امضای قرارداد تامین لوله های میدان های رامشیر و منصوری

قرارداد سفارش لوله هاي جداري و مغزي مورد نياز طرح هاي توسعه ميدان هاي رامشير و منصوري بين شرکت مهندسي و ساختمان صنايع نفت (اويک) و شرکت لوله گستر اسفراين به ارزش 143 ميليارد تومان امضا شد.

به گزارش «مشعل»، در اين مراسم که عصر روز سه شنبه (18تير) با حضور هادي قوامي، نماينده مردم اسفراين در مجلس شوراي اسلامي و رضا دهقان، معاون امور توسعه و مهندسي شرکت ملي نفت ايران برگزار شد، غلامرضا منوچهري، مديرعامل شرکت مهندسي و ساختمان صنايع نفت (اويک) با تاکيد بر اينکه در همين شرايط سخت کشور هم تسليم نمي شويم، افزود: آنچه در اين شرايط بايد تقويت شود، همين قابليت هاي کشور است و ما توجه به ساخت داخل را در اولويت پروژه ها قرار داده ايم و از شرکت لوله گستر اسفراين هم مي خواهيم که با فعاليت شبانه روزي محصولي با کيفيت و استاندارد را در زمان تعهد شده تحويل دهند.

وي با بيان اينکه صنعتگران و شرکت هاي پيمانکاري ما نشان داده اند در شرايط سخت مي توانند به توسعه دست يابند، افزود: غربي ها تصورش را هم نمي کردند که ما در شرايط تحريم اين فعاليت هايمان را پيش ببريم و تسليم نشويم، اما هنوز حلقه هاي مفقوده زيادي داريم که متخصصانمان در حال فعاليت هستند و آنچه پايداري جمهوري اسلامي را رقم مي زند، همين قابليت هاست و ما در حال حاضر متريال و دانش مهندسي و انگيزه بالايي در کشورمان داريم. به عنوان نمونه در حال حاضر در ساخت الفين ها به فناوري جديد رسيده ايم و طرح هاي الفين جديد با طراحي جديد و بدون لايسنس هاي خارجي انجام مي شود.

کيفيت و زمان رعايت شود

منوچهري با بيان اينکه شرکت اويک در حال حاضر در پروژه هاي مهمي همچون پروژه 1.5 ميليارد يورويي کيان در نقش پيمانکار عمومي (GC ) حاضر است، افزود: در همه پروژه هايي که در دست اجرا داريم، موضوع اشتغال زايي و تامين کالا از داخل در اولويت است و در اين دو ميدان رامشير و منصوري هم با وسواس بالا اين دو موضوع در اولويت قرار گرفت و حتي چند سري از لوله ها براي اولين بار ساخته مي شوند و بايد با دقت بالا استانداردهاي آنها را بررسي کنيم و انتظار داريم دوستان در شرکت لوله گستر اسفراين هم بدون نقص و در موعد مقرر به تعهد خود عمل کنند، چراکه اجراکننده نهايي شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب است، اما ما بايد روي همه فرآينده ها مسلط باشيم و نظارت کنيم تا هر دو طرف کاري ماندگار را تحويل دهيم.  وي از شرکت لوله گستر اسفراين خواست که با فعاليت شبانه روزي محصولي کيفي را تحويل دهند تا محصول ايراني روسفيد از آزمايش ها بيرون بيايد: قبلا محصولات چيني کيفيت نداشتند، اما چند سالي است که کيفيت آن هم بسيار خوب شده و حرف ما اين است که چرا محصولات ايراني نبايد اين کيفيت را داشته باشند. در حال حاضر مهندسان و متخصصان و تجهيزات در اين پروژه ايراني هستند و چرخه اين صنعت مي تواند بازار کار عمده اي در منطقه و کشور ايجاد کند.

