رئيس جمهوري:

توليد روزانه 110 ميليون ليتر بنزين در تاريخ بي سابقه است

رئيس جمهوري با بيان اينکه توليد بنزين در اين دولت بيش از دو برابر شد، گفت: امروز روزانه 110 ميليون ليتر بنزين در کشور توليد مي کنيم که در تاريخ بي سابقه است.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، دکتر حسن روحاني، عصر يکشنبه (23 تيرماه) در جلسه شوراي اداري استان خراسان شمالي، به امضاي توافق برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) اشاره کرد و گفت: پس از توافق برجام از نظر اقتصادي گشايش هاي خوبي براي کشور شاهد بوديم، به طوري که 14 فاز پارس جنوبي افتتاح شد. وي افزود: کمپرسورهاي عظيمي را براي تاسيسات پارس جنوبي خريداري کرده بوديم، اما به دليل تحريم به ما تحويل نمي دادند، بعد از برجام ظرف چند ماه همه اين دستگاه ها وارد کشور شد و در يک سال پنج فاز پارس جنوبي افتتاح شد. رئيس جمهوري با اشاره به افتتاح ده ها طرح پتروشيمي و همچنين پالايشگاه ستاره خليج فارس تصريح کرد: امروز روزانه 110 ميليون ليتر بنزين در کشور توليد مي کنيم که در تاريخ بي سابقه است؛ در آغاز توافق برجام روزانه يک ميليون بشکه نفت صادر مي کرديم، اما در سال هاي 94 تا 96 اين رقم به روزانه 2 ميليون و 800 هزار بشکه رسيد که اينها از نتايج و آثار برجام بود. روحاني با اشاره به افزايش برداشت از مخزن مشترک گاز با قطر، عنوان کرد: در گذشته و اوايل دولت يازدهم کل برداشت گاز کشورمان از اين مخزن مشترک کمتر از 300 ميليون مترمکعب در روز بود و امروز بيش از 600 ميليون مترمکعب از اين مخزن برداشت مي کنيم و از قطر پيشي گرفته ايم و اين خبري است که انسان از شنيدن آن احساس غرور و آرامش مي کند.

وي با اشاره به افزايش برداشت از منبع مشترک نفت کشورمان با کشور عراق گفت: اوايل دولت يازدهم، کشورمان 50 هزار بشکه نفت از اين منبع مشترک برداشت مي کرد و در مقابل عراقي ها حدود 300 هزار بشکه برداشت داشتند و امروز با اقدام هايي که انجام شده تقريبا روزانه 365 هزار بشکه نفت برداشت مي کنيم. رئيس جمهوري افزود: اينکه وزير نيرو اعلام مي کند در هفته 30 روستا از آب آشاميدني سالم برخوردار مي شوند و بر اساس گفته وزير نفت هر روز، 10 روستا به گاز سراسري وصل مي شوند، اين موارد اقدام هايي ارزشمند و غرورانگيز است. روحاني با تاکيد بر اينکه دولت گام هاي بسيار خوبي براي توسعه و پيشرفت روزافزون کشور برداشته است، تصريح کرد: بدون ترديد اگر تحريم هاي اخير آمريکا نبود و کارشکني هاي آنها وجود نداشت، امروز شرايط بهتري داشتيم، اما با وجود همه فشارها باز هم ملت ايران به پيش خواهد رفت و به مقصد خواهيم رسيد.

 

رئيس کميته سياسي فراکسيون اميد مجلس:

