تفويض مسؤوليت هاي وزير نفت در تمشيت هيات امناي دانشگاه صنعت نفت

وزير نفت در حکمي، انجام وظايف وزير در تمشيت هيات امنا و ديگر امور دانشگاه صنعت نفت را به سعيد محمدزاده، معاون مهندسي، پژوهش و فناوري اين وزارتخانه تفويض کرد.

در حکم بيژن زنگنه خطاب به محمدزاده آمده است: «با توجه به ضرورت تسريع در حل مسائل و تسهيل در انجام وظايف و ماموريت هاي دانشگاه صنعت نفت، بدينوسيله انجام وظايف وزير در تمشيت هيات امنا و ديگر امور اين دانشگاه به جنابعالي تفويض مي شود.»

لازم است در هر گونه تصميم گيري مرتبط با منابع انساني و تشکيلات در هر سطح، موافقت قبلي اينجانب اخذ شود.

اميد است با استعانت از خداوند متعال و با بهره مندي از قابليت هاي مديران، اساتيد و کارشناسان محترم دانشگاه، در انجام وظايف محوله موفق باشيد».

 

در عمل به مسؤوليت هاي اجتماعي محقق شد

اعتبار 11 ميليارد ريالي شرکت آغاجاري  براي ارائه خدمات فرهنگي

شرکت بهره برداري نفت و گاز آغاجاري به منظور ايفاي مسؤوليت هاي اجتماعي خود در سال 97، اعتباري بيش از 11 ميليارد ريال خدمات فرهنگي و اجتماعي به شهرهاي همجوار اين شرکت ارائه کرد. عليمراد درويشي، مديرخدمات اين شرکت گفت: خدمات فرهنگي و اجتماعي شرکت آغاجاري در قالب برگزاري بيش از هشت جشن بزرگ در اعياد و مناسبت هاي ملي و مذهبي، برگزاري بيش از 66 برنامه و مراسم مذهبي در مساجد و مدارس شهرهاي اميديه، آغاجاري، برگزاري نمايشگاه کتاب و صنايع دستي، برگزاري کلاس هاي آموزشي فرهنگي، قرآن، معارف، کامپيوتر، خياطي و ... براي عموم مردم منطقه را بخشي از خدمات اين شرکت عنوان کرد. وي گفت: تهيه و توزيع تجهيزات مورد نياز براي اقامه نماز در مدارس شهر اميديه، تامين هزينه روحانيون مدارس و مساجد شهرهاي اميديه/ آغاجاري و جايزان براي برگزاري نمازهاي جماعت و مناسبت هاي ملي و مذهبي و همکاري درباره واگذاري بيش از 110 مورد سالن براي مراسم امور خيريه مؤسسات و ارگان هاي شهرهاي اطراف بخشي ديگر، از خدمات اين شرکت است.

درويشي با اشاره به اهميت مسؤوليت هاي اجتماعي در صنعت نفت افزود: برنامه هاي مختلفي براي اجرا در حال تدوين است که در صورت دريافت مجوزهاي لازم، اجرايي خواهد شد.

 

مديرعامل شرکت ملي گاز ايران اعلام کرد:

7 شهر سيستان و بلوچستان  در نوبت گازرساني 

گازرساني به استان سيستان و بلوچستان، از جمله برنامه هاي راهبردي است که در آخرين اولويت گذاري هاي کاري ابلاغي از سوي وزير نفت بار ديگر بر آن تاکيد شده است. مديرعامل شرکت ملي گاز ايران با اشاره به تاکيد وزير نفت مبني بر شتاب در روند گازرساني به استان سيستان و بلوچستان گفت: هفت شهر اين استان در نوبت گازرساني قرار گرفته اند.

 حسن منتظرتربتي با بيان اين مطلب، در تشريح وضع ساخت و توسعه شبکه گاز در استان سيستان و بلوچستان گفت: در شرايط فعلي، ساخت و توسعه شبکه گاز در استان سيستان و بلوچستان در دو بخش احداث خطوط لوله گاز فشار قوي و گازرساني به شهرها، صنايع و نيروگاه هاي برق در دستور کار اين شرکت قرار گرفته است.

 وي با اعلام اينکه عمليات ساخت خط لوله 262 کيلومتري ايرانشهر به زاهدان سال 95 به پايان رسيد، تصريح کرد: براي طراحي و ساخت اين خط لوله بيش از 750 ميليارد تومان سرمايه گذاري شده و همزمان با پايان ساخت خط لوله، توسعه شبکه گاز در شهرهاي مختلف اين استان پهناور آغاز شده است.

