3 ميليون تن به ظرفيت توليد اين محصول در کشور افزوده مي شود.

بهزاد محمدي روز يکشنبه (ششم مردادماه) در نشست هم انديشي مديران عامل طرح هاي تبديل پروپان به پروپيلن (PDH) و پلي پروپيلن (PP) اظهار کرد: در صورت افزايش توليد پروپيلن بايد به تنوع بخشي در زنجيره پروپيلن و مشتقات آن توجه شود تا به تاب آوري بيشتر براي واحدهاي توليدکننده بينجامد.

وي با اشاره به اينکه در صورت اجرايي شدن هفت طرح پروپيلني، 3 ميليون تن به ظرفيت پروپيلن کشور افزوده خواهد شد، گفت: هم اکنون بيش از 900 هزار تن پروپيلن از سوي دو پالايشگاه و 6 مجتمع پتروشيمي توليد مي شود که به تقريب تمام آن در داخل کشور به مصرف مي رسد.

مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي افزود: از هفت طرح پروپيلني، سه طرح سلمان فارسي، هيرسا پليمر و کوروش در منطقه ويژه اقتصادي پتروشيمي (ماهشهر) متمرکز است که از پيشرفت مناسبي در بخش تامين دانش فني برخوردارند و چهار طرح توسعه انتخاب، مهرپترو کيميا، سازه صنعتي آذران و نفت و گاز رضوي در منطقه کنگان و عسلويه فعال مي شوند.

محمدي با بيان اينکه صنعت پروپيلن جذابيت و اهميت خاصي دارد و کمک شاياني به رونق اقتصادي و ايجاد اشتغال در صنايع پايين دست خواهد کرد، گفت: ما در شرکت ملي صنايع پتروشيمي حامي اين طرح ها هستيم و در تلاشيم با کمک شما مشکلات موجود را حل و فصل کنيم.

در اين نشست هم انديشي، مديران عامل هفت طرح پتروشيمي توليد پروپيلن، گزارش مربوط به پروژه هاي خود را ارائه و مشکلات و موانع موجود از جمله تأمين مالي طرح ها، تأمين خوراک و بحث دانش فني را مطرح کردند و خواستار حمايت شرکت ملي صنايع پتروشيمي از طرح هاي يادشده شدند.

 

يادآوري شرکت ملي پخش درباره اطلاعيه هاي پيشين کارت هوشمند سوخت

شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران با صدور اطلاعيه اي موارد پيشين درباره کارت سوخت المثني را به عموم مردم شريف ايران يادآوري کرد.

بر اساس اين اطلاعيه آن دسته از صاحبان وسايل نقليه که بر اساس فراخوان پيشين، اطلاعات خود را در سامانه دولت همراه (GSB) درج و با طي کردن فرآيند لازم، شماره حساب کارت اعتباري خود را ثبت کرده اند، نيازي به ثبت نام دوباره يا مراجعه به پليس +10 ندارند و کارت هوشمند سوخت آنان براساس ثبت نام پيشين، صادر و از سوي شرکت ملي پست جمهوري اسلامي ايران تحويل خواهد شد.

نياز است اين دسته از هموطنان، هزينه صدور کارت المثني را برابر تعرفه مصوب، هنگام دريافت کارت به ماموران شرکت پست جمهوري اسلامي ايران پرداخت کنند.