زنگنه؛  سدي در برابر خلق بابک زنجاني هاي جديد 

رئيس کميته سياسي فراکسيون اميد مجلس گفت: زنگنه سدي در برابر خلق بابک زنجاني هاي جديد ايجاد کرده که طبيعي است برخي از اين شرايط راضي نباشند، اما فراکسيون اميد همانند گذشته از اقدام هاي وزارت نفت حمايت و تاکيد مي کند. جلال ميرزايي درباره نشست روز سه شنبه (25 تيرماه) فراکسيون اميد مجلس شوراي اسلامي با حضور بيژن زنگنه، وزير نفت گفت: وزير نفت در اين نشست درباره شرايط تحريم و فروش نفت توضيحاتي ارائه کرد. وي افزود: وزارت نفت هميشه در همکاري با ديگر ارکان نظام حرکت مي کند، هم اکنون صنعت نفت نوک پيکان حملات دشمن در جنگ اقتصادي قرار دارد، بنابراين اينکه زنگنه مي گويد نمي توان آماري از فروش نفت ارائه کرد براي ما نيز کاملا روشن است، زيرا سبب سوء استفاده دشمنان به ويژه آمريکا خواهد شد. رئيس کميته سياسي فراکسيون اميد مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: زنگنه سدي در برابر خلق بابک زنجاني هاي جديد ايجاد کرده که طبيعي است برخي از اين شرايط راضي نباشند، اما فراکسيون اميد همانند گذشته از اقدام هاي وزارت نفت حمايت و تاکيد مي کند در شرايط کنوني بايد بيش از گذشته مراقب بود تا پديده هايي نظير بابک زنجاني تکرار نشود.

 

 

نايب رئيس فراکسيون اميد مجلس شوراي اسلامي:

پاکدستي زنگنه بر همگان آشکار است

نايب رئيس فراکسيون اميد مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه افتخار بزرگي است که زنگنه پس از چند سال وزارت، سند پاکدستي اش بر همگان آشکار است، گفت: حمله ها، هجمه ها و انتقادهاي تخريب کننده اخير عليه وزير نفت نوعي بازي سياسي است.

 محمدرضا تابش، نايب رئيس فراکسيون اميد مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه زنگنه را از سال هاي دور و زماني که وزير جهاد سازندگي بود مي شناسم، گفت: زنگنه را فردي متعهد مي دانم و باورم بر اين است که حمله ها، هجمه ها و انتقادهاي تخريب کننده اخير عليه وي نوعي بازي سياسي است. وي افزود: در نشست هاي کميسيون هاي تخصصي مجلس شوراي اسلامي هر زمان سخني از نفت، تغيير و تحول در اساسنامه صنعت نفت، تغيير قيمت و ... است، زنگنه نيز حضور دارد و با حساسيت کامل بحث ها را دنبال مي کند تا بهترين نتيجه که به نفع کشور و مردم باشد حاصل شود. نماينده اردکان در مجلس شوراي اسلامي وقت گذاري و مديريت زمان را ويژگي ديگر زنگنه دانست و تصريح کرد: يک بار که با زنگنه به نشست سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) رفته بودم، از نزديک مديريت فوق العاده ايشان را مشاهده کردم، به طوري که در نشست هاي اين سازمان منظم حضور داشت و از منافع کشور به خوبي دفاع مي کرد. تابش، پاکدستي زنگنه را يکي ديگر از ويژگي هاي وزير نفت دانست و عنوان کرد: در دولت هاي هفتم و هشتم (دولت اصلاحات) و همچنين دولت تدبير و اميد، پاکدستي وي برايم ثابت شده که اين ويژگي بر همگان نيز آشکار است.

 

معاون اول رئيس جمهوري:

آمريکا موفق به توقف فروش نفت ايران نمي شود

معاون اول رئيس جمهوري گفت: هرچند منابع درآمدي و بودجه کشور تحت تاثير تحريم ها قرار گرفته است، اما تلاش آمريکا اين بود که فروش نفت ايران را به صفر برساند که البته در رسيدن به اين هدف موفق نخواهد شد. به گزارش پايگاه اطلاع رساني معاون اول رئيس جمهوري، اسحاق جهانگيري روز سه شنبه (25 تيرماه) در کنگره ملي «پرسش مهر» با اشاره به خروج يکجانبه آمريکا از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) گفت: رئيس جمهوري آمريکا اعلام کرد که برجام کلاه بزرگي است که بر سر ايالات متحده رفته و همه شرايط به نفع ايران است و با اين استدلال از برجام خارج شد. وي افزود: جمهوري اسلامي ايران يک سال صبر کرد و امروز بعضي از تعهدهاي خود را کاهش داده است، زيرا معتقد هستيم اگر قرار باشد از برجام استفاده نکنيم، تعهدهاي خود را کاهش مي دهيم تا دنيا بداند با مردمي متمدن و تاريخ ساز روبه روست و نه يک کشور بي اراده. معاون اول رئيس جمهوري با بيان اينکه تلاش آمريکا اين بوده که فروش نفت ايران را به صفر برساند، تصريح کرد: البته در رسيدن به اين هدف موفق نخواهند شد، هرچند منابع درآمدي و بودجه کشور تحت تاثير اين تحريم ها قرار گرفته است.