بهره مندي   22 هزار خانوار زاهداني از نعمت گاز

معاون وزير نفت در امور گاز با بيان اينکه هم اکنون بيش از 22 هزار خانوار در قالب نصب حدود 13 هزار و 291 علمک در زاهدان از نعمت گاز طبيعي بهره مند هستند، گفت: براي گازرساني به اين مشترکان، حدود 4 هزار متر شبکه تغذيه و حدود 120 هزار متر شبکه توزيع گاز شهري احداث شده است. به گفته تربتي، تاکنون وسعت شبکه تغذيه و توزيع گازرساني در استان سيستان و بلوچستان به 600 کيلومتر رسيده است و همزمان با توسعه شبکه گاز شهري، اتصال نيروگاه هاي برق با هدف کاهش مصرف سوخت مايع و کاهش آلايندگي نيز در برنامه شرکت ملي گاز ايران قرار گرفته است.

80 درصد سرمايه انساني پروژه ها بومي منطقه هستند

مديرعامل شرکت ملي گاز ايران يادآور شد: در پروژه هاي خط انتقال گاز، حدود يک هزار نفر و در شبکه داخلي نيز 500 نفر در قالب پيمان هاي نصب علمک مشغول به کارند که 80 درصد اين نيروها را بوميان منطقه تشکيل مي دهند. حسن منتظر تربتي درباره آخرين وضع گازرساني به نيروگاه هاي استان سيستان و بلوچستان توضيح داد: تاکنون از مجموع 6 نيروگاه برق اين استان سه نيروگاه به شبکه گاز متصل شده اند. وي با اشاره به اتصال نيروگاه 225 مگاواتي زاهدان به شبکه گاز تاکيد کرد: هشت واحد اين نيروگاه به شبکه گاز متصل شده و در اوج مصرف روزانه، يک ميليون و 400 هزار مترمکعب گاز طبيعي در اين واحدها مصرف مي شود که به همين نسبت، مصرف فراورده هاي نفتي کاهش يافته است.

مصرف 3 ميليون مترمکعب گاز در نيروگاه هاي بمپور و ايرانشهر

به گفته معاون وزير نفت، نيروگاه بخار ايرانشهر و نيروگاه سيکل ترکيبي بمپور نيز به شبکه گاز متصل شده و در مجموع بيش از 3 ميليون و 100 هزار مترمکعب گاز طبيعي در اين دو نيروگاه مصرف مي شود. افزون بر نيروگاه ها، گازرساني به شهرک صنعتي و سايت نمايشگاه بين المللي زاهدان نيز آغاز شده است و نيمه دوم امسال، عمليات اجرايي گازرساني در چهار محور صنعتي شهر زاهدان آغاز خواهد شد.

تربتي در تشريح وضع گازرساني به شهرهاي استان سيستان و بلوچستان بيان کرد: هم زمان با توسعه شبکه گاز شهري در زاهدان، گازرساني به هفت شهر ديگر اين استان شامل زابل، بمپور و محمدان، دلگان، خاش، بزمان و چابهار نيز آغاز شده و طرح توسعه شبکه ايرانشهر نيز در دست اجراست.

وي با اشاره به گازرساني به زابل در قالب سي ان جي تصريح کرد: همزمان با ساخت و توسعه شبکه گاز شهري، ساخت خط انتقال گاز زاهدان - دو راهي زابل با پيشرفت افزون بر 30 درصد در دست اجراست و خط لوله انتقال گاز از دوراهي تا زابل نيز مراحل عقد قرارداد را سپري مي کند.

شهر بمپور تا پايان تابستان گازدار مي شود

مديرعامل شرکت ملي گاز ايران از گازرساني کامل به بمپور تا پايان تابستان خبر داد و افزود: با گازدار شدن شهر بمپور، امکان گازدار شدن 14 روستاي اين شهر نيز فراهم مي شود. وي با اعلام اينکه خط لوله انتقال گاز خاش و ميرجاوه پيمان سپاري شده و در مرحله تجهيز کارگاه و آغاز عمليات اجرايي قرار دارد، تاکيد کرد: عمليات اجرايي ساخت و توسعه شبکه گاز شهر خاش و سيمان خاش نيز تا پايان مردادماه آغاز خواهد شد. پکيج طراحي گازرساني به دلگان نيز آماده و در مرحله انجام فرآيند مناقصه هاست و پيمانکار اجرايي طرح شهريورماه انتخاب خواهد شد، افزون بر اين، عمليات اجرايي گازرساني به شهر «بزمان» نيز در حال انجام است.

اين مقام مسؤول با تاکيد بر اينکه براي گازرساني به ايرانشهر، ساخت و تکميل شبکه درون شهري آغاز شده است، اعلام کرد: پيش بيني مي شود تا پايان سال آينده، همه مشترکان شهر زاهدان از نعمت گاز طبيعي بهره مند شوند و به همين نسبت، گازرساني به ساير شهرهاي در دست اجرا به پايان برسد.