در موعد مقرر کار را تحويل مي دهيم

 در ادامه کوروش کيهاني زاده، مديرعامل لوله گستر اسفراين نيز با ابراز رضايت از انعقاد اين قرارداد گفت: تعهد مي کنم با اتکا به کارکنانم اين وظيفه را در موعد مقرر اجرا کنيم.

وي با اشاره به گزارش هاي اتاق بازرگاني از ميزان واردات کشور گفت: در 13 سال گذشته جمعا از 15 درصد ظرفيت اين مجتمع استفاده شده، اما در همين مدت حدود 2 ميليون محصولاتي که توان توليد داخل داشته، از خارج وارد شده اند. حالا ما خوشحاليم که با تاکيدات مقام معظم رهبري و اهتمامي که وزير نفت و زيرمجموعه ايشان دارند، اين اعتماد به مجموعه ما به وجود آمده است و تلاش مي کنيم اتفاق هاي خوبي رقم بخورد.

کيهاني زاده يادآور شد که در سبد محصولات اين مجموعه به زودي لوله هاي جرياني با گريد 52 هم توليد مي شوند و آمادگي توليد اين محصول به صورت انبوه وجود دارد.

در ادامه هادي قوامي، نماينده مردم اسفراين در مجلس شوراي اسلامي هم ضمن ابراز رضايت از انعقاد اين قرارداد گفت: اميدوارم اين قرارداد با کيفيت و در زمان مناسب تمام شود و روسفيد از اين پروژه بيرون بياييم تا فرصت و قدرتي براي قراردادها ي بعدي ايجاد شود.  وي با اشاره به برنامه توليد حدود 9 هزار تني اين قرارداد به ارزش حدود 150 ميليارد تومان گفت: ارزش اين قرارداد در واقع حدود يک هزار ميليارد تومان است، چراکه ارزش افزوده اقتصادي که براي اشتغال و رونق اقتصادي در منطقه ايجاد مي کند، بسيار قابل توجه است و اگر همين کالاها از خارج کشور وارد مي شد، به همين اندازه به کشور لطمه وارد مي شد.

هدف قراردادهاي IPC اشتغال و نگهداشت است

رضا دهقان، معاون امور توسعه و مهندسي شرکت ملي نفت ايران، هم در اين نشست اين قرارداد را نشاني از وفاق و توانايي هاي داخلي در شرايط فعلي کشور برشمرد و گفت: اين قرارداد گواه اين موضوع است که چرخ صنعت متوقف نيست و ما چه در شرايط مساعد و چه در شرايط نامساعد کارمان را به پيش مي بريم.

وي با اشاره به طرح بزرگ نگهداشت و ازدياد برداشت در 33 ميدان که قرار بود در قالب قراردادهاي IPC اجرايي شود، گفت: از مرحله اي به بعد به اين نتيجه رسيديم که نبايد منظر اين قراردادها باشيم و براي رسيدن به اهداف اوليه ما يعني ايجاد اشتغال و نگهداشت توليد دير مي شود و به همين دليل طرح هايي را به شکل موازي با قراردادهاي IPC شروع کرديم و حالا که اين قراردادها در شرايط تحريم با مشکل مواجه شده، همين قراردادهاي موازي براي ما مانده است. دهقان با بيان اينکه اين 33 قرارداد به ارزش 6.2 ميليارد دلار سرمايه گذاري با هدف اشتغال داخلي، ايجاد زمينه کار براي پيمانکاران و سازندگان داخلي و نگهداشت توليد در حد 280 هزار بشکه در روز پيش بيني شده است، افزود: در اين قراردادها چند گزينه جدي براي ساخت داخل گذاشتيم، از جمله اينکه براي 84 قلم کالاي خارجي که امکان ساخت داخل داشتند، ممنوعيت واردات گذاشتيم و 15 قلم کالاي پرمصرف در اين پروژه ها را شناسايي کرديم و به اين ترتيب حدود 40 درصد از 6.2 ميليارد دلار به تامين کالا در داخل اختصاص مي يابد.