 

تکليف مجلس به دولت

   صدور و بازنگري مجوز طرح هاي توسعه صنايع نفت

نمايندگان مجلس دولت را موظف کردند از طريق وزارت نفت براي صدور و بازنگري مجوز طرح ها تا سقف 2 ميليون بشکه در روز و اعطاي تنفس خوراک، از سرمايه گذاران بخش غيردولتي به منظور جذب سرمايه هاي مردمي در طرح افزايش ظرفيت پالايشگاه هاي ميعانات گازي و نفت خام حمايت کند.

نمايندگان در نشست علني روز دوشنبه (24 تيرماه) مجلس شوراي اسلامي، در جريان بررسي گزارش کميسيون انرژي درباره طرح افزايش ظرفيت پالايشگاه هاي ميعانات گازي و نفت خام با استفاده از سرمايه گذاري مردمي، دولت را موظف به حمايت از سرمايه گذاران بخش غيردولتي براي اعطاي تنفس خوراک تا سقف 2 ميليون بشکه در روز کردند. متن ماده 2 به اين شرح است: دولت موظف است طبق تکاليف اين قانون، از طريق وزارت نفت نسبت به صدور و بازنگري مجوز طرح ها تا سقف 2 ميليون بشکه در روز و اعطاي تنفس خوراک، از سرمايه گذاران بخش غيردولتي براي جذب سرمايه هاي مردمي حمايت کند.

پيش از اين بندهاي الف، ب و پ اين ماده از سوي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي بررسي شده و به تصويب رسيده بود که متن آنها به اين شرح است:

الف. طرح: طرح هاي ايجاد تاسيسات پالايشگاهي و پتروپالايشگاهي با خوراک نفت خام يا ميعانات گازي با ضريب پيچيدگي بالاتر در بخش غيردولتي، همچنين بهينه سازي و ارتقاي کميت و کيفيت فرآورده هاي پالايشگاه هاي موجود به نحوي که ترکيب توليد فرآورده آنها به محصولات سبک تر تقطير اختصاص يابد. ب. مجوز: مجوز صادره مطابق با جزء 4 بند (پ) ماده 3 قانون وظايف و اختيارات وزارت نفت که بر اساس طراحي و محاسبات فني و اقتصادي طرح پيشنهادي و مشخصات فرآورده هاي توليدي توسط وزارت نفت ارزيابي و صادر مي شود و شامل مقدار خوراک و تنفس خوراک برآورد مي شود.

پ. شرکت مجري طرح: شخصيت حقوقي مالک و داراي مجوز اجراي طرح است که تنها مي تواند مجري يکي از طرح هاي موضوع اين قانون باشد.

در جريان بررسي طرح حمايت از توسعه صنايع پايين دستي نفت خام و ميعانات گازي با استفاده از سرمايه گذاري مردمي، غلامرضا کاتب، نماينده گرمسار در مجلس در اخطار اصل (110) قانون اساسي گفت: در برخي بندهاي سياست هاي کلي برنامه ششم توسعه آمده که ارائه تسهيلات از منابع صندوق توسعه ملي به بخش هاي غيردولتي به صورت ارزي و استقلال مصارف صندوق توسعه ملي از تکاليف بودجه اي و قوانين عادي است. وي افزود: در ماده (3) طرح حمايت از توسعه صنايع پايين دستي نفت خام و ميعانات گازي با استفاده از سرمايه گذاري مردمي آمده است که يک سال به طرح هايي که تسهيلاتي از صندوق توسعه ملي دريافت مي کنند، تنفس داده شود، در حالي که ارائه اين تسهيلات فقط براي بخش خصوصي است و اگر اين بخش به تسهيلات نياز دارد روند آن مشخص است در صورتي که امکان برداشت براي بخش دولتي وجود ندارد. در اين بين مسعود پزشکيان، نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي که رياست جلسه را به عهده داشت در پاسخ به تذکر کاتب گفت: رئيس مجلس شوراي اسلامي تماس گرفته و گفتند اذن مقام معظم رهبري گرفته شده است و بنابراين اخطار شما وارد نيست.

