وزنه بردار ملي پوش مناطق نفت خيز جنوب در گفت و گو با مشعل: 


بعد ازنايب قهرماني جهان نوبت  طلاي المپيک است

تيم ملي وزنه برداري جوانان ايران خرداد ماه 98 در مسابقات قهرماني جوانان جهان (2019) در فيجي با اقتدار و براي چهارمين سال متوالي قهرمان جهان شد. در اين رقابت ها که تيم ملي کشورمان همچون کشورهاي آمريکا و ژاپن با ترکيبي کامل و 10 نفره حضور پيدا کرده بود، در نهايت با کسب 2 مدال طلا، 4 مدال نقره، 9 مدال برنز و به دست آوردن 622 امتياز به عنوان قهرماني دست يافت. آمريکا با 552 امتياز دوم شد و تيم ژاپن نيز با کسب 526 امتياز در مکان سوم ايستاد.  يکي از وزنه برداراني که نقش مهمي در اين رقابت ها ايفا کرد، افشين طاهري، وزنه بردار باآتيه شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب بود که علاوه بر دارا بودن چندين مدال آسيايي، موفق شد با کسب عنوان نايب قهرماني مسابقات جهاني فيجي مدال نقره را از آن خود کند. با افشين طاهري، مرد نقره اي مسابقات جهاني گفت وگويي انجام داده ايم که خواندن آن خالي از لطف نيست.

  از خودتان برايمان بگوييد. چه شد که وزنه بردار شديد؟

افشين طاهري حاجي وند، متولد 19 اسفند 78 در استان چهارمحال و بختياري و بزرگ شده شهر اهواز هستم. سال 90 از 12 سالگي با تشويق اسماعيل داودي، معلم ورزش مدرسه در اهواز که خودش نيز وزنه بردار بود، به اين ورزش علاقه مند شدم. پس از مدتي توانستم مقام اول استاني را به دست آورم. سپس با جلب اعتماد محمدرضا کاظمي نژاد، مدير فني باشگاه مناطق نفت خيز جنوب به تيم نفت اهواز پيوستم. تا امروز هم تحت نظر حميد رشيدي، امير حزبه و بهمن مکوندي، استادان خود به تمرين مي پردازم و مشوقان اصلي من هم همين عزيزان زحمتکش بودند.

 نخستين عنوان قهرماني که در وزنه برداري کسب کرديد، مربوط به چه سالي و در کدام مسابقات بود و چه رکوردي را در آن مسابقات به ثبت رسانديد؟

اولين حضور من در مسابقات ملي، سال 2017 «مسابقات نوجوانان جهان» بود که متاسفانه چهارم شدم، اما چهار ماه بعد در مسابقات نوجوانان آسيا در کشور نپال، مقام دوم را کسب کردم که در آن مسابقه 139کيلوگرم يک ضرب و 157کيلوگرم را در دوضرب زدم.

 مهمترين عناويني که در رشته وزنه برداري به دست آورديد، چيست و در چه سال هايي و در کدام کشورها بوده است؟

بهترين عناويني که کسب کردم، دومي نوجوانان آسيا در دسته 77 کيلوگرم در کشور نپال، سومي جوانان آسيا در سال 2018در کشور ازبکستان در دسته 85 کيلوگرم و دومي جوانان جهان در سال 2019 در کشور فيجي در دسته 96 کيلوگرم است.

 در مسابقات جهاني فيجي در کدام دسته وزنه زديد؟ رقبايتان از کدام کشورها بودند و چه رکوردي را به ثبت رسانديد؟ آيا فکر مي کرديد در اين مسابقات مدال بگيريد؟

در دسته 96کيلوگرم وزنه زدم و رقبايم از کشور هاي قزاقستان، روسيه، لهستان، مصر و چندين کشور ديگر بودند. بله، با توجه به آمادگي که قبل از اعزام به رقابت ها داشتم، از خودم اين انتظار را داشتيم که در مسابقه بتوانم مدال بگيرم. من در حرکت يک ضرب 161 و در حرکت دوضرب نيز 180 را زدم.

 چه شد که مدال طلا را از دست داديد؟

براي حضور در اين مسابقات به خوبي آماده شده بودم. در تمرينات، وزنه هاي خوبي زده بودم؛ در حرکت يک ضرب، شانس بيشتري براي طلايي شدن داشتم، اما به علت کسالتي که به خاطر آب و هواي فيجي پيش آمد، کمي شرايط بدني ام به هم ريخت و متاسفانه طلاي يک ضرب به نقره تبديل شد. از اين موضوع خيلي ناراحتم، چراکه فقط براي قهرماني قدم به مسابقات گذاشته بودم. متاسفانه همان طور که گفتم، بيماري باعث شد بدنم تحليل برود، در نتيجه در مرحله دوضرب، انرژي کافي براي رقابت بيشتر با رقبا برايم باقي نماند، اما خداراشکر در نهايت دست خالي برنگشتم و مانند تمامي اعضاي تيم، سهمي در پيروزي و کسب عنوان قهرماني داشتم. قول مي دهم و سعي مي کنم در آينده نتايج بهتري بگيرم.