معاون امور توسعه و مهندسي شرکت ملي نفت ايران با اعلام اينکه تاکنون 10 قرارداد از اين مجموعه امضا شده و 10 قرارداد ديگر تا حدود دو ماه ديگر به امضا مي رسد، گفت: «اويک» دو ميدان مهم از ميان اين قراردادها را در اختيار دارد و اميدوارم پيشرفت خوبي در آنها داشته باشد و به 70 هزار بشکه افزايش توليد مورد نظر برسد.  دهقان در عين حال به تعيين تيم رصد کالا در معاونت مهندسي اشاره کرد و گفت: در اين کميته توجه مي شود که از حداکثر ظرفيت پيمانکاران و سازندگان استفاده شود و در عين حال سازندگان هم از ظرفيت خودشان فراتر نروند. 

 

 

معاون وزير نفت در امور پتروشيمي:

طراحي هاب جديد منطقه ويژه اقتصادي پتروشيمي به زودي نهايي مي شود

معاون وزير نفت در امور پتروشيمي با اشاره به اينکه طراحي هاب جديد منطقه ويژه اقتصادي پتروشيمي اين هفته به جمع بندي مي رسد، گفت: توليد حدود 5 تا 6 ميليون تن محصول براي هاب جديد ماهشهر پيش بيني شده است.

بهزاد محمدي روز دوشنبه (17 تيرماه) در مجمع عمومي سالانه سازمان منطقه ويژه اقتصادي پتروشيمي با اشاره به اينکه ماهشهر يک هاب قديمي و مهم صنعت پتروشيمي است و الگوي کاملي از حاکميت در آن به چشم مي خورد، اظهار کرد: دو هدف عمده در اين منطقه مدنظر قرار دارد که مرحله نخست نگهداشت شرايط موجود با همه الزام هاست و بخش ديگر که اهميت و اولويت بالايي دارد، نگاه توسعه اي به اين منطقه و جذب و تسهيل سرمايه است که بايد حساسيت ويژه اي داشته باشد و اين روند براي سرمايه گذاران جاذبه بسيار داشته باشد.

وي با بيان اينکه در نقشه کلان ماهشهر توجه به توسعه صنايع پايين دست و ميان دست مدنظر قرار دارد و سند هاب ماهشهر نيز در دست تهيه و اقدام است، افزود: به همين منظور طرح هايي که از قبل پيش بيني شده بود، از سوي همکاران در حال بازنگري است و اميدواريم تا هفته آينده نهايي و با توجه به ظرفيت خوراک منطقه متناسب شود.

محمدي با اشاره به اينکه در بحث توسعه ماهشهر و طراحي هاب جديد در اين هفته به جمع بندي خواهيم رسيد، گفت: هم اکنون براي هاب جديد ماهشهر توليد حدود 5 تا 6 ميليون تن محصول پيش بيني مي شود. وي با اشاره به برخي مشکلات تامين خوراک در اين منطقه ادامه داد: پلنت هايي براي اين منطقه تعريف شده است و با بهره برداري از طرح بيدبلند خليج فارس و تأمين خوراک از ديگر مناطق وضع تامين خوراک بهبود خواهد يافت.

محمدي درباره مشکلات نيروي انساني و روند افزايش بازنشستگان در سال هاي اخير گفت: با توجه به ميزان خروج افراد با سابقه بالا و نگراني از کاهش نيروي انساني فني و کيفي در شرکت ملي صنايع پتروشيمي، طرحي براي ارتقا و پرورش نيروهايي که در بازه زماني 5 تا 15 سال سابقه فعاليت فني دارند، تهيه شده که قرار است تعدادي از اين افراد با قابليت نسبي در مرکز توسعه مديريت وزارت نفت ارزيابي شوند و در سال هاي آينده در رده مديران مياني و ارشد فعاليت کنند.