 

توقف روند افت قيمت نفت  

قيمت شاخص نفت خام برنت در ساعت 6 و 57 دقيقه روز چهارشنبه (26 تيرماه) به 64 دلار و 60 سنت و قيمت شاخص دبليوتي آي آمريکا به 57 دلار و 68 سنت رسيد. به گزارش خبرگزاري رويترز، قيمت نهايي شاخص نفت خام برنت روز سه شنبه (25 تيرماه) 64 دلار و 35 سنت و قيمت شاخص دبليوتي آي آمريکا 57 دلار و 62 سنت براي هر بشکه بود. انتشار گزارش هايي درباره کاهش ذخيره سازي نفت در آمريکا، از جمله دلايل افزايش قيمت نفت به شمار مي آيد. آبيشک کومار، از مديران مؤسسه اينترفکس انرژي گفت: فعالان بازار منتظر انتشار آمار هفتگي اداره اطلاعات انرژي آمريکا درباره ذخيره سازي نفت اين کشور هستند که انتظار مي رود حکايت از يک کاهش ديگر داشته باشد.

 

سقوط درآمدهاي نفتي ليبي در نيمه نخست 2019

بانک مرکزي ليبي اعلام کرد درآمدهاي نفتي اين کشور در نيمه نخست سال جاري ميلادي به حدود 10 ميليارد دلار کاهش يافت. به گزارش خبرگزاري رويترز از طرابلس، بانک مرکزي ليبي روز دوشنبه (24 تيرماه) اعلام کرد در 6 ماه نخست سال 2019 ميلادي درآمدهاي نفتي اين کشور با 11.2 درصد کاهش به 14 ميليارد و 300 ميليون دينار، معادل 10 ميليارد و 200 ميليون دلار کاهش يافته است. طبق بيانيه اين بانک، درآمدهاي نفتي 92 درصد از مجموع درآمدهاي ليبي را در دوره يادشده به خود اختصاص داده اند. جنگ داخلي در ليبي از جمله عواملي به شمار مي آيد که سبب شده است توليد نفت در اين کشور آسيب ببيند.

 

از سر گيري فعاليت توليدکنندگان طوفان زده نفت در آمريکا 

دولت آمريکا اعلام کرد فرآيند توليد نفت و گاز در قلمرو اين کشور در خليج مکزيک پس از تعطيلي به دليل توفان از سرگرفته شده است.

به گزارش خبرگزاري رويترز از هيوستن، اداره ايمني و محيط زيست روز دوشنبه (24 تيرماه) اعلام کرد پس از تعطيلي گسترده به دليل توفان حاره اي بري، چهار درصد از توليد فراساحلي نفت اين کشور در خليج مکزيک به توليد بازگشته است. طبق اعلام اداره يادشده، 69 درصد معادل روزانه يک ميليون و 300 هزار بشکه، از توليد نفت آمريکا در خليج مکزيک همچنان در روز دوشنبه تعطيل بوده است.

 

رکوردشکني فرآوري نفت در چين

افتتاح دو پالايشگاه جديد در چين سبب شد فرآوري نفت در پالايشگاه هاي اين کشور در ماه ژوئن امسال به رقمي بي سابقه برسد.

به گزارش خبرگزاري رويترز از سنگاپور، اداره ملي آمار چين روز دوشنبه(24 تيرماه) اعلام کرد که فرآوري نفت در پالايشگاه هاي اين کشور در ماه ژوئن امسال 7.7 درصد نسبت به پارسال بيشتر بوده است.

حجم فرآوري نفت در پالايشگاه هاي چين در دوره يادشده به 53 ميليون و 700 هزار تن، معادل 13 ميليون و 70 هزار بشکه در روز رسيد و رکورد پيشين را که در ماه آوريل امسال محقق شده بود، پشت سر گذاشت.

افتتاح دو پالايشگاه جديد در چين، به تحقق آمارهاي يادشده کمک کردند.  گزارش اداره ملي آماري چين همچنين نشان داد توليد نفت خام در چين در ماه گذشته ميلادي با يک درصد افزايش نسبت به پارسال، به 16 ميليون و 100 هزار تن، (معادل 3 ميليون و 920 هزار بشکه) در روز رسيد.