 وزنه ها را خودتان انتخاب مي کرديد يا با توجه به وزنه هاي حريفان آماده مي شديد؟

همان طور که گفتم، سطح نزديک حريفان به يکديگر باعث شد، بعضي از وزنه برداران براي کسب مدال وزنه هاي ريسکي را انتخاب کنند که باعث حذف شدنشان مي شد. من هم با توجه به انتخاب آنها، آمادگي خودم و دستور مربي، وزنه ها را انتخاب مي کردم.

 سطح مسابقات جهاني فيجي را چطور ارزيابي مي کنيد؟

سطح مسابقات امسال مثل سال هاي قبل خيلي خوب بود و تيم هاي زيادي شرکت کرده بودند و رقابت بسيار نزديک بود. در دسته 96 کيلوگرم، 7 نفر بوديم که تقريبا به يک اندازه وزنه مي زديم و رقابت نزديکي با هم داشتيم. همه وزنه برداران براي قهرماني آمده بودند و به راحتي از ميدان به در نمي شدند.

 درباره تکرار قهرماني تيم ملي جوانان در مسابقات جوانان جهان بگوييد.

وزنه برداري ايران هميشه صاحب سکو بوده است. در قدرت ما شکي نيست. سال قبل قهرمان جوانان آسيا شديم و رقيبان سرسخت ما در اين دوره آمريکا، روسيه، چين و ژاپن بودند که تيم هاي قدرتمندي را روانه مسابقات کرده بودند، اما تيم ملي جوانان براي دفاع از عنوان قهرماني خود در اين رقابت ها حاضر شده بود و ديديد که براي جايگاه نخست با قدرت جنگيد و قهرمان شد.

 مهمترين هدف و آرزوي افشين طاهري در وزنه برداري چيست؟

من هم مثل همه ورزشکاران، مهمترين هدفم کسب طلاي المپيک است. البته بايد در مسابقات جهاني ابتدا قهرمان شوم، سپس خودم را براي قهرماني در المپيک آماده کنم. اين هدف دور از دسترس نيست و بايد با تمرينات بيشتر، خودم را براي هدفم آماده کنم.

 مهمترين رقيبان داخلي و بين المللي شما در وزنه برداري چه افرادي هستند؟

رقبا هميشه ثابت نيستند و هر سال نفرات جديدي براي رقابت به ميدان جهاني مي آيند؛ بنابراين نمي توان از کسي اسم برد، اما کشورهايي چون روسيه، امريکا، چين و کشورهاي اروپاي شرقي هميشه از بهترين ها بوده اند و رقباي سرسختي به شمار مي آيند.

  باشگاه مناطق نفت خيز جنوب چه نقشي در پيشرفت شما در رشته وزنه برداري داشته است؟

 خوزستان يکي از قطب هاي وزنه برداري ايران بوده، آن هم به دليل وجود باشگاه هاي مناطق نفت خيز جنوب است و قطعا تاثير بسيار زيادي در پيشرفت من داشته و خواهد داشت. من از اين تيم به تيم ملي رسيدم و در ادامه نيز مطمئن هستم در اين باشگاه موفق خواهم بود.

 در پايان اگر صحبتي داريد، بيان بفرماييد؟

 بايد از همه عزيزاني که براي پيشرفت من زحمات بسيار زيادي کشيدند، بخصوص از مربيان عزيز در شرکت ملي نفت، محمدرضا کاظمي نژاد، حميد رشيدي، امير حزبه و بهمن مکوندي، از کارکنان و مربيان خوب و زحمتکش مناطق نفت خيز جنوب و از مديرعامل باشگاه فرهنگي- ورزشي مناطق نفت خيز جنوب و يزدي به خاطر فراهم کردن شرايط و امکانات و ياري کردن مربيان براي پيشرفت هرچه بهتر ورزشکاران، تشکر کنم. زحمات اين عزيزان حاصلش نتايجي است که مي گيريم و بايد بگويم ما يک تيم هستيم و اگر همه کنار هم نبوديم، اين افتخارات به دست نمي آمد. قهرماني من حاصل تلاش همه است و بايد به نام همه ثبت شود.

 

صعود کوهنوردان شركت ملي نفت ايران به الوند

كوهنوردان شركت ملي نفت ايران به منظور توسعه ورزش همگاني و همچنين طرح و برنامه سلامت محور کارکنان در يک برنامه ورزشي موفق شدند به قله 3574 متري الوند از رشته کوه هاي زاگرس در استان همدان صعود کنند.