 

مديرعامل شرکت پتروشيمي نوري اعلام کرد:

صادرات 60 درصد محصولات

مديرعامل شرکت پتروشيمي نوري با اشاره اينکه سهم صادرات محصولات پتروشيمي نوري، از نظر ريالي پارسال 55 درصد از مجموع فروش بوده است، اظهار کرد: 59 درصد محصولات اين پتروشيمي در سال 97 صادر شده اند. تقي صانعي بعدازظهر روز سه شنبه (18 تيرماه) در نشست اطلاع رساني عرضه اوليه سهام شرکت پتروشيمي نوري در بازار سرمايه، 2 اسکله اختصاصي براي بارگيري محصولات را از مزيت هاي اين شرکت دانست و گفت: ماهانه 15 کشتي در اين اسکله ها بارگيري مي شوند. وي با اشاره به اينکه پتروشيمي نوري مي تواند به صورت مستقيم خوراک خود را از 13 پالايشگاه گازي پارس جنوبي تأمين کند، افزود: تزريق خوراک از تنها سه پالايشگاه پارس جنوبي براي اين مجتمع کافي است، در نتيجه پتروشيمي نوري هيچ گونه مشکلي براي تأمين خوراک ندارد. مديرعامل شرکت پتروشيمي نوري معافيت از ارزش افزوده بر خوراک را از ديگر مزيت هاي اين مجتمع عنوان کرد و ادامه داد: پارازايلين، بنزن و ارتوزايلين محصولات اصلي و رافينت، ترکيبات سبک، ترکيبات سنگين، گازمايع، پنتان و نفتاي سبک از محصولات فرعي پتروشيمي نوري هستند. صانعي با اشاره به اينکه عملکرد پتروشيمي نوري پارسال 95 درصد ظرفيت طراحي و 98 درصد برنامه بوده است، تصريح کرد: کاهش توليد اين مجتمع در سال 97 نسبت به سال 96 به دليل 4 ماه انجام تعميرات اساسي بوده است. وي با اشاره اينکه سهم صادرات محصولات پتروشيمي نوري، از نظر ريالي پارسال 55 درصد از مجموع فروش بوده است، اظهار کرد: 59 درصد محصولات اين پتروشيمي در سال 97 صادر شده اند.

 

آماده باش شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي براي سوخت رساني به مناطق زلزله زده

شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران با استقرار جايگاه هاي عرضه سوخت سيار و ارسال محموله هاي سوخت اضطراري، آماده سوخت رساني پايدار به مناطق زلزله زده کشور است. مدير پخش فراورده هاي نفتي منطقه آبادان از آمادگي شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي منطقه آبادان براي استقرار جايگاه عرضه سوخت سيار در شهرستان و روستاهاي زلزله زده مسجدسليمان خبر داد و گفت: با توجه به وقوع زلزله در شهرستان مسجدسليمان، شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي منطقه آبادان آمادگي استقرار جايگاه سيار عرضه سوخت نفت سفيد در مناطق آسيب ديده اين شهرستان را دارد تا درصورت بروز هرگونه مشکل احتمالي مردم اين شهرستان و روستاهاي اطراف آن امکان دسترسي سريع و آسان به سوخت مورد نياز را داشته باشند. مجاهد سعدي آل کثير افزود: اين منطقه توان کمک رساني به ناوگان حمل ونقل فراورده هاي نفتي منطقه اهواز به منظور سوخت رساني سريع و به موقع به جايگاه هاي عرضه سوخت در شهرستان زلزله زده مسجد سليمان را دارد.

محموله هاي سوخت اضطراري براي مناطق زلزله زده

نعمت الله نجفي، مدير شرکت پخش فراورده هاي نفتي منطقه اهواز نيز از آماده شدن محموله هاي سوخت اضطراري براي ارسال به مناطق زلزله زده شمال خوزستان خبر داد و اظهار کرد: همه نواحي تابع، انبارهاي سوخت و تانکرهاي سوخت رسان در پي زلزله 5.7 ريشتري در مسجدسليمان و بخش گلگير در حالت آماده باش به سر مي برند و آمادگي لازم براي سوخت رساني فوري نيز وجود دارد.