 

ضرورت توجه به الگوي کسب وکار در شرکت پژوهش و فناوري پتروشيمي

معاون وزير نفت در امور پتروشيمي بر لزوم تجاري سازي و توجه به الگوي کسب وکار در فعاليت هاي شرکت پژوهش و فناوري پتروشيمي تاکيد کرد.

بهزاد محمدي عصر يکشنبه (30 تيرماه) در بازديد از مرکز تهران شرکت پژوهش و فناوري پتروشيمي گفت: فعاليت هاي اين شرکت بايد هدفمند و همسو با روند توسعه صنعت پتروشيمي باشد. وي شرکت پژوهش و فناوري پتروشيمي را يک برند ارزشمند معرفي و بر نقش مهم اين شرکت در تامين نياز دانش فني فرآيندها و کاتاليست هاي مورد استفاده در مجتمع هاي پتروشيمي و ضرورت صيانت از اين برند ارزشمند تاکيد کرد. محمدي با تاکيد بر نگاه حمايتي شرکت ملي صنايع پتروشيمي از مجموعه پژوهش و فناوري پتروشيمي گفت: بايد امسال و سال هاي آينده گام هاي قابل توجهي در زمينه همکاري اين شرکت و صنعت پتروشيمي برداشته شود. مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي با بيان اينکه نگاه پژوهشگران و کارشناسان شرکت پژوهش و فناوري پتروشيمي بايد به سمت پويايي و حرکت باشد، افزود: با توجه به حجم فعاليت هاي علمي و پژوهشي در حال انجام، همواره بايد نگاهي رو به جلو، همگام با تغيير و تحول داشته باشيم. وي با ابراز رضايت از روند ساخت واحد توليد کاتاليست متانول سنتز براي پتروشيمي سبلان ادامه داد: اميدواريم با توجه به روند مثبت فعاليت هاي در حال انجام، کاتاليست توليدي از سوي شرکت پژوهش و فناوري در موعد مقرر به پتروشيمي سبلان تحويل داده شود. محمدي با اشاره به ضرورت حرکت به سمت تجاري سازي دانش فني فرآيندها گفت: شرکت پژوهش و فناوري پتروشيمي به منظور توسعه دانش فني تبديل متانول به پروپيلن (PVM) بايد به سمت تدوين مهندسي پايه حرکت کند و صنعت پتروشيمي با توجه به حجم بالاي متانول توليدي، نياز مبرمي به اين دانش فني دارد.

 

راه اندازي مرکز آموزش اچ اس اي در منطقه ويژه پارس

بزرگ ترين مرکز آموزش اچ اس اي با محوريت زمين آتش ماژول هاي فرايندي در صنايع نفت، گاز و پتروشيمي در زميني به مساحت هشت هکتار در منطقه ويژه پارس راه اندازي مي شود.

سيدپيروز موسوي، مديرعامل سازمان منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس در نشست با کارشناسان و مشاوران پروژه راه اندازي مرکز آموزش اچ اس اي، درباره اهميت ساخت اين مرکز در چارچوب استانداردهاي بين المللي گفت: منطقه ويژه پارس به دليل وجود صنايع عظيم پالايشگاهي و پتروشيمي موجود در آن به عنوان پايتخت انرژي کشور محسوب مي شود. وي ادامه داد: پارس جنوبي به تنهايي 70 درصد گاز کشور را تامين مي کند و خوشبختانه هم اکنون در توليد گاز و همچنين ارزش افزوده حاصل از صنايع پتروشيمي در نقطه مطلوبي قرار داريم. موسوي با بيان اينکه رعايت و حفـظ الزام هاي اچ اس اي يکي از اصول توسعه پايدار کشورهاست، گفت: هدف نهايي راه اندازي مرکز آموزش اچ اس اي، استمرار توليد و حفظ سلامت و زندگي کارکنان شاغل در صنايع نفت و گاز منطقه است که اين موضوع سبب کاهش هزينه هاي توليد و بهره وري بيشتر خواهد شد.

مديرعامل سازمان منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس، رويکرد پيشگيرانه را از ديگر اهداف راه اندازي مرکز آموزش اچ اس اي در منطقه عنوان کرد و افزود: راهبرد ما امنيت، استمرار و پايداري در توليد و تامين گاز کشور است و ضرورت دارد پس از راه اندازي اين مرکز بر اساس يک برنامه منظم سالانه به همه کارکنان شرکت ها آموزش هاي لازم در زمينه اچ اس اي ارائه شود. وي اظهار کرد: ارتقاي دانش و توانمندي کارکنان در نحوه مواجهه با حوادث و استفاده از تجهيزات ايمني، نقش مهمي در کاهش هزينه هاي توليد خواهد داشت؛ در غير اين صورت خسارت ها و صدمه هاي جبران ناپذيري بر کشور تحميل مي شود.