 تيم 20 نفره كوهنوردان شركت ملي نفت ايران از ساعت 5 صبح از منطقه تاريخي گنجنامه، با گام هاي آهسته در شيب تند ابتداي مسير به سمت قله حرکت کردند که بعد از 6 ساعت کوهپيمايي در مسيري سخت موفق شدند ساعت 11 به قله الوند صعود کنند. قله الوند، بلندترين قله همدان و يكي از جذاب ترين مناطق ديدني اين منطقه به شمار مي آيد. اين قله در جنوب همدان و شمال شهر تويسركان قرار گرفته و از راه گردنه شمال غربي به قلل كلاغ لان (3480 متر) و دائم برف (3450 متر) و از سمت جنوب غربي به دره كيوارستان و چهار قله متصل است.کوهنورداني كه در اين برنامه موفق به فتح قله الوند شدند، عبارتند از: غلام عباس روستايي، نادر صادقي فر، مهدي نژادمحمديان، عقيل نيكزاد، محمودرضا مرادي مرني، محمد دانشور، اميرحسين گلپريان، مهدي باقرپور(عكاس و نماينده روابط عمومي امور ورزش)، سيد ابوالحسن علوي نژاد، محمد حصاري، حسين ارباب، حسين قرباني، رضا سلماني علايي، كاظم شكيب، اسلام سيفي ثمرين، امير اسكندري، بهنام ملك خياط، محمود پورخسرويان، ياور جبرئيل زاده، علي قربان شيران، محمد گلپريان (سرپرست گروه و نماينده امور ورزش) و بهنام جدائيان (مربي).

 

قهرماني تيم بسکتبال نوجوانان نفت اهواز

تيم بسکتبال نفت اهواز قهرمان مسابقات بسکتبال نوجوانان باشگاه هاي خوزستان شد. مسابقات بسکتبال رده سني نوجوانان پسران قهرماني باشگاه هاي استان خوزستان با شرکت 19 تيم از آذرماه سال گذشته در شهرهاي مختلف استان خوزستان آغاز شد که پس از 48 بازي در نهايت در تابستان 98 با قهرماني تيم بسکتبال نفت اهواز به پايان رسيد.

در مرحله نهايي مسابقات بسکتبال قهرماني نوجوانان باشگاه هاي خوزستان که با صعود چهار تيم به اين مرحله در ماهشهر برگزار شد، تيم بسکتبال نفت اهواز با صعود به فينال، در بازي نهايي موفق شد با يک بازي برتر و در عين حال سخت و نفس گير با نتيجه 46 بر40 تيم پژوهان ماهشهر را شکست دهد و عنوان قهرماني را از آن خود کند. در بازي رده بندي نيز، تيم ماهان اکسين رامهرمز با نتيجه 57 بر53 از سد تيم حدادي اهواز عبور کرد و در سکوي سوم ايستاد.

 

صعود کارکنان مناطق نفت خيز جنوب  به قله تاراز

کارکنان و کوهنوردان شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب به منظور توسعه ورزش همگاني در يک برنامه ورزشي و فرهنگي به ارتفاعات تاراز در مسجدسليمان صعود کردند. گروه 50 نفر کارکنان و کوهنوردان شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب در اين برنامه فرهنگي - ورزشي موفق شدند، پس از 5 ساعت کوهپيمايي به قله 2700 متري تاراز از رشته کوهاي زاگرس صعود کنند. قله تاراز مرز بين استان خوزستان و چهارمحال و بختياري است. اين کوه يکي از جلوه هاي طبيعي استان خوزستان است. در فصل بارندگي، آبشار از اين کوه جاري مي شود. «پرسياوش» هم معروف ترين گياه منطقه تاراز است. از فراز قله تاراز مي توان مناظري از جمله قله کينو، دشت شيمبار، قله دِلا و رودخانه بازُفت را ديد.

 

درخشش کاراته کاهاي مناطق نفت خيز در سوپرليگ

تيم کاراته سبک آزاد مناطق نفت خيز جنوب با درخشش در سوپرليگ کاراته باشگاه هاي کشور موفق شد در کورس قهرماني قرار بگيرد.

 تيم کاراته سبک آزاد مناطق نفت خيز جنوب در هفته پنجم سوپرليگ کاراته، سبک هاي آزاد باشگاه هاي ايران در سالن شهيد کبکانيان تهران به مصاف حريفان خود رفت و توانست با 4 پيروزي پي درپي مقتدرانه به جايگاه سوم جدول اين رقابت ها صعود کند تا در کورس قهرماني قرار بگيرد.

تيم کاراته مناطق نفت خيز جنوب اين هفته ابتدا با نتيجه 5 بر صفر تيم زاگرس را شکست داد، سپس در ديدار دوم به مصاف تيم ملي حفاري که ديداري خانگي به حساب مي آمد، رفت و موفق شد اين تيم را هم با نتيجه قاطعانه 5 بر صفر شکست دهد.

تيم کاراته مناطق نفت خيز جنوب در ديدار سوم خود به مصاف تيم مس شهر بابک رفت و موفق شد اين تيم را با نتيجه 4 بر يک شکست دهد. در ديدار چهارم و آخرين ديدار هفته پنجم کاراته کاهاي مناطق نفت خيز جنوب تيم هيات کاراته ماهشهر را با نتيجه نزديک 3 بر 2 شکست دادند تا با 4 پيروزي متوالي در اين هفته به کار خود پايان داده باشد.